ΦΑΚΕΛΟΣ ΣΥΝΑΣΤΡΙΑ: Δημιουργώντας υγιείς σχέσεις.

Ο κόσμος υπάρχει μόνο όταν τον μοιράζεσαι, (Τάσος Λειβαδίτης).

Αποκτούμε ταυτότητα όταν βρούμε την θέση μας στην ζωή ενός άλλου προσώπου, Εκεί αρχίζει να λειτουργεί ο κόσμος για εμάς.

Ωστόσο, μπορεί να φαίνεται εύκολο μα δεν είναι τόσο απλό.

Γνωρίζεις κάποιον /α. Ενθουσιάζεσαι πολύ, και αμέσως αρχίζεις να σχεδιάζεις διάφορα στο μυαλό σου, και να ονειρεύεσαι το κοινό σας μέλλον.

  • Στην σκέψη σου υπάρχουν πάρα πολλά ερωτήματα:
  • Είναι αυτό το άτομο κατάλληλο για εμένα?
  • Θα μπορέσουμε να πάμε παρακάτω?
  • Έχουμε κοινό μέλλον?
  • Που ταιριάζουμε και που όχι άραγε?

Μετά από λίγο καιρό η σχέση λήγει άδοξα, κι εσύ απογοητευμένος. Γιατί ο ενθουσιασμός σου η ακόμα και η επιθυμία σου για σχέση, δεν σου επέτρεψαν να δεις με καθαρότητα το πρόσωπο που είχες μπροστά σου. Κι ξεκινάς εκ νέου την αναζήτηση σου και… ως εκ θαύματος έρχεται στην ζωή σου ένα νέο πρόσωπο!

Ξανά η ίδια αγωνία, ξανά τα ερωτήματα, ξανά οι συναισθηματικές επενδύσεις….

Όλα από την αρχή.

Όμως μετά από λίγο καιρό καταλήγεις και πάλι στο ίδιο αποτέλεσμα..

Απογοήτευση.

Τι πάει λάθος τελικά?

Γιατί, ο συνάδελφός σου στην δουλειά, έρχεται διαρκώς μαζί σου σε κόντρα? Μπορείς να κάνεις κάτι γι αυτό και αν ναι τι είναι εκείνο που θα βοηθήσει στην βελτίωση των σχέσεων σου και στον τομέα αυτόν?

Τι είναι αυτό που μπορεί να σε βοηθήσει να έχεις μια καθαρότερη εικόνα για τα πρόσωπα που συναντάς? Το πώς συνδέεσαι μαζί τους και αν τελικά είναι ένας άνθρωπος με τον οποίο μπορεί να πορευτείς κοντά του και αν η σχέση αυτή έχει προοπτικές?

Και εδώ η πληροφορία που σου δίνει η Αστρολογία μπορεί να σου φανεί πολύ χρήσιμη.

Συναστρία, είναι η εργασία που κάνουμε, προκειμένου να εξετάσουμε την συμβατότητα μεταξύ δύο ωροσκοπίων, και να βγάλουμε το συμπέρασμα για την ποιότητα αλλά και το μέλλον μιας σχέσης.

Αρχικά εξετάζονται οι δύο γενέθλιοι χάρτες, η ποιότητες των ατόμων, αλλά και το αν υπάρχουν αστρολογικές συνθήκες από προόδους που να επιτρέπουν την σύναψη μιας νέας σχέσης.

Είναι εξαιρετικά σημαντικής σημασίας,  το timing, η αλλιώς ο χρόνος που συναντιούνται δύο άνθρωποι!

Σε τι συνθήκες έρχονται κοντά?

Πχ. μπορεί η εποχή αυτή να ευνοεί την έναρξη επαγγελματικών σχέσεων αλλά όχι προσωπικών. Η να μην υπάρχει καμία ένδειξη στα προοδευμένα ωροσκόπια που να δηλώνει την έναρξη μιας νέας ερωτικής σχέσης, η ότι δέχονται τέτοιες επιρροές που τους αναγκάζουν να θέσουν άλλες προτεραιότητες στην ζωή τους, στην παρούσα φάση που εξετάζουμε.

Η ακόμα και το αντίθετο, Δηλαδή, να μην υπάρχουν οι ‘’συνθήκες’’ που αναζητάμε, αλλά να έχουμε μια ένδειξη, πχ. την προοδευμένη Αφροδίτη του ενός  να σχηματίζει όψη συνόδου με τον Ουρανό του άλλου, η σχέση μπορεί να γίνει, να ολοκληρωθεί και να εξελιχθεί. Η περίπτωση ενός ξαφνικού έρωτα, (όπως δηλώνει η όψη) ο οποίος ενδεχομένως να καταλήξει και σε γάμο, είναι πολύ πιθανή εδώ, ωστόσο όταν παρέλθει η επιρροή της όψης, οι ενδιαφερόμενοι είναι σίγουρο πως θα έχουν να αντιμετωπίσουν καταστάσεις όχι και τόσο ευχάριστες.

Στην συνέχεια, εξετάζονται οι όψεις που σχηματίζουν μεταξύ τους οι γενέθλιοι πλανήτες των δύο ατόμων, καθώς και η οικοθεσία τους.

Αυτό μας δίνει μια σαφή ενημέρωση για το αν αυτοί οι δύο άνθρωποι έχουν την δυνατότητα να έχουν μια υγιή και ισορροπημένη σχέση.

Θα μας πουν, ποια είναι τα σημεία εκείνα που θα τους φέρουν κοντά, τι πράγματα τους ενώνουν, ποια είναι τα δυνατά στοιχεία στο μεταξύ τους, τι μπορεί να τους κάνει χαρούμενους κι ευτυχισμένους, αλλά και ποια είναι τα σημεία εκείνα που χρειάζεται να προσέξουν περισσότερο.

Σε αυτό που δίνουμε μεγάλη σημασία είναι και η ωριμότητα των ατόμων που εξετάζουμε, μια και ωριμότητα είναι υπόθεση Κρόνου  σε έναν γενέθλιο  χάρτη.

Ο πλανήτης αυτός δείχνει αν το άτομο βρίσκεται εναρμονισμένο με το κοσμικό σχέδιο του, και κατ΄ επέκταση αν είναι σε θέση να αναλάβει δεσμεύσεις που απαιτεί μια σχέση.

Ο Κρόνος  χρειάζεται έναν κύκλο 29 χρόνων περίπου για να κάνει μια πλήρη περιστροφή στο ωροσκόπιο, και να βρεθεί στην αρχική θέση του.(συμβαίνει στην ηλικία των 30 και των 60 περίπου) Τότε ακριβώς έρχονται στο προσκήνιο οι φιλοδοξίες του, οι ανάγκες του γίνονται πιο έντονες, και εκεί οι σχέσεις υπόκεινται σε μεγάλες αλλαγές.

Γενικότερα οι διελεύσεις του Κρόνου (τετράγωνα και αντιθέσεις) σηματοδοτούν περιόδους μεγάλων αλλαγών στις ζωές των ατόμων κυρίως στα θέματα των σχέσεων τους.

Ένας άλλος τομέας στην συναστρία που εξετάζεται, είναι και η προοδευτική συναστρία.

Εξετάζουμε, τα προοδευμένα ωροσκόπια του ενός ατόμου, συγκρινόμενο με το γενέθλιο χάρτη του άλλου, και το αντίθετο.

Αυτό μας βοηθά να ‘’διαβάσουμε’’ την πορεία της σχέσης μέσα στον χρόνο.

Ποιες είναι περίοδοι επιβοηθητικές για την σχέση, και ποιες είναι οι περίοδοι η οι μήνες που χρήζουν προσοχής.

Και όλα αυτά συγκρινόμενα με τα προοδευτικά ωροσκόπια των ατόμων μέσα στην χρονιά.

Έτσι μπορούμε να καταλήξουμε σε ένα συγκεκριμένο συμπέρασμα, τόσο για την συμβατότητα μιας σχέσης όσο και για την διαδρομή της μέσα στην χρονιά.

Πληροφορίες πολύτιμες που μπορεί να λειτουργήσουν εξισορροπητικά, τόσο στις καλές αλλά κυρίως στις δύσκολες περιόδους δύο ατόμων.

Η Αστρολογία είναι ένα εξαιρετικό  εργαλείο που μπορεί να δώσει σαφή πληροφορία για το κατά πόσο μπορείς να εμπιστευτείς κάποιον η όχι, μια και όταν βρισκόμαστε κάτω από συναισθηματική φόρτιση, είναι έως αδύνατο να μπορέσουμε να εκτιμήσουμε σωστά μια κατάσταση η ένα πρόσωπο.

Είναι ο τρόπος για να μπορέσουμε και να προστατέψουμε τον εαυτό μας από κακοτοπιές, αλλά και να ξέρουμε αν αξίζει να επενδύσουμε συναισθηματικά, η θα χρειαστεί να είμαστε πολύ προσεκτικοί στις προσδοκίες και στους χειρισμούς μας.

Οι σχέσεις μας είναι ότι πιο σημαντικό έχουμε, ας τις αξιοποιήσουμε σωστά.

Και ας επενδύσουμε στην Αγάπη! Γιατί αυτό είναι το πρώτο.

Για όλους μας!