Νεα σελήνη στον λεοντα

Νέα σελήνη στον Λέοντα

Η ευκαιρία σου να αλλάξεις!

Κορυφώνεται στην ημέρα της Πέμπτης, στην 8η μοίρα του ζωδίου στις 5.11 πμ.

Ο Λέων είναι η ζωή, και η χαρά που την διέπει. Είναι η ορμητικότητα της δημιουργίας.

Όταν δημιουργείς είσαι χαρούμενος, έχεις ενθουσιασμό. Κάθε δημιουργία είναι μια γέννηση, και μπορεί να έχει κόπο, θυσία, πόνο πολλές φορές, μα έχει και ικανοποίηση. Βαθιά και καθολική.

Είναι το ‘’Εγώ’’   σου που εκφράζεται. Που βγάζει προς τα έξω τις μύχιες πλευρές του.

Όμως όταν το ‘’Εγω’’ καταπιέζεται μπορεί να εκφραστεί?

Στον κύκλο αυτόν τα φώτα μόλις έχουν κλείσει μια όψη τετραγώνου με τον Ουρανό.

Για μια ακόμα φορά στον κύκλο αυτόν , θα έρθεις σε επαφή με αυτό που έχεις μάθει να φοβάσαι: Το απρόσμενο το ξαφνικό, την αλλαγή!

Και ξαφνικά ότι έχεις οργανώσει με πολύ μεγάλη προσοχή και επιμέλεια, αλλάζει, ανατρέπεται για να ακολουθήσεις κάτι που ανοίγεται μπροστά σου, η το έχεις ανοίξει εσύ..

Γιατί μην νομίζεις πως ότι γίνεται τώρα είναι κάτι που συμβαίνει έξω από εσένα η έξω από αυτό που έχεις επιθυμήσει.

Έχεις μάθει να φοβάσαι ότι μπορεί να μην ελέγχεις, να συμβιβάζεσαι ακολουθώντας ευλαβικά τα ‘’πρέπει σου, μην τυχόν και διαταραχτεί η ισορροπία της ζωής και της καθημερινότητας σου.

Μα είναι πολλές οι φορές, όταν μένεις μόνος σου τα βράδια, που ονειρεύεσαι πως πετάς, σε έναν άλλο  κόσμο, τελείως διαφορετικό από αυτόν που έχεις δημιουργήσει.

Κουράστηκες να λες ναι γιατί δεν μπορείς να πεις όχι.  Θυμήσου: πόσες φορές χαμογέλασες αμήχανα και συγκαταβατικά, ενώ ήθελες να τα κάνεις όλα άνω κάτω και να φύγεις.

Κι όμως έμεινες, και συμβιβάστηκες. Σε μια ζωή μέτρια, σε έναν γάμο χωρίς χαρά, σε μια δουλειά γεμάτη πίεση και ρουτίνα χωρίς καμία δόση ευχαρίστησης.

Δεν τόλμησες ποτέ να υψώσεις το ανάστημα σου, να αναγνωρίσεις τις πραγματικές ανάγκες σου, έμαθες να σκύβεις το κεφάλι και να λες Ναι! Σε όλα!

Όμως η ζωή, έχει την δική της αλήθεια, μια και μοναδική, που πηγαίνει αντίθετα με όλα τα πρέπει του κόσμου!

Και τώρα ,έρχεται μπροστά σου, γυμνή ανατρεπτική, αλλιώτικα απ ότι έχεις μάθει μέχρι τώρα.

Μα πριν βιαστείς να χάσεις την ψυχραιμία σου και να πανικοβληθείς σε ότι τώρα γίνεται, παρατήρησε τα γεγονότα και θα καταλάβεις πως αυτό που συμβαίνει είναι και ότι έχεις θελήσει, ότι έχεις επιθυμήσει βαθιά μέσα σου.

Και πριν βιαστείς να αναφωνήσεις ‘Μα γιατί συμβαίνουν σ΄εμένα αυτά, αναρωτήσου μήπως είναι η ευκαιρία σου, να αλλάξεις.

Να δραπετεύσεις απ ότι δεν αντέχει η ψυχή σου, μα την έχεις καταπιέσει τόσο πολύ που το έχει ξεχάσει, από κάθε ναι που λέγεται αντί για το Όχι σου!

Και τελικά, μήπως είναι η ώρα να πεις ένα ηχηρό όχι, σε όλη αυτή την τοξικότητα που βάζεις στην ψυχή σου?

Να της επιτρέψεις να μην θέλει να και το εκφράσει, να ζήσει στην δική της αλήθεια και όχι στα πρέπει που την επιβάλλου οι άλλοι.

Γιατί μόνο τότε θα είσαι ελεύθερος.

Και ευτυχισμένος.

Τα νέα ξεκινήματα της περιόδου, μπορεί να είναι κάτι τελείως διαφορετικό από αυτό που έχεις προγραμματίσει.

Και να έρθουν ξαφνικά και απρόσμενα, αλλάζοντας τελείως το πλάνο που μέχρι  τώρα είχες.

Μπορείς να τα αποφύγεις η να τα αξιοποιήσεις.

Γιατί όλα γίνονται με την δική σου συμμετοχή κι ας μην το παραδέχεσαι.

Ο ήλιος κυβερνήτης του ωροσκόπου στον χάρτη για την Αθήνα, μιλά για απρόσμενες καταστάσεις και ανατροπές που προκαλούν ένταση και νευρικότητα και  μπορεί να βιώσουμε σε κοσμικό επίπεδο.

Για αλλαγές και ανατροπές και στις σχέσεις μιλά και το τετράγωνο της Αφροδίτης με τον Ουρανό στον χάρτη της Νέας σελήνης.

Σχέσεις που τελειώνουν με ξαφνικό τρόπο, και σχέσεις που αρχίζουν εντυπωσιακά.

Το θέμα σε όλα αυτά ωστόσο είναι η δική σου στάση, και διαχείριση.

Στην ημέρα της Πέμπτης επίσης ο Ερμής περνά σε ορθόδρομη πορεία, επαναφέροντας σταδιακά τις ισορροπίες στο διάστημα που ακολουθεί.

Από την Νέα Σελήνη επηρεάζονται θετικά οι Κριοί, και Τοξότες του πρώτου δεκαήμερου, η όσοι έχουν ωροσκόπο η προσωπικούς πλανήτες στα ζώδια και τα δεκαήμερα αυτά.

Θετικά νέα ξεκινήματα μπορούν να τους δώσουν μεγάλη χαρά και ικανοποίηση και στον προσωπική και στην επαγγελματική τους ζωή.

Οι Λέοντες  καλό είναι να ακολουθήσουν μια στάση πιο παρατηρητική και να μην βιαστούν να βγάλουν συμπεράσματα όταν κάτι δεν τους αρέσει η τους αλλάζει το πρόγραμμα.

Μπορεί αυτό που συμβαίνει να είναι πολύ καλύτερο από αυτό που είχαν προγραμματίσει.