ASΤRONEWS ΑΠΟ 17 ΕΩΣ 19 ΙΟΥΛΙΟΥ 2020  ΝΕΑ ΣΕΛΗΝΗ ΣΤΟΝ ΚΑΡΚΙΝΟ

Βρισκόμαστε κάτω από την επιρροή ενός νέου και εξαιρετικά σημαντικού κύκλου, ο οποίος ανοίγει στην ημέρα της Δευτέρας 20 Ιουλίου, και σχετίζεται με την Νέα Σελήνη του Ιουλίου στην 28η μοίρα του Καρκίνου.

Είναι η δεύτερη Νέα Σελήνη της χρονιάς που συμβαίνει στον Καρκίνο, δεδομένο πως στις 21 Ιουνίου, και με την είσοδο του Ηλίου στο ζώδιο, είχαμε την πρώτη νέα σελήνη που συνοδευόταν και από την Ηλιακή έκλειψη.

Αυτό δίνει έναν ιδιαίτερο χρωματισμό στο γεγονός(και οχι μόνο αυτό), μια και θα μπορούσαμε να το χαρακτηρίσουμε μοιραίο και καρμικό, στα γεγονότα που θα λάβουν χώρα.

Και επειδή συμβαίνει και μετά απο τις εκλείψεις, αλλά και το γεγονός πως συμμετέχει πολύ ενεργά και ο Κρόνος, η εποχή απαιτεί τελικά ξεκαθαρίσματα, που ομολογουμένως δεν θα είναι καθόλου εύκολα, προκειμένου  περάσουμε σε μια άλλη φάση πολύ πιο ουσιαστική και επεκτατική.

Το φαινόμενο της διπλής Νέας Σελήνης δεν είναι συχνό, για την ακρίβεια είναι σπάνιο.

Ωστόσο και επειδή όλα έχουν και έναν συγκεκριμένο λόγο που συμβαίνουν, έτσι κι εδώ, η εποχή αυτή έχει καθοριστικό χαρακτήρα.

Και φυσικά είναι η στιγμή που τελειώνουν όλα τα ψέματα και οι δικαιολογίες που έχουμε θέσει και στον εαυτό μας και στους άλλους.

Και η στιγμή, που αναγκαζόμαστε με τον ένα η τον άλλο τρόπο, να βγούμε από την ”ζώνη του βολέματος μας”, μια και τα γεγονότα που λαμβάνουν χώρα το διάστημα αυτό, δεν είναι ούτε απλά ούτε και εύκολα.

Στην περίοδο των εκλείψεων ήρθαμε αντιμέτωποι με γεγονότα που μας έδειξαν το πραγματικό πρόσωπο όσων καταστάσεων έχουμε στην ζωή μας, και μας έδειξαν κατά πόσο μπορούμε να τις εμπιστευτούμε και να συνεχίσουμε μαζί τους.

Αυτά τα γεγονότα ενδεχομένως τα επεξεργαστήκαμε, αλλά δεν πήραμε θέση απέναντι τους.

Τώρα είναι η στιγμή, που με τον ένα η τον άλλο τρόπο, η ιστορία θα επαναληφθεί, ενδεχομένως με πιο σκληρό η απόλυτο τρόπο, έτσι που δεν αφήνει κανένα περιθώριο αναβολής η παράτασης.

Χρειάζεται να προχωρήσουμε παρακάτω, και για να γίνει αυτό, οι όποιες εκκαθαρίσεις είναι απαραίτητες.

Η ενέργεια του Καρκίνου, σχετίζεται με τις ρίζες μας, τις σταθερές μας, το σπίτι, την οικογένεια, με την στενή η και την ευρύτερη έννοια της. Ότι μας κάνει να νοιώθουμε συναισθηματικά ασφαλείς. Όμως ζούμε σε μια πραγματική ουσιαστική ασφάλεια, είμαστε περιστοιχισμένοι  από αγάπη, επικοινωνία, κατανόηση, τέτοια που μπορεί να υπερβεί την όποια δυσκολία παρουσιαστεί?

Η μένουμε στις σχέσεις η τις καταστάσεις από συνήθεια, η ακόμα χειρότερα από φόβο?

Ζούμε με σχέσεις ζωντανές, αναβαθμισμένες, που δεν φοβούνται να αναμετρηθούν με το άγνωστο, να ρισκάρουν, να δοκιμαστούν να κερδίσουν και να εξυψωθούν?

Η με σχέσεις στις οποίες βολευόμαστε, είτε από έλλειψη αυτοεκτίμησης, είτε από την συνήθεια των χρόνων, είτε γιατί δεν μπορούμε να βρούμε άλλη εναλλακτική?

Βρισκόμαστε σε σχέσεις μοναξιάς, η σε σχέσεις αγαπητικιές?

Σε τι ανήκουμε? Ποιός είναι ο κόσμος, η πραγματικότητα που μας περιβάλλει?

Όποιο και αν είναι το σημείο αναφοράς μας, είναι η στιγμή που θα δοκιμαστεί.

Σκληρά και επίμονα.

Ο Κρόνος σχηματίζει μια όψη ακριβούς αντίθεσης με τα φώτα. (Ήλιο και σελήνη).

Η συναισθηματική μοναξιά που ενδύεται η ψυχή σου, είναι ο πρώτος λόγος που σε κινητοποιεί.

Εδώ είναι που θα αρχίσεις να αναρωτιέσαι τι ακριβώς θέλεις εσύ στην φάση αυτήν…

Οι ευθύνες που έχεις σαν άτομο, το διάστημα αυτό, γίνονται πολύ πιο έντονες πιο απαιτητικές, και ως εκ τούτου πιο κουραστικές.

Κι εδώ καταλαβαίνεις πως οι ανάγκες σου περνούν σε δεύτερη η και τρίτη μοίρα.

Έτσι ξεκινά η ”πάλη” ανάμεσα στις υποχρεώσεις και τις ανάγκες σου. Δύσκολη και άνιση. Και είναι ακριβώς εκεί που αρχίζεις να βλέπεις τα πράγματα με άλλη οπτική. Να πνίγεσαι και να νοιώθεις την ανάγκη να ξεφύγεις.

Ωστόσο ότι συμβαίνει τώρα δεν είναι καινούργιο. Το εχεις καλλιεργήσει επιμελώς χρόνια τώρα και το ακολουθείς πιστά.

Και οσο και αν σε ζόριζε συνέχιζες να το φροντίζεις και να το υποστηρίζεις.

Τώρα όμως είναι το σημείο μηδέν. Εδω που θα σταθείς για να πάρεις την απόφαση με το θα κάνεις από δω και πέρα.

Θα συνεχίσεις στους ίδιους ρυθμούς, η θα κάνεις την αλλαγή σου?

Εδω συνειδητοποιείς την σκληρότητα της πραγματικότητας σου, και πως δεν την αντέχεις άλλο.

Θα βρεις τον τρόπο, όσο κι αν προς στιγμήν όλα σου φαίνονται να κινούνται κάτω από μια ματαιότητα, η μπορεί να μοιάζουν αδιέξοδα.

Αυτός είναι και ο λόγος που θα σε κινητοποιήσει.

Η ενσυναίσθηση και η συχώρεση είναι ποιότητες που θα παίξουν καθοριστικό ρόλο, τόσο στην ψυχή σου, όσο και στις σχέσεις σου.

Είναι πολύ πιθανό να έρθουν στο προσκήνιο πράγματα απο το πολύ μακρινό σου παρελθόν, προκειμένου και αυτά να ξεκαθαριστούν, μια και οι ”εκκαθαρίσεις” της εποχής μπορεί να έχουν την ρίζα τους πολύ παλιά.

Το σίγουρο είναι πως ανοίξει ένας νέος κύκλος που έχει πολλές και εξαιρετικά σημαντικές εξελίξεις, που όσο δύσκολες και αν είναι στις περισσότερες περιπτώσεις είναι λυτρωτικές.

Τις προκλήσεις της Νέας Σελήνης εισπράττουν οι Κριοί, Ζυγοί, Καρκίνοι και Αιγόκεροι των τελευταίων ημερών αλλά και όσοι έχουν ωροσκόπο η προσωπικούς πλανήτες στα ζώδια και τα δεκαήμερα αυτά.

Ας  βιώσουμε τον κύκλο αυτόν με αγάπη προς τον εαυτό μας και τους γύρω μας.

Πηγή:My Astro.Ολυμπία Χριστοδουλή.