ΠΑΝΣΕΛΗΝΟΣ ΣΤΟΝ ΣΚΟΡΠΙΟ .
’Και πες του πως ζω ακόμα και παλεύω ακόμα, από πάνω με τον Θεό, από κάτω με τους δαιμόνους. Αυτοί ‘ναι οι δυο μυλόπετρες μου που με αλέθουν. Ν.Καζαντζάκης.

Το φεγγάρι αυτό, είναι το τελευταίο μιας σειράς ‘’Supermoon’’ για εφέτος.

Και ναι ,η σελήνη στον Σκορπιό, φτάνει στα βάθη της υπαρξιακής σου αγωνίας.

Σε αναγκάζει να βυθιστείς στην κοχλάζουσα ενέργεια της ψυχής σου, εκεί που αναμιγνύονται όλοι σου οι  φόβοι οι ανασφάλειες  τα συναισθήματα  τις επιθυμίες σου….

Εκεί που θα δώσεις τον δικό σου αγώνα για να κρατηθείς στην επιφάνεια…

Η ανάγκη του να ενώσεις τα συναισθήματα με τις πράξεις σου, στον κύκλο αυτόν είναι πιο επιτακτική από ποτέ.

Ο Σκορπιός στον υδάτινο κόσμο του, έχει ανάγκη τις σχέσεις του για να εξερευνήσει τον εαυτό του, τις ανάγκες του, να νοιώσει βαθιά καταλυτικά την ένταση του συναισθήματος του, να το αναλύσει να το γνωρίσει και μέσα από αυτές τις διεργασίες τελικά να κατανοήσει και τον εαυτό του. Υπάρχει μια αέναη ροή στον Σκορπιό, που αλλάζει μεταβάλλεται,  διέπεται από την υπαρξιακή αγωνία του να έχει στην ζωή του εκείνες τις σταθερές που του εξασφαλίζουν οι σχέσεις του… και αυτό τον βάζει σε μια διαρκή αναζήτηση, και αλλαγή…

Στον  Ταύρο  από απέναντι, μαθαίνουμε να δίνουμε αξία και σε άλλα πράγματα, Την ύλη, το χρήμα και ότι μπορεί να μας προσφέρει αυτά που χρειαζόμαστε για να νοιώσουμε ασφαλείς. Βεβαίως εδώ υπάρχει πάντα ο φόβος της ακαμψίας, της προσκόλλησης και του εγκλωβισμού στο υλικό μοντέλο και ότι αυτό του εξασφαλίζει, χωρίς την ανάγκη της αναζήτησης και άλλων πιο ουσιαστικών ποιοτήτων που μπορεί να μας βγάζουν έξω από την προστατευτική ζώνη της ασφάλειας μας.

Πολύ περισσότερο τώρα, μια και η Πανσέληνος έχει την τάση να διογκώνει κάθε συναισθηματική ίνα και να της δίνει πολύ μεγαλύτερες διαστάσεις απ’ ότι πραγματικά έχει.

Και μάλιστα σε μια εποχή που δοκιμάζονται τα όρια, οι αντοχές και η υπομονή μας.

Σε μια εποχή όπου το άγνωστο κυριαρχεί και ο φόβος του απλώνεται σαν απειλή πάνω από το κεφάλι μας, η ανάγκη για κάθε μορφή εξασφάλισης μπορεί να ηχήσει σαν όαση στην ψυχή μας.

Ο κόσμος αλλάζει με καταιγιστικούς ρυθμούς, κι εμείς καλούμαστε να εξισορροπήσουμε δύο αντίθετες αλλά τόσο κοινές δυνάμεις και να βρούμε εκείνο το σημείο που θα ισορροπήσουμε μέσα του.

Κυβερνήτης αυτής της πανσελήνου ο Άρης, που διανύει το τρίτο δεκαήμερο του Υδροχόου.

Ο Άρης εδώ, βρίσκεται σε ένα ζώδιο σταθερό και αέρινο. Έτσι υπάρχουν δύο επιλογές: Η πρώτη είναι να πέσουμε στην παγίδα, της ισχυρογνωμοσύνης που καταλήγει σε δυσκαμψία και δυσκολία στην προσαρμογή των συνθηκών των ημερών, αναπτύσσοντας διάφορες θεωρίες, που μας εμποδίζουν να δράσουμε άμεσα και ευέλικτα.

Στο δεύτερο και καλύτερο σενάριο, είναι να χρησιμοποιήσουμε την δυναμική της σκέψης μας, στο να εφεύρουμε λύσεις που θα μας βοηθήσουν και θα εξυπηρετήσουν τις ανάγκες μας.

Στον χάρτη της Πανσελήνου, η Αφροδίτη, μόλις έχει σχηματίσει μια οψη τετραγώνου με τον Ποσειδώνα.

Γεγονός είναι πως υπάρχει μια έντονη απογοήτευση που πλανιέται στις ψυχές και τις ζωές μας το διάστημα αυτό, χωρίς ουσιαστικά να υπάρχει άμεση λύση για το πώς θα ξεφύγουμε από το τέλμα.

Ο Ερμής σχηματίζει επίσης μια όψη εξαγώνου με τον Ποσειδώνα. Ισως είναι η ώρα να ασχοληθούμε με την δημιουργική μας πλευρά, τα ταλέντα που όλοι λίγο η περισσότερο κρύβουμε μέσα μας.

Η να αναζητήσουμε τις απαντήσεις που ψάχνουμε σε πιο πνευματικά μονοπάτια…

Το σίγουρο είναι πως  για να εξισορροπήσει η κατάσταση μέσα σου απαιτεί την συμμετοχή σου μέσα από δημιουργικές διαδικασίες.

Και κυρίως αν ανήκεις στους εκπροσώπους του σταθερού σταυρού, Ταύρους, Λέοντες, Σκορπιούς και Υδροχόους του δευτέρου δεκαημέρου, η περίοδος αυτή σε καλεί να σκεφτείς πολύ πριν να δράσεις, να αναλύσεις πολύ αυτά που νοιώθεις, και να κρατηθείς στο κέντρο σου και στην ισορροπία σου.

Καλή εβδομάδα και καλή Πανσέληνο σε όλους!

Πηγή: My Astro Ολυμπία Χριστοδουλή.