ASTRONEWS  ΑΠΟ 6 ΕΩΣ 9 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2021

Νέα Σελήνη στην Παρθένο.

Η Νέα Σελήνη κορυφώνεται στην ημέρα της Τρίτης 7 Σεπτεμβρίου, στην 14.38′ μοίρα της Παρθένου με πολύ ισχυρή τη συμμετοχή του Ουρανού.

Επηρεάζει τους Ταύρους, Παρθένους και Αιγόκερους του δεύτερου δεκαημέρου, αλλά και όσους έχουν ωροσκόπο ή προσωπικούς πλανήτες στα ζώδια και τα δεκαήμερα αυτά.

Οι  καταστάσεις, τα γεγονότα που βιώσαμε το προηγούμενο διάστημα, σε αυτόν το δύσκολο Αύγουστο που προηγήθηκε , μας βοηθούν να συνειδητοποιήσουμε την οριακή φάση στην οποία βρισκόμαστε.

Σαν κοινωνία, σαν ανθρωπότητα, και πως πραγματικά είναι η στιγμή που χρειάζεται να αρχίζει να αλλάζει κάτι.

Και ίσως τώρα περισσότερο από ποτέ, να νιώθουμε την ανάγκη να βρούμε πάλι τις ισορροπίες μας, να μπούμε στην καθημερινή μας ρουτίνα, να θέσουμε νέους στόχους, και να οραματιστούμε μια νέα ζωή, πιο υγιή, πιο ανθρώπινη, με περισσότερη προσφορά και περισσότερη αλληλεγγύη και κυρίως σεβασμό στον άνθρωπο και το περιβάλλον.

Όμως ο Αϊνστάιν έλεγε: ότι ο ορισμός της παραφροσύνης  είναι να κάνεις τα ίδια πράγματα και να περιμένεις διαφορετικό αποτέλεσμα.

Και πολλές φορές η κοινωνία, μας θυμίζει το φίδι που τρώει την ουρά του, αναμασώντας τα ίδια και τα ίδια και χωρίς να υπάρχει ουσιαστική βελτίωση σε κανέναν τομέα.

Η Νέα Σελήνη της Παρθένου  είναι ακριβώς αυτή η δυνατότητα: να γυρίσουμε σελίδα, να προχωρήσουμε να πάμε παρακάτω, ο καθένας με την ζωή του και όλοι μαζί! Να αλλάξουμε!

Και  είναι η ώρα να επικεντρωθούμε, στη Φωτεινή πλευρά του ζωδίου, και στα οφέλη που μπορούμε να λάβουμε αξιοποιώντας τις ιδιότητες του.

Χρειάζεται να διερευνήσουμε το πώς μπορούμε να βρούμε καινούργιους τρόπους να οργανωθούμε, να θέσουμε τους στόχους μας και να τους υλοποιήσουμε.

Ακολουθώντας τις  λέξεις-κλειδιά που μας δίνει  η Παρθένος: και  είναι η ανάλυση, η αναλυτική σκέψη, η παρατηρητικότητα, η έρευνα, η προσοχή στην λεπτομέρεια, μπορούμε να δούμε την ζωή, την εξέλιξη σε ένα νέο πλαίσιο.

‘Όμως αυτό που πραγματικά θα κάνει την διαφορά, είναι σε ότι σχεδιάζουμε, σε ότι κάνουμε να σκεφτούμε και το πως θα φανούμε χρήσιμοι στο σύνολο.

Η Παρθένος είναι το ζώδιο που σχετίζεται άμεσα με την υπηρεσία και την προσφορά. Και τώρα είναι μια εποχή που περισσότερο από ποτέ υπάρχει η ανάγκη να κατανοήσουμε, πως κάθε κίνηση, κάθε απόφαση μας, χρειάζεται να εξυπηρετεί όχι μόνο τον εαυτό μας αλλά με κάποιο τρόπο να κάνει καλό και στο σύνολο.

Τα φώτα (ήλιος /σελήνη ) σχηματίζουν μια όψη τριγώνου με τον Ουρανό.

Ο Ουρανός, αυτός ο πλανήτης που δεν συμβιβάζεται με τα συμβατικά και τα δεδομένα, αμφισβητεί τα πάντα, και δεν διστάζει να επαναστατήσει απέναντί σε ότι μοιάζει παρωχημένο και μη λειτουργικό.

Ο Ουρανός είναι αυτός που ανάβει την ”σπίθα”, αυτή που χρειαζόμαστε για να βγούμε έξω από τον συνηθισμένο τρόπο σκέψης μας, και να αναζητήσουμε λύσεις έξω από τις συνηθισμένες, έξω από τα προφανής.

Όμως για να τον ακολουθήσουμε, χρειάζεται να είμαστε διατεθειμένοι να σκεφτούμε ”έξω από το κουτί” μέσα στο οποίο κινούμαστε μέχρι τώρα.

Μια και ο συμβατικός τρόπος σκέψης θα μας οδηγήσει σε μια από τα ίδια….

Ενώ ο Ουρανός απαιτεί αναθεώρηση, αφύπνιση, ανεξαρτητοποίηση, φώτιση, και εξερεύνηση.

Ο Ηράκλειτος λέει πως ”Δεν μπορείς να μπεις στο ίδιο ποτάμι δύο φορές” . Και όσο παράξενο κι αν ακούγεται, σημαίνει πως και τα νερά του ποταμού δεν θα είναι τα ίδια, αλλά ούτε κι εσύ θα είσαι ο ίδιος.

 Δεν μπορεί να ζεις διαρκώς με τον ίδιο και απαράλλακτο τρόπο, χωρίς να επιλέγεις να αλλάξεις τις δυσλειτουργίες σου, και να περιμένεις κάτι άλλο έξω από εσένα να πάρει την ευθύνη της δικής σου αλλαγής.

Η Νέα Σελήνη, έρχεται να σου προσφέρει ένα νέο πλαίσιο μέσα στο οποίο μπορείς να κινηθείς. Αυτό της αφύπνισης!

Μια και σε φέρνει μπροστά σε γεγονότα, που μπορεί να είναι τελείως έξω από αυτά που περίμενες, η να σε οδηγούν σε τελείως διαφορετικές κατευθύνσεις από αυτές που είχες υπολογίσει η σχεδιάσει, όμως αυτή είναι και η σημαντικότητα της.

Η διαφορετική εξέλιξη που καλείσαι να ακολουθήσεις.

Ο Ερμής (κυβερνήτης αυτής της Νέας Σελήνης) μόλις έχει σχηματίζει μια όψη τριγώνου με τον ανάδρομο Κρόνο.

Οι ευκαιρίες να εδραιώσεις τις θέσεις σου και τις απόψεις σου, γίνονται πολύ πιο εύκολα την περίοδο αυτή.

Η Αφροδίτη σχηματίζει δύο σημαντικές όψεις.

 Ένα τετράγωνο με τον ανάδρομο  Πλούτωνα και ένα τρίγωνο με τον ανάδρομο Δία.

Για να προχωρήσεις μπροστά, χρειάζεται να ανακαλύψεις και τις αιτίες που σε κρατούσαν πιο πίσω και έρχονται από το παρελθόν σου. Αναζήτησε την αιτία του όποιου προβλήματος σε κρατά δέσμιο σε καταστάσεις που δεν σε εξυπηρετούν. Αποδεσμεύσου και προχώρησε παρακάτω. Οι ευκαιρίες που μπορεί να συναντήσεις, μπορεί να αφορούν και την επούλωση τραυμάτων, και θεραπεία απέναντι σε ότι σε ακινητοποιεί.

Το τρίγωνο του Άρη με τον Πλούτωνα, σου υπενθυμίζει, πως όσο περισσότερο ”εργάζεσαι” , οργανώνεις, προετοιμάζεσαι, τόσο πιο δυνατός θα νιώθεις. Ανακάλυψε την δύναμη αυτή που μπορεί να σε απογειώσει, και αξιοποίησε τις ευκαιρίες που μπορεί να σε οδηγήσουν στο να φτιάξεις την ζωή που επιθυμείς. Επαγγελματικές ευκαιρίες που προκύπτουν τώρα, μπορεί να είναι πολύ σημαντικές για την εξέλιξή σου.

Συνοψίζοντας  ο κύκλος αυτός ενέχει μια ευκαιρία. Είναι μια στιγμή που ο τροχός γυρίζει και δημιουργεί τις συνθήκες για αλλαγή. Είναι στο χέρι σου να τις αξιοποιήσεις.

Καλή Νέα Σελήνη σε όλους.

ΠΗΓΗ: My Astro.gr