ASTRONEWS ΑΠΟ 18 ΕΩΣ 20 ΙΟΥΝΙΟΥ 2021

Ο Δίας πέρνα σε αναδρομή πορεία.

Ο Δίας ο πλανήτης της επέκτασης της ευημερίας της ανάπτυξης και της καλής τύχης, στην ημέρα της Κυριακής περνά σε ανάδρομη  πορεία.

Κάθε εννέα μήνες, ο πλανήτης πέρνα σε αναδρομή για τέσσερις περίπου μήνες.

Και εδώ ξεκινά από την 2η  μοίρα των Ιχθύων και θα καταλήξει στην 22η του Υδροχόου.

Υπάρχει επίσης μία περίοδος ”σκιάς” η οποία ξεκινά μερικές εβδομάδες πριν και μετά από αυτές τις ημερομηνίες.

Και εδώ η περίοδος ”προ- σκιάς” του Δία ξεκίνησε στα τέλη Μαρτίου όταν βρέθηκε για πρώτη φορά στην 22η μοίρα του Υδροχόου, ενώ η περίοδος ”μετά σκιάς”, είναι η περίοδος που θα διανύσει ο πλανήτης για να φτάσει πάλι στη 2η  μοίρα των Ιχθύων, εκεί που έγινε η εκκίνηση της αναδρομής πορείας του.

Στην περίοδο της ”προς σκιάς”, παίρνουμε μία γεύση για το τι θα ακολουθήσει όταν ο πλανήτης περάσει σε αναδρομή πορεία.

Εννοώ στην περίοδο της ”μετά σκιάς” χρειάζεται να δούμε πώς θα κλείσουμε ή θα διορθώσουμε θέματα που μπορεί να προέκυψαν στην αναδρομή πορεία του.

Ο Δίας είναι ο πλανήτης, που πέρα από την εξέλιξη και την ανάπτυξη σε υλικό επίπεδο, διευρύνει και το πνευματικό, και τη συνειδητότητα μας, βοηθώντας να κατανοήσουμε καλύτερα τους παγκόσμιους πνευματικούς και δημιουργικούς νόμους.

Και ενώ έχει ταυτιστεί με στην αισιοδοξία και την καλή ενέργεια, η τύχη, είναι τόσο καλός όσο και κακός.

Αν γίνεται κατάχρηση των ευεργετημάτων του, και δεν τις αξιοποιήσεις κατάλληλα αλλά σκορπίζεσαι σε επιπόλαιες δραστηριότητες, το σίγουρο είναι πως θα δοκιμάσεις και τη δύσκολη του πλευρά.

Γιατί μπορεί ο Δίας να φέρνει αφθονία και ευκαιρίες, όμως ο τρόπος που θα αξιοποιηθούν οι ευκαιρίες αυτές, έχει να κάνει με την προσωπική διαχείριση μας.

Ανάδρομος Δίας λοιπόν σημαίνει: Μία στάση, σε ότι αφορά κάθε επεκτατικό σχέδιο το οποίο μπορεί να έχουμε κατά νου, είτε το έχουμε ξεκινήσει είτε ακόμα βρίσκεται στη φάση της οργάνωσης του, προκειμένου να επανεξετάσουμε όλες τις παραμέτρους που χρειάζεται για να μπορέσουμε να ελαχιστοποιήσουμε κάθε ρίσκο που το αφορά.

Και επειδή ο κίνδυνος του Δία, αφορά την  υπερβολή σε κάθε μορφή και έκφανση της. Χρειάζεται το διάστημα αυτό, να κινηθούμε  σε σαφή όρια και πλαίσια, κάτω από μέθοδο  και οργάνωση σε οτιδήποτε οργανώνουμε σχεδιάζουμε ή εξελίσσουμε, και να μην παρασυρόμαστε από μεγαλεπήβολα σχέδια, ούτε από εκείνο το αίσθημα αισιοδοξίας που συνηθίζει να φέρνει ο Δίας, που μας κάνει να αφήνουμε στην άκρη τα σημαντικά και να ασχολούμαστε με τη χαλαρή πλευρά της ζωής.

Ένας άλλος τομέας ο οποίος επηρεάζεται από τον Δία και την αναδρομή πορεία του στους ιχθύες, λειτουργεί με έναν πιο εσωτερικό τρόπο. Επειδή ακριβώς ο Δίας είναι ο πλανήτης που μας βοηθάει να κατανοήσουμε καλύτερα τη σύνδεση μας με το ”όλον” και με τους πνευματικούς νόμους που διέπουν τις ζωές μας, η περίοδος αυτή είναι εξαιρετική για θεραπεία του εαυτού. Είναι η κατάλληλη περίοδος να θέσουμε συγκεκριμένες ερωτήσεις για να πάρουμε τις συγκεκριμένες απαντήσεις. Αυτό ομολογουμένως δεν είναι μία εύκολη διαδικασία. Όμως είναι μία εποχή που μπορεί να εξελιχθεί πολύ πιο εύκολα, τα λέγαμε ότι σε κάποιες περιπτώσεις απαιτείται!

Μία και είναι ο μόνος τρόπος για να ξεφύγουμε από ότι μπορεί να μας κρατά πίσω, για να μη μας επιτρέπει να κάνουμε τις κινήσεις που θέλουμε για να εξελιχθούμε.

Από την αναδρομή του Δία, επηρεάζονται οι εκπρόσωποι των πρώτων ημερών των ζωδίων, καθώς και οι εκπρόσωποι του τρίτου δεκαημέρου, κυρίως οι Δίδυμοι Παρθένοι, Τοξότες και Ιχθύες των πρώτων ημερών, αλλά και οι Ταύροι Λέοντες Σκορπιοί και Υδροχόοι του τρίτου δεκαημέρου ή όσοι έχουν ωροσκόπο αλλά και προσωπικούς πλανήτες στα ζώδια και τα δεκαήμερα αυτά.

Καλό τριήμερο σε όλους!

Πηγή My Astro.gr