ΝΕΑ ΣΕΛΗΝΗ ΣΤΟΝ ΥΔΡΟΧΟΟ

Imagine there’s no heaven
It’s easy if you try
No hell below us
Above us only sky

Imagine all the people
Living for today

You may say I’m a dreamer

But I’m not the only one.

Το τραγούδι Imagine των Beatles, ίσως είναι το πιο Υδροχόικό τραγούδι που γράφτηκε ποτέ!

Μιλά ακριβώς γι αυτό που πρεσβεύει η Υδροχοική ποιότητα…. την ενότητα μεταξύ των ανθρώπων, των λαών, αυτήν που τόσο σταθερά πολεμάμε αρχίζοντας τόσο από τον εαυτό μας όσο και από τον διπλανό μας.

Νέα Σελήνη στον Υδροχόο στην ημέρα της Παρασκευής, στις 11,41πμ, στην 4η μοίρα του ζωδίου.

Η επιρροή της θα μας ακολουθήσει ως τις 9 Φεβρουαρίου 2020 που έχουμε και την Πανσέληνο του μήνα.

Το φεγγάρι του Υδρόχόου, συντελεί σε μια μυστική μοναχική επανάσταση. Εκεί που η ψυχή αναδιπλώνεται και αναζητά να υψώσει το ανάστημα της, απέναντι σε ότι την καταδυναστεύει και δεν την αφήνει να ξεδιπλώσει το μεγαλείο της.

Είναι αυτή που θα αμφισβητήσει θα εξερευνήσει αλλά και θα ανακαλύψει τους τρόπους εκείνους που μπορεί να μην δώσουν άμεσες και απτές λύσεις, μπορούν όμως να προσφέρουν ανακούφιση και βοήθεια σε όσους την έχουν ανάγκη.

Είναι ένα ανθρωπιστικό φεγγάρι ( ο Υδροχόος είναι ένα ‘’ανθρώπινο ζώδιο), που ξέρει μέσα της, γνωρίζει πως η μεγαλύτερη ανάγκη για ισορροπία και αρμονία σε αυτή τη ζωή είναι το να γνωρίσεις τον εαυτό σου. Να τον ‘’σκάψεις’’ να τον εξερευνήσεις, να φτάσεις εκεί που δεν είχες φτάσει ποτέ ως τώρα.

Το ‘’γνώθι σ’αυτόν’’ είναι το πρώτο εργαλείο που θα χρησιμοποιήσει για να μάθει…

Ξέρει πως αν γνωρίσει τον εαυτό της θα μπορέσει να κατανοήσει τον κόσμο ολάκερο.

Για τον Υδροχόο όλος ο κόσμος είναι το σπίτι του. Δεν αρέσκεται σε στεγανά, σε περιορισμούς, σε συμβατικά όρια και πλαίσια.

Θέλει να εξερευνά και να μαθαίνει. Να αφουγκράζεται και να βοηθά. Να υποστηρίζει με θέρμη την ιδέα του η την αδικία που νοιώθει να συντελείται γύρω του. Πολλές φορές μπορεί να γίνεται απόλυτος η δογματικός, να μην συμβιβάζεται με τίποτα από αυτά που όλοι οι άλλοι ακολουθούν δυσαρεστημένα. Όχι! Είναι αυτός που δεν θα διστάσει να τα τινάξει όλα στον αέρα και να ξεκινήσει από την αρχή.

Γιατί πρώτ’ από όλα μετρούν οι ιδέες και τα ιδανικά του. Γι αυτά θα παλέψει.

Στον κύκλο αυτόν, η Νέα Σελήνη, σε ωθεί σε ένα νέο δημιουργικό ξεκίνημα, όχι όμως από αυτά που ενδεχομένως ήξερες μέχρι τώρα.

Η στιγμή του να ανακαλύψεις την δύναμη και την ομορφιά που έχουν οι λέξεις συνεργάζομαι, συνδέομαι, ανταλλάσω!

Ναι ο κύκλος αυτός σου υπενθυμίζει πως μόνος σου μπορεί να καταφέρεις πολλά, με τους άλλους μπορείς να καταφέρεις περισσότερα.

Για να μπορέσεις να συνεργαστείς ωστόσο χρειάζεται να ξέρεις τι θέλεις, να έχεις στόχο, όραμα, πολλές φορές τέτοιο που να είναι ικανό να εμπνεύσει και τις ζωές των γύρω σου!

Ο κύκλος αυτός σου δίνει ένα σαφές μήνυμα: Ακολούθησε το μονοπάτι που η ψυχή σου επιλέγει. Και θα δεις πως θα βρεις πολλούς συνοδοιπόρους με τους οποίους θα μοιραστείς την διαδρομή σου. Αρκεί να το τολμήσεις!

Το αποκλίνων τετράγωνο των φώτων με τον Ουρανό, μας θυμίζει πως όλα γύρω μας κρέμονται σε μια κλωστή που εύκολα μπορεί να σπάσει με άγνωστες συνέπειες…

Παραδοσιακός κυβερνήτης της Ν.Σ. είναι ο Κρόνος.(παραδοσιακός κυβερνήτης του Υδροχόου).

Και μάλιστα ο Κρόνος είναι ο πλανήτης που σε αυτόν υπακούν οι περισσότεροι πλανήτες του πλανητικού σκηνικού.

Βρίσκεται σε όψη συνόδου με τον Πλούτωνα. Το νοιώθεις και το βλέπεις. Και μέσα σου αλλά και γύρω σου, οι αλλαγές που συντελούνται τώρα έχουν κοσμογονικό χαρακτήρα!

Τίποτα δεν είναι απλό και τίποτα δεν γίνεται εύκολα. Όλα( και τώρα ακόμα περισσότερο) οι αλλαγές που συντελούνται, έχουν μια ιδιαίτερη πολυπλοκότητα.

Απαιτούν την αναγέννηση σου, την μεταμόρφωσή σου, ολοκληρωτικά και απόλυτα. Θα δεις και θα νοιώσεις πολλά από αυτά που μέχρι τώρα είχες δεδομένα η ακόμα και στηριζόσουν σε αυτά, να φεύγουν να εξαφανίζονται.

Τίποτα δεν υπάρχει που να σε κάνει να βολεύεσαι. Χρειάζεται να ανακαλύψεις την μαγεία της δικής σου δύναμης.

Αυτή μόνο μπορεί να σε εξελίξει. Τίποτε άλλο!

Στον κύκλο αυτόν η Αφροδίτη σχηματίζει μια όψη τετραγώνου με τον Άρη.

(Όπου Αφροδίτη και Άρης αποτελούν τους κυβερνήτες του 1-7 άξονα για τον χάρτης της Αθήνας).

Κεφάλαιο Σχέσεις: Μπορεί οι ‘’εύκολες’’ σχέσεις να μας διευκολύνουν, την γοητεία όμως την έχουν αυτές που μας δυσκολεύουν!

Αυτές που χρειάζεται να κατακτήσουμε.

Αυτές που μας βάζουν στην διαδικασία να σκύψουμε μέσα μας, να δούμε και τα δικά μας λάθη η τις παραλείψεις.

Αυτές που τις διεκδικούμε και μας διεκδικούν.

Αυτές που μας κάνουν να ανακαλύψουμε καινούργια μονοπάτια που θα μας οδηγήσουν στην καρδιά του προσώπου που μας ενδιαφέρει.

Ναι η γοητεία του έρωτα είναι η δυσκολία του.

Σκέψου το λίγο: Πόσες φορές εκτίμησες σχέσεις που εξελίσσονταν σε μια ευθεία γραμμή?

Που δεν είχαν εκείνη την φλόγα της αμφισβήτησης, της έντασης, της αμφιβολίας?

Που δεν ξύπνησες τον/την κολλητό σου στις τρείς τα ξημερώματα γιατί μια λέξη του άλλου προσώπου δεν σε είχε αφήσει να κοιμηθείς?

Αυτές τις σχέσεις θυμάσαι!

Το τετράγωνο των δύο πλανητών, σε παρασύρει σε έναν συναρπαστικό χορό, άγριο και μεθυστικό…

Που όμως μπορεί να μην ξέρεις ( ακόμα ) τα βήματά του.

Νέοι κύκλοι, νέες γνωριμίες, καινούργια πρόσωπα συνθέτουν το σκηνικό της περιόδου, σε ένα κλίμα που ανθεί εκεί που ο ανθίζει ο έρωτας…

Στις ψηλές και απόκρημνες κορυφές.

Εκεί που δεν θα φτάσεις εύκολα, όταν όμως την κατακτήσεις είναι η στιγμή που θα νοιώσεις πληρότητα. Γιατί εκεί θα έχει συντελεστεί και η αλλαγή σου.

Σε κοσμικό επίπεδο το κλίμα είναι ιδιαιτέρως εύφλεκτο, και χρειάζεται πολύ μεγάλη προσπάθεια για να κρατηθούν οι ισορροπίες.

Την εξέλιξή τους στον κύκλο αυτόν διεκδικούν οι Δίδυμοι, Ζυγοί και Υδροχόοι του πρώτου δεκαημέρου, αλλά και όσοι έχουν ωροσκόπο η προσωπικούς πλανήτες στα ζώδια και τα δεκαήμερα αυτά, που έχουν την ευκαιρία να θέσουν τους καινούργιους στόχους τους και να τους διεκδικήσουν με δύναμη και πάθος. Είναι μια σημαντική στιγμή στην εξελικτική τους πορεία και καλό είναι ακόμα και αν δεν υπάρχει κάτι που να φαίνεται άμεσα στον ορίζοντα, να μην χάνουν την πίστη τους γιατί η εποχή έχει ευκαίριες που μπορεί να μην φαίνονται με την πρώτη ματιά.

Οι  Ταύροι Λέοντες και  Σκορπιοί, του πρώτου δεκαημέρου, η όσοι έχουν ωροσκόπο η προσωπικούς πλανήτες στα ζώδια και τα δεκαήμερα αυτά, μπορεί το διάστημα αυτά να βρεθούν μπροστά από προκλήσεις που όμως μπορεί να λειτουργήσουν εποικοδομητικά για τις υποθέσεις τους, αρκεί να χειριστούν τις καταστάσεις με ψυχραιμία και αντικειμενικότητα.

Καλή Νέα Σελήνη σε όλους.

Πηγή:My Astro.gr Ολυμπία Χριστοδουλή.