ASTRONEWS ΑΠΟ 23 ΕΩΣ 26 ΙΟΥΛΙΟΥ 2021

ΠΑΝΣΕΛΗΝΟΣ ΣΤΟΝ ΥΔΡΟΧΟΟ

Στην ημέρα του Σαββάτου, και μόλις αμέσως μετά την μετακίνηση του ήλιου στο ζώδιο του Λέοντα, έχουμε την πανσέληνο του μήνα, η οποία κορυφώνεται στην 1η μοίρα του άξονα Λέοντα Υδροχόου.

Επηρεάζει άμεσα τους εκπροσώπους του Σταθερού Σταυρού: Ταύρους, Λέοντες, Σκορπιούς και Υδροχόους, των πρώτων ημερών, αλλά και όσους έχουν ωροσκόπο ή προσωπικούς πλανήτες στα ζώδια και τα δεκαήμερα αυτά.

Σε κάθε πανσέληνο έχουμε την σελήνη απέναντι από τον ήλιο. Είναι η ώρα της αποκορύφωσης των γεγονότων που ξεκίνησαν στη Νέα Σελήνη του μήνα. Είναι μία φορτισμένη συναισθηματικά στιγμή, και μία γόνιμη περίοδος,  η οποία βοηθά στην εξέλιξη ή την ολοκλήρωση των προσπαθειών και των  σχεδίων μας.

Ο άξονας Λέοντα- Υδροχόου, κινείται ανάμεσα στο εγώ και το εμείς.

Θέλουμε, επιθυμούμε, προσπαθούμε, να συνυπάρξουμε, να ανταλλάξουμε και να μοιραστούμε με τους γύρω μας, με ομάδες, με φιλίες, αγάπη, συναισθήματα, ιδέες, και πολύ περισσότερο τώρα, σε αυτή την εποχή που η ανάγκη για ανθρώπινη επαφή είναι πολύ πιο ισχυρή μέσα μας.

Αν κάτι μας έμαθε η περίοδος αυτή, με τον Covit-19, να απειλεί ουσιαστικά τον μέχρι τώρα τρόπος ζωής μας, είναι πως στηριχθήκαμε πάνω σε λάθος πρότυπα.

Στρέψαμε την προσοχή μας στην ύλη, και σε ότι συμπαρασύρεται μαζί με αυτήν: δουλειές, χρήμα, εξουσία, αφήνοντας πιο πίσω τις σχέσεις μας. Πριν όμως από τις σχέσεις μας αφήσαμε πιο πίσω τη σχέση μας με τον εαυτό μας.

Αυτό δεν έκανες όταν ξυπνούσες το πρωί να πας στη δουλειά σου: έπινες βιαστικά τον καφέ σου  στο πόδι, έτρωγες βιαστικά  ένα πρωινό ή και  όχι, και ξεκινούσες την ημέρα σου αγχωμένος  από την πρώτη στιγμή που μπορεί να έμπαινες στο αυτοκίνητό σου,και ερχόσουν αντιμέτωπος με  την κίνηση που αντιμετώπιζες, το πότε θα φτάσεις και αν θα φτάσεις εγκαίρως στη δουλειά σου, και αυτή ήταν μόνο η πρώτη φάση.

Και η ίδια η δουλειά, το περιβάλλον, οι άνθρωποι, στις περισσότερες περιπτώσεις  αποτελούν μία πηγή stress άγχους, και ενός ατελείωτου αγώνα δρόμου, που σε καλεί να είσαι συνεπής στα καθήκοντά σου, χωρίς όμως τις περισσότερες φορές  να σου δίνει καμία χαρά και μία καμία ευχαρίστηση.

Στον απόηχο της ημέρας είσαι τόσο κουρασμένος, που δεν αντέχεις να πας πουθενά δεν αντέχεις να κάνεις τίποτα, δεν αντέχεις να δεις κανέναν, και πολύ περισσότερο δεν αντέχεις να ασχοληθείς ούτε με τις βασικές ανάγκες που έχει ο  εαυτός σου!

Και αυτή είναι μία τυπική καθημερινότητα που επαναλαμβάνεται κατ’ εξακολούθηση. Μέσα σε αυτήν, οι περισσότερες  σχέσεις σου λειτουργούν τυπικά, επιφανειακά, χωρίς ουσία, και κυρίως χωρίς χαρά.

Στο δίπολο του λέοντα υδροχόου καλούμαστε να αλλάξουμε αυτές ακριβώς τις ισορροπίες: Αλλά η αρχή χρειάζεται να γίνει διαφορετικά.

Έτσι όπως μας δίνετε από τις γραφές: ”Να τιμάτε ο ένας τον άλλον ως εαυτόν.”

Αυτή η αλήθεια έχει πεδίο εφαρμογής τόσο στις σχέσεις μας με τους άλλους, αλλά κυρίως στη σχέση με τον εαυτό μας, όπου από εκεί ξεκινούν όλα.

Χρειάζεται πρώτα να επαναπροσδιορίσουμε τη σχέση μας με τον εαυτό μας, (Λέοντας) να την τιμήσουμε, να σκύψουμε από πάνω της, και να ακούσουμε την εσωτερική μας φωνή, και ότι έχει αυτή  να μας πει, και το σίγουρο είναι πως έχει να μας πει πολλά!

Να γνωρίσουμε καλύτερα εμάς, να μας φροντίσουμε, να κατανοήσουμε τους φόβους και  τις ανασφάλειες που μας κρατάνε πίσω, να καθησυχάσουμε τις αγωνίες μας, και να μας δώσουμε τον χώρο και τον χρόνο που χρειαζόμαστε.

Για να περάσουμε μετά στη σχέση μας με τους άλλους.(Υδροχόος).

Έχοντας  χτίσει μια καλή σχέση με τον εαυτό μας, θα μπορέσουμε να συνάψουμε καλύτερες σχέσεις, και με τους γύρω μας, να κάνουμε καλύτερες επιλογές σχετικά με τα άτομα που συναναστρεφόμαστε, αναπτύσσοντας  ποιότητες όπως αυτές της αλληλεγγύης, της ενσυναίσθησης, κάτι που θα κάνει τις σχέσεις μας  πιο ουσιαστικές , και  θα είναι αυτές που μας εξυψώνουν και μας εξελίσσουν σαν άτομα.

 Χρειάζεται να εκτιμήσουμε τον εαυτό μας, να συνδεθούμε μαζί του ουσιαστικά, για να μπορέσουμε να εκτιμήσουμε και τους γύρω μας και να συνδεθούμε  μαζί τους σε μια ισότιμη και υγιή βάση.

Ο Κρόνος, παραδοσιακός κυβερνήτης αυτής της πανσέληνου, βρίσκεται στον Υδροχόο, σε αναδρομή πορεία, και μάλιστα σε μία ανοιχτή όψη τετραγώνου με τον ουρανό από το ζώδιο του Ταύρου. (μοντέρνο κυβερνήτη του υδροχόου)

Είναι η εποχή που καλούμαστε να κάνουμε μία στάση από όλη αυτή την ξέφρενη καθημερινότητα την οποία βιώνουμε.

Είναι η στιγμή να διακόψουμε τις παλιές συνήθειες, και ότι μπορεί να μας κάνει να λειτουργούμε στη μηχανική, στον αυτόματο χωρίς να έχουμε ουσιαστική επαφή με τα θέλω και τις επιθυμίες μας.

Γιατί η  μέχρι τώρα πορεία, μας καθιστά αδύναμους, ευάλωτους, και περιορισμένους, σε μία πραγματικότητα που δεν ανταποκρίνεται σε όλα αυτά για τα οποία έχουμε έρθει πάνω σε αυτή τη γη. Χρειαζόμαστε δύναμη για να ζούμε να ακμάζουμε  και να λειτουργούμε

Και τη δύναμη μπορούμε να την αντλήσουμε μόνο από τον εαυτό μας, αλλά  και από τις σχέσεις μας κατ επέκταση.

Στον κύκλο αυτόν ο Ερμής σχηματίζει δύο σημαντικές όψεις. Αρχικά μια όψη τριγώνου με τον Ποσειδώνα.

Χρειάζεται να αναζητήσουμε εκείνες τις πιο λεπτοφυής ενδείξεις που μας συνδέουν με τον κόσμο γύρω μας. Να κατανοήσουμε πως όλοι είμαστε συνδεδεμένοι με όλους επηρεάζουμε ο ένας τον άλλον, οι σκέψεις, οι λέξεις, οι πράξεις μας,  όλα είναι άρρηκτα συνδεδεμένα  με ολόκληρο το σύμπαν γύρω μας.

Η αντίθεση του Ερμή με τον Πλούτωνα στην πανσέληνο αυτή, δυσκολεύει την επικοινωνία, την κάνει να καταδύεται σε πολύ βαθιά και σκοτεινά νερά, σκέψεις οι οποίες έχουν έναν ιδιαίτερα απαισιόδοξο χαρακτήρα: Αυτόν που δεν σε αφήνει  να σηκώσεις το βλέμμα σου στον ουρανό . Σε αναγκάζει να κινείσαι στα σκοτεινά λαγούμια ενός ανήλιαγου βυθού που δεν φτάνει ποτέ το φως της ημέρας. Όμως αυτή είναι και η παγίδα της εποχής που διανύουμε: Ο φόβος…

Πως ότι και να κάνουμε δεν μπορούμε να τα καταφέρουμε.

Όμως αξίζει να προσπαθήσουμε. Ο καθένας από μόνος του και όλοι μαζί.

Τυχαία φαινομενικά γεγονότα, άνθρωποι που έρχονται στη ζωή μας με σκοπό να την αλλάξουν, εξελίξεις που είναι εκτός αυτών που έχουμε φανταστεί  η σχεδιάσει, είναι σενάρια που θα παίξουν μέσα στο διάστημα που θα διανύσουμε. Και μπορεί να μας βγάζουν έξω από το σχεδιασμό μας, όμως στις περισσότερες φορές  είναι εκείνο το καμπανάκι που χτυπάει, όταν τα πράγματα δεν πηγαίνουν καλά για να μας επαναφέρει στο δρόμο που πρέπει να περπατήσουμε.

Μία και το κατώφλι της εποχής του Υδροχόου, χρειάζεται να μας βρει αφυπνισμένους.

Βεβαίως η κάθε επιλογή έχει το τίμημα της. Η συνήθεια πάντως  έχει το πιο δύσκολο.

Καλή πανσέληνο σε όλους.

Πηγή: My Astro.gr