Συντονισμοί 1ου, 2ου, 3ου βαθμού Ρέικι

Οι συντονισμοί είναι η διαδικασία μέσω της οποίας κάποιος μπορεί να γίνει θεραπευτής ρείκι. Η διαδικασία είναι απλή και το μόνο που απαιτείται είναι η πρόθεση και η δεκτικότητα του ‘’μαθητή’’, να επιτρέψει στο μυαλό του και το σώμα του να τα ‘’διαπεράσει’’ η θεραπευτική ενέργεια.  Μόνο ένας  δάσκαλος  μπορεί να ενεργοποιήσει στον μαθητή την θεραπευτική αυτή  ενέργεια. Με τον τρόπο αυτό ό δάσκαλος μπορεί να καταστήσει κάποιον ΄΄αγωγό της συμπαντικής ζωτικής ενέργειας’’.

Η ενέργεια αυτή, θεωρείται ότι υπάρχει μέσα σε κάθε ‘’ον’’, αλλά χρειάζεται η ενεργοποίηση της για να μπορέσει να λειτουργήσει θεραπευτικά τόσο προς εμάς (αυτοθεραπεία) όσο και προς τους άλλους (θεραπεία τρίτων).

Οι συντονισμοί είναι το ‘’κλειδί’’  και από την στιγμή που κάποιος λάβει έναν βαθμό ρείκι, μπορεί και έχει πρόσβαση για πάντα στην ενέργεια του. Δεν χάνεται ποτέ, αντιθέτως όσο πιο πολύ/συχνά  ‘’χρησιμοποιείται’’ τόσο πιο πολύ ενδυναμώνεται.

Υπάρχουν τρείς  συντονισμοί  που ο καθένας μας επιτρέπει να αυξήσουμε σταδιακά την ‘’ποσότητα’’ της ενέργειας που ρέει από τα χέρια μας, καθώς και να διευρύνουμε την συνειδητότητα  και την διαίσθηση μας.Δεν είναι  υποχρεωτικό κάποιος να πάρει όλους τους βαθμούς του ρέικι.

Την ολοκλήρωση των συντονισμών ακολουθεί η εκπαίδευση του μαθητή.

Συντονισμός 1ου Βαθμού

Στον 1ο βαθμό λαμβάνουν χώρα 4 συντονισμοί σε δύο ημέρες, μέσω των οποίων το σώμα μας ανοίγει βαθμιαία σε υψηλότερο ενεργειακό κραδασμό. Έχοντας τον 1ο βαθμό,  ο μαθητής αποκτά εμπειρία κυρίως στην αυτοθεραπεία και έχει την δυνατότητα να προσφέρει θεραπεία, από κοντά στον ίδιο, στην οικογένεια του και σε πολύ στενούς φίλους.  Ο διήμερος συντονισμός του 1ου βαθμού, περιλαμβάνει διδασκαλία και εξάσκηση στις βασικές θέσεις των χεριών καθώς επίσης και πληροφορίες   για τον 1ο δάσκαλο του  Μικάο Ουσούι, για το ρείκι και πως λειτουργεί, που χρησιμοποιείται, διάφορες τεχνικές, ποια είναι τα θεραπευτικά πεδία με τα οποία ασχολείται,  και τέλοςμια  ιστορική αναδρομή.

Συντονισμός 2ου βαθμού

Ο δεύτερος βαθμός δίνεται μετά από τουλάχιστον 2-3 μήνες τακτικής εξάσκησης του 1ου βαθμού. Γίνεται μόνο ένας συντονισμός σε μια ημέρα και   είναι το βασικό ‘’σκαλοπάτι’’ για όσους θέλουν να πάρουν τον βαθμό του δασκάλου και να το  χρησιμοποιήσουν  επαγγελματικά.  Σε αυτόν τον συντονισμό ο μαθητής λαμβάνει τα τρία από τα τέσσερα σύμβολα του, και έχει πλέον την δυνατότητα να κάνει ρέικι από απόσταση σε όποιον το επιθυμεί καθώς και να θεραπεύσει σε βαθύτερα επίπεδα. Η αίσθηση της συμπαντικής ζωτικής ενέργειας είναι πιο δυνατή εφόσον ο ενεργειακός κραδασμός είναι τέσσερις φορές πιο ισχυρός σε σχέση με αυτόν του 1ου βαθμού. Ο συντονισμός του 2ου βαθμού περιλαμβάνει την εκμάθηση/διδασκαλία των τριών συμβόλων, την έννοια τους, την χρήση και την εφαρμογή τους, επεξήγηση/ανάλυση της δυναμικής ιδιότητας του κάθε συμβόλου καθώς επίσης και ανάλυση των   ενεργειακών  κέντρων  (τσάκρα), με ποια ζωτικά όργανα  του σώματος μας συνδέονται, τι σωματικά και συναισθηματικά μπλοκαρίσματα εμφανίζουν σε περίπτωση υπερ-λειτουργίας ή υπολειτουργίας του κάθε τσάκρα.

Συντονισμός 3α βαθμού

Οι μαθητές που φτάνουν σε αυτό το επίπεδο ή νιώθουν την ανάγκη να γίνουν δάσκαλοι ρέικι θα πρέπει να μπορούν να απαντήσουν με σαφήνεια και σιγουριά/πίστη στο γιατί θέλουν να γίνουν δάσκαλοι.  Σε αυτό το σημαντικό στάδιο της πορείας σας μέσα από  τον υπέροχο θεραπευτικό δρόμο, θα πρέπει να έχετε πλήρη επίγνωση των κινήτρων σας,και φυσικά την αντίληψη της ευθύνης που προκύπτει από αυτόν τον συντονισμό.

Από προσωπική εμπειρία, καταθέτω ότι το ρέικι λειτουργεί σε βαθύτερα επίπεδα όταν αυτό παρέχεται με κίνητρο την θεραπεία ή την πρόθεση να μοιράσεις σε οποίον το επιθυμεί το ‘’δώρο’’ αυτό.

Ο 3α βαθμός ‘’δίνεται’’  μέσω ενός  μόνο συντονισμού που διεξάγεται  σε μια ημέρα. Με αυτό τον τρόπο ενεργοποιείται το σύμβολο του δασκάλου και γίνεται ενεργειακή σύνδεση του δασκάλου με τον μαθητή.

Ο συντονισμός αυτός περιλαμβάνει την εκμάθηση του 4ου συμβόλου, την σημασία και τον στόχο του, την εφαρμογή του, διαλογισμό με το σύμβολο του δασκάλου.

Εκπαίδευση δασκάλου ρέικι

Ολοκληρώνοντας τους 3 συντονισμούς ο ‘’νέοι’’ δάσκαλοι μπορούν πλέον να δίνουν οι ίδιοι βαθμούς  σε υποψήφιους μαθητές/δασκάλους. Η εκπαίδευση γίνεται συνήθως  σε ένα 3ημερο σεμινάριο και περιλαμβάνει επανάληψη  των προηγούμενων βαθμών, όλων των συμβόλων, διευκρινήσεις πάνω σε τεχνικές, σχόλια βελτιστοποίησης των τεχνικών, διδάσκονται οι ‘’τελετές’’ συντονισμών και  γίνεται η πρακτική εξάσκηση τους.

  • Όλοι οι συντονισμοί συνοδεύονται από έντυπο υλικό /πληροφορίες/σημειώσεις
  • Η εκπαίδευση του δασκάλου ρέικι συνοδεύεται από το βιβλίο του δασκάλου
  • Με την ολοκλήρωση κάθε συντονισμού παρέχεται σχετική ‘’Βεβαίωση/πιστοποιητικό’’

Επιλογή δασκάλου ρέικι.

Η επιλογή του δασκάλου θεωρείται και είναι σημαντική, καθότι οι διαδικασίες τόσο των θεραπευτικών συνεδριών όσο και των συντονισμών δημιουργούν μια ενεργειακή σύνδεση μεταξύ των συμβαλλομένων μερών.

Το πώς θα επιλέξουμε τον δάσκαλο ή θεραπευτή μας,έχει να κάνει αρχικά  με  αντικειμενικά κριτήρια βάσει των οποίων μπορεί κάποιος να πάρει μια πρώτη ιδέα και να κρίνει τις γνώσεις, και τον επαγγελματισμό του δασκάλου. Τα κριτήρια αυτά   σχετίζονται με το υπόβαθρο του δασκάλου /θεραπευτή (ποιανού συστήματος είναι δάσκαλος ρέικι, πόσα χρόνια έχει πρακτική εμπειρία, σε ποιους τομείς ειδικεύεται, η μεταδοτικότητα του  κλπ). Οι  πληροφορίες αυτές αντλούνται από το βιογραφικό του και με μια δια ζώσης συζήτηση. Το δεύτερο κριτήριο επιλογής, και κατά την προσωπική μου άποψη, το σημαντικότερο, έχει να κάνει με την ‘’αίσθηση’’ που μας αφήνει η προσωπική μας επαφή με τον εν δυνάμει δάσκαλο/θεραπευτή. Το ‘’μέσα μας’’ έχει την δυνατότητα να αναγνωρίζει τις ποιότητες/τις ενέργειες/την καθαρή πρόθεση των ανθρώπων γύρω μας, γι αυτό και υπάρχουν άνθρωποι που όταν τους συναντάμε πρώτη φορά μας ‘’απωθούν’’ ή μας κάνουν να νιώθουμε άνετα, εμπιστοσύνη, ασφάλεια.

Για όποιον λόγο εσείς επιλέξετε να γνωρίσετε τον θαυμαστό κόσμο του ρέικι εμείς θα χαρούμε να γίνουμε συν-οδοιπόροι σας.

Δέσποινα Κανακίδου.