ASTRONEWS ΑΠΟ 21 ΕΩΣ 23 ΜΑΙΟΥ 2021

Οι όψεις επηρεάζουν τους Δίδυμους , Παρθένους, Τοξότες και Ιχθύες, τόσο του πρώτου όσο και του τρίτου δεκαημέρου, αλλά και όσοι έχουν ωροσκόπο η προσωπικούς πλανήτες στα ζώδια και τα δεκαήμερα αυτά.

Ένα βήμα τη φορά έλεγαν οι παλιοί και είχαν δίκιο…

Μια και μπροστά σε όλα αυτά που έχουμε μέχρι τώρα ζήσει, και την αδράνεια στην οποία πέσαμε τον τελευταίο χρόνο,  το ένα βήμα μπορεί να μας φαίνεται στασιμότητα…

Ιδιαίτερα τις ημέρες αυτές, και κάτω από την επιρροή του τετραγώνου μεταξύ του Ηλίου  και του Δία, που φορτίζει την ψυχολογία μας, με εκείνο το περίεργο συναίσθημα της αισιοδοξίας, που μας κάνει να πιστεύουμε ότι μπορούμε να τα καταφέρουμε όλα…

Και είναι εκεί, που κάθε τι το οποίο φαντάζει εύκολο, η παρακινεί την επιθυμία μας θα θελήσουμε να το ακολουθήσουμε απρόσκοπτα, χωρίς δεύτερη σκέψη, χωρίς καν να σκεφτούμε αν μπορούμε να το εξυπηρετήσουμε…

Είτε αυτό αφορά θέματα της επαγγελματικής μας ζωής ,είτε της προσωπικής μας, οι μέρες αυτές δίνουν πολύ συχνά την αίσθηση πως όλα πηγαίνουν καλά, όλα λειτουργούν τέλεια, όμως δεν είναι τίποτα περισσότερο από τη διάθεση που έχουμε….να βλέπουμε αυτό που έχουμε ανάγκη να δούμε, και όχι αυτό που συμβαίνει πραγματικά!

Και είναι εδώ, που χρειάζεται να τιθασεύσουμε τις εσωτερικές μας ανησυχίες, τις ενδόμυχες σκέψεις και τα συναισθήματά μας. Μία και  είναι αυτά, που τις περισσότερες φορές μας κάνουν να γινόμαστε έρμαια ενός συναισθηματικού κόσμου, που  οδηγείται  μόνο από  την παρόρμηση της στιγμής, που ονειρεύεται χωρίς όμως να μπορεί να υλοποιήσει τα όνειρά του, που έχει ανάγκη να επιβεβαιωθεί , χωρίς ωστόσο να έχει οργανωθεί κατάλληλα, και κυρίως  χωρίς να διαθέτει την αυτοκυριαρχία που τελικά τον βοηθά να υπερνικά τις εσωτερικές του αδυναμίες και να γίνεται  ο κυρίαρχος του εαυτού του.

Ήλιος και Δίας λοιπόν, έρχονται να δοκιμάσουν το πόσο πειθαρχημένοι μπορούμε να είμαστε, πόσο κυριαρχούμε επάνω στον αέναο κύκλο των επιθυμιών, που γεννά διαρκώς ανάγκες, και διαρκείς απογοητεύσεις, όταν οι ανάγκες αυτές δεν ικανοποιούνται.

Και  είναι ακριβώς αυτό το σημείο, που μας καλεί να διακρίνουμε το πρόσκαιρο από την ευκαιρία, το ψεύτικο από το αληθινό, και το πλαίσιο μέσα στο οποίο μπορούν να αναπτυχθούν τα πράγματα.

Γιατί μπορεί να υπάρξουν ευκαιρίες, και μάλιστα για κάποιους πολύ σημαντικές!

Όμως τον πρώτο και το σημαντικότερο ρόλο για την εξέλιξή τους, θα παίξει το μέγεθος της αυτοπειθαρχίας το οποίο έχουμε σαν άτομα, και κατά πόσο διερευνούμε διεξοδικά καθετί που έρχεται στο δρόμο μας, και δεν βλέπουμε τα πάντα γύρω μας μέσα από το πρίσμα των ροζ γυαλιών μας.

Γιατί, γεγονός είναι πως μόνο όταν ”ελέγχουμε” η βάζουμε σε τάξη τον εαυτό μας, μπορούμε να κυριαρχήσουμε και πάνω στα σχέδια μας.

Το όλο κλίμα έρχεται να δυναμιτίσει το τετράγωνο του Ερμή με τον Ποσειδώνα που κορυφώνεται στην ημέρα της Κυριακής, μία όψη που έρχεται να ενισχύσει τόσο τα προηγούμενα ουτοπικά σενάρια του Ηλίου  με τον Δία, αλλά σε κάποιες πιο ακραίες περιπτώσεις να δημιουργήσει ένα χαοτικό κλίμα τόσο στην επικοινωνία, όσο και μέσα μας, υπεύθυνο για κάθε είδους ψέματα και εξαπατήσεις, και  ως προς τον εαυτό μας, όσο και ως προς τους άλλους!

Γεγονός είναι, ότι υπάρχουν πολλοί τρόποι να ερμηνεύσουμε μία κατάσταση. Αλλά τις περισσότερες φορές επιλέγουμε να την ερμηνεύσουμε σύμφωνα με το πως μας αρέσει, σύμφωνα με το πως την θέλουμε ή μας εξυπηρετεί. Είναι πολύ εύκολο, να δημιουργούμε τις καταστάσεις στο μυαλό μας κατά πως τις έχουμε ανάγκη, κατά πως μας βολεύουν, και κυρίως κατά πως μας κάνουν να νιώθουμε καλά…

Αυτό το κλίμα έρχεται να ενισχύσει το τετράγωνο του Ερμή με τον Ποσειδώνα, ρίχνοντας το αέρινο και μαγικό πέπλο τους πάνω στην αλήθεια, στολίζοντας την με περίτρανα και περίτεχνα ψέματα, τόσο όμορφα που έχουμε την ανάγκη να τα εμπιστευτούμε και να το ακολουθήσουμε…

Αυτό μπορεί να αφορά κάτι απλό: όπως ένα κουτσομπολιό, που μπορεί να κάνουμε στην καθημερινότητά μας ,και που φαινομενικά μοιάζει αθώο αλλά μεταφέρουμε πληροφορίες φορές  που είτε είναι διαστρεβλωμένες, είτε τις  μεταφέρουμε κατά πως τις θέλουμε μέσα από την προσωπική μας οπτική. Και  πολλές φορές αυτό το ”αθώο κουτσομπολιό”, είναι υπεύθυνο για τεράστιες παρεξηγήσεις, ή ακόμα και τη διαστρέβλωση της εικόνας ενός ατόμου η μιας κατάστασης.

Όσο, και το να εμπιστευτούμε σε κάποιον ένα μυστικό μας, και να ακούσουμε το μυστικό αυτό να το συζητάνε τρίτοι, και το αντίθετο φυσικά!

Βεβαίως στις μέρες αυτές υπάρχουν και οι συνειδητές εξαπατήσεις, που στόχο έχουν να ωφεληθούν κάποιοι σε βάρος κάποιων άλλων, για αυτό και  χρειάζονται ιδιαίτερη προσοχή, σε πρόσωπα ή καταστάσεις που δεν γνωρίζουμε, και όσο και αν ακούγονται ωραία ή ιδανικά κάποια πράγματα, καλό είναι να θυμόμαστε πως υπάρχουν  πολλές παγίδες, που μπορεί να βρεθούν στο δρόμο μας…

Γιατί τελικά, η εμπιστοσύνη και ειλικρίνεια που διαθέτουμε προς τον εαυτό μας, την αλήθεια μας, είναι τα μόνα όπλα επάνω στα οποία μπορούμε να στηριχτούμε δημιουργώντας τις δικές μας αρχές και αξίες με τις οποίες πορευόμαστε, και είναι αυτές που πραγματικά μας προστατεύουν από κάθε παγίδα που μπορεί να είναι ντυμένη με μετάξι.

Κρόνος σε ανάδρομη πορεία.

Στην ημέρα της Κυριακής ο χρόνος περνάει σε αναδρομή πορεία Από τις 23 Μαΐου έως τις 11 Οκτωβρίου 2021.

Θα ξεκινήσει από την 13η μοίρα του υδροχόου και θα φτάσει μέχρι την έβδομη επηρεάζοντας τους εκπροσώπους δεκαήμερα των ζωδίων.

Όταν μιλάμε για Κρόνο, μιλάμε για θέματα που σχετίζονται με τη δομή, το κάρμα, την εξουσία, την οργάνωση.

Βρίσκεται στον Υδροχόο, στο παραδοσιακό του σπίτι, κάτι που τον καθιστά πανίσχυρο, να εδραιώσει τα αιτήματά του με τον όποιο τρόπο και το όποιο κόστος.

Εδώ απαιτεί από εμάς να κάνουμε εκείνα τα εξελικτικά βήματα τόσο σε συλλογικό όσο και σε προσωπικό επίπεδο, που σε πολλές περιπτώσεις απαιτούν (όπως πάντα απαιτεί ο Κρόνος) σκληρή δουλειά με τον εαυτό μας.

Τι σημαίνει ανάδρομος Κρόνος?

Στη διάρκεια αυτής της ανάδρομης πορείας του πλανήτη είναι πολύ πιθανό, να έρθουν στο προσκήνιο θέματα τα οποία αφορούν την πολιτική, πρόσωπα εξουσίας, τα οποία αρνούνται να συμβαδίσουν με τις μεταβολές της περιόδου, και την εξελικτική πορεία των πραγμάτων. Και να βρεθούμε μπροστά σε ένα νέο κύκλο αποκαλύψεων, που σκοπό έχουν να αποδημήσουν ότι είναι φθαρμένο και παρωχημένο. Γεγονός είναι ότι η εξέλιξη δεν είναι εύκολη, απαιτεί πολύ και συστηματική εργασία με τον εαυτό μας, και αυτό δεν είναι κάτι που μπορούν να το κάνουν όλοι. Ιδίως οι άνθρωποι οι οποίοι έχουν μάθει να κάνουν αυτό που θέλουν χωρίς να υπολογίζουν τους γύρω τους.

Όμως στη ζωή αυτή τα πάντα είναι ρευστά, με τον ένα ή τον άλλο τρόπο, ο Κρόνος, φροντίζει να δίνει τα μαθήματα που πρέπει, σε αυτούς που τα χρειάζονται και σε αυτούς που δεν έχουν ακολουθήσει τις επιταγές του.

Το διάστημα αυτό είναι πολύ πιθανό να βρεθούμε μπροστά σε αναβολές και ματαιώσεις των σχεδίων μας. Επαγγελματικά θέματα τα οποία έχουμε σε προτεραιότητα ή έχουμε δουλέψει πολύ για αυτά, να μην μπορέσουν να υλοποιηθούν στη φάση αυτή.Κια να χρειαστεί να κάνουμε διορθωτικές κινήσεις, τόσο στον εαυτό μας, όσο και στον τρόπο με τον οποίο διαχειριζόμαστε τα θέματά μας για να μπορέσουμε να τα εξελίξουμε

Οι συναντήσεις του Κρόνου.

Στις 14 Ιούνιου, σχηματίζει για μία ακόμα φορά το τετράγωνο του με τον ουρανό, ενώ παράλληλα θα σχηματίσει και όψη αντίθεσης  με τη Σελήνη από το ζώδιο του Λέοντα δημιουργώντας τον σχηματισμό Τ- τετραγώνου στα σταθερά ζώδια.

Η περίοδος αυτή, δημιουργεί αναταραχές τόσο κοσμικό όσο και σε προσωπικό επίπεδο,  με τις οποίες καλούμαστε να έρθουμε αντιμέτωποι ,ενώ γενικότερα αναβολές και ματαιώσεις στα σχέδιά μας φαίνεται να είναι στην πρώτη γραμμή.

Στις 30 Ιουνίου την αντίθεση των δύο μονομάχων του ζωδιακού, του  Άρη και του Κρόνου, μία όψη η οποία ομολογουμένως Επίσης έρχεται να δυσκολέψει την επικοινωνία τις σχέσεις και τις όποιες εξελίξεις δημιουργώντας ένα κλίμα έντονων συγκρούσεων.

Ενώ στις 6 Ιουλίου σχηματίζει μία όψη αντίθεσης με την Αφροδίτη, δημιουργώντας ανισορροπία στον τομέα των σχέσεων και των συνεργασιών.

1η  και 2 Αυγούστου ο Κρόνος σχηματίζει όψη αντίθεσης με τον ήλιο και τον Ερμή στο ζώδιο του λέοντα, δημιουργώντας και εδώ ένα περιβάλλον αντιπαραθέσεων και εντάσεων ενώ παράλληλα μας φέρνει αντιμέτωπους και με θέματα το παρελθόντος.

Έτσι κι αλλιώς είναι μία εποχή που μας καλεί σε σημαντικές αναθεωρήσεις και ανακατατάξεις, για όλα όσα δεν χειριστήκαμε καλά το προηγούμενο διάστημα και καλούμαστε να ξαναδούμε μία νέα μάτια και μία νέα οπτική.

Να Θυμάστε πως δεν είναι μία εποχή για καινούργια ξεκινήματα, αλλά κυρίως μία εποχή εκκαθαρίσεων των προηγούμενων καταστάσεων, έτσι ώστε να μπορέσουμε να προχωρήσουμε στο επόμενο βήμα μας.

Καλό τριήμερο σε όλους!

Πηγή: My Astro.gr