ΣΕΛΗΝΙΑΚΗ ΕΚΛΕΙΨΗ ΣΤΟΝ ΑΞΟΝΑ ΚΑΡΚΙΝΟΥ ΑΙΓΟΚΕΡΩ

Κορυφώνεται στην ημέρα της Παρασκευής 10 Ιανουαρίου 2020, με την έκλειψη να ξεκινά από 7,07μμ στην Αθήνα, να βρίσκεται στο μάξιμουμ στις 9,10μμ και να ολοκληρώνεται στις 11,12μμ., στην 20η  μοίρα του Καρκίνου – Αιγόκερω.

Στην μέγιστη έκλειψη το 90% του δίσκου της σελήνης θα είναι μερικώς σκιασμένο από την Γή, και κανένα μέρος της σελήνης δεν θα βρίσκεται σε πλήρη σκίαση.

Θα διαρκέσει 4 ώρες και 5’ και το μονοπάτι της περνά από  την Ασία, την Αυστραλία, την Ευρώπη, την Αλάσκα και την Αφρική.

Κι εδώ ανοίγει μια νέα εποχή. Όμως για να ανοίξει κάτι καινούργιο θα χρειαστεί να κλείσει ο προηγούμενος κύκλος.

Η έκλειψη/Πανσέληνος αφορά ακριβώς αυτό: To κλείσιμο του παλαιού και το άνοιγμα στο καινούργιο. Ωστόσο αυτό δεν είναι μια εύκολη υπόθεση ειδικά τώρα.

Περί σεληνιακής έκλειψης….

Σε κάθε Πανσέληνο και πολύ περισσότερο τώρα, που έχουμε και έκλειψη, ερχόμαστε αντιμέτωποι με την αθέατη πλευρά του εαυτού, αλλά και των καταστάσεων. Ότι δεν έχουμε επεξεργαστεί σωστά έτσι ώστε να το επιλύσουμε, διογκώνεται μεγαλώνει και αποκτά πολύ μεγαλύτερες διαστάσεις από τις συνηθισμένες.

Θέματα που σχετίζονται με την εσωτερική μας ασφάλεια, με το συναίσθημα μας, με τα πρόσωπα που συνδεόμαστε, η ακόμα και με το σπίτι η την οικογένεια, έρχονται στο προσκήνιο, σε ένα κλίμα που δημιουργεί διαφόρων ειδών πιέσεις οι οποίες έρχονται να φορτίσουν επικίνδυνα το ενεργειακό μας πεδίο.

Τις περισσότερες φορές οι διεργασίες αυτές είτε γίνονται υποσυνείδητα, είτε συμβαίνουν και τα αντίστοιχα γεγονότα που τις προκαλούν.

Μια σεληνιακή έκλειψη, μπορεί να φέρει στο προσκήνιο και θέματα του προηγούμενου εξαμήνου προκειμένου να επανεξεταστούν.

Να θυμίσουμε ωστόσο πως οι εκλείψεις αφορούν περισσότερο κοσμικά γεγονότα, και πολύ λιγότερο επιδρούν σε προσωπικό επίπεδο και κυρίως όταν ο χάρτης είναι ενεργοποιημένος από τεχνικές πρόβλεψης.

Σκεφτείτε πως το ίδιο φαινόμενο γίνεται σε όλον τον κόσμο, και αυτό που τα διαφοροποιεί είναι η ώρα και η κατάστρωση του χάρτη για την ώρα που θα γίνει η έκλειψη στον συγκεκριμένο τόπο.

‘Έτσι κάποιες χώρες μπορεί να έχουν πολλά γεγονότα, κάποιες άλλες λιγότερα, και κάποιες άλλες να δέχονται τις συνέπειες αυτών που επηρεάστηκαν.

Σεληνιακή έκλειψη στον άξονα Καρκίνου – Αιγόκερω.

Από την μια έχουμε την σελήνη στον Καρκίνο. Η σελήνη εκεί είναι άμεσα συνυφασμένη με το παρελθόν μας, τις επιλογές μας, ότι μας κάνει να νοιώθουμε οικειότητα μέσα σε αυτές…

Η ρουτίνα μας και ο τρόπος που θα επαναλάβουμε τις κινήσεις μας ακόμα και αν είναι λανθασμένες.

Είναι η βαθύτερη ανάγκη των συναισθηματικών στηριγμάτων πάνω στα οποία χτίζουμε την ζωή μας. Η συνήθεια που αρνούμαστε να αλλάξουμε.

Εδώ η σελήνη βάλλεται. Πολύ. Βρίσκει απέναντί της τόσο τον Ήλιο, όσο και τον Ερμή αλλά και τον Κρόνο και τον Πλούτωνα.

Απέναντι ακριβώς ο Ήλιος σε μια στενή σύνοδο με τον Ερμή, ( ο Ερμής είναι ‘’καζίμι’’ βρίσκεται δηλαδή στην ‘’καρδιά’’ του βασιλιά Ήλιου.) Εξυπηρετούνται συζητήσεις που έχουν σοβαρό και οργανωμένο υπόβαθρο, και ίσως προαχθούν και σε κάτι περισσότερο. Μια συμφωνία, μια ένωση, για έναν κοινό σκοπό.

Ωστόσο τώρα  είναι ακριβώς αυτή η στιγμή που καλείσαι να αφήσεις το προστατευτικό ‘’δίχτυ’’ ασφαλείας σου, και να αφεθείς στο άγνωστο.

Την περίοδο αυτή, έρχονται στο προσκήνιο, όλες εκείνες οι επιλογές που σε έχουν φέρει μέχρι εδώ, όμως χρειάζεται να τις αναθεωρήσεις και να τις αλλάξεις.

Και φυσικά σημαντικό ρόλο θα παίξει το πώς κάνεις τις επιλογές σου..

Επιλέγεις σύμφωνα με ότι σου δίνει ασφάλεια κι ας συμβιβάζεσαι, η με ότι μπορεί να σε ξεβολεύει αλλά σου προσφέρει μεγαλύτερη ελευθερία και ανεξαρτησία?

Η εποχή αυτή προσφέρει πολύ ισχυρές συναισθηματικές αναταράξεις, και όχι μόνο, που έρχονται να ταρακουνήσουν συθέμελα το οικοδόμημά σου.

Θα βρεθείς μπροστά σε πολύ σημαντικές εξελίξεις, τα γεγονότα της περιόδου δεν είναι ούτε απλά ούτε εύκολα.

Είναι όμως εκείνα που καλείσαι να διαχειριστείς προκειμένου να μάθεις να αποφασίζεις με βάση όχι τι σε βολεύει αλλά τι σου κάνει πραγματικά καλό.

Αυτό μπορεί να πάρει διάφορες διαστάσεις στην ζωή σου, η ακόμα και στην ζωή των γύρω σου, μέσα από τις οποίες εσύ θα μπορέσεις να δεις τα πράγματα πιο καθαρά, και να αλλάξεις τρόπο σκέψης.

Γιατί η αλλαγή στην φάση αυτή επιβάλλεται και όχι μόνο σε προσωπικό επίπεδο.

Στον χάρτη αυτόν ο πιο ισχυρός πλανήτης είναι ο Κρόνος. Σε αυτόν ‘’υπακούουν’’ οι περισσότεροι πλανήτες.

Με την έκλειψη αυτή, ενεργοποιείται μια πολύ σημαντική αστρολογική συνθήκη: Η σύνοδος του Κρόνου με τον Πλούτωνα.

Μια όψη που έρχεται να ταράξει συθέμελα το σκηνικό της ανθρωπότητας.

Κι εδώ μιλάμε για την επίδραση της σε κοσμικό επίπεδο, και σε ότι αφορά τις μέχρι σήμερα δομές της οικονομίας και των κρατών.

Η όψη μιλά για την αναγκαιότητα αλλαγών στις μέχρι τώρα δομές του κοινωνικού και οικονομικού συστήματος. Ό κόσμος της πολιτικής και της Οικονομίας και ότι μέχρι σήμερα απαρτίζουν τις δομές των κρατών αλλάζει με έναν τρόπο που θα έχει ριζοσπαστικά και μεταμορφωτικό χαρακτήρα. Τα όρια και τα πλαίσια, μετατοπίζονται, διαφοροποιούνται και τελικά διαμορφώνουν σταδιακά (αλλά όχι εύκολα) ένα τελείως διαφορετικό σκηνικό από αυτό που γνωρίζαμε μέχρι τώρα.

Όταν μιλάμε γι αυτούς τους δύο πλανήτες είναι πολύ δύσκολο να προβλέψουμε τι και πως μπορεί να εκδηλώσουν τις ενέργειες τους.

Ωστόσο η ιστορική τους αναδρομή και οι περίοδοι που συναντήθηκαν ξανά, είναι εξαιρετικά σημαντικές καμπές στην ιστορία της ανθρωπότητας. Εποχές σε πολλές περιπτώσεις διεθνούς κρίσης, που αλλάζουν με βίαιο τρόπο την ροή της ιστορίας.

Άλλωστε ποτέ το κλείσιμο ενός κύκλου δεν είναι μια εύκολη υπόθεση, οι εκκαθαρίσεις που χρειάζεται να γίνουν απαιτούν σαρωτικές αλλαγές που εκδηλώνονται με βία και αναταραχές.

Είναι σημαντικό να θυμόμαστε πως όταν μιλάμε για Κρόνο Πλούτωνα ο μετασχηματισμός είναι πολύ βαθύς και ριζικός.

Η όψη αυτή θα φέρει καθοριστικές εξελίξεις στην Κίνα αλλά και στην Αμερική μια και επηρεάζει τόσο τον γενέθλιο χάρτης της Κίνας, που φαίνεται πως μπαίνει πλέον πολύ δυνατά στο ‘’παιχνίδι’’ όσο και τον γενέθλιο χάρτη του Ντοναλτ Τράμπ, που φαίνεται πως οδηγείται σε σημαντικές απώλειες.

Βρισκόμαστε λοιπόν μπροστά στο τέλος μια εποχής και την αυγή μιας νέας.

Η μετάβαση δεν θα είναι εύκολη, τόσο σε προσωπικό όσο και σε συλλογικό επίπεδο. Είναι όμως απαραίτητη και αναγκαία. Θα το δούμε και μέσα μας αλλά και γύρω μας. Όλα συντελούν σε μια επιβεβλημένη αλλαγή η οποία δεν θα είναι άμεση. Θα χρειαστεί αρκετό χρόνο για να συντελεστεί.

Όσο πιο αποφασισμένοι είμαστε να αφήσουμε πίσω μας το παλιό μοντέλο και να προχωρήσουμε παρακάτω, τόσο πιο εύκολη θα είναι η μετάβαση.

Και κυρίως για τους Κριούς, Καρκίνους, Ζυγούς και Αιγόκερους που έχουν τον ήλιος τους τον ωροσκόπο τους η προσωπικούς τους πλανήτες κοντά στην 20η μοίρα των ζωδίων, η εποχή αυτή, σηματοδοτεί έναν νέο κύκλο που ενδεχομένως να μην έχει καμία σχέση με  ότι κάνατε η επιλέγατε μέχρι τώρα.

Να θυμάστε :Τίποτα δεν είναι δεδομένο και η πιο μεγάλη δέσμευση που αναλαμβάνετε είναι μόνο προς τον εαυτό σας.

ΠΗΓΉ:MY ASTRO Ολυμπία Χριστοδουλή