ASTRONEWS ΑΠΟ 21 ΕΩΣ 24 ΙΟΥΝΙΟΥ 2021

Πανσέληνος στον Αιγόκερω.

Στην ημέρα της Δευτέρας έχουμε την είσοδο του ήλιου στο ζώδιο του Kαρκίνου, και τον ερχομό του θερινού ηλιοστασίου, όπου είναι η μεγαλύτερη μέρα του χρόνου για το βόρειο ημισφαίριο, και αντιστρόφως η μικρότερη μέρα για το νότιο ημισφαίριο.

Κάθε χρόνο 20 ή 21 Ιουνίου ο ήλιος βρίσκεται στο υψηλότερο σημείο του ουρανού, στο βόρειο ημισφαίριο σηματοδοτώντας την επίσημη έναρξη του καλοκαιριού.

Στην ημέρα της Πέμπτης ,  κορυφώνεται η πανσέληνος του μήνα, στην 3η μοίρα του άξονα αιγόκερω, καρκίνου.

Επηρεάζει τους εκπροσώπους του παρορμητικού σταυρού, Καρκίνους Αιγόκερους Κριούς και Ζυγούς του πρώτου δεκαημέρου, αλλά και όσους έχουν ωροσκόπο ή προσωπικούς πλανήτες στα ζώδια και τα δεκαήμερα αυτά.

Η σελήνη αυτή, έχει μία μεγαλύτερη ισχύ, εξαιτίας της του ότι βρίσκεται κοντά στο θερινό ηλιοστάσιο.

Να υπενθυμίσουμε δύο φορές το χρόνο ο ήλιος φαίνεται ακίνητος δημιουργώντας μία τεράστια πύλη ενέργειας επί  72 ώρες πριν και μετά το θερινό ηλιοστάσιο. Αυτά τα ηλεκτρομαγνητικά φορτία διαφοροποιούν και τη δική μας ενέργεια τις ημέρες αυτές. Μπορούμε να συντονιστούμε με αυτά, μέσα από το διαλογισμό είτε έχοντας μία μεγαλύτερη επαφή τις ημέρες αυτές με τη φύση.

Σε κάθε πανσέληνο υπάρχει το δίπολο της σελήνης και του ήλιου, που στέκονται ο ένας απέναντι στον άλλον, φωτίζοντας τα σκοτεινά και τα φωτεινά σημεία της ψυχής μας ,και κυρίως των συναισθημάτων μας ,μία και όταν μιλάμε για πανσέληνο το συναίσθημα είναι αυτό που κυρίως λαμβάνει χώρα.

Ο καρκίνος και ο αιγόκερως ανήκουν στα παρορμητικά ζώδια.

Έχουν ανάγκη την κίνηση και το δυναμισμό για να εκφραστούν.

Ωστόσο η Σελήνη στον Αιγόκερω, δεν βρίσκεται σε μία καλή θέση αλλά σε αδυναμία.

Κι αυτό γιατί το συναίσθημα το οποίο εκπροσωπεί η σελήνη, χάνεται μέσα στην ανάγκη της να λειτουργήσει σε μία υλική βάση, κάτι που συχνά την ντύνει με σκληρότητα, προς τον εαυτό της όσο και ως προς τους γύρω της.

Αντίθετα ο ήλιος στον καρκίνο, όταν δεν βρίσκει διέξοδο να εκφράσει  την παρορμητικότητα του, στρέφεται προς τα μέσα, αναπτύσσοντας τη φαντασία του και την ευαισθησία του.

Στον κύκλο αυτής της πανσελήνου, συναντάνε και οι δύο από ευνοϊκή γωνία τον ανάδρομο  Δία, ο οποίος λειτουργεί σαν φάρος στην εξελικτική πορεία της περιόδου δείχνοντας το δρόμο που καλούμαστε να ακολουθήσουμε.

Η πανσέληνος αυτή, έχει πολύ σημαντικές ευκαιρίες και δυνατότητες που ανοίγει μπροστά μας.

Πολύ συχνά οι ευκαιρίες αυτές, σχετίζονται με το παρελθόν μας.

Σε πρακτικό επίπεδο, είναι μία εποχή που μπορεί να επανέλθουν θέματα τα οποία δεν καταφέραμε να ολοκληρώσουμε για κάποιο λόγο το προηγούμενο διάστημα, είτε και  χρόνια πριν, και τώρα έχουμε τη δυνατότητα να τα δρομολογήσουμε κάτω από νέα δεδομένα και με νέα δυναμική.

Σε ψυχολογικό επίπεδο, είναι μία εποχή θεραπείας. Ο Δίας ο μεγάλος ευεργέτης του πλανητικού σκηνικού στο ζώδιο των ιχθύων, μας δίνει τη δυνατότητα να αντιληφθούμε τη σύνδεση μας με το όλον.

Μας βοηθάει να ανακαλύψουμε την πνευματική διάσταση των πραγμάτων, και μέσα από αυτήν να ξεριζώσουμε πεποιθήσεις που μας κρατάν προσκολλημένος σε παρελθοντικές καταστάσεις, οι οποίες τις περισσότερες φορές, δεν μας επιτρέπουν να είμαστε ο εαυτός μας, να προχωρήσουμε μπροστά να πάρουμε την κατάσταση στα χέρια μας να εξελιχτούμε.

Και πολλές φορές θα διαπιστώσουμε ότι και μόνο η πρόθεση να πάμε παρακάτω ανοίγει με μαγικό τρόπο το μονοπάτι το οποίο θα διανύσουμε Για να φτάσουμε στο στόχο μας.

Αυτή είναι η τύχη που προσφέρει ο Δίας, αλλά για να ενεργοποιηθεί χρειάζεται να έχουμε  ειλικρινή και ξεκάθαρη πρόθεση.

Η Αφροδίτη σχηματίζει δύο σημαντικές όψεις, οι οποίες θα παίξουν το ρόλο τους στον κύκλο  αυτής της πανσελήνου, και είναι τόσο το τρίγωνο της με τον Ποσειδώνα όσο και η αντίθεση της με τον ανάδρομο Πλούτωνα.

Χρειάζεται να θεραπεύσεις το παρελθόν σου, να ανακαλύψεις την πραγματική ουσία της ύπαρξής σου για να μπορέσεις να δημιουργήσεις ένα υγιές περιβάλλον στις σχέσεις σου, μπορείς να δίνεις και  να παίρνεις ισότιμα.

Αυτό που λέει ο  deepak chopra:

Ο κόσμος λειτουργεί μέσα από μία διαδικασία δυναμικής ανταλλαγής προσφοράς και αποδοχής, αποτελούν τις δύο αντίθετα ροής της ενέργειας μέσα στο σύμπαν.

Μέσα από την προθυμία μας να προσφέρουμε αυτό που ήδη αναζητάμε, βλέπουμε στην αφθονία του σύμπαντος να πλημμυρίσει τη ζωή μας.

Το σημείο κλειδί  σημείο αυτής της πανσελήνου, είναι η αντίθεση του Άρη με τον ανάδρομο Κρόνο.

Ναι, στον κύκλο  αυτόν το παρελθόν αποτελεί μία πρόκληση, μία δύσκολη εξίσωση που καλούμαστε να επιλύσουμε.

Ίσως γιατί πολλές φορές νιώθουμε ανίσχυροι να διαχειριστούμε τις καταστάσεις όπως διαμορφώνονται γύρω μας, στρέφοντας μέσα μας η συσσωρευμένη ενέργεια που μας εκπέμπουν οι άλλοι, φορτώνοντας την ψυχή μας με περιττό άγχος ανασφάλεια η φοβίες.

Είναι Σοφία να ξέρουμε πού μπορούμε να αναμετρηθούμε και πού όχι.

Τι πρέπει να κρατήσουμε για εμάς και τι  πρέπει να αφήσουμε να μας προσπεράσει.

Γιατί σημασία δεν έχει τι συμβαίνει έξω από εμάς, Σημασία έχει τι συμβαίνει μέσα μας.

Ο Ερμής έχει ήδη περάσει σε ορθόδρομη πορεία, ανοίγοντας μας σε πολλές περιπτώσεις στο δρόμο, σε σχέδια που το προηγούμενο διάστημα έμοιαζαν ακατόρθωτα ή αδιέξοδα.

Ναι, είναι μία εποχή που καλούμαστε να πιάσουμε και πάλι το νήμα από την αρχή και να αναζητήσουμε τη δική μας έξοδο από το λαβύρινθο της καθημερινότητάς μας αλλά και του μυαλού μας.

Και  κυρίως να πιστέψουμε, πως κάθε τι που χρειαζόμαστε είναι ήδη εδώ.

Το ερώτημα είναι : Μπορούμε να το δούμε?

Καλή Πανσέληνο σε όλους.

Πηγή: My Astro.gr