Τα ”Θέλω” και τα ”Μπορώ” για την εβδομάδα  18 έως 24 Ιανουαρίου 2021

Άρης Ουρανός και Ήλιος Κρόνος δεν αφήνουν και πολλά περιθώρια ελπίδας η αισιοδοξίας. Ωστόσο, καλό είναι να γνωρίζουμε τι μπορούμε να αποφύγουμε αλλά και τι μπορούμε να περιμένουμε. Γιατί υπάρχει και το τετράγωνο του Δία /Ουρανού που αφήνει ένα παράθυρο της τύχης ανοιχτό…

ΚΡΙΟΣ

Η εβδομάδα αυτή, μπορεί να σου προσφέρει πολλούς λόγους οι οποίοι σε κάνουν να χάνεις τις ισορροπίες σου, μια και ο μια και ο κυβερνήτης σου Άρης συναντά τον ανατρεπτικό Ουρανό και το ”παιχνίδι” αρχίζει. Φυσικά, το παιχνίδι αυτό  σε βάζει στην διαδικασία να ψάξεις, να αναζητήσεις την επιβεβαίωση που χρειάζεσαι για να νιώσεις καλά, μόνο που δεν θα είναι εύκολο στην φάση αυτή να την εισπράξεις. Και είναι τόσο τα υλικό, όσο και τα συναισθηματικά  θέματα που ”πέφτουν” στο τραπέζι, και όλα μπαίνουν στο μικροσκόπιο…τι χρωστάς και τι σου χρωστάνε. Μη γελιέσαι, ο τωρινός απολογισμός μόνο εύκολος δεν είναι και μάλιστα σε πολλές περιπτώσεις μπορεί αυτά που θα ανακαλύψεις να μην είναι καθόλου εύκολα η ευχάριστα. Ίσως και πάλι κάποια έκτακτα έξοδα να σου χτυπήσουν την πόρτα. Οι εντάσεις της εποχής, αφορούν κυρίως τα οικονομικά σου, που  σε πολλές περιπτώσεις είναι η αιτία είτε της ματαίωσης των σχεδίων σου, είτε ο παρορμητισμός σου να σε οδηγήσει σε κινήσεις και αποφάσεις που παρακάτω  θα μετανιώσεις. Παράλληλα οι φιλικές σου σχέσεις αποτελούν ένα πεδίο  ζυμώσεων, που συχνά οι απαιτήσεις του ενός προς τον άλλον καταλήγουν σε συγκρούσεις. Ωστόσο δεν αποκλείεται στην εβδομάδα αυτή να βρεθείς μπροστά σε μια οικονομική /επαγγελματική ευκαιρία που ωστόσο χρειάζεται να την διερευνήσεις πριν αποφασίσεις να την ακολουθήσεις.

ΤΑΥΡΟΣ

Η εβδομάδα αυτή, έρχεται να ”τεστάρει” τα όρια τις αντοχές και την υπομονή σου είναι γεγονός. Και είναι πολλές οι φορές που μπορεί να νιώσεις  ότι είναι δύσκολο να διαχειριστείς τις καταστάσεις που σκάνε σαν χιονοστιβάδα και δεν σε αφήνουν να πάρεις ανάσα. Θα βρεθείς μπροστά σε διλλήματα, κυρίως σε ότι αφορά την επαγγελματική σου ζωή, που μπαίνει στο στόχαστρο των ημερών, καλό είναι  να επιλέξεις πως θα κινηθείς, και όχι να δράσεις κάτω από την ώθηση της παρόρμησης. Ωστόσο, επειδή δεν είναι η ώρα για αποφάσεις, καλό είναι να δώσεις χώρο και χρόνο στις εξελίξεις, γιατί προφανώς δεν είσαι σε θέση να δεις και να αξιολογήσεις καθαρά το τί συμβαίνει. Κυρίως όμως μην προσπαθείς να επιβάλλεις τις θέσεις και τις απόψεις σου, γιατί το πιο πιθανό είναι να το κάνεις με λάθος τρόπο. Δεν αποκλείεται και πάλι μια ξαφνική ευκαιρία που ”σκάει” ξαφνικά να αποτελεί την αιτία που μπαίνεις σε δίλλημα. Καλό είναι επίσης να αποφύγεις να συγκρουστείς ανοιχτά τόσο σε προσωπικό  αλλά κυρίως σε επαγγελματικό επίπεδο, γιατί πολύ πιθανά να μην είσαι προετοιμασμένος για τις συνέπειες.

ΔΙΔΥΜΟΙ

Το χαρακτηριστικό τη εβδομάδας αυτής, είναι πολύ πιθανό να αφορά αποκαλύψεις. Είτε αυτές μπορεί να προέρχονται από τους άλλους προς τα εσένα, είτε από εσένα προς τους άλλους. Γεγονός είναι πως υπάρχουν αρκετά πράγματα που βγαίνουν στο φως, και στις περισσότερες περιπτώσεις μπορεί να μην είναι και τόσο ευχάριστα. Ίσως και εσύ ασυνείδητα να προκαλέσεις τέτοιου είδους καταστάσεις. Τα όποια σχέδια σου στην φάση αυτή, δεν θα είναι εύκολο να ολοκληρωθούν, και συχνά μπορεί να νιώσεις πως υπάρχει μπροστά σου ένας τείχος που δεν σου επιτρέπει να κινηθείς όπως θα ήθελες. Σε πολλές περιπτώσεις και η επικοινωνία σου δυσκολεύει, οι συζητήσεις και οι διαπραγματεύσεις σου, οι σπουδές σου, η νομικά θέματα που μπορεί να μην εξελιχθούν κατά πως θα τα ήθελες. Στην θετική τους πλευρά πάντως δεν αποκλείεται οι μέρες αυτές να σε φέρουν μπροστά σε μια ευκαιρία η οποία σου ανοίγει νέους ορίζοντες σε ότι αφορά τα σχέδια σου, και μάλιστα κάτι που μπορεί να προετοιμαζόταν παρασκηνιακά τώρα να κάνει την εμφάνισή του.

ΚΑΡΚΙΝΟΣ

Όποια κι αν είναι τα όνειρά σου, οι στόχοι σου, στην εβδομάδα αυτή, νιώθεις πολύ πιο έντονη την ανάγκη να  αγωνιστείς και να παλέψεις γι αυτά, με μεγαλύτερο σθένος και ένταση. ίσως ακόμα να βγει προς τα έξω πιο έντονη η ανάγκη σου  να γίνεις αποδεκτός, να σε αναγνωρίσουν για την δουλειά η για κάτι που έχεις κάνει η προσπαθήσει. Κι εδώ είναι το σημείο που θέλει προσοχή. Οι όποιες ανάγκες η δράσεις σου, είναι εύκολο να ξεφύγουν από το μέτρο, η να πιέσεις καταστάσεις περισσότερο απ΄ όσο πρέπει. Να θυμάσαι πως όσο πιο πολύ κατανοείς τους κανόνες του παιχνιδιού γύρω σου, τόσο πιο καλά θα χειρίζεσαι τα πράγματα. Ίσως βρεθείς μπροστά σε οικονομικές εκκρεμότητες τις οποίες είχες αμελήσει , η ακόμα να υπάρξουν και κάποιες δύσκολες συγκυρίες που δημιουργούν ένα κλίμα ψυχρότητας με τον σύντροφό σου. Στην θετική πλευρά όλων αυτών, δεν αποκλείεται να προκύψει και μια ευκαιρία που σχετίζεται με μια οικονομική συμφωνία πολύ ενδιαφέρουσα.

ΛΕΩΝ

Ναι, δεν είναι μια εύκολη εβδομάδα, το βλέπεις και το νιώθεις. Και μάλιστα, κάτω από την πίεση του Άρη Ουρανού, είναι πολύ πιθανό να βγάλεις με έντονο και απρόσμενο τρόπο, όλα όσα έχεις ανεχτεί, κυρίως στην επαγγελματική ζωή και αυτός επίσης μπορεί να είναι ένας λόγος που επιφέρει ακόμα και ρήξεις στις σχέσεις σου. Ίσως ακόμα οι ανταγωνιστικές διαθέσεις που συναντάς αυτήν την εβδομάδα μπροστά σου και οι ματαιώσεις που επιφέρουν στα σχέδια σου να είναι ο λόγος για τον οποίο πυροδοτείσαι. Σε κάθε περίπτωση, έχε στο μυαλό σου, πως η αντίδραση σου μπορεί να γράψει το τελευταίο κεφάλαιο στον κύκλο αυτόν που βρίσκεσαι. Δεν αποκλείεται πάντως, η απόφασή σου να κλείσεις τον ήδη υπάρχων κύκλο να αφορά, ένα νέο ξεκίνημα, μια νέα ευκαιρία που έρχεται ξαφνικά και αναπάντεχα. Πάντως να θυμάσαι πως οι όποιες σχέσεις σου το διάστημα αυτό περνούν από το μικροσκόπιο σου, κι εδώ  βλέπεις καθαρά ποιός είναι τελικά μαζί σου και ποιός όχι.

ΠΑΡΘΕΝΟΣ

Όσο και αν προσπαθείς να πείσεις τους γύρω σου γι αυτά που θέλεις η πρεσβεύεις, την εβδομάδα αυτή θα νιώσεις την επικοινωνία σου να ”μπλοκάρει” και να μην βρίσκει έδαφος στα πρόσωπα τα οποία απευθύνεσαι. Και καλό είναι να μην πιέζεις καταστάσεις η σχέδια που δεν είναι η ώρα τους να εξελιχθούν.

Και σε ότι αφορά συγγενικά πρόσωπα, καλό είναι να μην πυροδοτείς καταστάσεις που μπορεί ήδη να είναι ταραγμένες.

Ειδικά σε ότι σχετίζεται με την εργασιακή σου ζωή, οι σχέσεις με τους ανωτέρους σου, περνούν από πολλές διακυμάνσεις και εντάσεις μια και σε πολλές περιπτώσεις θα προσπαθήσουν να σε ζορίσουν.

Και είναι εδώ που το κλίμα μπορεί να γίνει εξαιρετικά ασφυκτικό αν επιτρέψεις στις καταστάσεις να σε επηρεάσουν.  Θα λέγαμε ότι οι αποστάσεις στην φάση αυτή επιβάλλονται! Από την άλλη μεριά είναι πιθανό μια ευκαιρία για επέκταση, σπουδές, νομικά θέματα, να προκύψει πραγματικά από εκεί που δεν το περιμένεις. Η μια λύση σε ένα πρόβλημα σου.

ΖΥΓΟΣ 

Καλό θα είναι στην εβδομάδα αυτή, να παρατηρείς και αν επιτρέπεις στις όποιες καταστάσεις  διαμορφώνουν την καθημερινότητα σου, να κυλούν, αποφεύγοντας να επιτρέπεις στο ” Εγώ” σου να παίρνει θέση, γιατί μπορεί να δημιουργήσει ισχυρές  αντιπαραθέσεις  με τους γύρω σου και κυρίως με τον σύντροφό σου. Η ακόμα οι διαφωνίες να σχετίζονται με ένα συνεργάτη σου για οικονομικά θέματα. Γεγονός είναι πως τα οικονομικά σου είναι στην πρώτη γραμμή, κυρίως αυτά που σχετίζονται με τρίτους, και είναι αυτά που πυροδοτούν τις διαφωνίες της εβδομάδας με πολύ εντατικούς ρυθμούς. Πάντως για να μην σε αφήσω παραπονεμένο, δεν αποκλείεται στο θετικό σενάριο(πάντα υπάρχει) να βρεθείς με λεφτά από εκεί που δεν το περιμένεις…Ωστόσο, είναι μια περίοδος που ”τονώνει” πολύ την αυτοπεποίθηση σου, και λες αυτό που θέλεις χωρίς δισταγμούς η δεύτερες σκέψεις. Να θυμάσαι πώς είναι η ώρα που θα αναζητήσεις την ουσία χωρίς αναβολές  η εκπτώσεις, τόσο στα σχέδιά σου, όσο και στην προσωπική σου ζωή, Κι αυτό έχει πάντα ένα κόστος και σε εσένα και στους άλλους!

ΣΚΟΡΠΙΟΣ.

Ναι , το ξέρω πως δεν είναι η πιο εύκολη περίοδος της ζωής σου….Και πως αυτή την εποχή, η ”πηγή” των προβλημάτων σου είναι οι …άλλοι., που διαρκώς σε φέρνουν μπροστά από απρόβλεπτες καταστάσεις που σε κάνουν να χάνεις τον έλεγχο, κι αυτό είναι κάτι που σου στοιχίζει. Όμως, θυμήσου αυτό: Ότι τώρα ξεκαθαρίζει, είναι αυτό που σε έχει ταλαιπωρήσει, καταπιέσει η ακόμα και πονέσει καιρό τώρα! Και όσο και αν τα πράγματα μπορεί να ”σκάνε ” ξαφνικά,  μέσα σου ξέρεις….πως είναι η εποχή που αναδύεσαι στο φως και παίρνεις πίσω την δύναμή σου. Γιατί είναι στο χέρι σου το πως θα οριστεί το αποτέλεσμα. Και σχετίζεται με το πόσο έχεις ”εργαστεί ”με τον εαυτό σου, και γνωρίζεις τι θέλεις και πως θα το διεκδικήσεις. Φυσικά και μπορείς, να φέρεις τα πράγματα στα μέτρα σου(Σκορπιός είσαι!)ακόμα και αν το αποτέλεσμα είναι ανατρεπτικό! Αναρωτήσου: Ανατροπή για τους άλλους η για εσένα? Γιατί τα πράγματα δεν είναι πάντα όπως φαίνονται. Δεν αποκλείεται πάντως μέσα σε όλη αυτή την ανακατωσούρα, να προκύψει κάτι καλό…Αυτό που προκύπτει όταν παίρνεις θέση για το τι θέλεις η τι δεν θέλεις…Το σπίτι, η οικογένεια και οι σχέσεις σου, πιθανά στον κύκλο αυτόν να είναι άλλο ένα ”μέτωπο”  που καλείσαι να διαχειριστείς και όχι εύκολο.

Συμβουλή:  Βάλε προτεραιότητες και χειρίσου τα με σειρά. Έτσι μπορεί να ανακαλύψεις πολλά και για τον εαυτό σου και για τις εξαιρετικές δυνατότητες που έχεις στα δύσκολα. Δεν το ήξερες?

ΤΟΞΟΤΗΣ

Ενώ η ενέργεια σου, το διάστημα αυτό είναι πολύ ανεβασμένη, και ακολουθείς αυτούς τους εξαντλητικούς ρυθμούς της καθημερινότητας, χρειάζεται να προσέξεις που δίνεις την ενέργειά σου, η απλά την σπαταλάς, και να θέσεις μια λίστα με το τί είναι σημαντικό και τί όχι, αλλιώς μπορεί να εξαντληθείς. Και σε προσωπικό επίπεδο , αλλά και στον εργασιακό σου  τομέα, μια και τώρα καλείσαι να βάλεις τις ανάγκες των άλλων πάνω από τις δικές σου, και αυτό θα σε κουράσει πολύ! Κι επειδή όσο τρέχεις και αποδίδεις, τόσο θα σε φορτώνουν και περισσότερα, θέσε όρια και πλαίσια, και μην καταπιάνεσαι με πράγματα που δεν αντέχεις. Γιατί, και στον χώρο της δουλειάς σου, το κλίμα είναι ήδη τεταμένο, και οι συγκρούσεις είναι πολύ εύκολο να δυσκολέψουν τις σχέσεις με τους ανωτέρους σου και όχι μόνο!  Κι επειδή στην εβδομάδα αυτή και η επικοινωνία σου, δυσκολεύει, φρόντισε ότι λες να είναι σαφές και τεκμηριωμένο. Πάντως δεν αποκλείεται μια ευκαιρία να είναι πιο κοντά απ ότι νομίζεις και να αφορά με μια νέα συμφωνία, ένα συμβόλαιο, η μια νέα πρόταση που σχετίζεται με την εργασιακή σου ζωή.

ΑΙΓΟΚΕΡΩΣ

Επειδή πάντα η …σχεδόν πάντα είσαι από αυτούς που θέλουν να έχουν τον έλεγχο των πραγμάτων, και όταν αυτό δεν μπορείς να το πράξεις, χάνεις προσωρινά τις ισορροπίες σου, η εβδομάδα αυτή πολύ πιθανά να σε φέρει μπροστά από αναβολές η ματαιώσεις των σχεδίων σου. Όμως από την άλλη μεριά, η εποχή αυτή και μέσα από την δυναμική των γεγονότων  που φέρνει, πολύ πιθανά, να σε φέρει μπροστά από σημαντικές ευκαιρίες και ανοίγματα που αφορούν την εξέλιξη μιας δημιουργίας σου, μια οικονομική ευκαιρία, η ακόμα να έρθουν στην μεριά σου χρήματα που δεν περίμενες! Πάντως δώσε μια μεγαλύτερη προσοχή στις σχέσεις με τα παιδιά η τον ερωτικό σύντροφο που στις μέρες αυτές επιβαρύνονται και σε επιβαρύνουν κι εσένα. Ίσως ακόμα, να υπάρξει η δυνατότητα μιας οικονομικής συμφωνίας για την οποία έχεις παλέψει πολύ και σκληρά , η προκύπτει σαν έξτρα ”μπόνους” την εποχή αυτή μαζί με κάτι απρόοπτα έξοδα που ”σκάνε ” ξαφνικά!

ΥΔΡΟΧΌΟΣ 

Αυτό που έρχεται με ορμή τώρα στο προσκήνιο, είναι μια εσωτερική αφύπνιση, που σε πολλές περιπτώσεις ενεργοποιεί πρότυπα και συμπεριφορές του παρελθόντος. Πολύ πιθανά να έρθει με ξαφνικό τρόπο στο προσκήνιο ένα ζήτημα που σε είχε προβληματίσει το προηγούμενο διάστημα, και τώρα αρχίζεις να το ψάχνεις ανακαλύπτοντας  πράγματα που ενδεχομένως δεν γνώριζες μέχρι τώρα! Δώσε ιδιαίτερη σημασία στον τρόπο που αξιολογείς τα γεγονότα , και κυρίως μην τα μεγαλοποιείς, γιατί μπορεί να ξεσπάσουν απρόβλεπτες καταστάσεις. Να θυμάσαι πως δύσκολα θα μπορέσεις να αποκαταστήσεις προβλήματα η σχέσεις, η ακόμα και θέματα που σχετίζονται με το σπίτι, την οικογένεια η την ακίνητη περιουσία. Πάντως στο θετικό σενάριο των ημερών, ίσως υπάρξει μια ευκαιρία που σχετίζεται με έναν στόχο η ένα όραμα σου. Επίσης να θυμάσαι, πως ότι προκύπτει τώρα, θέλει πολύ και σκληρή δουλειά για να αναπτυχθεί. Ίσως μια έναρξη να είναι πιο κοντά απ ότι φαντάζεσαι μέσα σε όλα τα δύσκολα της εποχής.

ΙΧΘΥΕΣ

Είναι μια χαρακτηριστική εποχή, που δεν σου επιτρέπει να δεις καθαρά και να αξιολογήσεις με αντικειμενικότητα τις καταστάσεις, μια και υπάρχουν πολλές ζυμώσεις που γίνονται αυτή την στιγμή μέσα σου, αλλά και γενικότερα και κάτω από το τραπέζι, όποτε αν θα μπορούσαμε να πούμε κάτι, αυτό θα ήταν: Μην βιάζεσαι! Να θυμάσαι ότι πολλές φορές είσαι εσύ που προκαλείς τις καταστάσεις συνειδητά η ασυνείδητα! Κι επειδή αυτή την εποχή μπορείς εύκολα να γίνεις σκληρός και απόλυτος, να θυμάσαι πως αυτή είναι μια θέση που δεν εξυπηρετεί το ήδη βεβαρυμμένο κλίμα της εποχής. Πρόσεξε κυρίως τον λόγο σου, εύκολα μπορεί να γίνει αιχμηρός, επικριτικός, προκαλώντας ποικίλες αντιδράσεις στον περίγυρο σου η τις συναλλαγές σου .Ίσως ακόμα και κάποιες σχέσεις με συγγενικά πρόσωπα να βγάλουν απρόβλεπτες εξελίξεις που δεν είναι καθόλου ευχάριστες. Τέλος μεγαλύτερη προσοχή και κατά τις μετακινήσεις σου.

Καλή εβδομάδα!!!!