ΠΛΑΝΗΤΙΚΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ  ΑΠΟ 9 ΕΩΣ 12 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2019

Ερμής στον Τοξότη από σήμερα, και μέχρις τις 20 /12ου , και αρχίζεις να νοιώθεις εκείνες τις αχτίδες φωτός  που φωτίζουν το παλάτι του μυαλού σου!

Κι ενώ μέχρι τώρα (και με τον Ερμή στον Σκορπιό) έψαχνες διακαώς να βρεις τι είναι κρυμμένο πίσω από την επιφάνεια, το διάστημα που θα διανύσουμε ξεκινάς να πετάς ότι σου φαίνεται πολύπλοκο και δαιδαλώδες, και αναζητάς τα πράγματα εκείνα που μπορεί να σου δίνουν χαρά και αισιοδοξία.

Ναι ο Ερμής στον πληθωρικό Τοξότη, είναι ο λόγος που θα δεις τα πράγματα αλλά και τα πρόσωπα αλλιώς, πιο φωτεινά, πιο χαρούμενα, αλλά και πιο χαλαρά…

Βεβαίως ο πλανήτης εδώ βρίσκεται στο ζώδιο της αδυναμίας του, και ο Πληθωρικός Τοξότης τον υποχρεώνει να ασχοληθεί με τα ‘’μεγάλα’’ πράγματα, η να δει την ‘’ μεγάλη’’ εικόνα των πραγμάτων. Ο Ερμής από την φύση του είναι ένας πλανήτης που ασχολείται με τα μικρά, και ως εκ τούτου χάνει τις ισορροπίες του, μην ξέροντας το πώς θα τα καταφέρει, μια και βλέπει άλλα από αυτά που γνωρίζει ως τώρα.

Γι αυτό τον λόγο δεν θα τελειώσει εύκολα αυτό που αρχίζει, θα το κάνει για την εμπειρία και μόνο!

Γιατί του αρέσει να εξερευνά και να συλλέγει τις πληροφορίες του. Μέχρι εδώ όμως. ‘Άλλωστε και αυτή είναι η δουλειά του!

Ωστόσο στο διάστημα αυτό θα έχεις την τάση να επικοινωνείς περισσότερο, να εκφράζεις με μεγαλύτερη ευκολία αυτό που θέλεις να πεις, γίνεσαι σαφώς πιο εξωστρεφής, και ανακαλύπτεις και νέους διαύλους επικοινωνίας αλλά και ενδιαφερόντων.

Μια και μια από τις σημαντικές αναζητήσεις του πλανήτη εδώ, είναι και θέματα η ενδιαφέροντα που μπορεί να εμπλουτίζουν το γνωστικό σου πεδίο.

Βεβαία από την άλλη μεριά, δεν θα είναι εύκολο να πειθαρχήσεις σε ότι αναλαμβάνεις μια και είπαμε… ο Ερμής εδώ αναζητά την εμπειρία, και όχι την τελειότητα.

Ο Χειμώνας είναι ήδη εδώ, αλλά τις μέρες αυτές είναι πιο εύκολο να τον νιώσεις και στην καρδιά σου.

Η Αφροδίτη συναντά τον Κρόνο στην ημέρα της Τετάρτης, στο ζώδιο του Αιγόκερω, ανοίγοντας το κουτί με την παγωνιά που κάνει την καρδιά σου να μαζεύεται και να αποζητά μέρος να κουρνιάσει και να ζεσταθεί.

Ίσως τις μέρες αυτές να νοιώσεις σαν να στέκεσαι σε έναν σταθμό τρένων περιμένοντας τη δική σου σειρά να επιβιβαστείς σε κάποιο που έχει έρθει για εσένα, και αυτό να μην έρχεται.

Η αγωνία σου εντείνεται, η απογοήτευση σου επίσης, και όλα αυτά στέκουν σαν ένα αγκάθι στην καρδιά σου, που ‘’τσιμπάει’’ το συναίσθημα σου, την ψυχή σου, και σε κάνει να θέλεις να κλειστείς, να απομονωθείς μακριά από τα αδιάκριτα βλέμματα, μακριά από τους ανθρώπους που δεν καταλαβαίνουν αυτό που νιώθεις, μακριά απ όλους κι από όλα..

Ζείς τον δικό σου χειμώνα, την δική σου εσωτερική παγωνιά…

Όμως, αν δεις τα πράγματα από απόσταση, και από μια άλλη οπτική, (ευτυχώς πάντα υπάρχει αυτή η επιλογή), δεν πρόκειται απαραίτητα για κάτι κακό…

Είναι αυτές οι στιγμές που έρχονται στην ζωή, ακριβώς για να δούμε τα πράγματα διαφορετικά, να μείνεις μόνος με τον εαυτό σου, να σκεφτείς να τον εξερευνήσεις και να τον ανακαλύψεις εκ νέου.

Να παρατηρήσεις τι είναι αυτό που σου δημιουργεί τις σκέψεις και τα συναισθήματα αυτά, και να το αλλάξεις.

Γιατί το καλό με την ζωή αυτή είναι πως πάντα έχεις την δυνατότητα να αλλάξεις ότι δεν σου αρέσει.

Και επίσης να θυμάσαι πως πολλές φορές ότι δεν γίνεται, είναι μόνο και μόνο για την δική σου προστασία, άσχετα αν εκείνη την στιγμή δεν το καταλαβαίνεις, γιατί είσαι μέσα στην δίνη του προβλήματος.

Σκέψου πως ίσως ακόμα δεν έχεις κάνει την κατάλληλη προετοιμασία για να δεχτείς μια κατάσταση η ένα πρόσωπο, πως χρειάζεσαι ακόμα λίγο ακόμα.

Σκέψου πολλά κυρίως σκέψου εσένα και μην σε παραδίδεις αμαχητί στις αρνητικές σκέψεις και διαθέσεις των ημερών.

Γιατί πάντα είναι στο χέρι σου αν αυτό που θα βιώσεις είναι χειμώνας και παγωνιά η άνοιξη στο καταχείμωνο.

Η επιλογή είναι δική σου!

Από την σύνοδο της Αφροδίτης με τον Κρόνο, επηρεάζονται οι Κριοί, Ζυγοί, Καρκίνοι και Αιγόκεροι του δευτέρου δεκαημέρου η όσοι έχουν ωροσκόπο η προσωπικούς πλανήτες στα ζώδια και τα δεκαήμερα αυτά, Προσοχή σε σχέσεις και συνεργασίες, μια και πολλές φορές εμείς οι ίδιο δημιουργούμε τις κακές συνθήκες η τις μεγαλοποιούμε και όχι επειδή υπάρχουν πραγματικά.

Πηγή: My Astro.grΟλυμπία Χριστοδουλή.