ASTRONEWS ΑΠΟ 15 ΕΩΣ 18 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2021

Ήλιος τετράγωνο Δίας

Ήλιος εξάγωνο Πλούτωνα.

Άρης αντίθεση με Ουρανό.

Είναι μία επεισοδιακή εβδομάδα για πολλούς λόγους: και γιατί δεσπόζει η αντίθεση του Άρη με τον Ουρανό στο πλανητικό σκηνικό, και γιατί βρισκόμαστε μπροστά σε μία σεληνιακή έκλειψη με πολλές ιδιαιτερότητες.

Για αρχή ωστόσο, έχουμε τις δύο όψεις του Ηλίου, τόσο το τετράγωνο του με τον Δία όσο και το εξάγωνο του με τον Πλούτωνα που κορυφώνονται στις ημέρες της Δευτέρας και της Τρίτης.

Οι δύο αυτές συναντήσεις του ‘Ήλιου στοχεύουν, στο πόσο καλά γνωρίζουμε τα ευαίσθητα σημεία μας, και πόσο καλά μπορούμε να προστατευόμαστε από τις παγίδες μπορεί να δημιουργούν η έλλειψη μέτρου,   ορίων, και πλαισίων.

Κυρίως όμως αυτό που θα παίξει τον καθοριστικό ρόλο, είναι το πόσο καλά ορίζουμε τον εαυτό μας, την αυτοκυριαρχία και την αυτοπειθαρχία μας, μία και Ήλιος Δίας έχει πάντα την τάξη να διευρύνει την οπτική με την οποία βλέπουμε τα πράγματα, με αποτέλεσμα να βλέπουμε το δάσος και να χάνουμε το δέντρο.

Οι μέρες αυτές μπορεί να προσφέρουν σημαντικές ευκαιρίες ανάπτυξης και εξέλιξης, είτε  αυτές για τις οποίες έχουμε δουλέψει πολύ στο παρελθόν και τώρα είναι η ώρα να θρέψουμε τους καρπούς τους, είτε νέες δυνατότητες που προκύπτουν, και που χρειάζεται να αξιολογήσουμε σωστά, έχοντας πάντα την επίγνωση να απλώνουμε τα πόδια μας μέχρι εκεί που φτάνουμε.

Μας προτρέπει στην εξέλιξη, αλλά μας συμβουλεύει να προχωρούμε ένα βήμα τη φορά.

Και χρειάζεται να σκεφτόμαστε πριν αναλάβουμε δράση η πρωτοβουλίες.

Ωστόσο οι δυνατότητες αυτής της περιόδου, μπορεί να έχουν και σημαντικό οικονομικό υπόβαθρο, της διεύρυνσης της ανάπτυξης και της υλοποίησης πολλών από αυτά που μπορεί να είχαμε στο μυαλό μας μέχρι τώρα.

Και κυρίως για τους Ταύρους, Λέοντες, Σκορπιούς και Υδροχόους αλλά και Καρκίνους και Αιγόκερους του τρίτου δεκαημέρου, αλλά και όσους έχουν ωροσκόπο ή προσωπικούς πλανήτες στα ζώδια και τα δεκαήμερα αυτά.

Το σημαντικό γεγονός των ημερών ωστόσο δεν είναι άλλο από την αντίθεση του Άρη και του Ουρανού.(η όψη αυτή θα ακολουθήσει και την έκλειψη της Παρασκευής).

Μία από τις βασικές εξισώσεις της ζωής είναι ότι οι αλλαγές είναι επιβαλλόμενες.

Και πραγματικά όλοι αλλάζουμε είτε το θέλουμε είτε όχι, άλλες φορές αργά, άλλες φορές γρήγορα, άλλες φορές βίαια και άλλες ομαλά.

Για κάποιους είναι πολύ δύσκολο να μπουν στη διαδικασία της αλλαγής, ακόμα και αν δεν περνάνε καλά στην ήδη υπάρχουσα κατάσταση της ζωής τους. Όμως συνεχώς καλούμαστε να πάρουμε αποφάσεις: για τη δουλειά μας, για την προσωπική μας ζωή, ή για τα οικονομικά μας, για τον εαυτό μας ,που πολλές φορές μπορεί να φαίνονται μικρές ή ασήμαντες, όμως για εμάς να είναι σημαντικές.

Ωστόσο, σε κάθε αλλαγή η λέξη που την χαρακτηρίζει είναι ο φόβος.

Για άλλους λιγότερο ή για άλλους περισσότερο, αυτό το άλμα στο άγνωστο είναι κάτι το οποίο οι περισσότεροι άνθρωποι νιώθουν την ανάγκη να αποφύγουν. Ο φόβος του άγνωστου κυριολεκτικά, μπορεί να μας παραλύσει να μας κάνει να γίνουμε δυσλειτουργικοί, αλλά κυρίως να υπονομεύσει και την πρόοδο μας.

Ένα πρώτο γεγονός το οποίο παίζει καθοριστικό ρόλο, είναι ότι ο φόβος μεγαλώνει όταν έχουμε έλλειψη στόχων :όταν δεν ξέρουμε πού να πάμε, ‘όταν δεν υπάρχει επόμενο βήμα το οποίο συνειδητά να έχουμε επιλέξει να ακολουθήσουμε.

Και φυσικά ένας δεύτερος σημαντικός παράγοντας ο οποίος λειτουργεί καθοριστικά, έχει να κάνει με την εικόνα που έχουμε για τον εαυτό μας, όταν σκεφτόμαστε πώς θέλουμε να κάνουμε αλλαγές αλλά δεν είμαστε ικανοί ή δεν θα τα καταφέρουμε.

Όμως η ζωή κυλάει, αλλάζει, εξελίσσεται, και σύμφωνα με το πως έχουμε κινηθεί μέχρι τώρα μας υποχρεώνει σε αλλαγές.

Μία τέτοια στιγμή είναι αυτή που ενεργοποιείται μέσα από την αντίθεση του Άρη και του Ουρανού.

Είναι εδώ που η τράπουλα μοιράζεται ξανά, και ανοίγει ένα νέο χορό  εξελίξεων, που ανάλογα με το πόσο έχεις προετοιμαστεί, μπορεί να σε βγάλει ακόμα και από ένα τέλμα το οποίο εδώ και χρόνια δεν είχες καταφέρει να αλλάξεις.

Αν είσαι λοιπόν από τους ανθρώπους που επιζητά στις αλλαγές, που τις έχεις προετοιμάσει, που έχει δουλέψει για αυτές, τα γεγονότα της περιόδου αυτής θα σου δώσουν τη δυνατότητα να τις υλοποιήσεις: ενδεχομένως όχι έτσι όπως τις έχει σκεφτεί,( γιατί ποτέ οι δυνατότητες που έρχονται απέξω δεν είναι έτσι όπως τις περιμένουμε), όμως είναι μία αρχή.

Βεβαίως αν ανήκεις σε εκείνη τη μερίδα ανθρώπων που μένουν και υπομένουν απαγορεύσεις, και συνηθίζουν  να ζουν στην καταπίεση, αυτό σημαίνει ότι είναι πολύ πιθανόν να χάσεις τις ισορροπίες σου προς στιγμήν, μέσα από τα γεγονότα που εκδηλώνονται κάτω από την καταιγιστική αυτή όψη.

Και το πιο πιθανό είναι να εκδηλώσεις θυμό, οργή, για όλα εκείνες  τις καταστάσεις  οι οποίες  παίρνουν άλλη διάσταση από αυτήν που είχες στο μυαλό σου.

Γεγονός είναι πως ότι συμβαίνει τώρα, πέφτει σαν τον Κεραυνό ο οποίος αλλάζει τα πάντα στο πέρασμα του.

Μία και όταν μιλάμε για Ουρανό, τα πάντα είναι πιθανά, αλλά όταν μιλάμε και για Άρια ενέργεια, και μάλιστα έναν Άρη τόσο ισχυρό όσο ο Άρης στο Σκορπιό, οι εξελίξεις πραγματικά μπορεί να είναι τελείως απρόβλεπτες.

Καλούμαστε να είμαστε ιδιαίτερα προσεκτικοί απέναντι τόσο στον τρόπο με τον οποίο συμπεριφερόμαστε, μία και μπορεί να ανοίξουμε μέτωπα τα οποία δεν είναι εύκολο να διαχειριστούμε.

Εννοώ και από την άλλη μεριά χρειάζεται να είμαστε εξαιρετικά προσεκτικοί, απέναντι σε ατυχήματα και τραυματισμούς, ιδιαίτερα αν χειριζόμαστε αιχμηρά αντικείμενα ή μηχανήματα.

Ιδιαίτερα προσεκτικοί χρειάζεται να είναι οι :Ταύροι, Λέοντες, Σκορπιοί και Υδροχόοι του δευτέρου δεκαημέρου, αλλά και όσοι έχετε ωροσκόπο η προσωπικούς πλανήτες στα ζώδια και τα δεκαήμερα αυτά.

Καλή εβδομάδα σε όλους.