ΠΛΑΝΗΤΙΚΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ  ΑΠΟ 11 ΕΩΣ 14 ΜΑΙΟΥ 2020

Είναι πολλές οι φορές που έχεις κρατήσει το στόμα σου κλειστό, που ήθελες να πείς ένα μεγάλο Όχι και συμβιβάστηκες ακόμα και ένα θα δούμε η ακόμα και με ένα Ναι , ενώ κάθε κύτταρο σου φώναζε αρνητικά.

Πολύ περισσότερο σε αυτήν την περίοδο που διανύσαμε και εξακολουθούμε να διανύουμε, θυμίσου πόσα πράγματα γύρω σου, χτύπησαν το καμπανάκι στην καρδιά σου, αλλά αναγκάστηκες να κατεβάσεις το βλέμμα και να ανεχτείς καταστάσεις που σε άλλες περιόδους μπορεί να είχες εγκαταλείψει.

Ωστόσο όλος αυτός ο συμβιβασμός σε έχει κάνει και πολύ πιο ευαίσθητο και πολύ πιο ευάλωτο απέναντι σε κάθε τι που παρουσιάζεται μπροστά σου και αναγκάζεσαι για μια ακόμα φορά να το υποστείς.

Λίγο πριν ο Ερμής εγκαταλείψει το ζώδιο του Ταύρου, συναντά τον  Άρη, μέσα από μια όψη τετραγώνου, ανοίγοντας τον ασκό του Αιόλου για πολλούς.

Λίγο η πίεση, λίγο η κούραση, λίγο η εποχή, και οι δύο αυτοί πλανήτες έρχονται να κάνουν άνω κάτω το σκηνικό των ημερών,  μένοντας άκαμπτοι και αδιάλλακτοι στις θέσεις και τις απόψεις τους .

Βλέπεις βρίσκονται και οι δύο σε σταθερά ζώδια, κάτι που θα κάνει πολύ πιο έντονο το πείσμα και την ισχυρογνωμοσύνη στις ζωές μας. Και πάντα αυτές οι δύο ποιότητες είναι εξαιρετικά κακοί σύμβουλοι για την ψυχική μας υγεία αλλά κυρίως για τις σχέσεις μας.

Πολλές φορές αρκεί μια και μόνη λέξη να πυροδοτήσει αλυσιδωτές αντιδράσεις, και η τάση να γινόμαστε εριστικοί στον λόγο και την στάση μας, η ακόμα εξαιρετικά αυστηροί και απαιτητικοί, κυριαρχεί στην καθημερινότητα με τις γνωστές συνέπειες.

Τις μέρες αυτές οι εντάσεις και οι αναταραχές είναι στην πρώτη γραμμή, και καλό θα είναι να μπορέσουμε να διαχειριστούμε τόσο το πυροδοτούμενο συναίσθημα μας όσο να φροντίσουμε να είμαστε ελαστικοί και ανεκτικοί τόσο με τον εαυτό μας όσο και με τους γύρω μας.

Επίσης ιδιαίτερη προσοχή κατά την χρήση μηχανημάτων η αιχμηρών εργαλείων.

Την ένταση της όψης εισπράττουν οι Ταύροι, Λέοντες Σκορπιοί και Υδροχόοι του τρίτου δεκαημέρου, αλλά και όσοι έχουν ωροσκόπο η προσωπικούς πλανήτες στα ζώδια και τα δεκαήμερα αυτά.

Αμέσως μετά την ολοκλήρωση της όψης ο Ερμής ,μαζεύει τα… μπογαλάκια του και πάει στο σπίτι του στους Διδύμους όπου και θα παραμείνει ως τις 28 Μάιου.

Ο Ερμής είναι ένας πολύ σημαντικός πλανήτης στο ωροσκόπιο μια και δείχνει το κίνητρο του ατόμου να βγει προς τα έξω.

Εδώ στο  αέρινο ζώδιο που κυβερνά το κίνητρό του είναι να βγεί προς τα έξω και να συλλέξει η να ανταλλάξει πληροφορίες.

 Η λέξη που τον εκφράζει πλήρως είναι η ‘’εκλογίκευση’’ εδώ ο πλανήτης βρίσκεται στο στοιχείο του και θα έχει την τάση να επεξεργάζεται γρήγορα και με ακρίβεια τα στοιχεία που συλλέγει.

Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα  μια πιο ζωντανή και πιο ευέλικτή επικοινωνία, με την τάση να βρεί λύσεις εκεί που μέχρι εχθές μπορεί να έβρισκε τοίχο.

Υπάρχει μια αμεσότητα που μπορεί να αποβεί εξαιρετικά επιβοηθητική, και είναι η εποχή που μπορεί να προαχθούν με μια μεγαλύτερη ευκολία τα όποια θέματα μας έχουν απασχολήσει.

Το τρίγωνο που σχηματίζει ο πλανήτης με  τον Κρόνο, στην ημέρα της Τρίτης, είναι μια πρώτη ένδειξη, πως κάθε τι που οργανώνεται σωστά έχει την δυνατότητα να προσφέρει λύσεις  σε θέματα που μέχρι εχθές μπορεί να έμοιαζαν αδιέξοδα, η να μην είχες καταφέρει να επιλύσεις όπως θα ήθελες.

Εδώ, μπορεί να καταλάβεις την δυνατότητα να πάς παραπέρα μέσα από τις πληροφορίες που μπορείς να λάβεις, η ακόμα μέσα από έναν ουσιαστικό διάλογο.

Η επικοινωνία έχει τεράστια δύναμη! Το ερώτημα είναι αν έχεις μάθει να επικοινωνείς σωστά, αν ήδη έχεις επεξεργαστεί τα όποια θέματα έχεις στο μυαλό σου και φυσικά αν είσαι ανοιχτός και ακούς αυτά που έρχονται απ έξω…

Γιατί καλή επικοινωνία δεν είναι μόνο να μιλάω, αλλά κυρίως να μπορώ να ακούω αυτά που μου λένε οι άλλοι.

Τότε μπορώ να γίνω αποτελεσματικός!

Από την όψη του Ερμή Κρόνου, ωφελούνται πρώτιστα οι εκπρόσωποι της αέρινης τριπλότητας, Δίδυμοι, Ζυγοί και Υδροχόοι των πρώτων ημερών, αλλά και όσοι έχουν ωροσκόπο η προσωπικούς πλανήτες στις πρώτες μοίρες των ζωδίων αυτών.

Στην ημέρα της Τετάρτης έχουμε τον Άρη, να βαδίζει το κατώφλι της υδάτινης περιοχής των Ιχθύων. Θα παραμείνει εκεί ως τις 28 Ιουνίου 2020.

Ο ‘’κόκκινος πλανήτης’’ αλλάζει προτεραιότητες ρίχνοντας τους τόνους και την ορμητικότητα που έχει, και αναγκάζεται να συμβιβαστεί με τις ποιότητες ενός ζωδίου που ομολογουμένως δεν είναι και πολύ συμβατό με την ένταση που έχει την ανάγκη να εκδηλώσει.

Συχνά θα καλλιεργήσει ένα έδαφος ανασφάλειας και αναστολών, φοβίας η ακόμα και δειλίας, κάτι που θα τον κρατήσει πιο πίσω από την πρώτη γραμμή της δράσης.

Εδώ ο Άρης χρειάζεται ένα κίνητρο για δράσει. Και αυτό που θα τον ωθήσει είναι το ρήμα ΝΟΙΩΘΩ.

Έχει ανάγκη να νοιώσει κάτι για να κινητοποιηθεί. Καλό η κακό δεν έχει σημασία, το θέμα είναι να αισθάνεται.

Στις περισσότερες περιπτώσεις, η ενέργεια του στρέφεται προς τα μέσα, συχνά δημιουργώντας ένα κλίμα αυτοαναίρεσης, κι έτσι το διάστημα αυτό, οι τόνοι πέφτουν και περνάμε σε μια πιο εσωστρεφή κατάσταση.

Ωστόσο επειδή πάντα  υπάρχει και μια άλλη οπτική, η εποχή αυτή μοιάζει εξαιρετική για κάθε είδους εσωτερικές ….ανασκαφές, οι οποίες μπορεί  να οδηγήσουν σε σημαντικές ανακαλύψεις.

Θέματα όπως η τέχνη αλλά και η ενδοσκόπηση, ο διαλογισμός, είναι ποιότητες που μπορεί να οδηγήσουν σε σημαντικές ευκαιρίες ανάτασης του εαυτού.

Πολλές φορές απλώς χρειάζεται να κάνεις μια στάση από τον θόρυβο γύρω σου, και να ακούσεις την φωνή μέσα σου.

Το σίγουρο είναι πως έχει πολλά να σου πεί…

Από την νέα θέση του Άρη ευνοούνται οι Ταύροι, Καρκίνοι, Σκορπιοί και Αιγόκεροι, ενώ οι Ιχθύες καλό θα είναι να προσέξουν τον τρόπο με τον οποίο εκδηλώνουν τις απαιτήσεις τους αλλά και γενικότερα τα σχέσεις τους ,μια και το διάστημα αυτό θα έχουν επιπρόσθετη ένταση και απαιτήσεις που εύκολα μπορεί να ταράξουν το κλίμα των σχέσεων τους.

Στην ημέρα της Πέμπτης ο Δίας ξεκινά την ανάδρομη πορεία του, έως τις 13 Σεπτεμβρίου 2020.

Στην εβδομάδα αυτή έχουμε δύο πλανήτες να περνούν σε ανάδρομη πορεία.

Η πρώτη είναι η Αφροδίτη στην ημέρα της Τετάρτης 13 Μάιου. Θα παραμείνει ανάδρομη ως τις 25 Ιουνίου 2020.

ΑΝΑΔΡΟΜΗ ΑΦΡΟΔΙΤΗ 2020

Στις περιόδους που ο πλανήτης της αγάπης περνά σε ανάδρομη πορεία, οι σχέσεις κάθε μορφής περνούν από ισχυρούς κλυδωνισμούς.

Η αρχή ωστόσο γίνεται με την σχέση που έχεις  με τον εαυτό σου . Την εποχή αυτή παρατηρείς  πως έχεις  την τάση να σε βάζεις  στο μικροσκόπιο και να κρίνεις  πολλές φορές εξαιρετικά αυστηρά τις κινήσεις και τις πράξεις σου. Η αυτομαστίγωση είναι μια προσφιλής τακτική της περιόδου, και φυσικά ικανή να σε απομακρύνει από τα πρόσωπα που έχεις  γύρω σου.

Φυσικά και δεν εξαντλείται εδώ η αυστηρότητα σου.  Η αυστηρότητα θα στραφεί και προς τους τρίτους, κυρίως αν υπάρχουν στην ζωή σου σχέσεις που έχουν θέματα τα οποία δεν έχεις ακόμα επιλύσει.

Ερωτήματα του τύπου: Τι θέλω εγώ από αυτόν/ην?

Πόσο καλά περνάω με το ταίρι μου?

Είναι αυτός ο κατάλληλος /η για εμένα?

Δεν παίρνω αυτό που θέλω από αυτήν την σχέση τελικά…

Και τα όποια προβλήματα μεγεθύνονται… και όλα παίρνουν πολύ μεγαλύτερη διάσταση στο μυαλό σου από αυτήν που πραγματικά έχουν….

Σαφώς και δεν είναι η ώρα να πάρεις αποφάσεις, μια και νοιώθεις πως ότι και να κάνεις πέφτει στο κενό.

Δεν ικανοποιείσαι με τίποτα, αλλά και οι άλλοι έχουν την τάση να εκφράζουν δυσαρέσκειες και παράπονα σε εσένα.

Ακούγεται πολύ το: δεν με καταλαβαίνεις τελικά, είσαι αναίσθητος και άλλες φράσεις που σε απομακρύνουν από τους άλλους αλλά απομακρύνουν και τους άλλους από εσένα.

Και βεβαίως σημαντικό ρόλο παίζει το παρελθόν. Στις περισσότερες των περιπτώσεων θα ξεθάψεις και την πιο μικρή λεπτομέρεια που σε ενόχλησε ακόμα και πριν από πολλά χρόνια, και θα την επαναφέρεις στο προσκήνιο, σαν ένα μοχλό πίεσης.

Και ακόμα και αν συνυπάρχεις σε μια σχέση είναι πολύ πιθανό το σενάριο να νιώθεις την μοναξιά σου να γιγαντώνεται δίπλα στον άλλον.

Κι αυτή η μοναξιά είναι πιο δύσκολη και πιο δυσβάσταχτη.

Πολύ πιθανά να νοιώσεις την ανάγκη να κλείσεις το κεφάλαιο σε μια σχέση που δεν τροφοδοτεί άλλο την ψυχή σου και το συναίσθημα σου.

Δεν αποκλείεται επίσης να θελήσεις να ανοίξεις ξανά την ιστορία μιας σχέσης από το παρελθόν σου που νιώθεις πως δεν έχει κλείσει ακόμα τον κύκλο της.

Ναι, οι σχέσεις πληγώνουν και πληγώνονται, και θα χρειαστεί να μείνουμε για λίγο στην σιωπή και την ηρεμία για να μπορέσουμε να δούμε τα πράγματα από απόσταση και να πάρουμε τις σωστές αποφάσεις.

Εκτός όμως από την αναδρομή της Αφροδίτης έχουμε και τον Δία., ο οποίος περνά σε ανάδρομη πορεία.

ΑΝΑΔΡΟΜΟΣ ΔΙΑΣ

Ο Δίας αναδρομεί μια φορά κάθε 12 μήνες για περίπου 120 μέρες. Όταν συμβαίνει αυτό, μας ωθεί στην διαδικασία αναθεωρήσεων των οραμάτων μας, των επεκτατικών μας σχεδίων, αλλά και των αρχών κα των αξιών που έχουμε ως προσωπικότητες.

Κατά την αναδρομή του:

Μας βάζει στην διαδικασία να  ξαναδούμε κάθε επεκτατικό σχέδιο μας και να βελτιώσουμε.

Να σχεδιάσουμε τα επόμενα εξελικτικά μας βήματα.

Να αναθεωρήσουμε αρχές αξίες και πεποιθήσεις μας.

Να θελήσουμε να αναπτύξουμε θέματα που έχουν έναν πιο εσωτερικό θρησκευτικό η φιλοσοφικό χαρακτήρα.

Βλέποντας τα πράγματα μέσα από μια άλλη οπτική μπορεί να ανακαλύψουμε καινούργιες ευκαιρίες που δεν είχαμε δει μέχρι τώρα.

Να σχεδιάσουμε ένα ταξίδι.

Να αξιοποιήσουμε οικονομικές ευκαιρίες

Να ανανεώσουμε την πίστη προς το εαυτό μας.

Να ανακαλύψουμε’’ εσωτερικές διαδρομές’’ που δεν είχαμε φανταστεί ότι υπάρχουν.

Γιατί πάντα όλα ξεκινούν από εμας και από μέσα μας!

Καλή εβδομάδα σε όλους!

Πηγή: My Astro.gr  Ολυμπία Χριστοδουλή.