ΠΑΝΣΕΛΗΝΟΣ ΣΤΟΝ ΑΞΟΝΑ ΤΑΥΡΟΥ ΣΚΟΡΠΙΟΥ

Κορυφώνεται στην ημέρα της Τρίτης στην 19η μοίρα του άξονα Ταύρου-Σκορπιού και η επιρροή της θα διαρκέσει ως την Νέα Σελήνη στις 26 Νοεμβρίου 2019.

Στην Πανσέληνο ερχόμαστε αντιμέτωποι με την ‘’σκοτεινή’’ μας πλευρά, με όλα εκείνα που κουβαλάμε μέσα μας, αλλά δεν καταφέραμε ποτέ να αντικρύσουμε κατάματα, να επεξεργαστούμε και τελικά να επιλύσουμε.

Είναι όλα αυτά που κάθε φορά που θέλουμε να προχωρήσουμε παρακάτω, υψώνονται σαν τείχη μπροστά μας, και δεν επιτρέπουν να εξελιχτούμε. Φοβίες, συμπλέγματα, ανασφάλειες, ενοχές, αρνητισμός και όσα δεν επιτρέπουν στην προσωπικότητα να βγάλει την δυναμική της και να ολοκληρωθεί.

Ο Σκορπιός, το ζώδιο στο οποίο βρίσκεται ο Ήλιος, είναι το κατεξοχήν ζώδιο που σχετίζεται με τα μυστικά, το βάθος της ύπαρξης, την αγωνιώδη αναζήτηση της αλήθειας μας, την σκοτεινή μας πλευρά που οι περισσότεροι έχουμε μάθει να θάβουμε βαθιά μέσα μας, και να αρνούμαστε πεισματικά να αντιμετωπίσουμε.

Τα μυστικά και τα ψέματα που λέμε συστηματικά ακόμα και στον ίδιο μας τον εαυτό, ναι είναι η στιγμή να τα δούμε κατάματα και να τα επιλύσουμε αν μη τι άλλο να τα γνωρίσουμε.

Από την άλλη μεριά, η σελήνη στον Ταύρο, έχει κι αυτή την ‘’σκοτεινή’’ της πλευρά. Εκεί που η ανάγκη για ύλη γίνεται υπέρμετρη, τόσο που καταλήγει στην τσιγκουνιά και την φιλαργυρία, η ανάγκη για διασφάλιση των πάντων χωρίς κανένα παράθυρο στο καινούργιο και τις εκπλήξεις της ζωής, υποχρεώνει το άτομο σε μια άχρωμη καθημερινότητα, χωρίς καθόλου την πινελιά του καινούργιου και του φωτεινού. Εκεί που το μόνο που μετρά είναι οι απολαύσεις και ο αισθησιασμός, με πλήρη έλλειψη της πνευματικότητας και της εσωτερικής αναζήτησης. Εκεί που η ύλη γίνεται αυτοσκοπός.

Η Αφροδίτη, κυβερνήτης του Ταύρου, βρίσκεται στον Τοξότη, και πρόκειται να σχηματίσει μια όψη τετραγώνου με τον Ποσειδώνα από τους Ιχθύες.

Κι εδώ είναι που χάνεται το μέτρο και οι ισορροπίες. Ότι δεν έχεις αναγνωρίσει και κατανοήσει, έρχεται στο προσκήνιο μέσα σε ένα σύννεφο ομίχλης που δεν σου επιτρέπει ούτε να δεις καθαρά ούτε να εκτιμήσεις αντικειμενικά τις καταστάσεις.

Οι συναισθηματικές σου ανάγκες στροβιλίζονται, σε μια δίνη που σε παρασύρει σε αναζητήσεις έξω από εσένα, εκεί που μπορεί πολύ εύκολα να χάσεις το μέτρο τις ισορροπίες και να απογοητευτείς από τις εξιδανικεύσεις που κάνεις στα πρόσωπα

Που βρίσκονται γύρω σου.

Οι επιθυμίες σου σφοδρές, αλλάζουν, παραποιούν την πραγματικότητα, προκειμένου να λάβεις έστω και στιγμιαία την ικανοποίηση που αναζητάς.

Η φυγή από ότι μπορεί να σε περιορίζει μέχρι τώρα, είναι μέρος της περιόδου, και θα αναζητήσεις την ευχαρίστηση απ’ ότι μπορεί να σου την δώσει χωρίς κρίση, και χωρίς μέτρο.

Ο έρωτας αναλαμβάνει πρωταγωνιστικό ρόλο το διάστημα αυτό, ένας έρωτας ωστόσο ντυμένος με τις ανάγκες σου, όχι αυτούσιος και καθαρός.

Κι εδώ είναι και μεγάλη παγίδα. Αυτή που προέρχεται από το ‘’νομίζω’’ και όχι από το ‘’γνωρίζω’’.

Γνωρίζω τον εαυτό μου, τις ανάγκες μου, τι μπορώ να δώσω, τι θέλω να πάρω, και κυρίως δημιουργώ σχέσεις αγάπης η σχέσεις εξάρτησης?

Δημιουργώ σχέσεις για να μοιραστώ, η για να μην είμαι μόνος μου?

Τι είδους σχέσεις θέλω να έχω? Το γνωρίζεις? Το έχεις ποτέ επεξεργαστεί ?

Την περίοδο αυτή, ο αισθησιασμός και  ο έρωτας αποτελούν και μια επίσης τροχοπέδη για την ερωτική ζωή. Εκεί που μπερδεύεις την απόλαυση με το συναίσθημα. Το σεξ με την σχέση η την συντροφικότητα. Το ένα δεν προϋποθέτει το άλλο.

Όμως εσύ έχεις την τάση να τα μεγαλοποιείς, να τους δίνεις τεράστιες διαστάσεις στο μυαλό σου. Είναι εκεί που θα απογοητευτείς

Γιατί οι προσδοκίες είναι αυτές που γεννούν την απογοήτευση. Ζήσε την στιγμή και τροφοδότησε την με χαρά και όχι με αγωνία. Αυτό θα κάνει και την διαφορά!

Ήλιος και Σελήνη πρόκειται να συναντήσουν τον Πλούτωνα . Η δύναμη σου είναι μέσα σου! Χρειάζεται μόνο να την δεις και να την αναγνωρίσεις.

Και εκεί που αναγνωρίζεις το ποιος είσαι και τι μπορείς  να κάνεις, είναι εκεί που αλλάζουν όλα.

Είναι εκεί που αφήνεις πίσω σου τις αγωνίες και τις φοβίες και προχωράς μπροστά.

Όχι δεν είναι εύκολο. Απαιτεί πολύ ‘’εργασία’’ με τον εαυτό σου.

Μα μόνο αυτό μπορεί να σε απελευθερώσει. Τίποτα άλλο.

Παράλληλα ο Άρης σχηματίζει μια όψη εξαγώνου με τον Δία. Οι ευκαιρίες προκύπτουν μέσα από τον προγραμματισμό και την οργάνωση. Συζητήσεις και ανοίγματα σε οικονομικά θέματα ευνοούνται καθώς και η ανάληψη πρωτοβουλιών για την υλοποίηση τους.

Την επιρροή της Πανσελήνου εισπράττουν οι Ταύροι, Λέοντες, Σκορπιοί και Υδροχόοι του δευτέρου δεκαημέρου, η όσοι έχουν ωροσκόπο η προσωπικούς πλανήτες στα ζώδια και τα δεκαήμερα αυτά.

Επίσης ιδιαίτερη προσοχή στους Διδύμους Τοξότες Παρθένους και Ιχθύες του δευτέρου δεκαημέρου η όσους έχουν ωροσκόπο  η προσωπικούς πλανήτες στα ζώδια και τα δεκαήμερα αυτά.

Η εποχή απαιτεί αποστάσεις και ρεαλιστική ματιά σε όλα.

Πηγή:My Astro.gr Ολυμπία Χριστοδουλή.