ASTRONEWS ΑΠΟ 26 ΕΩΣ 28 ΜΑΡΤΙΟΥ 2021

ΠΑΝΣΕΛΗΝΟΣ  ΣΤΟΝ ΖΥΓΟ.

Κορυφώνεται στην ημέρα της Κυριακής, στις 8:0 8 μετά μεσημβρίας, στην 8η μοίρα του Ζυγού/ Κριού.

Επηρεάζει τους εκπροσώπους του παρορμητικού σταυρού, Κριούς Ζυγούς Καρκίνους και Αιγόκερους, που έχουν τον ήλιο τους τον ωροσκόπο τους ή προσωπικούς τους πλανήτες κοντά στην 8η μοίρα των  ζωδίων, ή αλλιώς, τους εκπροσώπους του πρώτου δεκαημέρου.

Στην πανσέληνο έχουμε τη σελήνη και τον ήλιο να βρίσκονται αντάμα, ο ένας απέναντι από τον άλλον. Είναι η στιγμή μιας κορύφωσης, σε οτιδήποτε ξεκίνησε με την προηγούμενη νέα σελήνη και τώρα έχει έρθει η ώρα να ολοκληρωθεί. Η σελήνη επειδή είναι η κύρια  πρωταγωνίστρια στις φάσεις αυτές, έχει τον πρώτο λόγο, δίνοντας έμφαση στον τρόπο με τον οποίο αντιλαμβανόμαστε τα πράγματα, που ομολογουμένως στη φάση αυτή, ο τρόπος αυτός έχει μία υπερβολή, και μία ανάγκη να δώσει έμφαση στο συναίσθημα.

Εδώ, στο φεγγάρι του Ζυγού, ξεπηδάει ανάγκη της συνύπαρξης, του μοιράσματος, της σχέσης η των  σχέσεων… Όμως πολλές φορές, οι σχέσεις διαφέρουν ως προς τον τρόπο με τον οποίο συνδεόμαστε με τους άλλους.

Και… Κάνω σχέσεις για να μην είμαι μόνος μου?

Κάνω σχέσεις, γιατί έχω ανάγκη να συνδέομαι με κόσμο, χωρίς να εξετάζω την ποιότητα του κόσμου αυτού?

Κάνω σχέσεις γιατί έχω την ανάγκη να δίνω?

Κάνω σχέσεις γιατί θέλω να επικοινωνώ?

Κάνω σχέσεις γιατί έχω την ανάγκη να μοιράζομαι ισότιμα το συναίσθημα μου τη διάθεσή μου τις σκέψεις μου?

Και τελικά… κάνω σχέσεις από ανάγκη ή σχέσεις αγαπητικές?

Σε αυτή τη ζωδιακή περιοχή, συντελούνται οι σχέσεις μας. Και όπως καθετί, έχουν τη Φωτεινή και τη Σκιώδη πλευρά τους.

Στη Φωτεινή πλευρά του Ζυγού , προσδιοριζόμαστε μέσα από τις σχέσεις μας. Εδώ συναντάμε την ομαλή η η ανταλλαγή, το συνεταιρισμό, το δόσιμο, την συνύπαρξη, τη δέσμευση το γάμο. Στην σκιώδη πλευρά του, θα  ζήσουμε τις πράξεις προδοσίας, οι οποίες συχνά αποκαλύπτουν το δύσκολο κομμάτι των σχέσεων μας.

Είναι  εδώ, που μέσα από τις σχέσεις που συνάπτουμε, μαθαίνουμε και περισσότερα πράγματα για τον εαυτό μας και τα κίνητρα μας. Ένα από τα πιο σημαντικά δώρα που μπορούμε να κάνουμε στον εαυτό μας, είναι να  παρακολουθούμε διαρκώς το πώς και το γιατί φερόμαστε στους άλλους με τον τρόπο που φερόμαστε. Μπορεί να αποκαλυφθούν πολύ σημαντικά πράγματα που μας αφορούν, γιατί οι σχέσεις μας είναι ο καθρέφτης μας.

Από την άλλη μεριά έχουμε τον ήλιο στο ζώδιο του Κριού. Είναι εδώ που η ταυτότητά μας προσδιορίζεται μέσα από την αντίληψη του ”εγώ” και την αυτοεκτίμησή μας που αποτελούν τα βασικά θεμέλια για τη ζωή μας.

Και από την άλλη, η καλή σχέση με τον εαυτό μας προϋποθέτει καλή σχέση και με τους γύρω μας. Με τους άλλους έχουμε ακριβώς τη σχέση που έχουμε με μας.

Όσο πιο πολύ την καλλιεργούμε την ενδυναμώνουμε εργαζόμαστε με τον εαυτό, τόσο καλύτερες σχέσεις και κυρίως πιο ποιοτικές μπορούμε να επιλέγουμε.

Πολύ ενεργός ο ρόλος της Αφροδίτης στον κύκλο αυτής της πανσελήνου που είναι και κυβερνήτης της Σελήνης, και πού βρίσκεται σε μία ομολογουμένως πολύ δύσκολη φάση. Στο ζώδιο της αδυναμίας της αλλά και καμένη από τον ήλιο.

Οι σχέσεις στη φάση αυτή έχουν λάθος προσανατολισμό και λάθος οδηγό. Ενεργοποιούνται από μία ισχυρή ανάγκη να συνυπάρξουν να συνδεθούν αλλά με λάθος κίνητρα. Η Αφροδίτη στο πύρινο  ζώδιο του Κριού, έχει ανάγκη από δράση και δημιουργία.

Όμως δεν έχει την υπομονή και τη διάθεση που χρειάζεται για να στηρίξει τις σχέσεις της. Όντας καμένη από τον ήλιο πολλά πράγματα θα γίνουν στο παρασκήνιο κρυφά, ή ακόμα θα υπάρξουν και πολλές παρασκηνιακές σχέσεις το διάστημα αυτό. Το κυριότερο είναι όμως πώς γινόμαστε ανικανοποίητοι, απαιτητικοί, από τους άλλους, από τους αγαπημένους μας, χωρίς να μπαίνουμε καν στη διαδικασία να κατανοήσουμε αν οι άλλοι είναι σε θέση να μας δώσουν αυτό που απαιτούμε και το αντίστροφο φυσικά.

Και μέσα σε έναν κύκλο πανσέληνο που τα πάντα μεγαλοποιούνται, καλό είναι να λειτουργήσουμε με περισσότερη συνειδητότητα, σε αυτά που θέλουμε, απαιτούμε, διεκδικούμε από τους άλλους.

Και όταν ο James Barry(δημιουργός του παραμυθιού του Πίτερ Παν) έγραφε: ”Αυτοί που φέρνουν τον ήλιο στη ζωή των άλλων, φωτίζουν εξίσου τη δική τους ύπαρξη,” εννοούσε ακριβώς αυτό!

Πηγή: My Astro.gr