ΠΑΝΣΕΛΗΝΟΣ ΣΤΟΝ ΥΔΡΟΧΟΟ

Το ερώτημα είναι πόσο συμβιβασμένος είσαι.

Κορυφώνεται στην ημέρα της Πέμπτης στην 22η μοίρα του Υδροχόου, στις 3,29μμ

 Ο Υδροχόος, αναζητά την πολυτέλεια της ελευθερίας να είναι ο εαυτός του, να μπορεί να ζει χωρίς τα πρέπει και τους συμβιβασμούς που του επιβάλλονται.

Στο μυαλό του ο κόσμος έχει το προσωπικό του στίγμα, και τα ιδεώδη του είναι αυτά για τα οποία προτίθεται να παλέψει μέχρι τελικής πτώσης για να τα υπερασπιστεί.

Ναι για τον Υδροχόο, όλος ο κόσμος είναι το σπίτι του, και θα έχει την ίδια άνεση είτε βρεθεί σε ένα γκαλά με επιφανή άτομα, είτε σε  μια ανθρωπιστική εκδήλωση για την σωτηρία των παιδιών της Σομαλίας. Για την ακρίβεια στο δεύτερο θα νοιώσει καλύτερα γιατί είναι πιο κοντά σε αυτό που θέλει να κάνει.

Ο Υδροχόος αντιπροσωπεύει το ‘’Εμείς’’. Ο Λέοντας απέναντι του το ‘’Εγώ’’ Κάθε φορά που ισορροπούν η δημιουργικότητα και το θάρρος του Λέοντα, και ο αλτρουισμός του Υδροχόου, μόνο κάτι πολύ καλό μπορεί να αναδυθεί.

Μοντέρνος κυβερνήτης του Υδροχόου είναι ο Ουρανός, που από την ημέρα της Δευτέρας έχει περάσει σε ανάδρομη πορεία εως τις 11. 1. 2020.

Πρόκειται να σχηματίσει μια όψη τετραγώνου με τον Ερμή από το ζώδιο του Λέοντα.

Σε κάθε Πανσέληνο αυτό που κυριαρχεί είναι η εκδήλωση και η έξαρση των συναισθημάτων.

Κι εδώ, στον κύκλο αυτόν κυριαρχεί μια νευρικότητα που πολλές φορές  με η χωρίς λόγο σε κάνει να  αντιδράς απερίσκεπτα σε κάθε γεγονός που έρχεται να σου ταράξει την ισορροπία σου, και που δεν δεν επιτρέπει να δεις  αντικειμενικά τα πράγματα, ούτε να πάρεις  τις σωστές αποφάσεις.

Ο Ερμής είναι κυβερνήτης του 7ου οίκου στον χάρτη της Αθήνας, και τα προβλήματα που θα δημιουργηθούν αφορούν τις σχέσεις και τις συνεργασίες που τον καιρό αυτόν περνούν από διαφόρων ειδών αναταράξεις, τόσο σε προσωπικό όσο και σε κοσμικό επίπεδο.

Το σημαντικό εδώ, είναι πως δεν υπάρχει συναισθηματική σταθερότητα για να μπορέσει να στηρίξει τις όποιες ισορροπίες.

Αλλά και τα φώτα (ήλιος –σελήνη) εμπλέκονται με τον Ουρανό, από αντισκιά. Ο άνεμος που ‘’φυσάει’’ τώρα είναι άγριος, όρμητικός, και η διάθεση για ελευθερία ισχυρή , τέτοια που ‘’δυναμώνει’’ ακόμα περισσότερο την ένταση του,προκαλώντας διαφόρων είδών αλλαγές.

Ξαφνικές ρήξεις και χωρισμοί στο όνομα της αποδέσμευσης από πιεστικές καταστάσεις, είναι αυτές που θα πρωταγωνιστήσουν το διάστημα που διανύουμε.

Ο Ήλιος και η σελήνη σχηματίζουν όψη με την Αφροδίτη.

Η αγάπη είναι το  απαραίτητο συστατικό  για να διατηρήσουμε τις ισορροπίες σε αυτόν τον κύκλο.

Η Αγάπη αλλάζει, μεταμορφώνει εξισορροπεί, κάθε σχέση που κλονίζεται.

Κυρίως όμως πρωταρχικό σου μέλημα είναι να μάθεις να αγαπάς τον εαυτό σου.

Αυτή είναι η αρχή για να χτίσεις υγιείς σχέσεις.

Μην ψάχνεις αλλού. Μέσα σου είναι αυτό που αναζητάς.

Γιατί εδώ  είναι μια Αφροδίτη ‘’καμένη’’ από τον Ήλιο, Κάτι που σημαίνει πως δεν είναι εύκολο να δείς και να αξιολογήσεις σωστά τα γεγονότα.

Η ανάγκη να στραφείς μέσα σου είναι πιο επιβεβλημένη τώρα. Μην ψάχνεις την χαρά και την αγάπη έξω από εσένα.

Μάθε πρώτα να την δίνεις εσύ στον εαυτό σου.

Να του δίνεις ότι χρειάζεται. Μόνο εσύ ξέρεις τις ανάγκες σου.

Η κοινωνική ζωή είναι ένα μέσον αποφόρτισης από κάθε δυσκολία, μια και προσφέρεται σε άφθονες δόσεις.

Ο κύκλος αυτός σε καλεί να ανακαλύψεις τα οφέλη του μη συμβιβασμού, της ελευθερίας, του να μπορείς να είσαι ο εαυτός σου, να λές ένα ηχηρό Όχι, αντί ενός συγκαταβατικού και ψεύτικου Ναι.

Γιατί έτσι θέλεις και έτσι επιλέγεις.

Είναι στο χέρι σου.

Από την Πανσέληνο αυτή, επηρεάζονται οι εκπρόσωποι του σταθερού σταυρού, Ταύροι, Λέοντες Σκορπιοί και Υδροχόοι του τρίτου δεκαημέρου, αλλά και όσοι έχουν ωροσκόπο η προσωπικούς πλανήτες στα ζώδια και τα δεκαήμερα αυτά.

Μπορεί να βρεθούν αντιμέτωποι με το δίλλημα: Εγώ η οι άλλοι? Και η επιλογή είναι να μπορέσουν να συγκεράσουν αυτό το δίπολο χωρίς να ‘’ρίξουν’’ τον εαυτό τους.

Πηγή:My Astro Ολυμπία Χριστοδουλή.