ΠΑΝΣΕΛΗΝΟΣ ΣΤΟΥΣ ΔΙΔΥΜΟΥΣ

Η τελευταία Πανσέληνος της χρονιάς, κορυφώνεται την Πέμπτη 8 Δεκεμβρίου, στις  6,07 πμ, στην 16η μοίρα του άξονα Διδύμων Τοξότη, με την συμμετοχή του Άρη.

Επηρεάζει τους εκπροσώπους του μεταβλητού σταυρού: Διδύμους Τοξότες Παρθένους και Ιχθύες  του δεύτερου δεκαημέρου, αλλά και όσους έχουν ωροσκόπο ή προσωπικούς πλανήτες στα ζώδια και τα δεκαήμερα αυτά.

Ονομάζεται και ”κρύο φεγγάρι” μία και οι συνθήκες αυτής της εποχής του χρόνου, αρχίζουν και γίνονται πιο ψυχροί, και ο καιρός αλλάζει, δείχνοντας το χειμωνιάτικο πρόσωπο του.

Το διάστημα που προηγήθηκε, έχουν γίνει πολλά, έχουμε ακούσει να συμβαίνουν σημεία και τέρατα, πράγματα τα οποία δεν μπορούμε να διαχειριστούμε ούτε με τη συνείδησή μας ούτε με την καρδιά μας.

Έχουμε συσσωρεύσει  πάρα πολύ πληροφορία και όχι καλή, για την ακρίβεια  οι πληροφορίες που όλης αυτής της περιόδου έχουν ιδιαίτερα τοξικό χαρακτήρα.

Και τώρα, κάτω από το φεγγάρι των Διδύμων, είναι η στιγμή να αναλογιστούμε τι από αυτά θέλουμε να κρατήσουμε και τι θα αφήσουμε πίσω μας,

Σε κάθε πανσέληνο, και στην αντίθεση του ήλιου και της σελήνης, υπάρχει κάτι μυστικό κάτι που δεν φαίνεται, λειτουργεί όμως το παρασκήνιο και ενεργοποιεί το συναίσθημά μας.

Όσο κι αν πιστεύουμε ότι μπορούμε να μένουμε αμέτοχοι ή ότι δεν μας επηρεάζουν όλα αυτά που ακούμε το σίγουρο είναι ότι  πλανιόμαστε.

Και είναι η στιγμή, που θα αποφασίσουμε κατά πόσο θα συμμετέχουμε σε όλο αυτό, κατά πόσο θα επιτρέπουμε σε όλη αυτή την πληροφορία να μας  αποδυναμώνει, ή κατά πόσο θα δώσουμε στο μυαλό και στην ψυχή μας τις πληροφορίες και τα ερεθίσματα εκείνα, που έχουν κάτι να μας προσφέρουν, να μας εμπνεύσουν να μας ενδυναμώσουν, για να μας βοηθήσουν να μείνουμε ισορροπημένοι  σε έναν κόσμο που έχει τεράστια ανισορροπία.

Γιατί τα γεγονότα πάντα υπήρχαν υπάρχουν και θα υπάρχουν, χωρίς να μπορούμε ουσιαστικά  να κάνουμε κάτι, γιατί τα πράγματα έχουν ήδη γίνει, άρα δεν μπορούμε να επηρεάσουμε.

Μπορούμε όμως να κλείσουμε την τηλεόραση που είναι ένας εξαιρετικά κακός πομπός πληροφοριών οι οποίες δεν είναι και απαραίτητα όλες  αληθινές.

Την περίοδο αυτή οι πληροφορίες θα συνεχίσουν  να μας βομβαρδίζουν με τοξικότητα και  με αρνητισμό, έτσι που χωρίς να το καταλαβαίνουμε θα επηρεάζουν άμεσα και τη συμπεριφορά μας.

Υπεύθυνες  γι αυτές τις εκδηλώσεις του Άρη τόσο με τη σελήνη όσο και με τον ήλιο.

Ο Άρης στην πανσέληνο αυτή σχηματίζει μία όψη συνόδου με τη Σελήνη, δημιουργώντας ένα εκρηκτικό συναισθηματικά τοπίο, στο οποίο το κύριο χαρακτηριστικό του είναι ο μεγάλος εκνευρισμός και η ανυπομονησία, τα οποία δεν είναι απαραίτητο να πηγάζουν από κάτι συγκεκριμένο, αλλά να είναι το αποτέλεσμα κάποιων γεγονότων που συνέβησαν την προηγούμενη μέρα ή το προηγούμενο διάστημα.

Σε προσωπικό επίπεδο, η περίοδος αυτή μπορεί να ανασύρει από μέσα μας όλα εκείνα τα γεγονότα, τα οποία για κάποιο λόγο μπορεί να λειτούργησαν τραυματικά στην ψυχή μας, και βέβαια δεν τα έχουμε θεραπεύσει, με αποτέλεσμα χωρίς φαινομενικά σοβαρό λόγο να ενεργοποιούνται, και βέβαια να εκδηλώνονται και στη συμπεριφορά μας .

Γιατί μπορεί να νιώθουμε αδικημένοι, γιατί μπορεί να νιώθουμε θυμωμένοι,  γιατί μπορεί οι γύρω μας να μη μας καταλαβαίνουν               όσο θα θέλαμε, και όλα αυτά να είναι λόγοι που δυναμιτίζουν την ψυχολογία μας.

Αυτά εκδηλώνονται και μέσα από εξωτερικά γεγονότα, όπως ειδήσεις, οι οποίες πυροδοτούν ένα πολύ συγκεκριμένο σημείο στον ψυχισμό μας, και ενεργοποιούν σε πολλές περιπτώσεις και ακραία συναισθήματα

Γιατί το τρίπτυχο σελήνη Άρης ήλιος σαφώς μπορεί να εκδηλωθεί και με ακραίο τρόπο.

Και ας λάβουμε υπόψη μας ότι αυτός ο Άρης είναι ένας κακός Άρης δηλαδή είναι σε δύσκολη θέση, σε ένα ζώδιο που δεν υποστηρίζει τις ιδιότητες του, και είναι και ανάδρομος άρα είναι ένας Άρης που βλέπει προς τη λάθος κατεύθυνση.

Η σελήνη συμβολίζει και τη γυναίκα, και αυτή την εποχή, παρατηρούμε ότι το γυναικείο φύλο με κάποιο τρόπο βάλλεται  ή βρίσκεται απέναντι από βίαιες συμπεριφορές οι οποίες μπορεί να έχουν ακραίο χαρακτήρα, ή ίσως  ακούσουμε πάλι για κάποια γυναικοκτονία.

Αυτός ο Αρης  είναι ανεξέλεγκτος κάτω από την ενέργεια της παρόρμησης η του θυμού του όταν τα πράγματα δεν πηγαίνουν όπως τα θέλει.

Και βέβαια σε όλο αυτό το κλίμα, η σελήνη κάνει μία ανοιχτή όψη με τον Ποσειδώνα και ο ήλιος επίσης ενεργώντας τόσο ένα συναισθηματικό μπέρδεμα όσο και πρακτικό.

Ακόμα και αν λειτουργούμε κάτω από αντικειμενικότητα και ρεαλισμό χρειάζεται να επανεξετάσουμε μεγάλη προσοχή ότι έχουμε τώρα σε εξέλιξη.

Την περίοδο αυτή νιώθουμε περισσότερο κουρασμένοι,  καταβεβλημένοι, και αδύναμοι να αντιδράσουμε, και αν θέλετε κάτω από τέτοια συναισθήματα,καλό είναι να δίνουμε χρόνο στον εαυτό μας και να μην τον πιέζουμε

Και αυτή είναι  η πρώτη  τεράστια παγίδα αυτής της πανσελήνου: Δεν είμαστε αδύναμοι Δεν είμαστε ανίσχυροι.

Οι Δίδυμοι αρέσκονται να μαζεύουν πληροφορίες τις διακινούν επίσης, αλλά το κάνουν  μία ελαφρότητα χωρίς να καταλαβαίνουν κατά πόσο τελικά τους επηρεάζει, και αυτούς αλλά και τους γύρω τους  η τοξική μορφή της πληροφορίας.

Εδώ υπάρχει η δεύτερη  παγίδα: Θα λέγαμε ότι με κάποιο τρόπο έχουμε εθιστεί στα κακά νέα και τις κακές ειδήσεις η με κάποιο τρόπο τις περιμένουμε.

Πάνω σε αυτό στηρίζεται όμως ολόκληρο το σύστημα, και μας τροφοδοτεί με τέτοιες πληροφορίες εννοώ όταν γίνεται κάτι καλό, περνάει στα ψιλά γράμματα ή δεν ακούγεται και καθόλου.

Ο κυβερνήτης αυτής της πανσελήνου, ο Ερμής μόλις έχει φύγει από την αδυναμία του, και περνάει στο σκληρό ζώδιο του Αιγόκερω.

Ερχόμαστε αντιμέτωποι με τη σκληρή πραγματικότητα ο τρόπος με τον οποίο Εβλέπουμε τα πράγματα είναι πλέον ψυχρός παγιωμένος και τις περισσότερες φορές απαισιόδοξος.

Στην καλή του πλευρά αυτός ο Ερμής, μπορεί να προσφέρει τη δυνατότητα να οργανωθούμε καλύτερα να οργανώσουμε τη σκέψη μας και να προγραμματίσουμε σε ότι αφορά το πρακτικό και επαγγελματικό μέρος της ζωής μας.

Εν κατακλείδι όμως στον κύκλο αυτής της πανσελήνου θα χρειαστεί να κρατηθούμε μακριά από οτιδήποτε νιώθουμε να μας χαλάει την ψυχολογία να βάζει στο μυαλό μας αρνητικά σενάρια και να μας δημιουργεί φόβο, γιατί θα υπάρχει πολύ έκδηλη η τάση αυτή.

Χρειάζεται να φιλτράρουμε διπλά και τριπλά αυτά που ακούμε γιατί πολλά από αυτά θα λέγονται πάνω στην παρορμητική διάθεση της στιγμής χωρίς επεξεργασία.

Και κυρίως να εστιάσουμε σε ότι μας εμπνέει και όχι σε ότι μας αποδυναμώνει.

Ενδυναμωτικό το τετράγωνο που σχηματίζει η Αφροδίτη με το Δία και μάλιστα αυτοί οι δύο πλανήτες βρίσκονται σε αμοιβαία υποδοχή,κάτι που  λειτουργεί εξισορροπητικά απέναντί σε όλα αυτά που βιώνουμε.

Γιατί σε κάποιες περιπτώσεις, ιδιαίτερα στους εκπροσώπους του τρίτου δεκαημέρου κυρίως του μεταβλητού σταυρού,(Δίδυμους, Τοξότες, Παρθένους και Ιχθύες),  η εποχή αυτή μπορεί να φέρει πολύ σημαντικές εξελίξεις και δυνατότητες, τόσο σε ότι αφορά την αποκατάσταση και την εξέλιξη των σχέσεων, όσο και σε ότι αφορά οικονομικά ανοίγματα που βεβαίως χρειάζονται πολλή οργάνωση και πολλή δουλειά για να υλοποιηθούν, όμως δεν παύουν να είναι μία όαση σε μία δύσκολη πραγματικότητα που  κάποιους μπορεί να τους τροφοδοτήσει με περίσσεια τύχη

Ας χρησιμοποιήσουμε παράλληλα την φωτιά την ενέργεια που δίνει ο Άρης, για να αναζωπυρώσουν με την εσωτερική μας φλόγα, αυτή της πίστης, που μπορεί να σιγοκαίει μέσα μας ,αλλά πάντα υπάρχει, και αρκεί μία και μόνο σκέψη μας να την πυροδοτήσει, και να την κάνει φωτιά, δυνατή, ισχυρή, ικανή να μας κινητοποιήσει στο να αναζητήσουμε άλλες ποιότητες πιο ενδυναμωτικές πιο ανθρώπινες, και πιο δημιουργικές.

Και ας αντιστρέψουμε το κλίμα, και ας βρούμε εκείνους τους λόγους που μας εμπνέουν, μας δημιουργούν ενθουσιασμό για την  ζωή ξανά, ιδιαίτερα νιώθουμε ότι έχουμε χάσει το νόημα της .

Ας αφιερώσουμε περισσότερο  χρόνο στον εαυτό μας  ,και  ας διερευνήσουμε  κάθε  δυνατότητα  που μας δίνεται και μπορούμε να αξιοποιήσουμε προκειμένου να βγούμε από τα αδιέξοδα που υπάρχουν γύρω μας.

Καλή Πανσέληνο σε όλους με ψυχραιμία και συνειδητές επιλογές,