ΠΛΑΝΗΤΙΚΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΑΠΟ 18 ΕΩΣ 21 ΜΑΙΟΥ 2020

Κάποτε ο Michael Eminescu (Ρουμάνος συγγραφέας και ποιητής) είχε πει :’’Οι άνθρωποι χωρίζονται σε δυο κατηγορίες: σ αυτούς που ψάχνουν και δεν βρίσκουν και σε αυτούς που δεν είναι ποτέ ευχαριστημένοι.’’

Ένα τέτοιο δίλλημα σου θέτει η Αφροδίτη στις μέρες αυτές, μια και συναντά ξανά τον Ποσειδώνα κατά την αναδρομή της.

Εσύ σε ποια κατηγορία ανήκεις?

Σε αυτούς που πάντα αναζητούν ‘’κάτι’’ χωρίς όμως να ξέρουν ακριβώς τι είναι αυτό, και αυτός είναι ένας σοβαρός λόγος πως δεν μπορούν ποτέ να βρουν κάτι που θα τους ικανοποιήσει μια και δεν είναι σαφής ο στόχος τους, η σε αυτούς που ότι και να τους δώσεις δεν θα είναι ποτέ ευχαριστημένοι?

Γιατί είτε ανήκεις στην μια περίπτωση είτε στην άλλη, τις μέρες αυτές έχεις πολλούς λόγους να νιώσεις πως τα πράγματα δεν ανταποκρίνονται στις προσδοκίες σου, και πως η απογοήτευση πλανάται πάνω από το κεφάλι σου…

Πριν όμως βιαστείς να απογοητευτείς, η να αρχίσεις να μέμφεσαι την μοίρα σου που σου φέρνει στον δρόμο σου όλα τα δύσκολα, αναρωτήσου τι μερίδιο ευθύνης φέρεις κι εσύ για όλα όσα σου συμβαίνουν…

Γιατί κάποια πράγματα μπορεί  όντως να μην πηγαίνουν καλά, αλλά είναι σίγουρο πως και η δική σου στάση συντελεί στην μεγαλοποίηση τους.

Και τώρα κάτω από την επιρροή της ανάδρομης Αφροδίτης με τον Ποσειδώνα, εδώ που όλα από μόνα τους έχουν μια μεγαλύτερη δυσκολία, από την ψυχολογία σου μέχρι τους εξωτερικούς παράγοντες, είναι εύκολο να νιώσεις το βάρος μιας δύσκολης κατάστασης να φορτίζει ακόμα περισσότερο την ατμόσφαιρα η το μέσα σου.

Πολύ συχνά είναι και το παρελθόν που σου χτυπά την πόρτα, και βλέπεις πως κάποια πράγματα (κυρίως σε ότι αφορά τις σχέσεις σου) δεν είναι εύκολο να αλλάξουν η να βελτιωθούν.

Το πρόσωπο η τα πρόσωπα που περίμενες με λαχτάρα να ανταποκριθούν στις προσδοκίες σου, στρέφουν αλλού την ματιά και το ενδιαφέρον τους.

Κι εσυ μένεις μόνος, ίσως πιο μόνος από ποτέ…

Κι όμως αν κοιτάξεις πιο αντικειμενικά την κατάσταση, θα δεις πως ο άλλος ήταν πάντα έτσι.

Εσύ ήσουν αυτός που έφτιαχνες σενάρια στο μυαλό σου, με αποτέλεσμα σήμερα να νοιώθεις μόνος και απογοητευμένος. Η ακόμα και ανικανοποίητος με αυτά που σου προσφέρονται.

Όσο και αν θέλουμε να φταίνε οι άλλοι, για αυτά που μας βαραίνουν, μέσα σου γνωρίζεις πως ένα μεγάλο μέρος  αυτού που νοιώθεις αφορά εσένα και μόνο εσένα αποκλειστικά.

Δώσε λοιπόν μεγάλη σημασία σε ότι αφορά τις δικές σου ανάγκες και προσδοκίες, και φρόντισε να μείνεις στο κέντρο σου, χωρίς την ελπίδα πως η ευτυχία έρχεται από τους άλλους.

Αυτή είναι μια απατηλή σκέψη που σε οδηγεί μαθηματικά στην διάψευση και την απογοήτευση.

Και κυρίως αν ανήκεις στους Διδύμους, Τοξότες, Παρθένους και Ιχθύες που έχουν τον ήλιο, τον ωροσκόπο η προσωπικούς πλανήτες κοντά στην 20η μοίρα των ζωδίων, οι μέρες αυτές χρειάζονται εξαιρετική προσοχή ως προς τις συναισθηματικές επενδύσεις η προσδοκίες που μπορεί να καλλιεργείς. Πρόσωπα η καταστάσεις του παρελθόντος επανεμφανίζονται και είναι εύκολο να πιστέψεις πως κάτι έχει αλλάξει αλλά ουσιαστικά να μην έχει αλλάξει τίποτα ούτε σε εσένα αλλά ούτε και στους άλλους.

Στην ημέρα της Τετάρτης ο Ήλιος κόβει την κορδέλα της περιοχής του ζωδίου των Διδύμων.

Κι εδώ περνάμε σε μια άλλη φάση, Φεύγουμε από την στατικότητα του Ταύρου, και ανοίγουμε την πόρτα στην κίνηση, την επικοινωνιακή διάθεση που προσφέρει το ζώδιο των Διδύμων.

Εδώ η ανάγκη είναι συγκεκριμένη. Η ‘’αιματώδης ‘’ φύση του ζωδίου, δημιουργεί την επιθυμία της εγκεφαλικής πρόκλησης.

Όλα είναι πληροφορία και επικοινωνία που ανταλλάσσεται το διάστημα αυτό.

Οι επαφές και οι ανταλλαγές έχουν την τιμητική τους, και είναι μια θαυμάσια ευκαιρία, να ανακαλύψεις νέα πράγματα που μπορεί να διεγείρουν τον εγκεφαλικό σου φλοιό, και να σου προσφέρουν καινούργια ερεθίσματα.

Νέα ενδιαφέροντα μπαίνουν τώρα στην ζωή σου, και αναζητάς καινούργια ερεθίσματα που σε συγκινούν αλλά και σε ανανεώνουν.

Φυσικά και το κλίμα είναι πιο ανάλαφρο, τέτοιο που επιτρέπει μια τέτοια αναζήτηση, και λίγο όλοι ως πολύ μέσα από όλο αυτό που περάσαμε, χρειαζόμαστε μια νότα διαφορετικότητας και χαλαρότητας για να ανακαλύψουμε και καινούργια πράγματα που θα μας βοηθήσουν να νοιώσουμε καλύτερα.

Η ‘’θεραπεία’’ έρχεται μέσα από ενδιαφέροντα όπως τα βιβλία, η τεχνολογία, η τέχνη, η μάθηση, όλα αυτά είναι πεδία που ανοίγονται μπροστά μας στην εποχή των Διδύμων.

Ας τα εκμεταλλευτούμε κατάλληλα.

Από την νέα θέση των Διδύμων ευνοούνται οι :Δίδυμοι, Ζυγοί και Υδροχόοι, που θα έχουν την ευκαιρία να κάνουν ένα restart στις υποθέσεις τους, αλλά και σε ότι αφορά και την προσωπική τους ζωή, που το διάστημα αυτό κινείται σε ένα πιο χαλαρό κλίμα.

Καλή εβδομάδα σε όλους.