ASTRONEWS  ΑΠΟ 29 ΙΟΥΛΙΟΥ ΕΩΣ 1 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2021

Σκέψεις και συναισθήματα.

 Αυτός είναι ο στόχος των ημερών, και ο Ερμής πρωταγωνιστής του τριημέρου, μέσα από δυο δύσκολες όψεις που σχηματίζει:  τόσο η σύνοδος του με τον Ήλιο όσο και η αντίθεση του με τον Κρόνο, έρχεται να ρίξει λάδι στη φωτιά, αναμοχλεύοντας εκείνα τα δύσκολα συναισθήματα, της λύπης, της απαισιοδοξίας, του φόβου, αυτά  που σε ακινητοποιούν, και σε κάνουν να πιστεύεις, πως τίποτα δεν αλλάζει, όλοι είναι εναντίον σου, δεν είσαι ικανός να τα καταφέρεις, και  πως είσαι ολοκληρωτικά και απόλυτα μόνος σου.

Αυτά δεν σκέφτεσαι όταν κάτι αλλάζει το πρόγραμμά σου;

δεν εξελίσσεται όπως το ήθελες;

δεν νιώθεις ότι χάνεις πολύ εύκολα πια την ισορροπία σου;

πολλές φορές, δεν νιώθεις σαν να ζεις σε ένα κόσμο που κινείται απειλητικά προς εσένα;

Ένα θέλω να σου πω: Δεν είσαι μόνος σου.

Όσο και αν νομίζεις ότι οι γύρω σου μπορεί να σκέπτονται διαφορετικά ,δεν είναι έτσι. Ζουν στον ίδιο κόσμο με σένα, έχουν τις ίδιες σκέψεις με σένα, ίδιες ανησυχίες και ανασφάλειες με τις δικές σου, και ναι, φοβούνται πως είναι μόνοι τους, φοβούνται ότι δεν θα τα καταφέρουν.

Και κάποιες μέρες σαν αυτές, όλο το κλίμα ενισχύει, αυτές τις δύσκολες σκέψεις, γίνονται πιο έντονες, μεγαλώνουν παίρνουν τεράστιες διαστάσεις μέσα σου. Και φυσικά, όλο αυτό που ζυμώνεται στην ψυχή σου, θα βγήκες τη συμπεριφορά σου.

Ο Ερμής εδώ καίγεται από τον ήλιο.

Ένας Ερμής πύρινος στο ζώδιο του Λέοντα, θέλει να δράσει θέλει να δημιουργήσει αλλά δεν ξέρει τον τρόπο…

Η κινείται σε λάθος κατεύθυνση.

Μία και ο πλανήτης εδώ δεν μπορεί να δει όλες τις πλευρές της οπτικής ένας θέματος. Συχνά γίνεται μονόπλευρος, σε κάποιες περιπτώσεις σχεδόν εμμονικός στις θέσεις και τις απόψεις του.

Και αυτή η πυρηνική ενέργεια που αναζητά διέξοδο προς τα έξω, όταν δεν μπορεί να εκτονωθεί υγιώς, στρέφεται προς τα μέσα.

Και όταν λίγο παρακάτω θα συναντήσει σε όψη αντίθεσης και τον ανάδρομο Κρόνο, θα ανασύρει, κάθε απαισιόδοξο, αρνητικό, και τραυματικό σενάριο του παρελθόντος που θα τον ακινητοποιήσει εντελώς.

Και όταν η σκέψη σου ακινητοποιείται ακινητοποιείσαι  και εσύ.

Έτσι δεν γίνεται συνήθως;

Ένα μικρό πρόβλημα, ή ένα πρόβλημα γενικότερα ,παίρνει τεράστιες διαστάσεις στο μυαλό σου έτσι που φαίνεται άλυτο, έτσι που μπορεί να σε ακινητοποιεί.

Οι σκέψεις  σου είναι η προσωπική σου δημιουργία και υπευθυνότητα. Και μπορεί καθημερινά να υπάρχουν λόγοι που σε ωθούν στην αρνητικότητα, όμως Θυμήσου το κινέζικο ρητό:  ”Το ότι τα πουλιά της δυστυχίας πετάνε πάνω από το κεφάλι σου, δεν σημαίνει ότι πρέπει να κάνουν φωλιά και στα μαλλιά σου.”

Συνηθίζουμε να σκεφτόμαστε διχοτομικά: Έτσι και όταν συναντάμε καινούργια πρόσωπα τους τοποθετούμε σε κατηγορίες: Συντηρητικούς φιλελεύθερους νέους ηλικιωμένους καλούς κακούς εγωιστές οι αλτρουιστές.κλπ μετά χρησιμοποιούμε τις ετικέτες μας σαν βολικές δικαιολογίες για να αποφύγουμε ή να κατηγορήσουμε ανθρώπους που είναι διαφορετικοί από μας.

Έτσι κάνουμε σε κάθε κατάσταση που συναντάμε, την κατηγοριοποιήσουμε όταν δεν μπορούμε ειδικά να την ελέγξουμε ή να τη διαχειριστούμε.

Αυτόματα μία τέτοια συμπεριφορά μας βάζει στην αδράνεια  και στη θυματοποίηση.

Και αυτό οδηγεί στην ακαμψία της σκέψης, το μεγαλύτερο πρόβλημα που υπάρχει αυτή τη στιγμή στην κοινωνία μας.

Ο Ερμής θα τροφοδοτήσει πολύ καλά τέτοιου είδους συμπεριφορές με τις όψεις που σχηματίζει, αφαιρώντας το χρώμα από την καθημερινότητά σου, υποχρεώνοντας σε να κινηθείς σε σκοτεινά λαγούμια της σκέψης, που δεν έχεις καμία επιλογή και καμία διέξοδο.

Τώρα είναι η ώρα να κάνεις ένα τεστ: Όσο Οι αρνητικές σκέψεις και αν προσπαθούν να διεισδύσουν στο μυαλό σου, όσο και αν οι δυσλειτουργικές πεποιθήσεις του παρελθόντος σου χτυπάνε ηχηρά την πόρτα της σκέψης σου, επέλεξε συνειδητά να μην τους επιτρέψεις να μπουν. Θέσε  ένα συγκεκριμένο πρόγραμμα με κάτι που σου αρέσει πολύ, ακόμα και αν αυτό μπορεί να είναι το να μαγειρέψεις ένα φαγητό που αγαπάς. Εστίασε σε οτιδήποτε σου δίνει χαρά και ευχαρίστηση και ασχολήσου με αυτό και μόνο. Καλλιέργησε την έννοια του σκοπού μέσα στην ημέρα σου, και εστιάσου εκεί.

Μόνο εσύ μπορείς να αλλάξεις τον τρόπο με τον οποίο θα διαχειριστείς τα ερεθίσματα που έρχονται απέξω, και ενεργοποιούν το αρνητικό κομμάτι της σκέψης σου. Το ξέρω ότι δεν είναι εύκολο, απαιτεί διαρκή και συνεχή προσπάθεια, είναι όμως η μόνη λύση που μπορεί να σε απελευθερώσει από την τοξικότητα! Είναι  ο μόνος τρόπος για να ανακαλύψεις τη μαγεία να είσαι ο εαυτός σου ελεύθερος!

Αυτό αξίζεις και τίποτα λιγότερο! Όμως για αυτό ,χρειάζεται να δουλέψεις πολύ και καθημερινά.

Ταύροι, Λέοντες Σκορπιοί και Υδροχόοι του πρώτου δεκαημέρου αλλά και όσοι έχουν ωροσκόπο η προσωπικούς πλανήτες στα ζώδια και τα δεκαήμερα αυτά, επηρεάζεστε  άμεσα από τις όψεις του Ερμή, είτε γιατί στη φάση αυτή μπορεί να βλέπετε τα πράγματα πιο απαισιόδοξα, είτε  γιατί μπορεί θέματα του παρελθόντος να σας χτυπήσουν και πάλι την πόρτα, απαιτώντας από σας συγκεκριμένες κινήσεις και απαντήσεις. Σε κάθε περίπτωση είναι η στιγμή που μπορείτε να κάνετε μία διαφορετική κίνηση από αυτήν με την οποία θα αντιδρούσατε μέχρι τώρα. Αυτό θα κάνει και τη διαφορά σήμερα!

Καλό τριήμερο σε όλους!

ΠΗΓΗ: MY ASTRO.GR