Ο ουρανοσ του μαρτιου.

Προβλέψεις για τα 12 ζώδια.

Ένα από τα μεγαλύτερα μαθήματα που μας έχει δώσει τόσο η προηγούμενη χρονιά όσο και αυτή που συνεχίζεται, είναι η ανάγκη να παραμένουμε επικεντρωμένοι σε κάθε κατάσταση, ανεξάρτητα από το αν είναι ευχάριστη η ενοχλητική ή ουδέτερη. Ολόκληρη η ισορροπία μας εξαρτάται από αυτό! Και γεγονός είναι πως εδώ και πολύ καιρό τα γεγονότα τείνουν να είναι αποπροσανατολιστικά, πιεστικά και δύσκολα. Περνώντας ωστόσο ο καιρός, αρχίζουμε να αντιλαμβανόμαστε, πως η ανάγκη για εξέλιξη, και βελτίωση, όχι μόνο δεν σταματάει, αλλά ειδικά τους καιρούς αυτούς, γίνεται πιο επιτακτική και πιο έντονη.

Γιατί πάντα η δυσκολία είναι εκείνη που σε ξεβολεύει, σε εξελίσσει και τελικά σε αλλάζει! Και αυτό είναι νόμος!

Ο μήνας του Μαρτίου ξεκινάει με πιο ήπιες διαθέσεις αφενός, έτσι που επιτρέπει, την απαραίτητη ανασύνταξη και τακτοποίηση, προκειμένου να περάσουμε στην επόμενη φάση μας. Έως τις 20 του μηνός, με τον Ήλιο και Αφροδίτη  να βρίσκονται  στη ζωδιακή περιοχή των ιχθύων, τον Δία και τον Κρόνο  και Ερμή (έως τις 15 του Μαρτίου) στον Υδροχόο, αλλά και τον Άρη στο  ζώδιο των Διδύμων, παρατηρούμε πως τα ζώδια του αέρα έχουν μία υπέροχη, τέτοια που θα ενισχύσει κατά πολύ όλο αυτό το κλίμα των πληροφοριών, αποκαλύψεων, που ήδη έχει ξεκινήσει, από τις αρχές του Φλεβάρη, εντείνοντας το χαοτικό κλίμα της περιόδου, φέρνοντας μας συχνά και μπροστά σε νέες πληροφορίες και αποκαλύψεις που εγείρουν το κοινό αίσθημα.

Ας μην ξεχνάμε πως ακόμα βρισκόμαστε κάτω από την ενέργειά του τετραγώνου μεταξύ του Κρόνου και του Ουρανού, μία όψη  υπεύθυνη για όλα αυτές Τις αποκαλύψεις που έχουν έρθει στο φως, απρόσμενα και ξαφνικά, με σκοπό να αναδιαμορφώσουν τις δομές της κοινωνίας μας.

Η Νέα Σελήνη στις 10 Μαρτίου, εντείνει το συναισθηματικό κλίμα της περιόδου, δημιουργώντας αυξητικές τάσεις σε κάθε είδους συναίσθημα, καλό ή κακό, εύκολο ή δύσκολο, με αποτέλεσμα ωστόσο να μην είναι εύκολη η όποια διαχείριση του.

Το όλο σκηνικό αλλάζει δυναμικά από τις 20 του μήνα και μετά, που  ο Ήλιος, περνάει στην περιοχή του Κριού, σηματοδοτώντας μία νέα αρχή, αυτήν που προοιωνίζει η άνοιξη που ακολουθεί μία και έχουμε την εαρινή ισημερία.

Στις 21 Μαρτίου και η Αφροδίτη συνοδεύει τον Ήλιο στον Κριό δίνοντας μία έμφαση στην πύρινη ενέργεια που βγαίνει δυναμικά, με μία διάθεση να αποκαταστήσει την τάξη αφενός, αφετέρου να θέσει εκ νέου σε μία νέα βάση τις εξελίξεις.

Βεβαίως, και υπό το καθεστώς του εγκλεισμού που έχουμε βιώσει, η περίοδος αυτή είναι πολύ πιθανό να δημιουργήσει εκείνες τις εκρήξεις, τις αντιδράσεις, τις μικρές τις μεγαλύτερες επαναστάσεις που ο καθένας από μας έχει ανάγκη να κάνει, η και όλοι μαζί, μία και η κούραση σωρευτεί χρειάζεται να εκτονωθεί.

Στην  Πανσέληνο  του μήνα στις 28 Μαρτίου, φωτίζονται τα αδύναμα σημεία των σχέσεων μας. Είναι εδώ που  ο τρόπος διαχείρισης των οποίων σχέσεων, είναι εύκολο να  ξεκινήσει από λάθος αφετηρία, και να καταλήξει ασφαλώς και σε λάθος αποφάσεις.

Τον Μάρτιο, πιάνουμε ξανά το νήμα από την αρχή. Είναι αυτό το νήμα, που μπορεί να μας βοηθήσει να βρούμε το δρόμο προς την έξοδο του λαβύρινθου μέσα στον οποίο έχουμε εγκλωβιστεί.

Γιατί πάντα η ζωή θα προσφέρει ευκαιρίες. Και πάντα οι άνθρωποι θα αναζητούμε την έξοδο προς το φως!

ΚΡΙΟΣ ♈

Κριέ προετοιμάσου καλά,  γιατί βγαίνεις  στη σκηνή!

Και μπορεί έως τις 20 του μηνός η καθημερινότητά σου να είναι ένα ατελείωτο πήγαινε-έλα, χωρίς να μπορείς να  κάνεις συγκεκριμένες τις κινήσεις τις ενέργειες, η τις  αποφάσεις σου, μία και όλα φαίνεται να κινούνται σε ένα χαοτικό κλίμα. Γεγονός είναι πως ούτε μέσα σου μπορείς να δεις καθαρά και αντικειμενικά για να κάνεις τις ανάλογες εκτιμήσεις αλλά ούτε και γύρω σου. Η εποχή αυτή ωστόσο είναι μία εξαιρετική περίοδος προετοιμασίας, που σε καλεί να μείνεις στο παρασκήνιο, και να αναλύσεις ή να αποφασίσεις τις επόμενες κινήσεις σου.

Γιατί λίγο παρακάτω από τις 20 του μήνα και μετά, το παιχνίδι αλλάζει, και έρχεσαι στο προσκήνιο. Είναι η ώρα που η τράπουλα μοιράζεται ξανά, και  φαίνεται πως τα φύλλα που έρχονται σε εσένα, κρύβουν εκπλήξεις…. Είναι η ώρα να προχωρήσεις μπροστά, προσωπικά ή επαγγελματικά. Η περίοδος αυτή η ανταμείβει  με κάποιο τρόπο και τις προηγούμενες προσπάθειες σου, εξυπηρετώντας σε πολλές περιπτώσεις και την ολοκλήρωση εκκρεμοτήτων. Ευκαιρίες που σου δίνουν το προβάδισμα στην επαγγελματική σου ζωή, αλλά και ευκαιρίες που ξεπηδούν μέσα από το φιλικό κύκλο. Στην πανσέληνο του μήνα, είναι σημαντικό να γνωρίζεις από πριν, ποιος τελικά είναι κοντά σου και ποιος όχι. Γιατί εδώ οι αποφάσεις και οι επιλογές που θα κάνεις έχουν σημαντικές συνέπειες.

Ταύρος. ♉

Ταύρε, αυτό που χρειάζεσαι τώρα, είναι συναισθηματικά στηρίγματα που μόνο οι φίλοι σου μπορούν να σου προσφέρουν.

Γεγονός είναι πως ο Μάρτιος, έως τις 20 του μηνός σου δίνει ένα σαφές προβάδισμα, και είναι εδώ που χρειάζεται να κινητοποιηθείς περισσότερο, να κάνεις τις απαραίτητες ενέργειες που θα σε βοηθήσουν να έρθεις πιο κοντά στο στόχο σου, να ολοκληρώσεις ένα επαγγελματικό εγχείρημα σου, να εκμεταλλευτείς η να  αξιοποίησης μία ευκαιρία που σχετίζεται με την επαγγελματική σου ζωή, η απλά να συνδεθείς πιο ουσιαστικά και βαθιά με τους ανθρώπους που αγαπάς.

Εδώ θα φανεί πόσο καλά και οργανωμένα διαχειρίζεσαι και τα οικονομικά σου, μία και συχνά πυκνά καλείσαι να ανταποκριθείς σε έκτακτα έξοδα, που μπορεί να προκύπτουν σε όλη τη διάρκεια του μήνα, αλλά και στην παρορμητική σου διάθεση, που σε ωθεί σε αγορές χωρίς να το πολυσκεφτείς. Από τις 20 του μήνα και μετά, η ανάγκη σου είναι περισσότερο να κάνεις ένα βήμα πιο πίσω, και να αποτραβηχτείς, από τη δράση, προκειμένου να επεξεργαστείς τα οποία δεδομένα έχουν προκύψει μέχρι στιγμής με έναν πιο εσωτερικό τρόπο. Ξέρεις, είναι απαραίτητο, στη ζωή αυτή να έρχεσαι σε επαφή με το βαθύτερο ”Εγώ” σου, να κατανοήσεις τους λόγους για τους οποίους κινήθηκες ή δεν κινήθηκες όπως έπρεπε, να έρθεις σε επαφή με εκείνα τα δύσκολα κομμάτια του εαυτού σου που σε κρατάνε πιο πίσω, τους φόβους και τις ανασφάλειές σου, και να αναζητήσεις εκείνη τη δύναμη που υπάρχει μέσα σου και πού μπορεί να σε ταξιδεύει στο φως που τόσο αγαπάς.

Δίδυμοι. ♊

Δίδυμε, εδώ θα φανεί πόσο έτοιμος είσαι να χειριστείς το παιχνίδι προς όφελός σου!

Είναι μία δυναμική εποχή! Με πολλές προκλήσεις αλλά παράλληλα, και με σημαντικές ευκαιρίες, μέσα από τις οποίες μπορείς να αναδείξεις το μυαλό, τη δυναμική σου, και την αντοχή σου φυσικά! Θα παίξει πολύ σημαντικό ρόλο ο τρόπος με τον οποίο θα διοχετεύσεις όλη την ενέργεια και τη δυναμική σου, για να φέρεις τα πράγματα στα μέτρα που επιθυμείς. Να θυμάσαι πως η  δύναμη μπορεί να κάνει καλό, και να σε βγάλει από καταστάσεις που σε κάνουν  να νιώθεις ότι έχεις βαλτώσει, κάνει όμως και κακό όταν δεν έχεις συναίσθηση, του πως χρειάζεται να την χρησιμοποιήσεις! Γεγονός είναι ότι την περίοδο αυτή ανασύρεις από μέσα σου σημαντικά αποθέματα της, και είναι αυτή, που σε βγάζει στον έξω κόσμο και σε βοηθάει να αδράξεις κάθε ευκαιρία που έρχεται στο δρόμο σου! Έως τις 20 του Μαρτίου, οι εξελίξεις σχετίζονται με την επαγγελματική σου ζωή, η οποία κινείται σε ένα κλίμα ασάφειας και απροσδιοριστίας, χωρίς να σε βοηθάει να κατανοήσεις πώς πρέπει να κινηθείς. Είναι σημαντικό να παρατηρήσεις τα γεγονότα, για να μπορέσεις να αντλήσεις τις πληροφορίες εκείνες που χρειάζεσαι για να οργανωθείς περισσότερο και καλύτερα. Στη Νέα Σελήνη του μήνα χρειάζεται να είσαι ιδιαίτερα προσεκτικός ως προς τις επιλογές που κάνεις και αφορούν την επαγγελματική σου ζωή, γιατί υπάρχουν πολλά πράγματα που δεν είναι έτσι όπως φαίνονται. Από τις 20 του μήνα και μετά, υπάρχει μία καλύτερη ροή τέτοια που σου επιτρέπει, να κινήσεις εσύ μέσα από τις πρωτοβουλίες που αναλαμβάνεις, και να φέρεις  τις εξελίξεις θες περισσότερο στα μέτρα σου. Οι ευκαιρίες της περιόδου, σε φέρνουν πιο κοντά στους αγαπημένους σου, στα πρόσωπα που αγαπάς, αλλά σου ανοίγουν την πόρτα και σε κάθε είδους συζήτηση η διαπραγμάτευση που δημιουργεί μία γέφυρα επικοινωνίας, στα οποία θέματα διαχειρίζεσαι, ενώ και θέματα σπουδών νομικά ζητήματα μπορεί να σου δώσουν ένα θετικό αποτέλεσμα. Γεγονός είναι πως η εποχή αυτή, σε πολλές περιπτώσεις θα είναι το εφαλτήριο σου που θα σε εκτοξεύσει  προς την κατεύθυνση των επιθυμιών σου. Προετοιμάσου λοιπόν!

Καρκίνος. ♋

Καρκίνε, μην αφήνεις το συναίσθημα σου να επηρεάζει τις αποφάσεις σου.

Ο μήνας αυτός, αναμοχλεύει για τα καλά το μέσα σου, με πολλούς τρόπους. Είτε  βγάζοντας άγχη  και ανασφάλειες, τα οποία σε κάνουν να μην μπορείς να αντιληφθείς με καθαρότητα όλα όσα συμβαίνουν γύρω σου, είτε γιατί πολλά πράγματα στη φάση αυτή συμβαίνουν κάτω από το τραπέζι, και μπορεί να τα αντιλαμβάνεσαι ,αλλά να μην είσαι σίγουρος ή να μη γνωρίζεις τις λεπτομέρειες τους. Όλα αυτά σε κάνουν γενικότερα να λειτουργήσεις με μία μεγαλύτερη ευαισθησία απέναντι στις καταστάσεις που διαμορφώνουν την πραγματικότητα σου, αλλά και τα πρόσωπα, και σε πολλές περιπτώσεις να γίνεσαι πιο ευάλωτος απέναντι στις διαθέσεις των τρίτων, όποιοι και αν είναι αυτοί, κυρίως έως τις 20 του μήνα. Από τις 20 και μετά, δημιουργούνται οι συνθήκες να βγεις περισσότερο στο φως, και να αναλάβεις με δυναμικότητα και σθένος τις ευθύνες που σου αναλογούν. Η επαγγελματική σου ζωή ανανεώνεται, και είναι εδώ που το παιχνίδι αναζωπυρώνει σε πολλές περιπτώσεις σημαντικές ευκαιρίες που σου δίνουν τη δυνατότητα, αφενός στο να έχεις προβάδισμα, αφετέρου να υπάρξει ενδεχομένως και η αναγνώριση σου με κάποιο τρόπο Ή να ακουστεί περισσότερο το όνομά σου προς τα έξω. Η εποχή αυτή σε βοηθάει να ξεδιπλώσει τις το ύψιστο δυναμικό σου και σε πολλές περιπτώσεις σου προσφέρει σημαντικές ευκαιρίες που έχουν και οικονομικό χαρακτήρα. Να θυμάσαι επίσης ότι ο μόνος που μπορεί να σε σαμποτάρει ή να σε προωθήσει είναι ο εαυτός σου!

Λέων. ♌

Λέοντα, το να ξέρεις που πρέπει να κάνεις πίσω και πότε χρειάζεται να μπει στο παιχνίδι δυναμικά είναι σοφία!

Έως τις 20 του μηνός η εποχή έχει έναν περισσότερο εσωστρεφή  χαρακτήρα, τέτοιον που μπορεί να σε κάνει να μην είσαι ικανοποιημένος με τίποτα, να κρατάς αποστάσεις από τους γύρω σου, ακόμα και τους πιο κοντινούς σου, νομίζοντας ότι δεν σε καταλαβαίνουν όσο θα ήθελες, και γενικότερα το κλίμα που διαμορφώνεται έχει να κάνει περισσότερο με τη διερεύνηση των συναισθημάτων σου και πολύ λιγότερο με τα εξωτερικά γεγονότα. Γιατί σε πολλές περιπτώσεις τα σενάρια που κάνεις με το μυαλό σου, δεν έχουν καμία σχέση με την πραγματικότητα, και αυτός είναι λόγος που σε κάνει  να χάσεις προσωρινά τις ισορροπίες σου. Η νέα σελήνη στις 13 του μηνός, σε φέρνει αντιμέτωπο με την προσωπική σου ζωή, και τις σχέσεις σου ,ωστόσο είναι σημαντικό να θυμάσαι πως τα πράγματα αυτή την εποχή και έως τις 20 του μήνα δεν είναι έτσι όπως φαίνονται. Από τις 20 και μετά, υπάρχει μία καθολική αλλαγή και στη διάθεσή σου, αλλά και στα γεγονότα που διαμορφώνουν την καθημερινότητά σου. Και φυσικά είσαι εσύ που αποφασίζεις να κινηθείς με διαφορετικό τρόπο με μεγαλύτερη δυναμική, κυρίως όμως πιο αποφασισμένος. Θέματα σπουδών ή οτιδήποτε σχετίζεται με νομικά ζητήματα, μπορεί να δώσουν ένα θετικό αποτέλεσμα, αλλά κυρίως η εποχή αυτή σε βοηθάει να δημιουργήσεις γέφυρες επικοινωνίας, εκεί που το προηγούμενο διάστημα έβρισκες τοίχους. Κάθε είδους συζητήσεις επαφές και διαπραγματεύσεις, ανοίγουν νέες προοπτικές και δυνατότητες μέσα από τις οποίες μπορεί να ωφεληθεί σημαντικά. Σε πολλές περιπτώσεις θα διαπιστώσεις ότι οι φίλοι σου παίζουν σημαντικό ρόλο στη δημιουργία ενός θετικού κλίματος. Και σε κάθε περίπτωση είναι μία εποχή που καλείσαι να αναδιαμορφώσεις  εσύ διαφορετικά το τοπίο της καθημερινότητας και των υποθέσεων σου, μία και είναι η εποχή που σου επιτρέπει να κάνεις εκείνο το βήμα που σχεδιάζεις  εδώ και καιρό, και να έχεις και ένα θετικό αποτέλεσμα!

Παρθένος. ♍

Παρθένε, οι σχέσεις σου απαιτούν από σένα πολύ μεγαλύτερη προσοχή και ενδιαφέρον!

Η εποχή αυτή, και κυρίως και στην Νέα Σελήνη του μήνα στις 13, φέρνει στο προσκήνιο πολύ πιο εμφατικά τον τομέα σχέσεις και συνεργασίες. Τώρα όλα μπαίνουν στο μικροσκόπιο και επανεξετάζονται, με μία νέα οπτική, και κάτω από το δικό σου καινούργιο πρίσμα! Γιατί είσαι εσύ που αλλάζεις και μαζί με σένα αλλάζουν και οι σχέσεις σου! Γεγονός είναι ωστόσο, πως την περίοδο αυτή μαθαίνεις πολλά περισσότερα για τον εαυτό σου, λεπτομέρειες που μπορεί να μην είχες παρατηρήσει ενδεχομένως, αναλύοντας τα δικά σου κίνητρα που ωθούν να συνδεθείς με τους άλλους. Και είναι εδώ που στο θετικό σενάριο μπορεί να ανακαλύψεις λάθη, παραλείψεις, πράγματα που μπορεί να κάνεις, και απομακρύνουν κάποιους  ανθρώπους από κοντά σου, και να είναι ακριβώς αυτά τα οποία μπορείς να διορθώσεις εξομαλύνοντας σημαντικά το τοπίο των σχέσεων σου! Αν λειτουργήσεις βεβαίως θέτοντας περισσότερο το ”Εγώ” σου σε λειτουργία, το σίγουρο είναι πως η περίοδος αυτή μπορεί να σε απομακρύνει από σχέσεις που νιώθεις ότι δεν ανταποκρίνονται στα θέλω σου. Δεν αποκλείεται η εποχή αυτή να φέρει στη ζωή σου κάποιο πρόσωπο το οποίο θα παίξει ρόλο σε ότι αφορά το συναίσθημά σου και την ερωτική σου ζωή. Από τις 20 του μήνα και μετά, ανοίγει ένας κύκλος που βγάζει στην επιφάνεια, θέματα τα οποία στις περισσότερες σου προκαλούν ανασφάλεια, όπως: το κατά πόσο ελέγχεις της ζωής σου, τις σχέσεις σου, η σχέση σου με το χρήμα με την εξουσία, με το τι τελικά σου δίνει ασφάλεια, όλα αυτά είναι θέματα, τα οποία θα σε απασχολήσουν στην επόμενη φάση και είναι εδώ που καλείσαι να ανακαλύψεις πόσο μεγάλη δύναμη και κουράγιο μπορεί να δείξεις σε πράγματα, που δημιουργούν δύσκολες εμπειρίες της ζωής σου. Είναι σημαντικό τώρα να κοιτάξεις τον ψυχισμό και την ψυχή σου με έναν ευρυγώνιο φακό, για να κατανοήσεις την ουσία των πραγμάτων και όχι την επιφάνεια γιατί εκεί θα βρεις και τις απαντήσεις που ψάχνεις.

Ζυγός. ♎

Ζυγέ, όταν βάζεις όλα τα θέματα στο ίδιο τσουβάλι,δεν θα βγάλεις ποτέ άκρη, μια και  η εποχή αυτή κινείται σε πολλά μέτωπα…

 Ένα από αυτά είναι η δουλειά σου, που διαμορφώνει την καθημερινότητά σου, η οποία ομολογουμένως σου δημιουργεί μία κούραση, ένα μεγαλύτερο άγχος του να τα προλάβεις όλα, αλλά και έναν προβληματισμό για το τι άλλο μπορείς να κάνεις μέσα από το οποίο να έχεις τη δυνατότητα να εκφραστείς καλύτερα, να εκφράσεις τη φύση σου, και  την δημιουργικότητά σου. Κυρίως να είσαι πιο χαρούμενος. Έως τις 20 του μηνός το κλίμα μπορεί να σου δίνει κάποιες ανάσες που λειτουργούν ανανεωτικά και στον ψυχισμό σου, ωστόσο η ουσιαστική αλλαγή έρχεται από τις 20 και μετά και το πέρασμα τόσο του Ηλίου, όσο και της Αφροδίτης απέναντί σου. Και εδώ ο τομέας που φωτίζεται έχει να κάνει με τις σημαντικές σχέσεις της ζωής σου, που αναζωπυρώνονται με νέα δυναμική, καινούργιες απαιτήσεις κυρίως από εσένα προς αυτές. Γεγονός είναι πως το διάστημα αυτό, νιώθεις ότι τίποτα δεν είναι ικανό να σε γεμίσει και να σε ολοκληρώσει, αυτό έχει σαν αποτέλεσμα συχνά πυκνά, να δημιουργούνται θέματα με ή χωρίς λόγο, τόσο στην προσωπική όσο και στην επαγγελματική σου ζωή. Είναι αυτό που λέει και το τραγούδι: Ότι ζω πια δεν μου φτάνει, και είναι πολύ πιθανό όλα να σου φαίνονται μικρότερα των περιστάσεων ! Και είναι εδώ, που θα  αναζητήσεις εκείνη την ουσία στις σχέσεις σου που θα κάνει τη διαφορά. Να θυμάσαι ωστόσο, πως η εποχή αυτή, κυρίως στην πανσέληνο στο ζώδιό σου, είναι πολύ πιθανό να μην έχεις τα σωστά κριτήρια για να επιλέξεις το πώς θα κινηθείς με ποια πρόσωπα θα σχετιστείς., μία και οι απαιτήσεις σου είναι ιδιαίτερα αυξημένες. Να ξεκινήσεις από τον εαυτό σου, τι δίνεις εσύ σε εσένα… Αν λύσεις αυτό, θα λύσεις και όποιον γρίφο μπορεί να σε δυσκολεύει….

Σκορπιός. ♏

Σκορπιέ, κάθε αρχή και δύσκολη!

Μπορεί κάποια πράγματα να έχουν αρχίσει σιγά-σιγά, να αποκτούν έναν πιο σταθερό χαρακτήρα, ωστόσο έχεις ακόμα πάρα πολλή δουλειά! Έως τις 20 του μηνός στο κλίμα έχει αρκετή ασάφεια και αστάθεια, αλλά και έντονη συναισθηματική φόρτιση, τέτοια που δεν σου επιτρέπει να δεις καθαρά και να αξιολογήσεις επαρκώς όλα τα δεδομένα που έχεις.

Και επειδή και το μέσα σου βρίσκεται σε έναν διαρκή αναβρασμό χρειάζεται, να εργάζεσαι πολύ με τον εσωτερικό σου εαυτό για να κατανοήσεις τους λόγους, τα κίνητρα ή τις αφορμές που σε πυροδοτούν προς τη μία κατεύθυνση ή την άλλη, στο να λειτουργείς με τον ένα τρόπο η τον άλλον, και κυρίως στο να βγάζεις λάθος συμπεράσματα. Γιατί η περίοδος αυτή είναι πολύ πιθανό να σου δημιουργήσει τις αφετηρίες αυτές που θα σε οδηγήσουν σε λάθος εκτιμήσεις και αποφάσεις. Κυρίως  εκεί κοντά στη Νέα Σελήνη του μήνα. Από τις 20 του μήνα και μετά και με το πέρασμα τόσο του Ηλίου, όσο και της Αφροδίτης στο ζώδιο του Κριού, ανοίγει ένας κύκλος όπου απαιτεί από εσένα, πιο συντονισμένες κινήσεις, και κυρίως να είσαι αποτελεσματικός σε ότι έχει να κάνει με το πρακτικό κομμάτι της ζωής σου, και ιδιαίτερα με την εργασία σου, που φαίνεται πώς περνάει σε μία άλλη φάση, πιο απαιτητική, τέτοια που ίσως να χρειαστεί να αφιερώσεις περισσότερο χρόνο από το συνηθισμένο, ή να αναλάβεις πράγματα τα οποία απαιτούν από εσένα περισσότερη δουλειά και περισσότερη προσπάθεια. Να θυμάσαι, πως τώρα είναι μία εποχή που χτίζεις και ότι δίνεις θα το εισπράξεις πίσω πολλαπλά. Η ανάπτυξη θέλει σύστημα και οργάνωση. Και τώρα είναι μία τέτοια στιγμή.

Τοξότης. ♐

Τοξότη, τα αγαθά κόποις κτώνται!

Ο μήνας του Μαρτίου, σε ένα μεγάλο μέρος του έως τις 20 του μηνός, σε υποχρεώνει, σε πιο πρακτικές ενασχολήσεις εκείνες που συνήθως τις αφήνεις πιο πίσω, όμως τώρα υποχρεούσαι με τον ένα ή τον άλλο τρόπο να τις διεκπεραιώσεις. Η παρουσία του Άρη απέναντί σου, είναι ένας λόγος που βάζει σε δοκιμασία τις σχέσεις σου παντός είδους, και εδώ, θα καταλάβεις πολλά πράγματα και για τον εαυτό σου, τις δικές σου ποιότητες, και τα δικά σου κίνητρα. Το σπίτι και η οικογένεια  έως τις 20 του μήνα αποτελεί τον πυρήνα τις ενασχολήσης σου, αλλά και η επαγγελματική σου ζωή, που έρχεται στο προσκήνιο, με έναν τρόπο ωστόσο, που απαιτεί από εσένα πολύ συγκεκριμένες κινήσεις, μεθοδικές και οργανωμένες για να μπορείς να είσαι και αποτελεσματικός. Από τις 20 του μήνα και μετά και με το πέρασμα τόσο του Ηλίου, όσο και της Αφροδίτης στο ζώδιο του Κριού, το κλίμα βελτιώνεται αισθητά, προσφέροντάς τους σημαντικές δυνατότητες ανάπτυξης και εξέλιξης. Είναι μία εποχή που αρχίζεις και βλέπεις ένα λαμπερό φως που ανατέλλει πάνω από τον ορίζοντα, προσφέροντάς σου ζεστασιά και αγαλλίαση ,αλλά επαναφέροντας επίσης και την αισιοδοξία σου και την πίστη σου πως όλα θα πάνε καλά. Θέματα που έχουν να κάνουν με τα παιδιά σου είναι πολύ πιθανόν να έρθουν στο προσκήνιο, σε ένα κλίμα που μπορεί να λειτουργήσει πολύ υποστηρικτικά, αλλά κυρίως ηανάγκη σου είναι περισσότερο να συνδεθείς με πρόσωπα με τα οποία ανταλλάσσεις ευχάριστα την ενέργειά σου. Η περίοδος αυτή έχει έντονα ερωτικό χαρακτήρα και δεν αποκλείεται να υπάρξουν και νέες γνωριμίες με κάποιο τρόπο που ανανεώνουν σημαντικά και τον ψυχισμό σου.

Αιγόκερως ♑

Αιγόκερε, είναι η εποχή που αντιλαμβάνεσαι, πώς το παιχνίδι παίρνει πολύ μεγαλύτερες διαστάσεις από ότι περίμενες…

Ο κύκλος του Μαρτίου, αρχικά σου δίνει το βήμα εκείνο, που σου επιτρέπει να αξιοποιήσεις τις επικοινωνιακές σου  δεξιότητες, αυτές που μπορούν να σε φέρουν πιο κοντά στα σχέδια, τις επιθυμίες και τους στόχους σου. Παράλληλα όμως σου δίνει μία επιπρόσθετη δυνατότητα: Να ανοίξεις έναν νέο κύκλο ενδιαφερόντων μέσα από τον οποίο μπορείς να εισπράξεις ικανοποίηση χαρά, γνώση, αλλά και μία ευρύτερη σύνδεση με τους ανθρώπους γύρω σου. Υπάρχει αρκετή κινητικότητα στην καθημερινότητά σου, πρόσωπα με τα οποία έχεις τη δυνατότητα να επικοινωνήσεις σε  ένα αρκετά καλό κλίμα, τα οποία θέματα διαχειρίζεσαι τουλάχιστον μέχρι τις 20 του μήνα, αλλά σε πολλές περιπτώσεις να εξομαλύνει και καταστάσεις που μπορεί να σε δυσκόλεψαν.κυρίως μέσα από σχέσεις που αφορούν συγγενικά πρόσωπα. Η νέα σελήνη στις 13 Μαρτίου, ανοίγει έναν καινούργιο επικοινωνιακό κύκλο, και διευκολύνει σημαντικά συζητήσεις επαφές διαπραγματεύσεις, ή ακόμα και τη δυνατότητα να οριστικοποιήσεις  μία συμφωνία ή να κάνεις μία νέα έναρξη. Από τις 20 του μήνα και μετά, το κλίμα στρέφεται περισσότερο σε οτιδήποτε έχει να κάνει με το πρακτικό κομμάτι της ζωής σου, καθώς και θέματα που σχετίζονται με το σπίτι και την οικογένεια και  την επαγγελματική σου ζωή. Είναι πολύ σημαντικό εδώ να θυμάσαι πως οι απαιτήσεις σου, σε πολλές περιπτώσεις μπορεί να είναι μεγαλύτερες από ότι έχουν πρόθεση ή διάθεση να σου δώσουν οι άλλοι, ή ακόμα μπορούν να σου δώσουν, και αυτό είναι ένα γεγονός που μπορεί να οδηγήσει σε τριβή, στον τομέα των σχέσεων σου τόσο των προσωπικών όσο και των επαγγελματικών. Έχει πολύ μεγάλη σημασία τώρα να αντιληφθείς τις ανάγκες των άλλων και να κατανοήσεις  και τις  δικές τους θέσεις και απόψεις, μία και η εποχή μπορεί να σε φέρει αντιμέτωπο με προκλήσεις που χρειάζεται να επιστρατεύσεις τις δεξιότητες  σου για να ανταποκριθείς σε αυτές.

Υδροχόος. ♒

Υδροχόε, το τι τελικά για εσένα είναι σημαντικό και το τι όχι, μπορεί να σε ξαφνιάσει την περίοδο αυτή!

Όσο και αν μπορεί να αφήνεις κάποια πράγματα πιο πίσω σου, ή κάνεις ότι δεν βλέπεις κάποια άλλα,  η περίοδος αυτή, σε υποχρεώνει μέσα από τα γεγονότα και τις καταστάσεις που δημιουργούνται, να έρθεις αντιμέτωπος με πράγματα τα οποία σε βάζουν στη διαδικασία της αναθεώρησης και των προτεραιοτήτων σου. Είναι η εποχή που κυνηγάς με σθένος,  με διάθεση και με αποφασιστικότητα τους στόχους σου, και σε πολλές περιπτώσεις ανοίγονται νέες δυνατότητες, μέσα από τις οποίες ωφελείσαι  αρχικά σε οικονομικό επίπεδο. Ωστόσο η περίοδος αυτή και έως τις 20 του μήνα και μετά, βγάζει από μέσα σου εκείνο τον πιο καταναλωτικό εαυτό, και σε κάνει να καταναλώνεις χωρίς να το σκέφτεσαι κάτι που μπορεί να σε οδηγήσει στο να μείνεις εύκολα ταπί και ψύχραιμος.

Από την άλλη μεριά και κοντά στη Νέα Σελήνη του μήνα στις 13 ευνοούνται οικονομικά, συζητήσεις η διαπραγματεύσεις που τώρα μπορεί να οριστικοποιηθούν Αρκεί να είσαι σαφής, συγκεκριμένος και να δώσεις προσοχή στις λεπτομέρειες. Από τις 20 του μήνα και μετά, ανοίγει μία ιδιαίτερα επικοινωνιακή εποχή, μέσα από την οποία, έχεις τη δυνατότητα να προωθήσεις θέματα που σε ενδιαφέρουν, είτε προσωπικά είτε επαγγελματικά, καθώς θα διαπιστώσεις πως ”οι άλλοι” έχουν μεγαλύτερη διάθεση  να ακούσουν, αλλά και να στηρίξουν τις προσπάθειες σου. Σημαντικό ρόλο θα παίξουν οι πρωτοβουλίες που θα αναλάβεις το διάστημα αυτό, και φυσικά το κατά πόσο αποφασισμένος είσαι να φτάσεις στο στόχο σου. Οι αλλαγές που ανοίγουν  τώρα είναι αυτές που θα σε ακολουθήσουν πολύ παρακάτω γι αυτό  χρειάζεται να δώσεις ιδιαίτερη βαρύτητα στις επιλογές σου.

Ιχθύες. ♓

Ιχθύ, μπορεί να είναι η εποχή σου, όμως χρειάζεται να κολυμπήσεις μαζί με το ρεύμα για να μπορέσεις να τα καταφέρεις.

Η παρουσία του Άρη στο ζώδιο των Διδύμων ομολογουμένως, συχνά-πυκνά δυναμιτίζει την καθημερινότητά σου και τις σχέσεις σου, και σε κάποιες άλλες περιπτώσεις ανακόπτει τα σχέδιά σου, μέσα από εντάσεις η προκλήσεις με τις οποίες έρχεται αντιμέτωπος. Οι προκλήσεις αυτές, αρχικά αφορούν τις σχέσεις που έχεις με τα οικεία σου πρόσωπα, αυτά που συνυπάρχεις  στην οικογένειά σου, και που το διάστημα αυτό είναι πολύ πιθανό να νιώσεις πως δεν σε καταλαβαίνουν όσο θα ήθελες, η  γίνονται ιδιαίτερα απαιτητικοί απέναντί σου αλλά και το αντίθετο. Με αποτέλεσμα συχνά πυκνά να μεγαλώνει το χάσμα ανάμεσα σας. Αυτό μπορεί να συμβαίνει και στην επαγγελματική σου ζωή, και χρειάζονται πραγματικά ευέλικτοι  χειρισμοί  για να μπορέσεις, να ξεπεράσεις τους σκοπέλους της εποχής. Κοντά στη Νέα Σελήνη του μήνα ένα νέο ξεκίνημα, προσωπικό ή επαγγελματικό είναι πολύ πιθανό. Ενώ  από τις 20 του μήνα και μετά, τα θέματα των οικονομικών σου αποτελούν πρωταρχικό στόχο σου. Και ίσως περισσότερο από ποτέ νιώθεις την ανάγκη να αποκτήσεις με κάποιο τρόπο μία μεγαλύτερη οικονομική ανεξαρτησία, μια  και κοντά στην πανσέληνο του μήνα οι εμπλοκές η ακόμα και οι συγκρούσεις με πρόσωπα που παίζουν ρόλο στην οικονομική σου ζωή είναι πολύ πιθανές. Στο θετικό σενάριο ωστόσο του μήνα είναι πολύ πιθανό, να εξελίξεις μία οικονομική συμφωνία μέσα από την οποία θα ωφεληθείς, να προωθήσεις μία αγοραπωλησία ακινήτου, και με κάποιο τρόπο να ωφεληθείς οικονομικά, αλλά απαραίτητη προϋπόθεση είναι οι συντονισμένες και οργανωμένες κινήσεις για να μπορέσεις να επιτυχείς τους οποίους στόχους  έχεις θέση σε αυτό το πλαίσιο.

Καλό μήνα σε όλους!

Ολυμπία.