πλανητικέσ εξελιξεισ 19 εως 21 ιουλιου 2019

Το Σαββατοκύριακο, η Αφροδίτη δηλώνει με έντονο τρόπο την παρουσία της. Φορά το μοιραίο ύφος της, ντύνεται με έντονα χρώματα και συναισθήματα και ετοιμάζεται να συναντήσει την Κυριακή 21/7 τον Πλούτωνα από αντίθεση.

Όλα είναι συχνότητες και δονήσεις. Ό,τι εκπέμπεις αυτό και θα λάβεις! Έρχεσαι αντιμέτωπος με τη δύσκολη πλευρά του εαυτού σου, αυτή που σου γεννά φοβίες, ανασφάλειες, ζήλιες, πάθη κι έντονες επιθυμίες που κατακλύζουν όλο το είναι σου!

Έχεις μάθει να τα θέλεις όλα, ζεις στα σενάρια που φτιάχνει το μυαλό σου κι ακολουθείς τους δαίμονές σου, αυτούς που αργά και βασανιστικά σε οδηγούν στο σκοτάδι, από όπου αν μπεις και είναι πάρα πολύ δύσκολο να ξεφύγεις. Ο Πλούτωνας επιβάλλει κατάδυση στα λαγούμια της ψυχής σου, εκεί όπου η έξοδος και το φως μοιάζουν μακρινές, άπιαστες οάσεις στα βάθη μιας ερήμου. Της δικής σου ερήμου… Αλλά να θυμάσαι: Πάντα υπάρχει η έξοδος διαφυγής!

Όταν ακούς για τον Πλούτωνα, το μυαλό σου γεμίζει πανικό και η ψυχή σου τρόμο. Φοβάσαι ότι σου χαλάει την βολή σου, την ησυχία σου, ότι σε ζορίζει ή σε δυσκολεύει. Έχεις μάθει να τα θέλεις όλα έτσι όπως τα έχεις φανταστεί και όταν κάτι διαφορετικό προκύπτει, χάνεις την ισορροπία σου, αναστατώνεσαι, φοβάσαι…

Εδώ, όμως, βρίσκεται και η πρόκληση! Θα τα καταφέρεις να αδράξεις την τεράστια ευκαιρία που σου προσφέρει; Θα μπορέσεις, άραγε, να αναγεννηθείς;

Ίσως βιώσεις συγκλονιστικές εμπειρίες ή επώδυνες απώλειες. Σε κάθε περίπτωση, να ξέρεις πως θα έχεις τη δύναμη να νικήσεις. Και να μεταμορφωθείς. Να ανακαλύψεις την μαγεία του να πετάς και να βλέπεις τα πάντα από ψηλά. Τα φτερά σου είναι πάντα κολλημένα στην πλάτη σου. Πώς μπορούν να ανοίξουν; Aπλά, με μια αλλαγή στον τρόπο που σκέφτεσαι και ερμηνεύεις τα πράγματα.

Μην το ξεχνάς! Βγες από την απολυτότητα και την κτητικότατα. Διεύρυνε την οπτική σου. Μην προσπαθείς να ελέγξεις, να πιέσεις ή να επιβάλλεις αυτό που θέλεις. Αναγνώρισε την επιλογή, τόσο τη δική σου όσο και των άλλων να είσαι και να είναι ο εαυτός τους. Ποια είναι η συνταγή για μια ουσιαστική σχέση; Σίγουρα δεν χαρακτηρίζεται ούτε από πιέσεις, ούτε από ζήλιες, ούτε από υπαγορεύσεις. Χρειάζεται σεβασμός, συντροφικότητα και, φυσικά, αγάπη! Δώσε αυτά πρώτα στον εαυτό σου, και κατ΄ επέκταση και στις σχέσεις σου. Μην εκβιάζεις και μην πιέζεις καταστάσεις προκειμένου να γίνουν τα πράγματα όπως εσύ τα έχεις σκεφτεί. Άσε τους άλλους να πάρουν ανάσα. Αναγνώρισέ τους το δικαίωμα να είναι διαφορετικοί. Εκεί, άλλωστε, κρύβεται και η ομορφιά τους.

Κυρίως αν ανήκεις στα Παρορμητικά ζώδια (Κριός, Καρκίνος, Ζυγός και Αιγόκερως) που έχουν τον Ήλιο, τον ωροσκόπο ή προσωπικούς τους πλανήτες κοντά στην 21η μοίρα των ζωδίων  πρόκειται να βρεθείς αντιμέτωπος με προκλήσεις που καλείσαι να επεξεργαστείς αποτελεσματικά. Είναι στο χέρι σου να τραβήξεις το σκοινί ή να το χαλαρώσεις.

Την Παρασκευή, ο Ερμής κατά την ανάδρομη πορεία του, περνά για μια ακόμα φορά αυτό το καλοκαίρι στον Καρκίνο και την Κυριακή συναντά τον Ήλιο, στις τελευταίες μοίρες του Καρκίνου. Θα έχεις την ευκαιρία να επανεξετάσεις θέματα που προέκυψαν στα τέλη του Ιουνίου, είτε αυτά αφορούν σχέδια και ιδέες σου, είτε τις σχέσεις σου.

Παράλληλα, θα έχεις την ευκαιρία να ανοίξεις ένα νέο κεφάλαιο σε μια σχέση στην οποία για κάποιο λόγο υπήρξε είτε απομάκρυνση, είτε παρεξήγηση. Επίσης, μπορεί να συζητήσεις εκ νέου ένα σχέδιο σου, που έμεινε σε εκκρεμότητα το προηγούμενο διάστημα. Όλα τα ενδεχόμενα είναι ανοιχτά…

Ειδικά αν ανήκεις στους Κριούς, Καρκίνους, Ζυγούς και Αιγόκερους του τρίτου δεκαημέρου ή όσους έχουν ωροσκόπο ή προσωπικούς πλανήτες στα ζώδια και τα δεκαήμερα αυτά, ο κύκλος αυτός είναι πολύ σημαντικός για την επανεξέταση των όποιων θεμάτων έχεις σε εκκρεμότητα.