ΝΕΑ ΣΕΛΉΝΗ ΣΤΟΝ ΣΚΟΡΠΙΟ

ΝΕΑ ΣΕΛΗΝΗ ΣΤΟΝ ΣΚΟΡΠΙΌ( 4.25’ του Σκορπιού με επιρροή ως τις 12 Νοεμβρίου2019 )

Όλοι θέλουν να αλλάξουν  τον κόσμο, αλλά κανένας δεν ξεκινά από τον εαυτό του.

Λέων Τολστόι.

Στον κύκλο της Νέας Σελήνης καλείσαι να συνθέσεις  τους νέους σου στόχους, να τους οργανώσεις και να τους ξεκινήσεις.

Μόνο που εδώ, στο ζώδιο του Σκορπιού το πράγμα γίνεται πιο σύνθετο.

Βλέπεις ο Σκορπιός δεν είναι μια εύκολη και ξεκάθαρη υπόθεση. Η αλλαγές που επιβάλλει ξεκινούν από πολύ βαθιά μέσα σου, από τον πύρινα σου. Χρειάζεται να γνωρίσεις τι θέλεις, τι χρειάζεσαι, τι φοβάσαι και τι  θα σε απελευθερώσει από αυτό έτσι ώστε να προχωρήσεις παρακάτω.

Τα συναισθήματα μπορεί να λειτούργησαν σαν τροχοπέδη σε κάθε σου νέο εγχείρημα, αν δεν μάθεις να τα αναγνωρίζεις και να τα ελέγχεις.

Γιατί πάντα μπορεί να σου βγάλουν στοιχεία που θα σε αποπροσανατολίσουν και θα σε κάνουν να χάνεις τον αρχικό σου στόχο.

Ο Ήλιος σχετίζεται με τον αγώνα για το μέλλον την εξέλιξη και τον στόχο σου, ενώ η σελήνη αντικατοπτρίζει την γνώση του Ήλιου, και η αλήθεια της βρίσκεται μέσα στην καρδιά και όχι στον εγκέφαλο.

Η Σελήνη στον Σκορπιό είναι σε πτώση .Βρίσκεται σε έναν διαρκή αγώνα από τη μία να δέχεται και να ζει τις συγκινήσεις και από την άλλη να είναι δυναμική.

Από τη μια θέλει, αλλά από την άλλη φοβάται. Γίνεται καχύποπτη, αναζητά πίσω από κάθε τι το κίνητρο και την σκοπιμότητα ακόμα και αν δεν υπάρχουν. Αυτό της δημιουργεί φόβους, παλινδρομήσεις, και δεν της επιτρέπει να χαρεί την διαδρομή η αυτό που νοιώθει.

Ο φόβος της έχει να κάνει κυρίως με την απώλεια, του έχω του κατέχω, και σχεδόν όλους και όλα τα αντιμετωπίζει με εσωτερικό φόβο, με αποτέλεσμα να αμύνεται απέναντι σε ότι καλό μπορεί να διεγείρει τις εσωτερικές της δονήσεις.

Ένας άλλος της φόβος είναι και η παράδοση στην σεξουαλικότητα που πολλές φορές την φοβάται και την αρνείται , να την δει και να την χαρεί στο βάθος που την κατέχει., από τον φόβο της εγκατάλειψης της απώλειας η του θανάτου.

Κι έτσι πολλές φορές θα διακόψει την σύνδεση της με την ζωή, και θα παραδοθεί σε καταστροφικά πάθη που δεν θα της επιτρέψουν να αντιμετωπίσει κατάματα την αλήθεια της, και να απελευθερωθεί.

Είναι μια σελήνη που σε καλεί να έρθεις αντιμέτωπος με το πολύ βαθύ κομμάτι του εαυτού σου, εκεί που φωλιάζουν όλες οι υπαρξιακές σου αγωνίες, οι φόβοι σου για την απώλεια, την προδοσία, τον θάνατο την αλλαγή και να τους αντιμετωπίσεις.

Μόνο τότε μπορείς να πεις πως η ζωή σου εξελίσσεται και αλλάζει.

Στον κύκλο αυτόν τα φώτα(ήλιος σελήνη) σχηματίζουν μια ακριβή όψη αντίθεσης με τον Ουρανό, από τον Ταύρο.

Θυμήσου όλες αυτές τις φορές που οραματιζόσουν τι θέλεις πιο πολύ, τι επιθυμείς βαθιά στην ψυχή σου, τι αγαπάς αλλά δεν τόλμησες ποτέ να διεκδικήσεις.

Έμεινες εγκλωβισμένος σε καταστάσεις που απλά κάνουν πιο μονότονη της καθημερινότητα σου, χωρίς φως, χωρίς λάμψη, χωρίς χαρά.

Κι εσύ εξακολουθείς και θέλεις, και να ονειρεύεσαι, αλλά μέχρι εκεί. Δεν έχεις τολμήσει. Λες κι ένα αόρατο χέρι σε κρατά πίσω, και όσο κι αν προσπαθείς δεν έχεις καταφέρει να σπάσεις τα δεσμά!

Όμως η επιθυμία σου υπάρχει, μέσα σου, στο μυαλό στην ψυχή σου, σε συνοδεύει το βράδυ στο μαξιλάρι σου λίγο πριν κοιμηθείς, το πρωί που ξυπνάς, για να πάς στην δουλειά σου, σε κάθε κατάσταση που δεν σου αρέσει, αναδύεται ορμητικά για να σου θυμίσει το ποιος είσαι και τι θέλεις πραγματικά.

Όμως εσύ έμαθες να την κοιμίζεις, συνεχώς και αδιαλείπτως   κάθε φορά που θα έρθει στην επιφάνεια και θα ψιθυρίσεις : ‘’αν όμως γινόταν αυτό εγώ θα… ’’και πάλι  θα το ξεχάσεις αφήνοντας το πιο πίσω και μην πιστεύοντας πως αυτά τα πράγματα σου αναλογούν.

Και η ζωή κυλάει συνεχίζει να κινείται στους ίδιους  ανιαρούς και ανούσιους ρυθμούς, κι εσύ νομίζεις πως επειδή θα συνεχίσεις να ζεις μέσα στην ‘’πλαστή’’ ασφάλεια σου.

Ώσπου μια μέσα έρχεται ο Ουρανός. Ορμητικός και ασυγκράτητος, στοχεύοντας κατευθείαν στην φαινομενική ηρεμία σου.

Και είναι αυτή η στιγμή που φαινομενικά μια ασήμαντη αφορμή, η και μεγαλύτερη, θα σε κάνει να αναφωνήσεις :Φτάνει πια ως εδώ!

Η να το ακούσεις και από το στόμα των άλλων για εσένα.

Και η επανάσταση να έχει κάνει το πρώτο βήμα της. Αυτό προς την ελευθερία. Την ελευθερία σου!

Όχι δεν είναι εύκολο. Καμία αλλαγή δεν είναι εύκολη. Μπορεί να είναι όμως απελευθερωτική.

Να θυμάσαι πως όταν έχει έρθει η ώρα της αλλαγής τίποτα δεν μπορεί να την σταματήσει. Και τώρα είναι μια τέτοια στιγμή.

Να θυμάσαι επίσης πως ότι αλλάζει τώρα, προετοιμάζονταν πολύ καιρό πριν και ας μην το έκανες συνειδητά.

Μια σχέση η οποία σε έχει καταπιέσει πάρα πολύ, και δεν σου δίνει πλέον χαρά, μια δουλειά που κάνεις καταναγκαστικά και ζορίζει πάρα πολύ την ψυχή σου, μια συγγενική σχέση που έχεις ανεχτεί χωρίς να θέλεις, ο κατάλογος είναι μακρύς και ατελείωτος κι εσύ μπορείς να προσθέσεις τις δικές σου αλλαγές που έχεις ονειρευτεί.

Ο Ουρανός πάντως δρα απροειδοποίητα, ξαφνικά απροσδόκητα. Θυμίζει έναν τυφώνα, που μέσα σε λίγα λεπτά έχει αφήσει στάχτες στο πέρασμα του.

Πριν καν συνειδητοποιήσεις τι έγινε. Φυσικά και πολλές φορές οι τομείς που επηρεάζονται είναι άλλοι από αυτούς που φαντάζεσαι τώρα, ίσως γιατί από εκεί πρέπει να ξεκινήσει η αλλαγή.

Ο παραδοσιακός κυβερνήτης του Σκορπιού( και της Ν.Σ)  είναι ο Άρης , ο  οποίος μόλις έχει κλείσει μια όψη τετραγώνου με τον Κρόνο.

Οι δύο αυτοί πλανήτες βρίσκονται σε αμοιβαία υποδοχή μεταξύ τους. Οι συνεργασίες αν βρουν το σημείο της ισορροπίας τους μπορεί να αποβούν πολύτιμες.

Είναι εκεί που ξέρεις πως ότι και να γίνει, θα υπάρξει κάποιος να σε στηρίξει στα δύσκολα.

Βεβαίως αν δεν καταφέρουν να βρουν την χρυσή τομή, το κλίμα γίνεται έκρυθμο, και οι καταστάσεις είναι εύκολο να κινηθούν στα άκρα, και οι σχέσεις να διαρραγούν.

Ένα από αυτό που ζητάει ο Κρόνος είναι ειλικρίνεια, και ο Αρης στην θέση που βρίσκεται (στον Ζυγό σε αδυναμία, και στον 12ο ) ίσως να μην μπορεί να του την δώσει.

Και αυτός να είναι ένας ακόμα λόγος που οδηγεί σε συγκρούσεις και ανατροπές στον κύκλο αυτόν.

Ωστόσο ,και επειδή κάθε αλλαγή, γίνεται προκειμένου να πάμε ένα βήμα παρακάτω, να θυμάσαι πως ότι γίνεται τώρα εξυπηρετεί την εξελικτική σου πορεία ακόμα και αν δεν φαίνεται στην φάση αυτή.

Πρέπει να γίνει μια καλή εκκαθάριση για να προχωρήσεις,

Και τώρα είναι η στιγμή.

Την επιρροή της Νέας Σελήνης υποδέχονται οι Ταύροι, Λέοντες, Σκορπιοί και Υδροχόοι που έχουν τον ήλιο τους τον ωροσκόπο τους η προσωπικούς τους πλανήτες κοντά στην 4η μοίρα των ζωδίων.

Πηγή:My Astro Ολυμπία Χριστοδουλή.