ASTRONEWS ΠΑΝΣΈΛΗΝΟΣ ΣΤΟΝ ΛΕΟΝΤΑ

Πανσέληνος στον Λέοντα.

Συγκυρίες και επιλογές.

Στην ημέρα της Πέμπτης, έχουμε την   Πανσέληνο του μήνα στην 9η μοίρα του άξονα Λέοντα – Υδροχόου.

Θα επηρεάσει τους  Ταύρους Λέοντες, Σκορπιούς και Υδροχόους  του πρώτου δεκαημέρου, αλλά και όσους έχουν  ωροσκόπο η προσωπικούς πλανήτες στα ζώδια και τα δεκαήμερα αυτά.

Σε κάθε Πανσέληνο έχουμε την κορύφωση των καταστάσεων που ξεκίνησαν με την ΝΣ, που προηγήθηκε.

Μας καλούν επίσης να αναγνωρίσουμε  το θεϊκό μας δίπολο που βρίσκεται μέσα μας, να το αναλύσουμε και να το  ισορροπήσουμε.

Κι εδώ, με την Πανσέληνο στο Λέοντα -Υδροχόο, καλούμαστε να αναγνωρίσουμε το μεγαλείο της ατομικότητας μας, της δύναμης από την οποία αποτελείται, και να επιτρέψουμε στην λάμψη που όλοι κρύβουμε μέσα μας να βγει προς τα έξω.

Καλούμαστε επίσης να συγκεράσουμε την ατομικότητα με την συλλογικότητα να βρούμε εκείνα τα χαρακτηριστικά που μας επιτρέπουν την αρμονική συνύπαρξή και συνεργασία με τους γύρω μας.

Ο  Λέοντας και ο Υδροχόος σαν σταθερά ζώδια έχουν ένα κοινό: Την απόκτηση και την διατήρηση.

Ωστόσο, με τον Λέοντα αυτό επιτυγχάνεται μέσα από την δράση και την δημιουργία, ενώ με τον Υδροχόο, μέσα από την επικοινωνία, και την εξάπλωση των ιδεών του.

Στην Πανσέληνο αυτή παρατηρούμε πως τα ”φώτα” εμπλέκονται σε έναν σχηματισμό Ταύ -τετραγώνου με την συμμετοχή του Δία και  με του Άρη, στον σταθερό σταυρό.

Ο σχηματισμός αυτός,  χαρακτηρίζεται ως μια ιδιαίτερα δυναμική ενέργεια, που δεν αφήνει περιθώρια παθητικότητας. Είναι μια δυναμική στιγμή που μας καλεί να μην αφήσουμε καμία ευκαιρία ανεκμετάλλευτη, και να πάρουμε δυναμικά τα πράγματα στα χέρια μας καθοδηγώντας τις εξελίξεις,.

Ωστόσο εδώ, ο κορυφαίος ”εξόδιος” πλανήτης, αυτός δηλαδή που θα βγάλει προς τα έξω την ενέργεια της όψης είναι ο Άρης, και μάλιστα ένας Άρης σε αδυναμία στον Ταύρο.

Είναι πολύ εύκολο, να κυριαρχηθούμε από πείσμα, θυμό και αδιαλλαξία, ως προς τα θέλω η τους στόχους μας, μην αφήνοντας κανένα περιθώριο που μπορεί να διευκολύνει μια πιο  ευέλικτη στάση.

Πολλές φορές μπορεί να νιώσουμε πως χτυπάμε το κεφάλι μας στον τοίχο, μια και εύκολα θα βρεθούμε μπροστά στην επανάληψη ίδιων καταστάσεων που μας θυμώνουν η μας πληγώνουν, και συνεχίζουμε την ίδια αδιάλλακτη στάση και συμπεριφορά!

Με την συμμετοχή του Δία, αυτό μπορεί να πάρει πολύ μεγαλύτερες διαστάσεις απ΄ ότι θα έπρεπε, και εύκολα τα πράγματα να υπερβούμε τα όρια και τα πλαίσια, δημιουργώντας καταστάσεις που εύκολα φτάνουν σε αδιέξοδα.

Το ”κλειδί” αυτής της Πανσελήνου, είναι η διαλλακτικότητα.

Όσο περισσότερο επιτρέπουμε στις καταστάσεις να ”ρέουν”, χωρίς να προσπαθούμε να τις φέρουμε στα μέτρα μας, τόσο πιο αβίαστα θα μπορέσουμε να τις χειριστούμε και να τις ξεπεράσουμε.

Το ”κοσμικό σχέδιο” έχει την δική του σοφία, και δεν λειτουργεί σύμφωνα με τα μέτρα και τα σταθμά τα δικά μας.

Μπορεί ωστόσο να μας αποκαλύψει σημαντικά πράγματα που θα μας ωφελήσουν, μόνο όμως αν είμαστε έτοιμοι να το ακολουθήσουμε.

Άλλη μια σημαντική όψη που λαμβάνει χώρα στην Πανσέληνο αυτή, είναι η σύνοδος της Αφροδίτης με τον Πλούτωνα, κάτι που δίνει ένα έντονα συναισθηματικό χρώμα στον κύκλο αυτόν.

Ο έρωτας, αποκτά πρωταγωνιστικό ρόλο, και είναι η στιγμή που κάποιες ερωτικές ιστορίες που γράφονται τώρα είναι πολύ ….μα πολύ ιδιαίτερες!

Έχουν όλα τα χαρακτηριστικά εκείνων των δυνατών ιστοριών, γεμάτες πάθος και ένταση, γεμάτες από συναισθήματα, τέτοια που μόνο οι δύο αυτοί πλανήτες μπορούν να υποσχεθούν!

Καλή Πανσέληνο σε όλους!

Πηγή: My Astro.gr