ASTRONEWS ΑΠΟ 8 ΕΩΣ 14 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2021.ΝΕΑ ΣΕΛΗΝΗ ΣΤΟΝ ΥΔΡΟΧΟΟ

Νέα Σελήνη στον Υδροχόο.

Σκέψου έξω από το κουτί!

Η ΝΣ του μήνα, κορυφώνεται στην ημέρα της Πέμπτης 11 Φεβρουαρίου, στις 9.05μμ στην 23η μοίρα του Υδροχόου.

Επηρεάζει τους Ταύρους, Λέοντες, Σκορπιούς και Υδροχόους  αλλά και τους Διδύμους, και Ζυγούς ,του τρίτου δεκαημέρου, και όσους έχουν ωροσκόπο η προσωπικούς πλανήτες στα ζώδια και τα δεκαήμερα αυτά.

Σε κάθε ΝΣ. ανοίγεται μπροστά μας, ένας καινούργιος ορίζοντας για να εξερευνήσουμε. Ένα νέο όνειρο που γεννιέται, ένας καινούργιος στόχος που επιθυμούμε να κατακτήσουμε.

Ο Υδροχόος, είναι το ζώδιο της λογικής, που ρέει από την υδρία που κρατάει στην μορφή του γλυκού νερού. Θέλει να σκέπτεται και να επικοινωνεί, να αμφισβητήσει όλα όσα είναι καταστημένο, να αναζητήσει τις δικές του απαντήσεις στα ερωτήματα του, και να επικοινωνήσει τις ιδέες του, που τον συνδέουν  με τους  άλλους ανθρώπους γύρω του.

Αν και υπάρχει ισχυρή η φωνή και η παρουσία του Άρη στον χάρτη της ΝΣ, και μας εφιστά την προσοχή σε ότι έχει να κάνει με την παρόρμηση, και μάλιστα το τετράγωνο του με τον Ερμή, δηλώνει μια τάση για βιαστικές κινήσεις και αποφάσεις, οι οποίες μπορεί να συνοδεύονται με νεύρα και ένταση, και φυσικά ότι ακολουθεί αυτή την τάση, που είναι τα λάθη.

Ωστόσο, η έναρξη του κύκλου του Υδροχόου, μας ανοίγει την πόρτα σε μια άλλη πλευρά του κόσμου που καλούμαστε να εξερευνήσουμε, και αφορά την ομαδικότητα, την συλλογική δράση που μας ενώνει με πρόσωπα που έχουμε έναν κοινό σκοπό, την φιλία, τις παρέες, τα νέα εγχειρήματα, τις ανθρωπιστικές προσπάθειες για βελτιώσεις, τα τεχνολογικά επιτεύγματα, όλα αποτελούν ένα ισχυρό εστιακό σημείο της εποχής αυτής.

Είναι μια στιγμή, που μπορούμε να λύσουμε προβλήματα που ενδεχομένως μας έχουν ταλαιπωρήσει εδώ και καιρό, να ατενίσουμε τον ορίζοντα με μια νέα φρέσκια ματιά, που θα ανανεώσει και την ελπίδα μας για το μέλλον.

Με το βλέμμα στραμμένο στο πως μπορούμε να διαμορφώσουμε καλύτερες συνθήκες μέσα από τους στόχους και τα σχέδια μας, είναι σημαντικό να αναλάβουμε δράση και πρωτοβουλίες που θα μας οδηγήσουν στην κατεύθυνση που έχουμε επιλέξει.

Το σημαντικό στην φάση αυτή, είναι να μην συνεχίσουμε να σκεπτόμαστε με τον ίδιο και απαράλλαχτο τρόπο που μας έχει οδηγήσει ως εδώ.

Οι λύσεις και οι ευκαιρίες ”κρύβονται” σε έναν διαφορετικό τρόπο σκέψης, στην διαφορετική ματιά, η την διαφορετική οπτική με την οποία επεξεργαζόμαστε το όποιο ζήτημα μας.

Αυτή η αλλαγή είναι που θα κάνει και την διαφορά!

Θα μας βοηθήσει να δούμε πράγματα που μέχρι τώρα δεν είχαμε παρατηρήσει, και να αξιολογήσουμε με τελείως διαφορετικό τρόπο τα μέχρι τώρα δεδομένα μας.

Σε πολλές περιπτώσεις, οι όποιες λύσεις, μπορεί να κρύβονται μέσα στις σχέσεις μας, στους φίλους, τις παρέες μας, τους συλλογικούς χώρους στους οποίους εντασσόμαστε, και είναι εκεί που το χέρι που απλώνεται προς την μεριά μας μπορεί να προσφέρει σοβαρή και ουσιαστική βοήθεια!

Η ”υδροχοική ενέργεια” μπορεί να γίνει αρωγός νέων και πολύ σημαντικών εξελίξεων μέσα στο επόμενο διάστημα.

Παραδοσιακός κυβερνήτης του κύκλου αυτού είναι ο Κρόνος, που βρίσκεται στον Υδροχόο, και ετοιμάζεται να σχηματίσει μια όψη τετραγώνου με τον μοντέρνο και ανατρεπτικό κυβερνήτη του Υδροχόου τον Ουρανό.( Η όψη ολοκληρώνεται στις 17 Φεβρουαρίου ωστόσο είναι ήδη ενεργή).

Ο Κρόνος είναι ο πλανήτης που εκπροσωπεί το συνειδητό και σωστά δομημένο και ιεραρχημένο κοινωνικό κατεστημένο.

Ο Ουρανός, από την άλλη μεριά, αμφισβητεί το κατεστημένο, και ”ονειρεύεται” να διαλύσει τα πάντα, για να εγκαταστήσει μια αλλαγή, σύμφωνα με τα όνειρα και τα ιδανικά του.

Και οι δύο έχουν ένα κοινό αίτημα: Την εξασφάλιση της ασφάλειας και της ελευθερίας του ”ατόμου”, αλλά ο τρόπος με τον οποίο βλέπουν το δρόμο για κάτι τέτοιο είναι διαφορετικός.

Στην μεταξύ τους αναμέτρηση εδώ, ο πιο ισχυρός είναι ο Κρόνος. Υψώνει το ανάστημα του, και απαιτεί να επιβάλλει τους νόμους και τους κανόνες του.

Κι εδώ, υπάρχουν δύο επιλογές:

‘Ή θα συγκρουστούμε με τον περιβάλλον τον εαυτό μας, τους γύρω μας, αμφισβητώντας κάθε αξία και χωρίς να μπορούμε να οργανωθούμε σωστά για να πραγματοποιήσουμε οτιδήποτε εποικοδομητικό.

Η

Θα μείνουμε ανοιχτοί τις καινούργιες προκλήσεις, κρατώντας ένα υγιές ηθικό πλαίσιο που επιβάλλει ο Κρόνος, και παράλληλα ότι μπορεί μέχρι τώρα να μας έχει φανεί χρήσιμο, κάνοντας πράξη τις αλλαγές που επιζητά ο Ουρανός, οι οποίες συνοδεύονται και από την σοφία και την εμπειρία του Κρόνου.

Στον κύκλο αυτόν της ΝΣ. συναντάμε τους δύο ευμενείς πλανήτες την Αφροδίτη και τον Δία, να βρίσκονται σε μια στενή όψη συνόδου, κλείνοντας μας πονηρά το μάτι, και ανοίγοντας μας ένα παράθυρο στην τύχη.

Και ιδιαίτερα για τους Ταύρους, Λέοντες, Σκορπιούς, Διδύμους, και Ζυγούς, που έχουν τον ήλιο τους , τον ωροσκόπο τους, η προσωπικούς τους πλανήτες κοντά στην 12η μοίρα των ζωδίων, ο κύκλος αυτός μπορεί να φανεί εξαιρετικά γενναιόδωρος μαζί τους, τόσο σε προσωπικό όσο και σε επαγγελματικό επίπεδο.

Βεβαίως ό Ερμής, βρίσκεται σε ανάδρομη πορεία, που σημαίνει ότι μπορεί να υπάρχουν οι σχετικές καθυστερήσεις, ωστόσο, η τύχη που φέρνουν οι δύο πλανήτες μπορεί να ανοίξει νέες δυνατότητες που θα ολοκληρωθούν στο επόμενο διάστημα.

Καλή Νέα Σελήνη σε όλους!

ΠΗΓΗ : My Astro.gr