ASTRONEWS ΑΠΟ 7 ΕΩΣ 10 ΙΟΥΝΙΟΥ 2021

ΝΕΑ ΣΕΛΗΝΗ ΚΑΙ ΗΛΙΑΚΗ ΕΚΛΕΙΨΗ ΣΤΟΥΣ ΔΙΔΥΜΟΥΣ

Στην ημέρα της Πέμπτης, έχουμε την 2η έκλειψη της χρονιάς, ηλιακή  αυτή τη φορά, συνοδεύει τη νέα σελήνη του μήνα στην 19η μοίρα των Διδύμων.

Θα κορυφωθεί στη 1.41μμ( εδώ είναι το μάξιμουμ της έκλειψης), και επηρεάζει τους Δίδυμους, Παρθένους, Τοξότες και Ιχθύες του Δεύτερου δεκαημέρου αλλά και όσους έχουν ωροσκόπο ή προσωπικούς πλανήτες στα ζώδια και τα δεκαήμερα αυτά.

Θα είναι ορατή από τη Ρωσία, τη Γροιλανδία, και το βόρειο Καναδά. Εννοώ αν ο καιρός είναι ορατή στη Βόρεια Ασία την Ευρώπη και τις Ηνωμένες Πολιτείες που πρόκειται να δουν μία μερική έκλειψη.

Σχετικά με τις εκλείψεις.

Πάγια σημείωση.

Χρειάζεται να θυμόμαστε, ότι οι εκλείψεις σχετίζονται περισσότερο με το κοσμικό επίπεδο, και λιγότερο η σπανίως  με κάποιον ατομικό χάρτη.

Ακόμα και αν υπάρχει σύνδεση με τον προσωπικό γενέθλιο χάρτη μας, μπορεί να δώσει γεγονός ,μόνο εάν το σημείο που ”χτυπάει” η έκλειψη είναι ήδη ενεργοποιημένο από τις τεχνικές πρόβλεψης, και άρα η έκλειψη είναι ο σπινθήρας που ανάβει το φως. Συνεπώς, μία έκλειψη από μόνη της δεν φέρνει ούτε το θετικό  αλλά ούτε και το αρνητικό αποτέλεσμα.

Το φαινόμενο της έκλειψης συμβαίνει την ίδια μέρα σε όλο τον κόσμο, αλλά διαφορετική ώρα για την κάθε χώρα.. Κάθε χώρα μπορεί να επηρεαστεί με διαφορετικό τρόπο, άλλες να έχουν πολλά γεγονότα άλλες καθόλου και άλλες να δέχονται τις συνέπειες των γεγονότων που συνέβησαν σε μία άλλη χώρα.

Ηλιακή έκλειψη στους Διδύμους.

Οι Δίδυμοι είναι το ζώδιο που σχετίζεται με την επικοινωνία, με την μάθηση με τη διδασκαλία, την συγγραφή, την πληροφορία, την περιέργεια, και αντιπροσωπεύει την ικανότητά μας να εκφραζόμαστε ως άτομα.

Εδώ βρίσκεται το εργαστήρι τις σκέψης, εδώ οργανώνεται ο λόγος, οι λέξεις οι οποίες συνθέτουν την πραγματικότητα μας.

Είναι αυτές που αποκαλύπτουν, το πως κατευθύνουμε την ενέργειά μας στον κόσμο, ο τρόπος που τις χρησιμοποιούμε τις εκστομίζουμε, και πώς ακριβώς οι λέξεις αυτές θέτουν σε κίνηση και τη σύνδεσή μας με τον νόμο της μαγνητικής έλξης, το νόμο του αιτίου και του αποτελέσματος.

Χρειάζεται να συνειδητοποιήσουμε το πώς χρησιμοποιούμε την προσωπική μας ενέργεια και δύναμη, ώστε να αντιληφθούμε τις συνέπειες των σκέψεών και των πράξεών μας. Για να το συνειδητοποιήσουμε αυτό πρέπει να αφυπνιστούμε να αντιληφθούμε τη δύναμή μας, και να μάθουμε να την κατευθύνουμε υπεύθυνα.

Στο ρέικι  οι Δίδυμοι, συνδέονται με το 3ο και το 5ο τσάκρα.

Το τρίτο τσάκρα που συχνά ονομάζεται και ”Ηλιακό πλέγμα” είναι το κέντρο της προσωπικής μας δύναμης, ο μαγνητικός πυρήνας της προσωπικότητάς του” εγώ.” Εδώ ενεργοποιούνται τα ζητήματα που έχουν σχέση με την υπευθυνότητα προς τον εαυτό μας, την αυτοεκτίμηση,και το φόβο της απόρριψης.

Εννοώ στο πέμπτο τσάκρα αφορά τη δύναμη της θέλησης, την πρόοδο μέσα από την ωρίμανση της θέλησης, και την κατανόηση των ενεργειακών συνεπειών των σκέψεων των πεποιθήσεων μας όπως επίσης και των πράξεών μας.

Ο Ερμής, (κυβερνήτης των Διδύμων) παραδοσιακά είχε μία άλλη θέση από αυτήν που έχει μέχρι σήμερα. Στην αρχαιότητα, ήταν ο παραδοσιακός  σημειοδότης των υπηρετών, κι αυτό γιατί αυτός πρέπει να είναι ο ρόλος του.

Ο Ερμής που είναι η συλλογιστική μας διαδικασία πρέπει να είναι ένας υπηρέτης που κρατάμε αυστηρά πειθαρχημένο, και μπορεί κάποιος να του εμπιστευθεί απλές καθημερινές δουλειές όπως το να κάνει τη λίστα για το σούπερ μάρκετ ή ένα λογαριασμό, αλλά σαφώς δεν είναι ο ρόλος του να πάρει τα ηνία του νοικοκυριού. Αυτό που πρέπει να κάνει είναι να εκτελεί εντολές.

Και  ακόμα και αν είναι οι πιο απλές συμβουλές που λαμβάνονται από τον Ερμή, πρέπει να εξετάζονται προσεκτικά γιατί είναι αναξιόπιστος. Ο Ερμής έχει να κάνει περισσότερο με την άρθρωση η την  διάρθρωση μιας ιδέας και όχι με τη σύλληψη της. Είναι ο αγγελιοφόρος και όχι το μήνυμα.

Και σαφώς δεν πρέπει να επιτρέψουμε στον αγγελιοφόρο να φτιάξει το μήνυμα μόνος του. Ειδικά όταν έχει αυτή την πονηρή φύση που έχει ο Ερμής. Όσο δυνατός και αν είναι, παραμένει ένα αναξιόπιστο πλάσμα που πρέπει να το μεταχειριζόμαστε με προσοχή, γιατί του λείπει η αίσθηση της ηθικής. Η συλλογιστική λειτουργία για παράδειγμα μπορεί να βρει μία λογική δικαιολογία για τα πάντα ακόμα και για τις χειρότερες πράξεις.

Εδώ ο Ερμής δεν βρίσκεται στην καλύτερη φάση του παρόλο που βρίσκεται στο ζώδιο της κυριαρχίας του στους διδύμους είναι ανάδρομος και πολύ κοντά στον ήλιο άρα καμένος.

Αρχικά χρειάζεται να εξετάζουμε με πολύ μεγάλη προσοχή, κάθε τι που έρχεται στα αυτιά μας, γιατί η περίοδος αυτή, έχει πολλές ανακρίβειες που μεταδίδονται αστραπιαία, χωρίς όμως να έχουν καμία σχέση με την πραγματικότητα σε πολλές περιπτώσεις.

Παράλληλα θέματα του παρελθόντος επανέρχονται προκειμένου να επανεξεταστούν, και να γίνουν οι απαραίτητες διορθωτικές κινήσεις που χρειάζονται για να εξελιχθούν. Ωστόσο δεν είναι μία στιγμή ενάρξεων η τελικών αποφάσεων.

Είναι περισσότερο θα λέγαμε μία εποχή επαναξιολόγησης γεγονότων, καταστάσεων, προσώπων, που ενδεχομένως μέχρι τώρα να μην είχαμε αντιληφθεί ή να μην τους είχαμε δώσει την πραγματική τους διάσταση, και τώρα είναι η ώρα να δούμε τα πράγματα μέσα από μία πιο αντικειμενική σκοπιά.

Επειδή ωστόσο θα υπάρχει η τάση να μιλάμε, να επικοινωνούμε, και γενικότερα να μεταδίδουμε πληροφορίες, τόσο αυτές που αφορούν εμάς όσο και γενικότερα, καλό είναι να είμαστε προσεκτικοί στο τι λέμε, γιατί πολύ συχνά τα πράγματα μπορεί να πάρουν διαστάσεις πολύ μεγαλύτερες από ότι είχαμε φανταστεί.

Είναι μία πολύ καλή εποχή για την προετοιμασία πραγμάτων με έναν πιο παρασκηνιακό τρόπο.

Κατάλληλη εποχή για συζητήσεις, επαφές, διαπραγματεύσεις, που οργανώνονται στο παρασκήνιο, είτε θέματα που αφορούν στο παρελθόν είτε και νέα που προκύπτουν τώρα.

Στον κύκλο αυτόν, το τετράγωνο που σχηματίζουν ο ήλιος και η σελήνη με τον Ποσειδώνα, είναι αυτό που μπορεί να δημιουργήσει μπερδεμένες καταστάσεις, αυτές που αφορούν τρίτους, όσο και αυτές που αφορούν τη σχέση σου με τον εαυτό σου! Από εδώ ξεκινούν όλα!

 Ο Ποσειδώνας ρίχνει τα μαγικά του πέπλα πάνω από τις ζωές μας, κάνοντας μας σε πολλές περιπτώσεις, να χάνουμε τα βήματά μας, τους στόχους, τις επιδιώξεις μας ,και να στρεφόμαστε σε τελείως άλλη κατεύθυνση από αυτήν που είχαμε προγραμματίσει. Είναι πολύ πιθανό να νιώσουμε πως δεν μπορούμε να διαχειριστούμε ακόμη και απλά πρακτικά καθημερινά πράγματα στη φάση αυτή, ο εσωτερικός αναβρασμός που διέπει την ψυχολογία μας, δεν είναι σε θέση να στηρίξει κάθε είδους πρακτικό εγχείρημα. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα συχνά να γινόμαστε πιο ευαίσθητοι και πιο ευάλωτοι στις εξωτερικές συνθήκες  ή ανθρώπους που βρίσκονται γύρω μας.

Έχει παγίδες ο κύκλος αυτός, συχνά από την τάση που έχουμε να εξιδανικεύουμε πρόσωπα και καταστάσεις ,δίνοντας τους πολύ μεγαλύτερη αξία από αυτήν που έχουν πραγματικά η περιμένοντας πράγματα που δεν είναι δυνατό να υλοποιηθούν.

Τόσο σε πρακτικό επαγγελματικό επίπεδο, όσο και σε προσωπικό, υπάρχει  μία αβεβαιότητα που εύκολα οδηγεί σε ανασφάλεια, και που δεν επιτρέπει να έχουμε μία αντικειμενική εικόνα των πραγμάτων έτσι ώστε να καταλήξουμε σε ένα ασφαλές συμπέρασμα.

Το κλειδί εδώ είναι η συνείδηση! Όσο πιο συνειδητές επιλογές κάνουμε, έχοντας συγκεκριμένη εικόνα των δυνατοτήτων και των ορίων μας, αλλά και των αρχών ή των αξίων που μας διέπουν, πόσο πιο δύσκολα μπορεί να βγούμε από την πραγματικότητα και να απογοητευτούμε.

Γιατί τελικά σημασία δεν έχει μόνο τι γίνεται έξω από μας, αλλά το πως  εμείς χειριζόμαστε τις καταστάσεις και τις δυσκολίες που  έρχονται στην καθημερινότητά μας.

Καλή Νέα Σελήνη σε όλους!