ΟΙ ΕΡΩΤΙΚΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΤΟΥ ΜΑΡΤΙΟΥ 2022

Ο ”Ονόρε Ντε Μπαλζάκ, ένας από τους πιο σημαντικούς γάλλους λογοτέχνες, και σημαντικότερους μυθιστοριογράφους όλων των εποχών, έλεγε : πως «Ο έρωτας μοιάζει με τον αέρα. Δεν ξέρουμε ποτέ από πού μπορεί να μας έρθει.»

Και κάπως έτσι είναι (στις περισσότερες τουλάχιστον περιπτώσεις) μια και αν κοιτάξουμε πίσω μας, όλες τις φορές που ερωτευτήκαμε πολύ και βαθιά, ήταν μέσα από κάποιες ”φαινομενικά τυχαίες συγκυρίες” που όμως έμειναν ανεξίτηλα χαραγμένες στο μυαλό και την ψυχή μας.

Μια και ο Έρωτας είναι ο ισχυρός Θεός. Υπακούει στους δικούς του νόμους και κανόνες, και είναι αυτός που κάνει τα πάντα να κινούνται γύρω του…. 

Για μια ακόμα φορά και στον μήνα αυτόν, τον ρόλο του πρωταγωνιστή έχουν  οι δύο πλανήτες που τον εκπροσωπούν, και δεν είναι άλλοι από την Αφροδίτη και τον Άρη, που ανοίγουν τον  μήνα του Μαρτίου, έχοντας και οι δύο διαδοχικά  ραντεβού με τον Πλούτωνα.

Πριν από αυτό όμως η Νέα Σελήνη στο ζώδιο των Ιχθύων στις 2 του μηνός, θα δημιουργήσει  ένα μυσταγωγικό περιβάλλον, ιδανικό σχεδόν για την δημιουργία και την  σύνθεση ιδιαίτερων καταστάσεων, και σχέσεων που έχουν την διάθεση να κάνουν εκείνη την υπέρβαση που θα τις βοηθήσει να εξελιχθούν.

Η σε άλλη περίπτωση, θα δημιουργήσει τις σχέσεις εκείνες, που μέσα από το όνειρο και την φαντασίωση, θα λειτουργήσουν σαν υποκατάστατα, προκειμένου να ξεφύγουμε από άλλες καταστάσεις, και εδω θα ανθίσουν και πολλές μυστικές η παράνομες σχέσεις.

Βλέπεις ο καθένας από εμάς έχει τους δικούς του λόγους που έρχεται κοντά με ένα άλλο πρόσωπο.

Το σίγουρο είναι πως κάθε σχέση που δημιουργείται τώρα είναι πολύ σημαντική για τους δικούς της διαφορετικούς λόγους.

Σε αυτό το περιβάλλον λοιπόν, το πολύ ”ιδιαίτερο της Νέας αυτής Σελήνης, η Αφροδίτη και ο Άρης, έρχονται σε επαφή με τον ”σκοτεινό” πλανήτη Πλούτωνα.

Όταν μιλάμε για Πλούτωνα, τίποτα δεν είναι απλό η εύκολο να το ερμηνεύσουμε.

Το σίγουρο είναι πως οι συναντήσεις αυτές θα φέρουν δομικές αλλαγές στον τομέα των σχέσεων μας, και με κάποιο τρόπο είναι η ώρα της τελικής κρίσης.

Η ανάδρομη Αφροδίτη στο προηγούμενο διάστημα, αλλά και οι συναντήσεις της με τον Άρη, έφεραν πολλές σχέσεις στο προσκήνιο, είτε παλαιότερες που έκαναν μια νέα προσπάθεια εξισορρόπησης, αλλά και καινούργιες που ξεκίνησαν να  συμπορεύονται.

Τώρα, με κάποιο τρόπο είναι η ώρα της τελικής κρίσης.

Όλοι οι πλανήτες βρίσκονται σε ζώδια της γης, με τον Άρη να βρίσκεται στην έξαρση του, και την Αφροδίτη, να σκέπτεται και με έναν διαφορετικό τρόπο.

Δηλαδή, ζυγιάζει και σταθμίζει το όφελος που μπορεί να πάρει από την ένωση της με το άλλο πρόσωπο.

Αυτό ,(δηλαδή το κίνητρο που μας ωθεί να κάνουμε μια σχέση) στην φάση αυτή θα είναι και ο ρυθμιστικός παράγοντας της εξέλιξης της.

Μια και ο έρωτας δεν μπορεί να βασιστεί στην ιδιοτέλεια, παρά μόνο στην βαθύτερη ανάγκη του ατόμου να συνυπάρχει, να συμπορευτεί, να νιώσει, να δώσει και να πάρει συναίσθημα και να το μετουσιώσει σε αγάπη.

Οι σχέσεις λοιπόν του κύκλου αυτού, θα κινηθούν σε ένα κλίμα απολυτότητας, γίνονται κτητικές κατακτητικές, θέλουν, απαιτούν και επιβάλλουν τις επιθυμίες τους.

Απαιτούν να πάρουν αυτό που θέλουν από τον άλλον με όποιο κόστος και όποιο τίμημα.

Χειραγωγούν και χειραγωγούνται, μπλέκονται σε παιχνίδια εξουσίας, χρησιμοποιώντας κάθε δυνατό μέσο που διαθέτουν προκειμένου να πετύχουν τον σκοπό τους.

Οδηγούνται από ένστικτα αρχέγονα, πανίσχυρα καταλυτικά και δεν θα διστάσουν να φτάσουν ακόμα και στα άκρα, αν νιώσουν πως χάνουν έδαφος.

Θα μπορούσαμε να χαρακτηρίσουμε την εποχή αυτή σαν μια αρένα, που η νίκη φέρνει η αναγέννηση η καταστροφή.

Το θέμα είναι το κατά πόσο μπορούμε να έρθουμε σε επαφή με τα πραγματικά μας κίνητρα, να δούμε τις πραγματικές μας ανάγκες, και να μην  μπούμε σε ”εμμονικές καταστάσεις” μια και είναι πολύ εύκολο να εγκλωβιστούμε στο παιχνίδι των πλανητών, και να αφεθούμε στο πάθος που γεννά  ζήλιες, φοβίες, και πόνο.

Στις 6 Μαρτίου η Αφροδίτη και ο Άρης περνούν στο ζώδιο του Υδροχόου, και συναντώνται  για μια ακόμα φορά, αλλά σε ένα νέο περιβάλλον.

Εδώ θα σταθούν ο ένας πλάι στον άλλον, επί ίσοις όροις, καταλαγιάζοντας τα πάθη, και δίνοντας μια νέα πνοή στην ερωτική ζωή, πιο ανάλαφρη, αλλά και περισσότερο ισότιμη.

Οι σχέσεις που ισορροπούν εδώ, έχουν πολλούς λόγους να θεωρήσουν  πως έχουν σημαντικούς λόγους που θα τους κρατήσουν κοντά για πολύ καιρό!

Η σύνοδος του Ηλίου με τον Ποσειδώνα, στις 13 Μαρτίου, θολώνει πολύ τα νερά της περιόδου, και δημιουργεί ένα απατηλό κλίμα μέσα σου η και γύρω σου…

Εδω οι ανάγκες σου αποκτούν πολύ μεγαλύτερες διαστάσεις απ ότι πραγματικά έχουν,   και τις εναποθέτεις σε κάθε πρόσωπο που μπορεί να σου δώσει ακόμα και ψήγματα  που μπορεί να σε κάνουν να νιώσεις πως βρήκες το ιδανικό ταίρι σου…

Πριν βιαστείς ωστόσο να πιστέψεις πως το άλλο σου μισό είναι δίπλα σου, και να ονειρεύεσαι σχέσεις και έρωτες που αψηφούν τον χρόνο, θυμήσου κάθε φορά που μπήκες στην διαδικασία να ….”νομίζεις” και να φτιάχνεις σενάρια, που δεν είχαν καμία σχέση με την πραγματικότητα….

Ιδιαίτερα αν αυτό είναι μια κατάσταση που επαναλαμβάνεται στην ζωή σου.

Σε έντονα ερωτικό κλίμα κινείται και η Πανσέληνος του μήνα, μια η όψη των ”φώτων” με τον Πλούτωνα, δημιουργεί  ισχυρά συναισθηματικά στροβιλίσματα, κρυφούς έρωτες και έντονα πάθη. Στην περίοδο του κύκλου αυτού το τετράγωνο της Αφροδίτης με τον Ουρανό, θα φέρει κοντά εκείνα τα πρόσωπα που θέλουν να μοιραστούν έντονες στιγμές, χωρίς ωστόσο τις συναισθηματικές δεσμεύσεις που θα τους κρατήσουν ενωμένους σε μια σχέση που εξελίσσεται…

Και αν τύχει κάτι τέτοιο μην το μπερδεύεις δεν είναι η σχέση των ονείρων σου….

Παράλληλα όμως Αφροδίτη – Ουρανός, γίνονται και ο λόγος που μπορεί απότομα και απροειδοποίητα να σταματήσουν μια σχέση, που ενδεχομένως εδώ και καιρό δεν εξελίσσεται αλλά δεν τολμούσες να το παραδεχτείς η να πάρεις θέση.

Στις 20 Μαρτίου έχουμε την Εαρινή ισημερία, ο Ήλιος περνά στο ζώδιο του Κριού, ανοίγοντας έναν νέο κύκλο και στην διάθεση μας αλλά και στις υποθέσεις μας.

Το τετράγωνο του Άρη με τον Ουρανό στις 23 Μαρτίου, δημιουργεί και πάλι εκείνες τις σύντομες ερωτικές ιστορίες που μοιάζουν με πυροτεχνήματα.

Λάμπουν πολύ αλλά για λίγο. Από την αρχή ξέρεις πως έχουν συγκεκριμένη διάρκεια….

Και εδω, είναι οι μέρες που πολλές σχέσεις θα απομακρυνθούν , συχνά και κάτω από ξαφνικό απρόσμενο τρόπο, ωστόσο ότι γίνεται τώρα δεν είναι τυχαίο, αλλά το αποτέλεσμα , μια μακράς περιόδου που ο κύκλος είχε πλέον κλείσει αλλά δεν άντεχες να το ολοκληρώσεις.

Ο μήνας του Μαρτίου κλείνει την επεισοδιακή του παρουσία, με την σύνοδο της Αφροδίτης με τον αυστηρό γέροντα του ζωδιακού τον Κρόνο.

Δημιουργείται μια συναισθηματική ψυχρότητα, δεν είναι εύκολο να εκφράσουμε αυτό που συντελείται μέσα μας, και προτιμάμε να αποστασιοποιηθούμε η να αρκεστούμε στο πρακτικό όφελος που μπορούμε να έχουμε από μια σχέση.

Παρόλο που οι δύο αυτοί πλανήτες, όταν ενώνονται δεν είναι το ιδανικό ταίριασμα, ωστόσο οι σχέσεις που γεννούνται τώρα, μπορεί να μην έχουν την ένταση και την δυναμική που δίνουν οι προηγούμενες όψεις της Αφροδίτης, έχουν ωστόσο εκείνη την σταθερότητα που δίνει ο χρόνος, και την ασφάλεια πως ότι και να συμβεί, υπάρχει πάντα ο ”άνθρωπός σου ” που ήταν, είναι και θα είναι κοντά σου.

Και είναι και αυτός ένας σημαντικός λόγος που μια σχέση μπορεί να στηριχτεί.

Καλό και φωτεινό μήνα να έχουμε με πολύ αγάπη.

Ολυμπία.