ASTRONEWS ΑΠΟ 26 ΕΩΣ 29 ΙΟΥΛΙΟΥ 2021

Το ερώτημα που θέτει η εβδομάδα αυτή είναι που κατευθύνεις την σκέψη σου: Ίσως αυτό να είναι και το ερώτημα τη ζωή σου, γιατί από κει ξεκινάνε όλα. Ο τρόπος με τον οποίο σκέφτεσαι ,είναι ο τρόπος πού αντιδράς, λειτουργείς, στην καθημερινότητά σου, είναι ο τρόπος που θα εμφανίσεις στην πραγματικότητα σου.

Για τον τρόπο που σκέφτεσαι, υπεύθυνος είναι ο Ερμής σου και η θέση του στο γενέθλιο χάρτη  σου.

Μία και ο πλανήτης είναι άμεσα συνυφασμένος με τη συλλογιστική μας διαδικασία. Στην εβδομάδα αυτή θα περάσει στο ζώδιο του Λέοντα,(όπου και θα παραμείνει ως τις 11 Αυγούστου) ανακατεύοντας για μία ακόμα φορά την τράπουλα όχι μόνο αυτό πλανητικό σκηνικό, αλλά και στη σκέψη σου.

Θα ανάψει τη σπίθα εκείνη που χρειάζεσαι, για να αναζωπυρώσει τις ιδέες σου  και την ανάγκη σου για δράση και δημιουργία.

Βλέπεις η δημιουργία είναι άμεσα συνυφασμένη με την ανθρώπινη φύση σου…

 Τις ημέρες αυτές,  ενεργοποιείται ακόμα και μέσα από την παρατήρηση.   Όταν  αφήνεις το μυαλό σου, τη σκέψη σου, ελεύθερη να ”ρουφάει ”από το περιβάλλον ερεθίσματα και να τα συνδυάζει με ένα μοναδικό τρόπο στο μυαλό σου για να παράγει το επόμενο δημιούργημα σου.

Όταν δεν μπαίνεις στη διαδικασία να συγκριθείς  με κανέναν άλλον, αλλά έχεις μία δική  σου μοναδική  ιδέα την οποία νιώθεις την ανάγκη να υλοποιήσεις, και απλά ψάχνεις τον τρόπο της εφαρμογής της.

Το χρυσό κλειδί της περιόδου αυτής ,είναι να βρεις αυτήν την ιδέα που πραγματικά θα κάνει το μυαλό σου να φορτίσει …. σαν τον σπινθήρα μιας λάμπας που ανάβει  σιγά στην αρχή, και μετά δυναμώνει η ένταση του φωτός του.

Και φυσικά το επόμενο στάδιο είναι να πιστέψεις πώς μπορείς από το τίποτα να δημιουργήσεις έναν κόσμο ολόκληρο…. Το δικό σου κόσμο. Εκεί είναι η διαφορά!

Ο Ερμής εδώ στο ζώδιο του Λέοντα, σου παρέχει όλη εκείνη την πύρινη  ενέργεια την οποία εκπροσωπεί, δημιουργώντας μία σειρά αλυσιδωτών αντιδράσεων στη σκέψη σου, στο μυαλό σου, στις ιδέες σου, και τις προεκτάσεις που μπορεί να έχουν, έτσι που πολύ εύκολα η μία ιδέα μπορεί να διαδέχεται την άλλη, στρέφοντας  την δυναμική σου σε μία συγκεκριμένη κατεύθυνση.

Άκρως συμπληρωματική, για τον Ερμή, και μετακίνηση του Άρη στο ζώδιο της Παρθένου το διάστημα αυτό.

Το δύσκολο κομμάτι του πλανήτη στο ζώδιο αυτό, όταν γίνεται εμμονικός,  απόλυτος, αυταρχικός, χωρίς καμία διάθεση να ανοίξει τον ορίζοντα του. Εκεί έχει χάσει και το παιχνίδι.

Άκρως συμπληρωματική, για τον Ερμή, και μετακίνηση του Άρη στο ζώδιο της Παρθένου το διάστημα αυτό.

Ο Άρης στην ημέρα της Πέμπτης περνάει στη ζωδιακή περιοχή της παρθένου έως τις 15 Σεπτεμβρίου, εξυπηρετώντας εντυπωσιακά το πλανητικό σκηνικό, κυρίως επειδή ο Άρης στη θέση αυτή θα έχει τη δυνατότητα να γείωση τις δημιουργικές ιδέες που θα φέρει ο Ερμής.

Ο Ερμής εμπνέεται και ο Άρης υλοποιεί!

Ο  πλανήτης της μάχης του πολέμου της επικράτησης, πέρνα στο αυστηρό ζώδιο της παρθένου όπου εδώ υποχρεώνεται , σαν ένας καλός στρατηγός να οργανώσει με κάθε λεπτομέρεια  τη δράση του.

Όπως έλεγε και ο  Μέγας Ναπολέων: ”στον πόλεμο τίποτα δεν κατορθώνεται παρά μόνο με υπολογισμό. Ότι δεν έχει μελετηθεί σε βάθος και με λεπτομέρεια δεν φέρνει κανένα αποτέλεσμα. ”

Και μπορεί τώρα να μη μιλάμε για πόλεμο, όμως κάθε ιδέα που συλλαμβάνεται από τον Ερμή, χρειάζεται σχεδιασμό και οργάνωση από τον Άρη ,και κυρίως τη δυναμική που έχει ο πλανήτης για να φέρει εις πέρας κάθε δημιουργικό σχέδιο που ορίζεται από το μυαλό σου.

Ο Άρης, λίγο πριν την είσοδο του στο ζώδιο της παρθένου συναντάει σε όψη αντίθεσης το Δία. στον Υδροχόο.

Ο πλανήτης της επέκτασης και της αφθονίας ωθεί τον Άρη στη φάση αυτή να ξεπερνά τα όρια των δυνατοτήτων του. Να ξεπερνά ακόμα και τη φυσική του αντοχή σε κάποιες περιπτώσεις. Και τον προτρέπει να ενεργεί κάτω από ασυνείδητες παρορμήσεις συχνά με προκλητικότητα και  εγωιστικά κίνητρα.

Αυτός είναι ένας λόγος που μπορεί να τον κάνει να χάσει το παιχνίδι να χάσει το στοίχημα να βγει εκτός προγραμματισμού. Οι μέρες αυτές χρειάζονται προσεκτικές και μετρημένες συμπεριφορές, γιατί είναι πολύ εύκολο να γίνει λάθος εκτίμηση και  Κατά συνέπεια και η λάθος κίνηση.

Ιδιαίτερα για τους διδύμους Παρθένους Τοξότες και ιχθύες των πρώτων πρώτων ημερών οι μέρες αυτές τους καλούν να σκέφτονται πολύ προσεκτικά τις θέσεις τις κινήσεις και τις αποφάσεις τους, να κινηθούν σε πολύ συγκεκριμένα όρια και πλαίσια και κυρίως μόνο σε πρόσωπα ή καταστάσεις που γνωρίζουν καλά.

Στην ημέρα της Τετάρτης ο Δίας, επιστρέφει με ανάδρομη πορεία για μία ακόμα φορά στο ζώδιο του υδροχόου έως τις 29 Δεκεμβρίου, και θα φτάσει έως την 23η μοίρα του ζωδίου. (Θα σταματήσει την αναδρομή πορεία του στις 17 Οκτωβρίου 2021.)

Θα επαναφέρει θέματα στο προσκήνιο που μας απασχόλησαν την περίοδο του Μαρτίου-Απριλίου, και στο πρώτο δεκαπενθήμερο του Μαΐου, πριν περάσει στο ζώδιο των ιχθύων. Η περίοδος αυτή επηρεάζει τους εκπροσώπους του τρίτου δεκαημέρου των ζωδίων αλλά και όσους έχουν ωροσκόπο μεσουράνημα η προσωπικούς πλανήτες στα τρίτα δεκαήμερα.

Ο Υδροχόος είναι ένα αέρινο και σταθερό ζώδιο. Με το Δία να διελαύνει ξανά στη δική του ζωδιακή περιοχή, εξυπηρετεί τη δυνατότητα αυτή, του να κάνουμε μία ”επέκταση στο μυαλό μας” και να μπορέσουμε να δούμε μέσα από μία διαφορετική οπτική, τα οποία θέματα είτε μας ταλαιπωρούν, είτε δεν έχουμε καταφέρει να ολοκληρώσουμε το προηγούμενο διάστημα.

Όσο λιγότερο προσκολλημένοι μένουμε σε ιδέες απόψεις η παραδόσεις, τόσο περισσότερο ωφελημένοι μπορεί να βγούμε.

Όσο περισσότερο μαθαίνουμε να σκεφτόμαστε ”έξω από το κουτί” έξω από συμβάσεις, έξω από πρέπει, τόσο περισσότερο ανοίγουμε τους ορίζοντές μας, και εφευρίσκουμε λύσεις που μπορεί το προηγούμενο διάστημα να φαίνονταν αδιανόητες η απίθανες.

Πράγματα που μέχρι τώρα μπορεί να ήταν περισσότερο θεωρητικά, είναι η στιγμή να τα βάλουμε σε μία μεγαλύτερη εφαρμογή και να τα υλοποιήσουμε, αρκεί να δούμε εκείνες τις παραμέτρους που δεν είχαμε  μέχρι τώρα αντιληφθεί.

Από την επιστροφή του Δία στον Υδροχόο, ευνοούνται, κυρίως  οι δίδυμοι, ζυγοί και Υδροχόοι του τρίτου δεκαημέρου αλλά και όσοι έχουν ωροσκόπο η προσωπικούς πλανήτες στα ζώδια και τα δεκαήμερα αυτά.

πηγή: My Astro .gr