ΗΛΙΟΣ ΣΤΟΥΣ ΙΧΘΥΕΣ ΚΑΙ ΔΙΑΣ ΕΞΑΓΩΝΟ ΠΟΣΕΙΔΩΝΑΣ

Στην ημέρα της Τετάρτης ο Ήλιος κλείνει τον κύκλο της περιπλάνησης του, περνώντας στην τελευταία ζωδιακή περιοχή του κύκλου αυτή των Ιχθύων.

Εδώ θα βουτήξει στα βαθιά, στον μεγάλο ωκεανό του συλλογικού ασυνειδήτου, εκεί που δεν υπάρχει χώρος, χρόνος, μόνο όνειρα, διαισθήσεις, κατάβαση στην ρίζα της ύπαρξης η της γνώσης, προσμονή για την μεγάλη συνάντηση της αδελφής ψυχής του κόσμου τούτου.

Οι Ιχθύες σύμφωνα με την μυθολογία, οφείλουν το όνομά τους στην καταδίωξη της Αφροδίτης και του Έρωτα από τον Τυφώνα. Ακολουθώντας τον μύθο, η Αφροδίτη και ο γιός της ο Έρωτας, τράπηκαν σε φυγή σαν ξέσπασε η Γιγαντομαχία, όμως ο γίγαντας Τυφώνας τους κυνήγησε.

Αφού έφτασαν στην Αίγυπτο, μπήκαν στον Ευφράτη ποταμό για να γλιτώσουν και μεταμορφώθηκαν σε ψάρια που ενώνονταν με μια χρυσή κλώστη για να μην χάσει ο ένας τον άλλον.

Αντίστοιχα, στο ζώδιο των Ιχθύων συναντάμε τους ανθρώπους οι οποίοι διέπονται από έντονες τάσεις φυγής. Διαρκώς αναζητούν ‘’κάτι’’ χωρίς τις περισσότερες φορές να έχουν ένα σαφές στίγμα για το που θέλουν να πάνε.

Σαν το ψάρι που κολυμπά σε έναν τεράστιο ωκεανό, όπου φαινομενικά όλα είναι ίδια σε αυτόν, κάνοντας το να χάνει τον προσανατολισμό η την κατεύθυνσή του, έτσι κι ο Ιχθύς, θα αναζητά διαρκώς την φυγή…από τους ανθρώπους του, την δουλειά του, την οικογένεια του, τους γονείς του, μην έχοντας όμως σαφή προσανατολισμό στα αχανή πέλαγα που ταξιδεύει.

Γνωρίζει μέσα του από την ώρα της γέννησης του, πως ενώ όλοι τελούν κάτω από συγκεκριμένους νόμους και κανόνες στην ζωή αυτή, όρια και πλαίσια που επιβάλλονται από την οικογένεια η την κοινωνία, αυτήν την διαρκή και αέναη σύνδεση που έχουμε όλοι με όλα…

Ξέρει πως όλοι συνδεόμαστε με τα πάντα γύρω μας, μια και όλοι ‘’πλέουμε σε αυτόν τον κοχλάζων ωκεανό ενέργειας, ο οποίος πάντα θα μας φέρνει κοντά με τα ότι υπάρχει γύρω μας.

Σύμφωνα με παγκοσμίου φήμης ψυχολόγο και ψυχίατρο Καρλ Γιουγκ, η συνχρονικότητα είναι μια νοήμων χρονική σύμπτωση, ένας ψυχοειδής παράγοντας ανεξάρτητος από τον γραμμικό χωροχρόνο.

Για ότι συμβαίνει υπάρχει πάντα ένα δίπολο που θα το καθορίσει. Δεν μπορεί να υπάρξει το καλό χωρίς το κακό, το φως χωρίς το σκοτάδι, η ζωή χωρίς τον θάνατο.

Και όλα αυτά κινούνται αλληλεπιδρώντας το ένα στο άλλο.

Ο Ιχθύς κινείται μέσα σε αυτά τα δίπολα, κολυμπώντας πότε στην μια πλευρά και πότε στην άλλη.

Κάτι που ένα άλλο ζώδιο μπορεί να το έφτανε στα άκρα, τον Ιχθύ θα τον σπρώξει σε αναζητήσεις έξω από τις συνηθισμένες, εκεί που πραγματικά λίγοι μπορούν να πάνε και να ανταπεξέλθουν.

Στην εσωτερική αστρολογία οι Ιχθύες εκπροσωπούν τον θάνατο της προσωπικότητας, την αποδέσμευση της ψυχής από τα γήινα και την επιστροφή τους στο φως του Θεού.

Εδώ μπορεί να συναντήσουμε όλα τα προτερήματα και τις αδυναμίες .

Η λύτρωση του μπορεί να έρθει μέσα από την τέχνη, (και πάλι ένα είδος φυγής) την επιστήμη, που έχει σχέση με την υφή του κυττάρου η του σύμπαντος, τα μαθηματικά η την χημεία.

Σε άλλη περίπτωση μπορεί να γίνει μια προσωπικότητα που δεν μπορεί ούτε να ησυχάσει πουθενά, αναζητώντας πάντα διεξόδους, η ένα άτομο που δεν μπορεί κανείς να εμπιστευτεί.

ΔΙΕΥΛΑΥΝΩΝ ΉΛΙΟΣ ΣΤΟΥΣ ΙΧΘΥΕΣ

Ανοίγει ένας κύκλος, που ουσιαστικά μας φτάνει στο τέλος μιας αστρολογικής χρονιάς. Λίγο παρακάτω στον Κριό έχουμε την εαρινή Ισημερία.

Η εποχή αυτή σε καλεί να πάρεις τις αποστάσεις σου από την καθημερινότητα και το θόρυβο και να μείνεις λίγο μόνος με τον εαυτό σου.

Στην σιωπή.

Να αφουγκραστείς το σώμα σου, το μυαλό σου, να αναζητήσεις εκείνες τις ποιότητες που ανεβάζουν την δόνηση σου προς το Θειο.

Να θεραπευτείς και να θεραπεύσεις. Να οραματιστείς τον επόμενο βήμα σου.

Να κοιμηθείς, αυτόν τον ύπνο που είναι βάλσαμο και ξεκούραση για το σώμα και το πνεύμα σου.

Να παρακολουθήσεις τι θέλουν να σου πουν τα όνειρά σου. Θα ανακαλύψεις πως λαμβάνεις μηνύματα που δεν είχες σκεφτεί.

Να ακούσεις την διαίσθηση σου, να την εμπιστευτείς, να της επιτρέψεις να σε οδηγήσει…

Να βρεις και να εδραιώσεις τις δικές σου αλήθειες… Αυτές που θέλεις να ακολουθήσεις, αυτές που κάνουν καλό στην ψυχή σου.

Προετοιμάσου για τον νέο κύκλο. Μόνο έτσι μπορείς να το κάνεις σωστά.

Από την νέα θέση του Ηλίου, ευνοούνται ιδιαίτερα οι Καρκίνοι, Σκορπιοί και Ιχθύες μια και θα έχουν την ευκαιρία αφενός να επεξεργαστούν κάποια θέματα τους πιο εσωτερικά, να έρθουν πιο κοντά στις σχέσεις του και να ενισχύσουν θα θέματα της συναισθηματικής τους ζωής.

ΔΙΑΣ ΕΞΑΓΩΝΟ ΜΕ ΠΟΣΕΙΔΩΝΑ.

Ίσως είναι μια από τις πιο ελπιδοφόρες όψεις της χρονιάς. Από αυτές που δίνουν ένα πραγματικά αισιόδοξο στίγμα σε όλα όσα έχουμε ακούσει και ζήσει μέχρι τώρα.

Και μπορεί τα αποτελέσματά τους να μην είναι άμεσα ορατά, αυτό όμως δεν σημαίνει ότι δεν γίνονται η ότι δεν θα γίνουν πράγματα κάτω από την επιρροή αυτής της όψης.

Ο Δίας συναντά τον Ποσειδώνα στην ημέρα της Πέμπτης, για πρώτη φορά μέσα στο 2020.

Θα συναντηθούν ξανά στις 27 Ιουλίου και στις 12 Οκτωβρίου 2020.

Στον κύκλο αυτόν, έχουμε τον Ποσειδώνα να βρίσκεται στο ζώδιο της κυριαρχίας του, στους Ιχθύες και τον Δία στο ζώδιο της πτώσης του.

Στον κύκλο αυτόν θα ενισχυθεί το θέμα της Πίστης σου!

Πόσο πιστεύεις πως μπορείς να τα καταφέρεις?

Κατά πόσο έχεις οραματιστεί τις επόμενες κινήσεις και επιτυχίες σου?

Το μήνυμα αυτών των  δύο πλανητών είναι ακριβώς αυτό: Ότι ξεκινά από ένα όνειρο μπορεί να υλοποιηθεί στην πραγματικότητα σου!

Τολμάς? Να ονειρευτείς, να σχεδιάσεις με κάθε λεπτομέρεια τις επόμενες κινήσεις σου, και να είσαι προετοιμασμένος να εργαστείς πολύ σκληρά για την υλοποίηση τους.

Εδώ μπορεί να ανακαλύψεις μια νέα οπτική, να εδραιώσεις την νέα σου θέση στον κόσμο.

Είναι μια καλή στιγμή να ευθυγραμμίσεις τα ‘’Θέλω’’ σου με κάτι πολύ ανώτερο από εσένα και να το πετύχεις.

Ένας πολύ καλός τρόπος που θα σε βοηθήσει πραγματικά σε ότι κάνεις είναι η προσφορά.

Δώσε πρώτος αυτό που θέλεις να λάβεις.

Μπες στην αφθονία, άλλαξε την μέχρι τώρα οπτική σου.

Εμπιστεύσου κάτι πολύ ανώτερο μέσα σου, τον εσωτερικό σου οδηγό για να σου δείξει τον δρόμο.

Ότι ξεκινά τώρα θα ολοκληρωθεί στην περίοδο του Οκτωβρίου.

Έχεις τον χρόνο να βρεις τι θέλεις ακριβώς να κανείς.

Κινήσου στην κατεύθυνση των επιθυμιών σου.

Είναι η ώρα να τις υλοποιήσεις.

Πηγή: My asto.gr Ολυμπία Χριστοδουλή.