astronews απο 14 εωσ 17 σεπτεμβριου 2020 Νέα σελήνη στην Παρθένο.

Στο κοσμικό σχέδιο η Παρθένος συμβολίζει τη «μήτρα του χρόνου,» όπου το σχέδιο του Θεού (το μυστήριο και το μυστικό των αιώνων), ωριμάζει αργά με πόνο και δυσκολία και μέσα από αγώνα και διαμάχη_ έρχεται σε εκδήλωση στο τέλος της εντεταλμένης ώρας.

Εσωτερική αστρολογία σ.260.

Στην εβδομάδα αυτή, έχουμε την επιρροή της νέας σελήνης, που κορυφώνεται την Πέμπτη 17 Σεπτεμβρίου στην 25η μοίρα της παρθένου.

Στις κλασικές απεικονίσεις η παρθένος παρουσιάζεται με ένα στάχυ στο χέρι και ένα παιδί στην αγκαλιά.

Δικό της είναι το σύμβολο της γονιμότητας, και από εδώ μπορεί να κατανοηθεί η σχέση της παρθένου και όλων των σιτηρών, όπως του σιταριού και όλων όσων τρέφουν, καθώς και της εργασίας που είναι απαραίτητη για την παραγωγή τους. Από την εικόνα της παρθένου, παίρνουμε την ιδέα της αγνότητας και του απαραβίαστου, αλλά το παιδί φανερώνει τη δυνατότητα για μητρότητα.

Στην παρθένο συναντάμε την ανάγκη για τη φροντίδα του φυσικού σώματος.

Το μυαλό και το σώμα είναι άρρηκτα δεμένα μεταξύ τους, και η φροντίδα του ενός υπαγορεύει και τη φροντίδα του άλλου.

Δεν θα μπορούσαμε να ενισχύουμε το μυαλό μας και να παραμελήσουμε το σώμα μας, γιατί έτσι ο εαυτός τείνει να υποφέρει.

Όταν φροντίζουμε το σώμα μας και καλλιεργούμε το μυαλό μας, δίνουμε στον εαυτό μας τα συστατικά εκείνα που χρειάζεται για να παραμένει ακμαίος και υγιής

Νους υγιής εν σώματι υγιή, λέγανε οι αρχαίοι και στην παρθένο βρίσκει την καθολική εφαρμογή του!

Στη νέα αυτή σελήνη τα φώτα σχηματίζουν μία όψη τριγώνου με τον Κρόνο ο οποίος βρίσκεται σε αναδρομή πορεία.

(Όπου Κρόνος είναι και κυβερνήτης του 2ου οίκου στο χάρτη της νέας σελήνης για την Αθήνα).

Το διάστημα αυτό λοιπόν, ενεργοποιούνται οι οικονομικές συζητήσεις καταστάσεις και ενάρξεις, στις οποίες μπορεί να είχαμε προετοιμάσει το προηγούμενο διάστημα αλλά να μην καταφέραμε να ολοκληρώσουμε.

Έτσι λοιπόν είτε επανέρχονται με μία νέα δυναμική και δεδομένα, και είτε μας δίνεται η δυνατότητα να ανοίξουμε νέα κεφάλαια οικονομικών συζητήσεων και διαπραγματεύσεων, είτε να ολοκληρώσουμε προηγούμενα.

Πάρα πολύ σημαντικό ρόλο θα παίξει η οργάνωση την οποία θα έχουμε, προκειμένου να εξελίξουμε τις οποίες καταστάσεις προκύπτουν.

Κυβερνήτης αυτής της ΝΑ. είναι ο Ερμής, ο οποίος βρίσκεται στον Ζυγό, και σχηματίζει μια ακριβή όψη τετραγώνου με τον Δία από τον Αιγόκερω.

Όταν ο πλανήτης της επικοινωνίας  σχηματίζει δύσκολες όψεις με τον πληθωρικό Δία, είναι σίγουρο πως το στοιχείο της υπερβολής  κάνει αισθητή την παρουσία του στις μέρες που θα διανύσουμε τόσο στο λόγο όσο και στις κινήσεις ή τις επιλογές μας

Είναι εύκολο να πούμε πράγματα που δεν τα εννοούμε, τόσο προς τη θετική είτε αρνητική τους πλευρά, να υποσχεθούμε πράγματα που δεν μπορούμε να τα τηρήσουμε αλλά και αντίθετα να μας υποσχεθούν πράγματα τα οποία δεν είναι εύκολα υλοποιήσιμα.

Στον κύκλο αυτόν η Αφροδίτη μόλις έχει κλείσει μία όψη τετραγώνου με τον ουρανό.

Υπάρχουν ξαφνικά γεγονότα τα οποία ενδεχομένως ανατρέπουν την καθημερινότητά μας αλλά και τις σχέσεις μας.

Κυρίως σε ότι αφορά την ερωτική ζωή υπάρχει έντονη αστάθεια και απρόβλεπτες εξελίξεις που λειτουργούν Σε πολλές περιπτώσεις.

Είναι πολύ πιθανόν στον κύκλο αυτόν να υπάρξουν ρήξεις, ίσως και με οριστικό χαρακτήρα, σε ότι έχει να κάνει με τις σχέσεις της ερωτικής μας ζωής ,αλλά και νέοι έρωτες οι οποίοι εμφανίζονται σαν λαμπερά πυροτεχνήματα στον ουρανό, όμως όπως εντυπωσιακά εμφανίζονται έτσι και εντυπωσιακά μπορεί να κλείσουν.

Σε κάθε περίπτωση ο κύκλος αυτός έχει έναν αισιόδοξο χαρακτήρα κυρίως σε ότι αφορά το πρακτικό κομμάτι και το επαγγελματικό της ζωής μας, και κυρίως για τους εκπροσώπους της γήινης τριπλότητας, Ταύρους, Παρθένους και Αιγόκερους  του τρίτου δεκαημέρου, αλλά και όσους έχουν ωροσκόπο ή προσωπικούς πλανήτες στα ζώδια και τα δεκαήμερα αυτά ο κύκλος αυτής της περιόδου φαίνεται να δίνει σημαντικές εκκίνησης που μπορεί να διορθώσουν να εξελίξουν ακόμη και να αλλάξουν την προσωπική ζωή των ζωδίων.

Οι εκπρόσωποι του Ταύρου Λέοντα Σκορπιού και Παρθένου, που έχουν τον ήλιο  τους τον ωροσκόπο τους, ή προσωπικούς τους πλανήτες, κοντά στην 10η μοίρα των ζωδίων καλό είναι να είναι εξαιρετικά προσεκτικοί  στον τομέα των σχέσεων τους στη φάση αυτή, γιατί τα πράγματα κινούνται σε ιδιαίτερα λεπτές ισορροπίες, που είναι πάρα πολύ εύκολο να ανατραπούν.

Φυσικά παίζουν και νέες ερωτικές ιστορίες το διάστημα αυτό με ιδιαίτερα εντυπωσιακό χαρακτήρα.

Καλή εβδομάδα και καλή Νέα Σελήνη σε όλους!

Πηγή:My Astro.gr