ΈΚΛΕΙΨΗ ΣΕΛΗΝΗΣ ΣΤΟΝ ΑΞΟΝΑ ΔΙΔΥΜΩΝ ΤΟΞΟΤΗ.

Το ερώτημα είναι: Που ξοδεύεις την ενέργειά σου?

Σήμερα ανοίγει ο  κύκλος  των εκλείψεων που θα ακολουθήσουν στο επόμενο διάστημα, και που ανοίγουν μια καινούργια εποχή εξελίξεων, στο καλοκαίρι που θα διανύσουμε.

Οι εκλείψεις, γίνονται σε συζυγίες μεταξύ μιας Νέας Σελήνης η Πανσελήνου, όμως πολλές φορές,(όπως και σε αυτό το καλοκαίρι) συμβαίνει να υπάρχει μια ακολουθία 3 διαδοχικών φαινομένων.

Αυτό έχει να συμβεί από το καλοκαίρι του 2018, και θα συμβεί ξανά το έτος 2029.

Για εφέτος έχουμε:

  • 5 Ιουνίου 2020 έκλειψη παρασκιάς
  • 21 Ιουνίου 2020 Δακτυλιοειδείς έκλειψη Ηλίου.
  • 5 Ιουλίου 2020  Έκλειψη παρασκιάς.
ΈκλειψηΏρα ΕλλάδοςΟρατή από την Αθήνα.
Έναρξη έκλειψης:5/6/9.45μμΝαι
Μέγιστο έκλειψης:5/6/10.24μμΝαι
Τέλος έκλειψης:6/6 /12,04μμΝαι

ΠΕΡΙ ΕΚΛΕΙΨΕΩΝ

Είναι σημαντικό να θυμίσουμε, πως οι εκλείψεις αφορούν κυρίως κοσμικά γεγονότα. Δεν επηρεάζουν σε προσωπικό επίπεδο, εκτός και αν ένας χάρτης είναι ενεργοποιημένος στην συγκεκριμένη μοίρα της έκλειψης και από τεχνικές πρόβλεψης. Άρα από μόνες τους δεν φέρνουν ούτε καλό ούτε κακό.

Μία έκλειψη συμβαίνει την ίδια μέρα σε όλο τον κόσμο, και αυτό που την διαφοροποιεί είναι ώρα που συμβαίνει για το κάθε μέρος.

Ως εκ τούτου, υπάρχουν μέρη που θα επηρεαστούν περισσότερο, σύμφωνα με τον  γενέθλιο χάρτη τους και άλλα λιγότερο η καθόλου.

Εμείς, ενώ ζούμε σε ένα κράτος, επηρεαζόμαστε από τις επιπτώσεις που έχει η έκλειψη στην χώρα μας, η από τις επιπτώσεις που μπορεί να έχει η χώρα μας από άλλες χώρες που έχουν επηρεαστεί από την έκλειψη.

Μια και βιώνουμε την ατομικότητα μας, μέσα στο σύνολο που ζούμε και κινούμαστε. Και ως εκ τούτου είμαστε και αποδέκτες η όχι των συνεπειών που υφίστανται οι χώρες οι οποίες επηρεάζονται.

Ήδη βλέπουμε στην Αμερική, την έντονη επιρροή της.

ΣΕΛΗΝΙΑΚΉ ΈΚΛΕΙΨΗ ΣΤΙΣ 15,34’ΤΟΥ ΤΟΞΌΤΗ.

Η έκλειψη αυτή θα είναι ορατή στην Ασία, την Αυστραλία, και την Αφρική , ενώ θα είναι ορατή και από την Αθήνα.

Ένας εξαιρετικά προκλητικός κύκλος, που σε πολλές περιπτώσεις θα μετατοπίσει τα όρια και τα σύνορα της υπομονής της ανοχής και της αντοχής μας!

Συμβαίνει στον άξονα των μεταβλητών ζωδίων, ενώ σχηματίζει μια όψη Ταυ τετραγώνου ακριβείας με τον Άρη από το ζώδιο των Ιχθύων.

Ο κύκλος αυτός μας ωθεί, να ζήσουμε την εμπειρία. Μέσα σε μια εξαιρετικά πρωτόγνωρη και δύσκολη εποχή, νιώθουμε σαν να έχουμε χάσει την πυξίδα και τον προσανατολισμό μας. Αρνούμαστε να αντικρύσουμε το μέλλον και να το οργανώσουμε, και η ανάγκη που προκύπτει είναι να δοκιμάζουμε, να ζούμε νέες εμπειρίες, να αναλωνόμαστε συχνά σε νέα αλλά όχι σημαντικά πράγματα, να είμαστε πολύπλευροι, αλλά όχι συνεπείς κυρίως απέναντι στον  εαυτό μας και τους στόχους μας.

Αυτό συμβαίνει γιατί υπάρχουν αρκετές και ενδιαφέρουσες επιλογές, οι οποίες συχνά θα μας αναγκάσουν σε ένα μοίρασμα ενδιαφερόντων, χωρίς να είναι εύκολο να αφιερωθούμε σε έναν και μόνο στόχο, με πίστη και επιμονή.

Ως εκ τούτου, κινούμαστε με ελαφρότητα και συχνά με επιπολαιότητα, βλέπουμε το δέντρο και όχι το δάσος, χάνοντας πολύτιμες ευκαιρίες που θα είχαμε αν λειτουργούσαμε στοχευμένα και με συγκεκριμένο προσανατολισμό, καθώς αναλωνόμαστε συνήθως σε άνευ σημασίας πράγματα η καταστάσεις.

Έτσι, τα γεγονότα που προκύπτουν το διάστημα αυτό, έχουν στόχο να μας διδάξουν την σταθερότητα, την αποφασιστικότητα, το μέτρο, και μάλιστα συχνά και μέσα από σκληρά γεγονότα.

Οι εναλλαγές που προκύπτουν την περίοδο αυτή, τόσο στις διαθέσεις όσο και στην εναλλαγή των καταστάσεων, δεν μπορούν να φέρουν ισορροπίες, και  μόνο σε ατομικό επίπεδο μπορούμε να εργαστούμε για να τις διατηρήσουμε.

Σημαντικό ρόλο θα παίξει ο Άρης, σαν κορυφαίος πλανήτης στην θέση ‘’εξόδου’’ του Ταυ- τετραγώνου.

Ο κύκλος αυτός χαρακτηρίζεται από παρόρμηση, επιθετικότητα και ανταγωνιστικότητα.

Υπάρχει έντονα εριστική διάθεση που πλανιέται στην ατμόσφαιρα και τις διαθέσεις, και μπορεί να νοιώθουμε δυνατοί και ισχυροί, όμως ο τρόπος με τον οποίο θα το προβάλλουμε προς τα έξω η στους γύρω μας μπορεί να προκαλέσει ανατρεπτικά αποτελέσματα.

Και φυσικά με τέτοιες συμπεριφορές οι συγκρούσεις είναι αναπόφευκτες.

Θα έχουμε την τάση να ‘’ξοδευόμαστε’’ σε πράγματα που δεν έχουν νόημα και ουσία, κάτι που εύκολα θα μας κάνει να χάσουμε τα σημαντικά, ακόμα και να αναλωθούμε σε πράγματα που δεν έχουν τίποτα απολύτων να προσφέρουν σε κανένα επίπεδο.

Υπάρχει δηλαδή έκδηλο ένα ‘’ξόδεμα’’ που όχι μόνο δεν προσφέρει τίποτα ουσιαστικό, αλλά μπορεί να μας κάνει να καταλήξουμε σε τελείως διαφορετικά αποτελέσματα από αυτά που μας ενδιαφέρουν .

Πολλές φορές οι καταστάσεις θα θυμίζουν ένα καζάνι που σιγοβράζει και που είναι πάρα πολύ εύκολο να εκραγεί, προκαλώντας διάφορα γεγονότα, από εντάσεις έως και φυσικούς τραυματισμούς.

Η εποχή αυτή χαρακτηρίζεται από μια σχεδόν ολοκληρωτική έλλειψη ψυχραιμίας, με απρόβλεπτα αποτελέσματα.

Καθώς δεν υπάρχει και νηφαλιότητα αυτή του να σκεφτούμε ψύχραιμα τα όποια θέματα μας απασχολούν.

Ο ρόλος της Αφροδίτης.

Κι εδώ έχουμε και μια Αφροδίτη σε δύσκολη κατάσταση. Ανάδρομη και ‘’καμένη’’ από τον Ήλιο.

Δεν μπορεί να στηρίξει κανένα αίτημα η να κρατήσεις τις ισορροπίες. Επιπροσθέτως σχηματίζει και όψη αντίθεσης με την Σελήνη.

Και εδώ, το κύριο χαρακτηριστικό της είναι η χαλαρότητα, η απροσεξία και το ‘’ξόδεμα’’ τόσο το συναισθηματικό όσο και το υλικό.

Υπάρχει η τάση να καταναλώνουμε αδιακρίτως, ανεξάρτητα αν αυτό είναι κάτι που μας κάνει καλό η όχι.

Πολύ η υπερβολικό φαγητό, απερίσκεπτες αγορές, συναισθηματικές επενδύσεις χωρίς αντίκρισμα.

Μπορεί ακόμα να δεχτούμε σε κάποιες περιπτώσεις να ‘’ρίξουμε’’ τα στάνταρ μας προκειμένου να μην είμαστε μόνοι μας.

Και όταν οι συναισθηματικές ανάγκες δεν ικανοποιούνται, εκτονώνουμε την έλλειψη σε άλλα πράγματα όπως φαγητό ποτό, κατανάλωση.

Πρόσωπα από το παρελθόν, είναι πολύ πιθανό να κάνουν την εμφάνιση τους, ανοίγοντας και πάλι το κουτί με το τι έχει πάει λάθος, προκειμένου να το επανεξετάσουμε.

Ένα είδος ‘’καρμικού μαθήματος’’ θα το λέγαμε, που τώρα καλούμαστε να επιλύσουμε για να προχωρήσουμε παρακάτω με τον ένα η τον άλλο τρόπο.

Ο Ρόλος του Δία.       

Κυβερνήτης αυτής της έκλειψης είναι ο Δίας,σε θέση αδυναμίας και ανάδρομος στον Αιγόκερω.

Δεν είναι σε θέση να στηρίξει το όποιο άνοιγμα, η επεκτατικό σχέδιο.

Η εποχή μας αποτρέπει από το να κινηθούμε μπροστά.

Μας επιφορτίζει ωστόσο με το καθήκον να επιλύσουμε ότι παρελθοντικές εκκρεμότητες μπορεί να μας βαραίνουν.

Το ‘’κλειδί’’ αυτής της έκλειψης είναι η αυτοπειθαρχία.

Δεν παρασύρομαι σε τίποτα που δεν μου κάνει καλό, δεν σπαταλιέμαι σε ανούσιες καταστάσεις η πρόσωπα, και κυρίως δεν δρω κάτω από το καθεστώς της παρόρμησης .

Σκέπτομαι και οργανώνω τις κινήσεις και τις δράσεις μου.

Και αναλαμβάνω πλήρως και ολοκληρωτικά την ευθύνη του εαυτού μου σε ότι μου συμβαίνει.

Αυτό είναι ένα καλό σημείο για να ξεκινήσω.

Η έκλειψη επηρράζει κυρίως τους Διδύμους, Τοξότες, Παρθένους και Ιχθύες του δευτέρου δεκαημέρου, αλλά και όσους έχουν ωροσκόπο η προσωπικούς πλανήτες στα ζώδια και τα δεκαήμερα αυτά, που τώρα μπορεί να βρεθούν μπροστά τόσο από προκλήσεις όσο και θέματα που τους αποπροσανατολίζουν από τον αρχικό στόχο τους. Είναι σημαντικό να θυμούνται πως όσο περισσότερο καταναλώνουν την ενέργεια τους σε άνευ ουσίας καταστάσεις, τόσο πιο ζημιωμένοι θα βγουν.

Αντίθετα αν θέσουν σαφή όρια και πλαίσια και ατενίζουν μεθοδικά και με στόχο το μέλλον τους, μπορεί να πετύχουν πολλά από αυτά που επιδιώκουν.

Όλα για το καλό!

Πηγή :My ASTRO.gr.Ολυμπία Χριστοδουλή.