ΠΑΝΣΕΛΗΝΟΣ ΣΤΟΥΣ ΔΙΔΥΜΟΥΣ.

Πανσέληνος:27.28′

Δεκανός: Τρίτος.

Σταθερός Αστέρας: Betelgeuse Orionis.

Θεραπεία Τσάκρα: 5o.Βισούντα.

Επιροή ώς τις 2 Ιανουαρίου 2022 , και την Νέα Σελήνη του Αιγόκερω.

Στην ημέρα του Σαββάτου 18 Δεκεμβρίου, έχουμε την τελευταία πανσέληνο της χρονιάς, στην 27η μοίρα των Διδύμων.

Επηρεάζει τους Διδύμους, Τοξότες Παρθένους Ιχθύες των τελευταίων ημερών, αλλά και όσους έχουν ωροσκόπο, ή προσωπικούς πλανήτες, στα ζώδια και τα δεκαήμερα αυτά.

Το φεγγάρι των Διδύμων, έχει ανάγκη να επικοινωνεί, δίνοντας και παίρνοντας δυναμικά, για να μπορεί να διατηρήσει την ισορροπία του.

Και τώρα, περισσότερο από ποτέ, μέσα σε όλες αυτές τις δύσκολες συνθήκες που βιώνουμε, η επικοινωνία γίνεται πολύ πιο επιτακτική και αναγκαία.

Σε κάθε πανσέληνο φωτίζεται κάθε τι που ζει στη σκιά, αυτό που δεν μπορούμε εύκολα να αντιληφθούμε ή δεν θέλουμε να κατανοήσουμε.

 Η αντίθεση του Ήλιου και της Σελήνης, μας φωτίζει τα λάθη τις παραλείψεις και τις αδυναμίες μας.

Στους Διδύμους οι λέξεις αποκτούν μία άλλη δόνηση.

Γίνονται πιο ανάλαφρες, κινούνται πολύ πιο εύκολα, διαχέονται και ανταλλάσσονται με μία γρηγοράδα, και μία εκπληκτική δυναμική!

Αυτό βέβαια, σε πολλές περιπτώσεις, τους δίνει μία ελαφρότητα, και όχι την αξιοπιστία που θα έπρεπε να έχουν.

Πολλές φορές βγαίνουν αβίαστα, χωρίς καμία νοητική επεξεργασία, μην έχοντας συγκεκριμένο στόχο ή σκοπό, απλά διαχέονται στο περιβάλλον, χωρίς καμία έννοια και ουσία.

Και είναι εκεί που μπορεί να δημιουργήσουν και πρόβλημα.

Το να μιλάμε για να μιλάμε, και δεν έχει τίποτα να μας προσφέρει επί της ουσίας. Το να  μιλάμε γιατί έχουμε κάτι να πούμε, που το έχουμε σκεφτεί και επεξεργαστεί είναι εξαιρετικά σημαντικό, και είναι και αυτό που κάνει την διαφορά μεταξύ των ανθρώπων.

Στον κύκλο αυτής της πανσελήνου, ο Ήλιος και η Σελήνη, σχηματίζουν όψεις με το Δία από τον Υδροχόο.

Και η Σελήνη και ο Δίας, βρίσκονται σε αέρινα ζώδια, που εκπροσωπούν τη σκέψη και την επικοινωνία.

Σε αυτές τις γιορτές, η ανάγκη του να βρεθούμε κοντά στους ανθρώπους μας, ή γενικότερα να ανοιχτούμε και σε νέα πράγματα, νέους κοινωνικούς κύκλους, νέες παρέες, να διανθίσουμε την καθημερινότητα μας με καινούργια χρώματα, φαίνεται να μας συνεπαίρνει.

Υπάρχει μια αυξημένη κινητικότητα, ίσως γιατί στερηθήκαμε και πολλά, και τώρα νιώθουμε την ανάγκη να τα αναπληρώσουμε όλα μαζί.

Η πανσέληνος αυτή, πέρα από το ”ελαφρύ” κομμάτι της κοινωνικής ζωής και της επικοινωνίας, δημιουργεί ένα πρόσφορο έδαφος, για πάσης φύσεως επικοινωνιακές γέφυρες, που μπορεί να προάγουν κάθε είδους ζήτημα που μας ενδιαφέρει να επικοινωνήσουμε  να αναπτύξουμε ή να προωθήσουμε.

Δημιουργεί ένα περιβάλλον ευκαιριών, σε πολλές περιπτώσεις σε ζητήματα με τα οποία είχαμε καταπιαστεί στην προηγούμενη χρονιά, και τώρα είναι η ώρα να βάλουμε την τελική πινελιά και να τα ολοκληρώσουμε.

Η Σελήνη βρίσκεται πάνω στον σταθερό αστέρα Bedelegus που βρίσκεται στον αστερισμό του Ωρίωνα.

”Ο μύθος του Ωρίωνα έχει να κάνει με το Δία και τον Ποσειδώνα οι οποίοι μεταμφιεσμένοι επισκέφτηκαν  έναν υπήκοο τους τον Ηλέα, ο  οποίος ήταν πολύ μεγάλος σε ηλικία και ήταν και χήρος, δεν είχε παιδιά, και στεναχωριόταν πολύ για αυτό το γεγονός. Οι Θεοί για να τον ευχαριστήσουν για τη φιλοξενία του,του έφτιαξαν  ένα μωρό από χώμα τον Ωρίωνα.

 Ο Ωρίωνας ήταν φτιαγμένος μόνο από ύλη, δεν είχε ψυχή και το μωρό αυτό το βρήκε στην πόρτα του το επόμενο πρωί.

Το μεγάλωσε περιχαρής, και  ο Ωρίωνας έγινε ένας ψηλός νέος και ένας εξαιρετικός κυνηγός και μάλιστα κυνηγούσε με τη θεά Άρτεμη.

 Όμως είχε ένα μεγάλο ελάττωμα: Καυχιόταν συνεχώς πώς ήταν ο καλύτερος κυνηγός, και ο πιο όμορφος. Η Γη και η Άρτεμις, έστειλαν το Σκορπιό ο οποίος τον δάγκωσε και ο Ωρίωνας έπεσε νεκρός. Λέγεται πως όταν οι θεοί τον έκαναν αστερισμό, τον έβαλαν από την αντίθετη πλευρά της ουράνιας σφαίρας, από τον αστερισμό του Σκορπιού.

Ο Ωρίωνας συμβολίζει την περηφάνια και την ομορφιά της ζωής που αγνοεί την  θνητότητα της. Ήταν φτιαγμένος από ύλη είναι φθαρτός. Ο Σκορπιός είναι το σύμβολο του χρόνου και της επιθυμίας, και έρχεται και καταστρέφει την ύλη με τις δαγκάνες και το κεντρί του.

Ο Betelgeuse βρίσκεται στον δεξιό ώμο του Ωρίωνα και αντιστοιχεί στην έννοια του Άρη και του  Ερμή.

Δημιουργεί το διάστημα αυτό την ανάγκη για οξυδερκείς και κερδοφόρες επιχειρηματικές συναλλαγές, επίσης και την ανάγκη της μάθησης. Θα πρέπει να έχουμε στο νου μας ωστόσο, πως χρειάζεται να δώσουμε μεγαλύτερη βαρύτητα στην πνευματική πλευρά της ζωής, και πως η αλαζονεία και η ασέβεια, η ή έπαρση, είναι ποιότητες φθαρτές και καταστρέφουν το άτομο. Το μόνο που μένει αθάνατο είναι το πνεύμα.

Ο Ερμής, κυβερνήτης αυτής της πανσελήνου βρίσκεται στον Αιγόκερω, και πρόκειται να συναντήσει σε όψη τρίγωνου τον ουρανό.

Η εποχή αυτή έχει εκπλήξεις, οι οποίες έρχονται από κει που δεν το περιμένουμε. Είτε αυτές μπορεί να έχουν τη μορφή ξαφνικών ειδήσεων ή πληροφοριών, που με κάποιο τρόπο μας φαίνονται χρήσιμες στις υποθέσεις  μας, είτε καινούργιες προτάσεις ή επικοινωνιακές δίοδοι κάνουν την εμφάνισή τους, ανοίγοντας ένα μεγάλο μονοπάτι ευκαιριών στο οποίο καλούμαστε να περπατήσουμε.

Πολύ σημαντικός ο ρόλος και του Δία, ο οποίος βρίσκεται στις τελευταίες μοίρες του Υδροχόου, και μία και ο Δίας είναι ο κυβερνήτης του ωροσκόπου της πανσελήνου, φαίνεται πως ο κύκλος αυτός, ανοίγει την πόρτα σε σημαντικές αλλαγές, οι οποίες έχουν σκοπό να μας εισάγουν σε ένα επόμενο πεδίο δυνατοτήτων και εξελίξεων, μία και ο Δίας περνάει στους Ιχθύες όπου είναι και το ζώδιο της παραδοσιακής κατοικίας της του.

Το σημαντικό ωστόσο εδώ , είναι η θέση και πορεία της Αφροδίτης, η οποία στην ημέρα της Κυριακής, πέρνα σε αναδρομή πορεία έως το τέλος του Γενάρη 2022.

Στο διάστημα της αναδρομής Αφροδίτης μπαίνουμε στη σκοτεινή πλευρά των σχέσεων μας, για να ανακαλύψουμε το κίνητρο που μας οδήγησε να συνδεθούμε με  τα πρόσωπα που έχουμε αυτή τη στιγμή στη ζωή μας.

Ζούμε σε έναν κόσμο, που οι σχέσεις, και ο τρόπος με τον οποίο συνδεόμαστε με τους γύρω μας, έχουν να μας προσφέρουν σημαντικά μαθήματα για τον χαρακτήρα μας, και την εξελικτική μας πορεία.

Πολλές φορές ωστόσο, εναποθέτουμε υπερβολικές απαιτήσεις και προσδοκίες στους άλλους, απαιτώντας ο σύντροφός μας να μας βγάλει από τα δύσκολα, από την κατάθλιψη, και να μας δώσει τις λύσεις εκεί που εμείς αδυνατούμε.

Με δύο λόγια να μας κάνει ευτυχισμένους.

Κι αυτό συμβαίνει επειδή έχουμε την λανθασμένη εντύπωση, ότι  εμείς δεν είμαστε  επαρκείς και ολοκληρωμένοι να προσφέρουμε στον εαυτό μας τις λύσεις για την κάλυψη των αναγκών μας. Ότι δεν μπορούμε να δημιουργήσουμε την δική μας ευτυχία(προσωπική, επαγγελματική η κοινωνική )  και περιμένουμε να το κάνει κάποιος άλλος για εμάς.

Στην πραγματικότητα όμως, τίποτα δεν μπορεί να μας ολοκληρώσει, αν δεν κατανοήσουμε εμείς τις ανάγκες, που πηγάζουν από μέσα μας.

 • Κι έτσι το διάστημα αυτό  καλούμαστε να διερευνήσουμε την ποιότητα των σχέσεων μας αλλά και τα κίνητρα που μας κάνουν να επιλέγουμε τις σχέσεις αυτές.
 • Καλούμαστε να αναζητήσουμε και να διερευνήσουμε με έναν εσωτερικό τρόπο, τις κοινωνικές συμβάσεις, που  ωστόσο  δρουν  καταπιεστικά  στον ψυχισμό μας.
 • Να μπορέσουμε να βάλουμε σε μία ακολουθία, σε μία σειρά, τις προτεραιότητες μας, και να τους δώσουμε την σημασία που θα θέλαμε να έχουν στην ζωή μας.
 • Να συντονιστούμε καλύτερα με τον εαυτό μας και τις ανάγκες του.
 • Να βελτιώσουμε τις σχέσεις εκείνες που αξίζουν.
 • Να κλείσουμε τον κύκλο στις σχέσεις που μας ταλαιπωρούν.
 • Να διερευνήσουμε γιατί μπορεί να έχουμε επαναλαμβανόμενα ”τοξικά” μοντέλα σχέσεων που μας κάνουν δυστυχισμένους.
 • Να βρούμε εκείνα τα  σημεία που λειτουργούν συμπληρωματικά με το άλλους γύρω μας.
 • Να  εναρμονίσουμε το μέσα” μας με το ”έξω” μας, να πούμε, να εκφράσουμε στους άλλους αυτό που πραγματικά έχουμε ανάγκη.
 • Να είμαστε περισσότερο ο ”εαυτός” μας.
 • Να υψώσουμε το ανάστημα μας και να πούμε εκείνο το Όχι που εδώ και καιρό έχουμε την ανάγκη να φωνάξουμε, ακόμα και αν ανοίξουμε πόλεμο με τους άλλους.
 • Θα λέγαμε πως ακριβώς επειδή η Αφροδίτη έχει να κάνει με την αλληλεπίδραση που έχουμε στις  σχέσεις που χτίζουμε με τους άλλους ανθρώπους ,οι εποχές αυτές της αναδρομής της, μας βοηθούν να οδηγηθούμε σε μια καλύτερη και πιο ουσιαστική  σύνδεση  με ανθρώπους που  μοιραζόμαστε ένα κοινό σύστημα αξιών, και με τους οποίους, μπορούμε να απολαμβάνουμε επί ίσιος  όροις την συνύπαρξη μας.

Το επόμενο διάστημα θα είναι πολύ σημαντικό, γιατί θα κληθούμε όλοι  ή οι περισσότεροι, να επανεξετάσουμε επί της ουσίας, όλες εκείνες τις σχέσεις οι οποίες για κάποιους λόγους δεν μας καλύπτουν, αλλά επίσης για τους δικούς μας λόγους έχουμε την τάση να τις κρατάμε στη ζωή μας χωρίς να μπορούμε να αποδεσμευτούμε.

Φυσικά και είναι σε ενέργεια και το τελευταίο τετράγωνο του Κρόνου – Ουρανού ,που και αυτό με την σειρά του μας φέρνει μπροστά σε σημαντικές κοσμικές κυρίως εξελίξεις.

Ωστόσο, ο κύκλος αυτός, μας δίνει την ευκαιρία να βγούμε στο φως, να αντικρίσουμε τον κόσμο με πίστη και αισιοδοξία, και να ανανεώσουμε τους στόχους και την ελπίδα μας.

Και μας υπενθυμίζει πως η τύχη βοηθά τους τολμηρούς και  αυτούς που είναι καλά προετοιμασμένοι.

Με αγάπη Ολυμπία.

Καλή Πανσέληνο σε όλους!