ASTRONEWS  ΑΠΟ 14 ΕΩΣ 17 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2021

ΔΙΑΣ ΤΕΤΡΑΓΩΝΟ ΟΥΡΑΝΟΣ

Το αύριο είναι ήδη εδώ…

Το 2021 έχει κάνει ήδη αισθητή την παρουσία του, και τώρα για μια ακόμα φορά μας φέρνει αντιμέτωπους  με μια συνάντηση ”γιγάντων”. που καλούνται να αποτυπώσουν και αυτοί το δικό τους στίγμα στις εξελίξεις….

Δίας τετράγωνο με Ουρανό στις 17 Ιανουαρίου, και η όψη κορυφώνεται μόνο μια φορά μέσα στην χρονιά.

Ο Δίας είναι ο Θεός της επέκτασης, της τύχης, της εξάπλωσης, αυτού που φέρνει υπό την μορφή ευκαιρίας η δώρου.

Βρίσκεται στον Υδροχόο, ένα ζώδιο που σχετίζεται με την εκλογίκευση, την επικοινωνία, και πάντα θα χρησιμοποιήσει την σκέψη σαν προϊόν επεξεργασίας της όποια απόφασης θέλει να πάρει. Πολλές φορές παρατηρούμε στον Υδροχόο, μια συναισθηματική στειρότητα, μια και έχει την ανάγκη να δημιουργεί το έδαφος εκείνο που τον κάνει να στηρίζεται μόνο σε απτά πράγματα, να γνωρίζει ακριβώς που παρά και που βρίσκεται, και αυτό γεγονός είναι πως δεν του επιτρέπει περιθώρια συναισθηματικών επεξεργασιών.

Εδώ ο Δίας βρίσκεται σε μια θέση που του επιτρέπει να λειτουργεί καλύτερα, όχι άριστα όπως στον Τοξότη, στον Καρκίνο η στους Ιχθύες, όμως έχει την ελευθερία να εκφράσει καλύτερα την ποιότητα του.

Ο Ουρανός είναι ο μοντέρνος κυβερνήτης του Υδροχόου.

Από την άλλη έχουμε τον Ουρανό, σε ένα γήινο και σταθερό ζώδιο όπως αυτό του Ταύρου.

Ένα ζώδιο, άμεσα συνυφασμένο με την ανάγκη απόκτησης και διατήρησης των κεκτημένων του.

Με αυτό το κίνητρο προσεγγίζει τον κόσμο, γύρω του. Αναζητά το αίσθημα της ασφάλειας σε κάθε κίνηση του, αυτό που του παρέχει το γνώριμο και η ρουτίνα.

Δεν είναι απλά ένα ζώδιο που θέλει να αποκτά. Γι αυτόν μεγαλύτερη αξία έχει να διατηρεί, και το ίδιο θα κάνει παντού. Στην δουλειά του, στις σχέσεις του στα λεφτά του, στην καθημερινότητα του.

Οι δυο τους συναντώνται μέσα από μια όψη τετραγώνου.

Η όψη αυτή, επηρεάζει αρχικά  τους εκπροσώπους του σταθερού σταυρού, Ταύρους, Λέοντες, Σκορπιούς και Υδροχόους του πρώτου δεκαημέρου, αλλά και όσους έχουν ωροσκόπο η προσωπικούς πλανήτες στα ζώδια και τα δεκαήμερα αυτά.

Δημιουργεί έναν νέο κύκλο δράσης και ευκαιριών, που μπορεί να οδηγήσουν  σε τελείως διαφορετικά πεδία η αντικείμενα από τα προγραμματισμένα.

Νέοι κύκλοι ευκαιριών έρχονται στο προσκήνιο,  νέα πρόσωπα η καταστάσεις, αλλά και επαγγελματικά η και οικονομικά εγχειρήματα.

Υπάρχει μια έξαρση νέων πεδίων, που σε πολλές περιπτώσεις μπορεί να προκαλέσει ενθουσιασμό, μια και είναι πιθανό να βρεθούμε μπροστά σε ασυνήθιστα γεγονότα, η εξελίξεις που προκαλούν την περιέργεια μας και μας εισάγουν σε καινοτόμα για την ζωή και την καθημερινότητα μας πεδία.

Ωστόσο, επειδή ακριβώς έχουν το στίγμα της καινοτομίας σε πολλές περιπτώσεις , και μας είναι άγνωστα, χρήζουν και περαιτέρω διερεύνηση.

Είναι μια εποχή που μπαίνουμε στην διαδικασία να επαναπροσδιορίσουμε το τι τελικά είναι σημαντικό για εμάς, και να  αλλάξουμε πράγματα που μπορεί να έχουν φθαρεί και είναι πλέον δυσλειτουργικά για την ζωή μας.

Κι επειδή στην φάση αυτή, τα πράγματα είναι απρόβλεπτα, αιφνίδια και ανατρεπτικά, θα χρειαστεί να κινηθούμε άμεσα, και να πάρουμε αποφάσεις άμεσες.

Μια και οι ευκαιρίες δεν παρουσιάζονται καθημερινά.

Και μέσα σε αυτές, μπορεί να κρύβεται και η δυνατότητα για μεγαλύτερη ελευθερία. Είτε αυτό μπορεί να φορά μια δουλειά, μια σχέση, ένα νέο ξεκίνημα, οτιδήποτε μπορεί να  μας βγάζει από τα τετριμμένα και να μας προσφέρει την ευκαιρία για κάτι διαφορετικό.

Αλήθεια, πόσο προετοιμασμένοι είμαστε για κάτι τέτοιο?

Γιατί το κλειδί στην όψη αυτή, δεν είναι αυτό που γνωρίζουμε, αλλά αυτό που δεν γνωρίζουμε, και που μπορεί να μας ανοίξει τελείως διαφορετικές ατραπούς από αυτές που φανταζόμαστε.

Και ίσως είναι και η ευκαιρία για πραγματική απελευθέρωση από ότι μπορεί να μας έχει καταπιέσει.

Άραγε, είμαστε έτοιμοι να αφήσουμε το προστατευτικό δίχτυ της ζωής μας και να βαδίσουμε στο άγνωστο?

Θέματα που άπτονται της όψης

Νέα φιλοσοφία, ¨

Νέα ενδιαφέροντα,

 Ότι σχετίζεται με ξένες χώρες,

 Καινούργιες τεχνολογίες,

 Νέα οικονομικά εγχειρήματα που μπορεί να σχεδιάζαμε αλλά τώρα μας δίνεται η ευκαιρία να τα υλοποιήσουμε,

 Νέος κύκλος γνώσης,

Πηγή: My Astro.