ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 14 ΙΟΥΝΙΟΥ 2019

Θα νικήσει αυτός που ξέρει πότε να πολεμήσει και πότε να μην πολεμήσει.( Σουν Τζου, ~5ος αιών π.χ., Κινέζος θεωρητικός της στρατηγικής)

 Αυτό το γνωμικό είναι το κυρίαρχο των ημερών, καθ΄ όλα ρεαλιστικό που έρχεται στο προσκήνιο αυτές τις μέρες. Γιατί ένα ταρακούνημα θα το έχεις. Και μέσα σου και γύρω σου. Και είναι στο χέρι σου το αν θα επιλέξεις την κατά μετώπων επίθεση, ή θα τραβηχτείς πιο πίσω για να το ξανασκεφτείς και να το οργανώσεις καλύτερα.

Ο κόκκινος πλανήτης ο Άρης, στις επάλξεις, πολυάσχολος και γεμάτος ραντεβού στις ημέρες αυτές, συναντά τον Ποσειδώνα και τον Κρόνο.

Δύσκολες συναντήσεις, για έναν πλανήτη που είναι έξω από τα νερά του(βρίσκεται στον Καρκίνο), και που βλέπει σαν απειλή ότι δεν γνωρίζει, ότι δεν του είναι οικείο.(ειδικά αυτή με τον Κρόνο)

Άρης και Κρόνος στέκονται απέναντι ο ένας στον άλλον, με όλη την μεγαλοπρέπεια που τους αρμόζει, ακονίζοντας και οι δύο τα ξίφη τους.

Κοιτάζονται κατάματα και περιμένουν την ευκαιρία, αυτή του να περάσουν την διαχωριστική γραμμή των συνόρων τους, και να αρχίσει η μάχη.

Και θα είναι μια μάχη σώμα με σώμα. Σκληρή, αδυσώπητη, άγρια. Η τουλάχιστον έτσι θα σου πουν.

Φουντώνοντας ακόμα περισσότερο το συναίσθημα σου αυτό του φόβου σου και της ανασφάλειας. Αυτό που σε κάνει να επιτίθεσαι πολύ πιο εύκολα γιατί νοιώθεις απειλούμενος. Ακόμα και με ασήμαντο λόγο.

Κι έτσι διαιωνίζεται ο φαύλος κύκλος της έντασης σου..της εσωτερικής που βγαίνει προς τα έξω και τίποτα δεν μπορεί να την σταματήσει.

Τίποτα?

Ο Κρόνος απαιτεί όρια και ο Άρης δράση. Ο Κρόνος αγαπά τον Άρη,  εκείνος πάλι  καθόλου.

Στον κύκλο αυτόν, ο Κρόνος είναι αυτός που οδηγεί το άρμα των εξελίξεων.

Κάνε τον Κρόνο φίλο σου, και υπηρέτησε τις αρετές του. Το μέτρο η αυτοσυγκράτηση, τα όρια τα πλαίσια, είναι ποιότητες απαραίτητες για κάθε νικητή.

Ο Κρόνος είναι αυτός που σε οχυρώνει σε εξασκεί σε ατσαλώνει απέναντι σε κάθε τι που νοιώθεις να σε απειλεί.

Δεν είναι τιμωρός, δεν είναι ο βασανιστής σου αλλά ο προστάτης σου. Ένας αυστηρός προστάτης που απαιτεί από εσένα πλήρη υποταγή στις εντολές του. Σε κάθε σου απειθαρχία θα σε τιμωρεί, σε κάθε σου βήμα θα σε επιβραβεύει.

Κι έτσι μπορείς να μετασχηματίσεις την δυσκολία σε ευκαιρία. Να μην επιτρέπεις στην ‘’κακιά την ώρα’’ να σε βρει. Να οχυρωθείς να αυτοπειθαρχήσεις, να ζήσεις το μεγάλο και δύσκολο σχολείο του Κρόνου. Αυτό που θα σε δυσκολέψει αλλά θα σε βγάλει νικητή. Ανακαλύπτοντας το μεγαλείο των κρυμμένων δυνάμεων σου.

Την δύσκολη ενέργεια της όψης γλυκαίνει το τρίγωνο του Άρη με τον Ποσειδώνα.

Και είναι εκεί που σου αποκαλύπτεται η μαγεία της ζωής. Εκεί που κάθε τρέλα χρωματίζεται με τα χρώματα απ΄τ΄ όνειρό σου, και γίνεται χορός στο ηλιοβασίλεμα.

Ζήσε στους ρυθμούς του χορού των άστρων που λέει και το τραγούδι. Του χορού που δεν τελειώνει ποτέ γιατί είναι συνυφασμένος με την ζωή.

Χόρεψε στους ρυθμούς των πλανητών σου. Αυτόν που σου όρισε το σύμπαν σου όταν γεννήθηκες. όλοι δονούμαστε στους ρυθμούς τους κι ας μην το ξέρουμε.

Κι όσο ακολουθείς αυτόν τον συμπαντικό ρυθμό, τόσο περισσότερο ανακαλύπτεις το θαύμα που λέγεται ζωή. Τόσο περισσότερο μεγαλώνεις εξελίσσεσαι αγαπάς και αγαπιέσαι.

Γιατί να θυμάσαι: Πως ότι κι αν συμβαίνει ότι κι αν περνάς, αυτό που πραγματικά γλυκαίνει την ψυχή σου είναι η αγάπη. Μόνο γι αυτήν είσαι πλασμένος. Όλα τ άλλα είναι σειρήνες που σε βγάζουν από το κέντρο σου, σε αποπροσανατολίζουν, κι ας μην το καταλαβαίνεις αμέσως.

Και να ονειρεύεσαι.. Γιατί αυτή είναι η αρχή της πραγματικότητας σου. Χωρίς όνειρο δεν μπορεί να υπάρξει πραγματικότητα.

Είναι εκεί που ξεκινούν όλα.

Κι ο Ερμής συμπράττει με την σειρά του σ αυτό το πλανητικό γαϊτανάκι, αρχικά με την όψη του με τον Ποσειδώνα στην ημέρα της Κυριακής, αλλά και με την αντίθεση του με τον Κρόνο την ίδια ημέρα.

Χιλιάδες λαμπιόνια ανάβουν στο μυαλό σου, φωτίζοντας το σαν δρόμο στολισμένο με φώτα τα Χριστούγεννα! Επιθυμίες που βγαίνουν σεργιάνι μαζί σου και περιφέρονται καμαρωτές αναζητώντας ικανοποίηση.

Ω ναι! Το όνειρο σου μεγαλώνει γιγαντώνεται και η διάθεση σου πανηγυρική σαν προεκλογική εκστρατεία στην Ομόνοια!

‘’Θέλω’’ είναι το ρήμα που αναστατώνει το είναι σου, ισχυρό και απόλυτο.

Κι εκεί που χάνεσαι στις ονειρικές διαδρομές των επιθυμιών σου, να σου ένας Κρόνος να σε προσγειώσει απότομα.

‘’Φυσικά και δεν μπορείς να ονειρευτείς ‘’ σου τονίζει αυστηρά. Επιστροφή στην πραγματικότητα σου επιτάσσει.

Κι εσύ, μην θέλοντας  να εγκαταλείψεις την πανδαισία των ονειρεμάτων σου,  γίνεσαι σκληρός, απόλυτος δογματικός, και με τον εαυτό σου και με τους άλλους.

Αρνείσαι να δεχτείς πως αυτά που θέλεις δεν μπορούν να υλοποιηθούν.

‘’Προσγειώσου’’ λέει με την βαριά του φωνή ο Κρόνος.

Απρόθυμα εγκαταλείπεις τον δρόμο με τα φώτα, και μπαίνεις στην άχρωμη πραγματικότητα. Με νεύρα με ένταση και με οργή.

Αυτήν που θα ξεσπάσεις στους άλλους, η οι άλλοι σε εσένα.

Κι εδώ είναι η μεγάλη παγίδα. Εκεί που νομίζεις πως το όνειρο τελείωσε. Τίποτα δεν τελειώνει πραγματικά αν δεν το θελήσεις εσύ.

Μόνο που κάθε πράγμα, έχει τον δικό του χρόνο που θα υλοποιηθεί. Αυτόν που εκείνο θα επιλέξει και όχι εσύ.

Εσύ μπορείς να ονειρεύεσαι να προετοιμάζεσαι και να περιμένεις. Και να πιστεύεις βαθιά στο όνειρο. Το όνειρό σου.

Γι αυτό το όνειρο σου μιλά και το τετράγωνο του Δία με τον Ποσειδώνα, που κορυφώνεται στην ημέρα της Κυριακής για δεύτερη φορά μέσα στο 2019(13. Ιανουαρίου, 16 Ιουνίου και 21 Σεπτεμβρίου 2019).

Πόσο πραγματοποιήσιμα είναι αυτά που προσδοκείς? Πόσο έχεις επαφή με την πραγματικότητα σου? Δίας και Ποσειδώνας είναι δύο πλανήτες πολύ ισχυροί, και οι δύο στους οίκους που κυβερνούν. Το όνειρο είναι πολύ εύκολο να παρανοηθεί η να μην έχει ρεαλιστικές βάσεις για να υλοποιηθεί. Κάτω από την επιρροή των δύο πλανητών, κάθε νέο σχέδιο, χρειάζεται να είναι πολύ καλά οργανωμένο και σχεδιασμένο για να μπορέσει να πραγματωθεί. Είναι εύκολο να υπάρξουν παρανοήσεις  και εξαπατήσεις  αν δεν έχουμε την απαραίτητη γείωση έτσι ώστε να ξέρουμε που πατάμε. Σε σταθερό έδαφος η σε κινούμενη άμμο?

Και το καλύτερο είναι να δίνουμε χρόνο σε κάθε νέο εγχείρημα να αναπτυχθεί και όχι να κάνουμε βιαστικές κινήσεις.

Γιατί η πραγματικότητα έχει τον δικό της τρόπο να μας προσγειώνει, και πολλές φορές αυτή η προσγείωση είναι απότομη και άχαρη.