ΣΕΛΗΝΙΑΚΗ ΕΚΛΕΙΨΗ ΣΤΟΝ ΤΟΞΟΤΗ

Κορυφώνεται στην ημέρα της Τετάρτης, με το μάξιμουμ της έκλειψης να γίνεται στις 11:48 πμ, στην 5η μοίρα του άξονα Διδύμων- Τοξότη.

Επηρεάζει τους Διδύμους, Τοξότες, Παρθένους και Ιχθύες του πρώτου δεκαημέρου, αλλά και όσους έχουν ωροσκόπο ή προσωπικούς πλανήτες στα ζώδια και τα δεκαήμερα αυτά.

Ονομάζεται και ”ματωμένο φεγγάρι” εξαιτίας το κόκκινο του χρώματος που η σελήνη παίρνει κατά τη διάρκεια της έκλειψης.

Επίσης, στην ημέρα της έκλειψης, η πανσέληνος θα είναι πιο κοντά στη γη, οπότε μπορεί να φαίνεται μεγαλύτερη στον ουρανό κάνοντας την έκλειψη αυτή και ”supermoon”

Σχετικά με τις εκλείψεις.

Πάγια σημείωση.

Χρειάζεται να θυμόμαστε, ότι οι εκλείψεις σχετίζονται περισσότερο με το κοσμικό επίπεδο, και λιγότερο η σπανίως  με κάποιον ατομικό χάρτη.

Ακόμα και αν υπάρχει σύνδεση με τον προσωπικό γενέθλιο χάρτη μας, μπορεί να δώσει γεγονός ,μόνο εάν το σημείο που ”χτυπάει” η έκλειψη είναι ήδη ενεργοποιημένο από τις τεχνικές πρόβλεψης, και άρα η έκλειψη είναι ο σπινθήρας που ανάβει το φως. Συνεπώς, μία έκλειψη από μόνη της δεν φέρνει ούτε το θετικό  αλλά ούτε και το αρνητικό αποτέλεσμα.

Το φαινόμενο της έκλειψης συμβαίνει την ίδια μέρα σε όλο τον κόσμο, αλλά διαφορετική ώρα για την κάθε χώρα.. Κάθε χώρα μπορεί να επηρεαστεί με διαφορετικό τρόπο, άλλες να έχουν πολλά γεγονότα άλλες καθόλου και άλλες να δέχονται τις συνέπειες των γεγονότων που συνέβησαν σε μία άλλη χώρα.

Θα είναι ορατή από Νότια Ανατολική Ασία, Αυστραλία, μεγάλο μέρος της Βόρειας και Νότιας Αμερικής,  και απο τον ειρηνικό Ατλαντικο ινδικό Ωκεανό, και την Ανταρκτική.

Έκλειψη  στον άξονα Tοξότη Διδύμων.

Αρχίζουμε σταδιακά να βγαίνουμε από το σκοτεινό τούνελ στο οποίο είχαμε περιέλθει, και να ερχόμαστε σε επαφή με το φως, τόσο μεταφορικά όσο και κυριολεκτικά. Οι καθημερινοί ρυθμοί μας  σταδιακά, επανέρχονται στο συνηθισμένο τους μοτίβο, και τώρα καλούμαστε να αξιοποιήσουμε με σοφία και ωριμότητα, όλα όσα μας δίδαξε η περίοδος της απομόνωσης  που προηγήθηκε.

Γεγονός είναι, πως στη φάση αυτή έχουμε περισσότερο από ποτέ, ανάγκη να βγούμε έξω στον κόσμο, και να συνδεθούμε εκ νέου μαζί του.

Το ερώτημα είναι: Πόσο είμαστε διατεθειμένοι  να κάνουμε τους απαραίτητους συμβιβασμούς που απαιτεί η σύνδεση η και η συμβίωση, για να συνυπάρξουμε με τους άλλους σε ένα υγιές πλέον πλαίσιο?

Είναι η στιγμή της επανένταξης μας, και σε προσωπικό επίπεδο καλούμαστε να διδαχθούμε πώς να συμμετέχουμε ενεργά στην κοινωνία, πώς να δίνουμε και να ζητάμε βοήθεια, και πως να επωφελούμαστε μέσα από αυτή τη διαδικασία αποκτώντας τα λεγόμενα κοινωνικά οφέλη. Ο καθένας μας, σε αυτό το σημείο θα πρέπει να αναρωτηθεί ποιές είναι οι  αλλαγές που έχουν γίνει εντός μου ? σε ποιά επίπεδα ? τι θέλω να διατηρήσω και τι ν’ αλλάξω? τι άλλο μπορώ να κάνω ή πολύ απλά τι δεν θέλω να κάνω πλέον.

Ο Τοξότης, μας στρέφει σε ένα πνευματικό επίπεδο.

Μας καλεί να αναζητήσουμε, τη γνώση που προέρχεται μέσα από την ανώτερη Σοφία που βρίσκεται στις απλές καθημερινές σχέσεις στα απλά πράγματα της ζωής. Να ξαναβρούμε τον ενθουσιασμό που έχουμε χάσει για τη ζωή, για τον εαυτό μας, για τον έρωτα. Μα κυρίως να αναζητήσουμε την δική μας αλήθεια.

Και να είναι αυτή ακριβώς η πινελιά στον καμβά της ζωής μας, η αναζήτηση των προσωπικών μας αρχών ,αξιών και στόχων που θα μας κινητοποιήσει στο να εμπνευστούμε ξανά, να οραματιστούμε, και να ανατροφοδοτήσουμε το πάθος μας, αυτό που θα   μας οδηγήσει στην  δράση.

Και δεν υπάρχει πουθενά αλλού παρά μόνο μέσα μας! Είμαστε οι δημιουργοί της πραγματικότητας μας.

Να κατανοήσουμε πως, οτιδήποτε επιθυμούμε με το μυαλό ή με το σώμα, χρειάζεται να το τρέφουμε συνεχώς και συστηματικά, με δύναμη, πάθος, και κυρίως πίστη, ακόμα και αν τα πράγματα δεν εξελίσσονται πολλές φορές όπως τα έχουμε φανταστεί, γιατί ίσως το σύμπαν να έχει ένα μεγαλύτερο σχέδιο για μας.

Η σκιώδης πλευρά του Τοξότη απο την άλλη, μας κρούει τον κώδωνα του κινδύνου, προκειμένου ν’ αποφύγουμε συμπεριφορές που εμπεριέχουν αλαζονεία και φανατισμό  οι οποίες αναπόφευκτα δημιουργούν συναισθήματα που μας αποδυναμώνουν οδηγώντας μας σε αδιέξοδα, απομόνωση και πιθανόν κατάθλιψη.

Στους Διδύμους απέναντι, συναντάμε τα μαθήματα που παίρνουμε, για τα την αιτία και τις επιδράσεις των επιλογών μας. Πως κατευθύνουμε την ενέργεια μας στον κόσμο, και πως ενεργοποιούμε την σύνδεση αιτίας και αποτελέσματος.  Εδώ ανακαλύπτουμε το πως και το γιατί των πράξεων μας.  Εδώ, χρειάζεται να αντιληφθούμε την δύναμη που έχουν οι λέξεις και  οι σκέψεις μας, αλλά και ό τρόπος με τον οποίο θα τις επικοινωνήσουμε προς τα έξω. Είναι αυτός ο τρόπος που θα μας συνδέσει με το ”όλον” και θα ενεργοποιήσει τους μηχανισμούς του σύμπαντος.

Σε κάθε πανσέληνο, φωτίζεται  κάθε τι που είναι καλά κρυμμένο. Καθετί που κρύψαμε επιμελώς κάτω από το χαλί, αλλά τώρα ήρθε η ώρα να το δούμε και να το καθαρίσουμε. Αυτή η αντίθεση ηλίου σελήνης, έρχεται να φωτίσει κάθε τι που επιλέξαμε με λάθος κριτήρια, ή  σε τι πιστέψαμε ενώ δεν θα έπρεπε.

Επίσης Εξαιρετικά σημαντική η θέση του Δία στην έκλειψη αυτή, ο οποίος βρίσκεται σε όψη με τα φώτα. Χρειάζεται, να έχουμε κατά νου πως με ότι καταπιανόμαστε ότι διερευνούμε ή ότι στοχεύουμε χρειάζεται μέτρο  αυτοσυγκράτηση και πειθαρχία. Είναι πολύ εύκολο να βγούμε έξω από αυτά, και είναι ο λόγος που μπορεί να μας αποπροσανατολίσει και να μας κάνει να χάσουμε τις ισορροπίες μας.

Όσο περισσότερο εστιασμένοι και συγκεντρωμένοι είμαστε στο στόχο μας, όσο περισσότερο εξυπηρετούμε τον εαυτό μας τις ανάγκες του πλαισιωμένα και συνειδητά, τόσο μεγαλύτερο όφελος μπορούμε να εισπράξουμε. Σε ότι αφορά τις σχέσεις και τις συνεργασίες μας, η περίοδος αυτή διευκολύνει κάθε είδους επικοινωνίας, ανταλλαγής, και μπορεί πραγματικά να επιφέρει ένα πολύ καλό αποτέλεσμα σε ότι στοχεύουμε ή επιδιώκουμε, επιτρέποντας μας παράλληλα να πλησιάσουμε  και τον τρόπο που συνδεόμαστε με τον ”όλον”.

Η Αφροδίτη, βρίσκεται σε όψη τετραγώνου με τον Ποσειδώνα.

Όσο περισσότερο κινούμαστε, κάτω από την εντολή των επιθυμιών και των αναγκών μας, τόσο εύκολο είναι να κάνουμε την λάθος επιλογή ή εκτίμηση.

Πολλά από τα σενάρια που γράφονται την περίοδο αυτή έχουν έναν απατηλό χαρακτήρα, κυρίως αυτά τα οποία σχετίζονται με την προσωπική ζωή και τις σχέσεις μας.

Και είναι αυτά τα σενάρια τα οποία οδηγούν σε ματαιότητα, και απογοήτευση.

Προς αποφυγή λοιπόν, καταστάσεων που θα μας φέρουν σε δύσκολη θέση ή σε συναισθηματικά αδιέξοδα, καλό είναι αυτή την περίοδο  να  μην εξιδανικεύουμε καταστάσεις και να ελέγχουμε προσεκτικά εάν η κατάσταση την οποία έχουμε να διαχειριστούμε είναι προϊόν του μυαλού μας ή βασίζεται σε αντικειμενικά κριτήρια.

Συνοψίζοντας ο κύκλος αυτός μας βοήθα να επαναπροσδιορίσουμε τι είναι σημαντικό για εμάς, να ορίσουμε εκ νέου τις αρχές και τις αξίες με τις οποίες θα πορευτούμε παρακάτω, να ανακαλύψουμε ξανά το πάθος για την ζωή, και να κάνουμε συνειδητές επιλογές, να πάρουμε συνειδητές αποφάσεις τόσο για τον εαυτό μας, όσο και για τις σχέσεις που αποτελούν και συνδέουν τη ζωή μας με τους άλλους.

Κλείνοντας με ένα απόφθεγμα του Osho: Το αληθινό μονοπάτι είναι αυτό που το δημιουργείς καθώς περπατάς.

Καλή έκλειψη σε όλους.

Πηγή: My Astro .gr