ASTROnews από 29 εως 31 Μαιου 2020

Αφροδίτη Δίας, Κρόνος και Πλούτωνας κινούνται σε ανάδρομη πορεία στο πλανητικό σκηνικό.

Είναι μια εποχή, που το παρελθόν ζωντανεύει με πολύ έντονα χρώματα, και δημιουργεί τις συνθήκες απολογισμού που με τον ένα η τον άλλο τρόπο καλείσαι να έρθεις αντιμέτωπος.

Λίγο πριν τον δύσκολο κύκλο των εκλείψεων που θα ακολουθήσουν, το να αναλάβεις την ευθύνη της ζωής και του εαυτού σου είναι περισσότερο επιβεβλημένη.

Έχουμε μάθει πολύ συχνά να τις μετατοπίζουμε, στον έναν η στον άλλον, χωρίς καμία διάθεση να μπούμε στην διαδικασία να ανακαλύψουμε την δική  μας συμμετοχή στο παιχνίδι της ζωής μας.

Έτσι πολύ συχνά περνούμε σε μια φάση αμφισβήτησης των πάντων, και μπαίνουμε εύκολα στον ρόλο του ‘’θύματος’’ που έχει όλα τα δεινά στο κεφάλι του χωρίς να ‘’φταίει’’.

Ακριβώς εδώ, είναι η στιγμή που τα γεγονότα της περιόδου, έρχονται να μας χτυπήσουν ένα ηχηρό καμπανάκι.

Ναι για ότι κάνουμε αλλά και για ότι δεν κάνουμε, έχουμε να πληρώσουμε ένα τίμημα.

Μικρό η μεγαλύτερο.

Τώρα λοιπόν είναι μια στιγμή που οι συγκυρίες και οι επιλογές που μέχρι τώρα μας έχουν  οδηγήσει μέχρι εδώ, ξεδιπλώνονται μπροστά μας, μαζί με όλο το φάσμα των συνεπειών που τις ακολουθούν.

Και μπορεί να νομίζουμε ότι θα την γλυτώσουμε, πως θα βγούμε αλώβητοι και καθαροί από αυτή την εποχή.

Όμως να θυμάσαι πως όλα είναι θέμα χρόνου….

Αργά η γρήγορα θα κληθείς να απολογηθείς και να αναλάβεις τις ευθύνες που σου αναλογούν με τον ένα η τον άλλο τρόπο.

Βεβαίως ποτέ δεν είναι αργά.

Πάντα η ζωή ξεδιπλώνει και εξαιρετικές ευκαιρίες στην κάθε μέρα της, αυτές που θα σε βοηθήσουν να βρεις το λάθος και να το διορθώσεις.

Να εξυψωθείς. Να γίνεις η καλύτερη εκδοχή του εαυτού σου.

Αναλαμβάνοντας πλήρως και ολοκληρωτικά την ευθύνη του.

‘Ετσι  που ακόμα και αν δεν καταφέρεις το επιθυμητό αποτέλεσμα, να ξέρεις ότι το πάλεψες με όλη σου τη δύναμη.

Το τριήμερο αυτό, μπορεί φαινομενικά να δείχνει ήσυχο και ήρεμο, όμως υπάρχουν πολλά πράγματα που υποβόσκουν.

Υπάρχει μια έλλειψη σημαντικών όψεων, και η σελήνη στο ζώδιο της Παρθένου, μας βάζει για τα καλά σε μια διαδικασία τακτοποίησης ,τόσο των πρακτικών μας θεμάτων, όσο και την οργάνωση σχεδίων που μπορεί να θέλουμε να οργανώσουμε.

Παράλληλα, η σελήνη στο ζώδιο αυτό, γίνεται πολύ λεπτομερής, μας κάνει να ασχολούμαστε με εκείνες τις μικρές ασήμαντες (φαινομενικά) λεπτομέρειες που πολλές φορές ωστόσο είναι τόσο μα τόσο σημαντικές.

Έχει όμως και την τάση, να γίνεται κριτική και αυστηρή, συχνά σε μεγάλο βαθμό, έτσι που είναι πολύ εύκολο να δημιουργήσει δυσαρέσκειες και εντάσεις ,πολλές φορές λόγω και της αυστηρότητας και της καυστικότητας με την οποία εκφράζεται.

Πιο ‘’φορτισμένη’’ η ημέρα του Σαββάτου, δονείται σε ένα πιο ευαίσθητες συναισθηματικές διαθέσεις, έτσι που βαραίνει την ατμόσφαιρα με περισσότερη εσωστρέφεια και ίσως και ένα αίσθημα διάψευσης η απογοήτευσης (κυρίως στις βραδινές ώρες της ημέρας).

Η Κυριακή ωστόσο κινείται σε ένα πιο ανάλαφρο κλίμα, και κυρίως και με το πέρασμα της σελήνης στο ζώδιο του Ζυγού, που επαναφέρει την ανάγκη για κοινωνικότητα, ανταλλαγή επικοινωνίας, που ζωηρεύει και τονώνει τις διαθέσεις.

Πάντα όμως θυμάμαι πως η περίοδος αυτή, απαιτεί επαγρύπνηση μια και κρύβει πολλές εξελίξεις μέσα από γεγονότα που μπορεί να ‘’φορτίσουν’’ την ατμόσφαιρα ακόμα και από εκεί που δεν το περιμένουμε.

Καλό μήνα και καλό τριήμερο σε όλους.

Πηγή:My Astro.gr Ολυμπία Χριστοδουλή