Ο ΟΥΡΑΝΟΣ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ 10/8/2021

* Σελήνη στην Παρθένο.  Αναρωτήσου: Τι μπορεί να με κάνει χρήσιμο σήμερα στους γύρω μου?

Μην κλείνεσαι στον εαυτό σου, και  μην ενισχύεις την μοναχική σου διάθεση. Υπάρχουν πολλά που μπορείς να κάνεις, και πολλά που μπορείς να προσφέρεις. Και όσο δίνεις τόσο θα λαμβάνεις. Όσο προσφέρεις τόσο θα θεραπεύεσαι. Προσέφερε τις υπηρεσίες σου σε αυτό που μπορείς, ακόμα και αν θεωρείς ότι αυτό που δίνεις είναι κάτι μικρό η ελάχιστο, Υπάρχουν άνθρωποι που θα το εκτιμήσουν.

Το μήνυμα της Παρθένου, είναι ακριβώς αυτό: Να γίνομαι χρήσιμος για τον συνάνθρωπό μου, για την κοινωνία μου, για τον κόσμο μου. Με υπομονή, σεμνότητα, και διακριτικότητα.

Μόνο αυτό μπορεί να βοηθήσει στην θεραπεία των πληγών που άνοιξαν….

* Σελήνη τρίγωνο Ουρανός(17,19μμ) Οι ώρες αυτές δημιουργούν μια μεγαλύτερη ανάγκη να καταπιεστείς με τα ”κοινά”, ίσως και μέσα από κάποιες ξαφνικές ευκαιρίες που θα σου δοθούν, και σε κάνουν να αποτελείς τον συνδετικό κρίκο της μεγάλης  ανθρώπινης αλυσίδας , που έχει την δυνατότητα στις δυσκολίες να δημιουργεί ισχυρούς δεσμούς αλληλοβοήθειας και στήριξης. Έξυπνες λύσεις μπορεί να προσφέρουν εναλλακτικές η ανακούφιση σε όποιον τις έχει ανάγκη η τις χρειάζεται.

* Σε κορύφωση η αντίθεση της Αφροδίτης με τον Ποσειδώνα.

Όσο και αν οι ακραίες συνθήκες που βιώνουμε τις μέρες αυτές μας κάνουν να χάνουμε τις ισορροπίες μας, και δημιουργούν ένα κλίμα ακραίων συναισθημάτων, θλίψης, απογοήτευσης, μοναξιάς, τις μέρες αυτές καλό είναι να αποφύγουμε να απαιτούμε η να ζητάμε πολλά από τους άλλους, είτε αυτός μπορεί να είναι ο σύντροφος μας, είτε οι συνεργάτες μας στην δουλειά, και να κατανοήσουμε πως και οι άλλοι, βιώνουν με τον δικό τους τρόπο την ένταση των ημερών, και δεν είναι εύκολο να ανταποκριθούν σε ότι μπορεί να απαιτούμε η να διεκδικούμε. Τις μέρες αυτές ας μην ασχοληθούμε μόνο με το τι κάνουν οι άλλοι, κατασπαταλώντας οχι μόνο τις δυνατότητες και τα χαρίσματα μας, αλλά αφήνοντας αναξιοποίητες πολύτιμες ευκαιρίες για την ίδια μας την ζωή.

Όπως λέει και ο Φιλόθεος Φάρος. : την ποιότητα της ζωής ενός ανθρώπου, δεν την καθορίζει το ”κακό που του κάνουν οι άλλοι”, την ποιότητα της ζωής του την καθορίζει το κακό που κάνει εκείνος  στους άλλους. Γιατί το κακό που κάνει εκείνος στους άλλους, διαφθείρει την ίδια του την υπόσταση.

Ευχές για ηρεμία και ανακούφιση.