ΝΕΑ ΣΕΛΉΝΗ ΣΤΟΝ ΥΔΡΟΧΌΟ

Μέσα από τις δυσκολίες αντιλαμβάνεσαι το  μεγαλείο σου!

Νέα σελήνη στο ζώδιο του Υδροχόου, που  κορυφώνεται στην ημέρα της Τρίτης 1η Φεβρουαρίου, στις 7,45 πμ, και στην 12η μοίρα του ζωδίου.

Θα έχει ισχύ έως τις 16 Φεβρουαρίου που είναι και η Πανσέληνος του μήνα.

Στον κύκλο αυτόν δέχονται ισχυρές επιρροές οι εκπρόσωποι του σταθερού Σταυρού, Ταύροι, Λέοντες, Σκορπιοί και Υδροχόοι του δεύτερου δεκαημέρου αλλά και όσοι έχουν ωροσκόπο ή προσωπικούς πλανήτες στα ζώδια και τα δεκαήμερα αυτά.

 Ο Φρήντιχ Νίτσε έλεγε πως ”Ελευθερία είναι η θέληση να είναι κανείς υπεύθυνος απέναντι στον εαυτό του.”

Ο κύκλος αυτής της νέας σελήνης έρχεται να σου  επιβάλλει να διαλέξεις  το δρόμο που θα ακολουθήσεις :

Ποιος θα είναι;

Και κυρίως από ποιον θα ορίζεται, από εσένα  ή από τους άλλους;

Επιλέγεις  να ακολουθήσεις  αυτό που θέλει η ψυχή σου , ή αυτό που σου   επιβάλλουν οι όποιοι άλλοι;

Σε πολλές περιπτώσεις ο συμβιβασμός είναι απαραίτητος, μέχρι εκεί όμως που δεν θίγεται η αξιοπρέπεια αλλά και οι ανάγκες σου.

Συχνά όμως δεν μιλάμε για τους απλούς συμβιβασμούς που όλοι λίγο ως πολύ κάνουμε στην καθημερινότητά μας, για να επιβιώσουμε για να συν υπάρξουμε, και να διεκπεραιώσουμε τις δουλειές ή τη ζωή μας.

Μιλάμε για αυτούς τους συμβιβασμούς που αλλάζουν δομικά το ”είναι” σου  την ύπαρξή σου ,σε αλλοιώνουν σαν προσωπικότητα, και σε κάνουν να είσαι και να συμπεριφέρεσαι σαν να είσαι κάποιος άλλος.

Αυτές που σε κάνουν να βαλτώνεις, να νιώθεις πως βρίσκεσαι σε αδιέξοδο, και δεν μπορείς με τίποτα να βρεις εκείνες τις ισορροπίες που χρειάζεσαι για να ζήσεις, να χαρείς και πολύ περισσότερο να δημιουργήσεις.

Αυτή η συμβιβασμένη ζωή σου, μπαίνει τώρα στο μικροσκόπιο, και θα αναζητήσει διέξοδο.

Τώρα μπορεί να νιώσεις πως δεν πάει άλλο, δεν αντέχεις να βιώνεις τον καθημερινό ρόλο του θύματος, την καταπάτηση της ταυτότητας, των αρχών και των αξιών σου, και να αναζητήσεις το ΄΄οξυγόνο΄΄ που έχεις την ανάγκη για αναπνεύσεις ελεύθερα.

Στον κύκλο αυτόν έχει πολύ ενεργή συμμετοχή ο Κρόνος , αλλά και ο ανατρεπικός Ουρανός και οι δύο κυβερνήτες του Υδροχόου,  μία και σχηματίζουν   όψεις  με τα φώτα (Ήλιος Σελήνη), και σε αναγκάζει μέσα από τα γεγονότα της περιόδου, (που σε πολλές περιπτώσεις σε φέρνουν αντιμέτωπο με την πραγματικότητα )και σε καλούν να πάρεις συγκεκριμένη θέση.

Την περίοδο αυτή θα αναζητήσεις την ελευθερία σου πολύ περισσότερο πολύ πιο έντονα σπάζοντας συχνά δεσμούς. η δεσμά που σε κρατούσαν εγκλωβισμένο σε καταστάσεις που δεν σου αναλογούσαν, αλλά που δεν άντεχες σε καμία περίπτωση να αντιμετωπίσεις.

Να θυμάσαι πως ότι συμβαίνει τώρα δεν είναι καινούργιο.

Είναι καταστάσεις που μπορεί να κουβαλάς από το παρελθόν σου, και που έχει έρθει η στιγμή να τις αντιμετωπίσεις.

Σε κάποιες άλλες περιπτώσεις, και στο θετικό σενάριο του κύκλου αυτού, είναι πολύ πιθανό να αναλάβεις καινούργιες ευθύνες, ίσως σε κάποιες περιπτώσεις και μεγαλύτερες από αυτές που αντέχεις, όμως τώρα χρειάζεται να κινηθείς  σε απόλυτα όρια και πλαίσια για να μπορέσεις να ανταπεξέλθεις.

Ίσως είναι η στιγμή να βρεις την αιτία πίσω από το αποτέλεσμα, να ανακαλύψεις και νέες ανθρώπινες συνδέσεις, μέσα από τις οποίες μπορείς να στηριχτείς ή να βοηθηθείς σε ότι διαχειρίζεσαι ή αντιμετωπίζεις, και να είναι αυτό ένα πραγματικό παράθυρο ελπίδας και αισιοδοξίας για την εξέλιξή σου.

Λίγο παρακάτω στην ημέρα της Παρασκευής 4 Φεβρουαρίου,ο Ερμής περνά σε ορθόδρομη πορεία,  αποκαθιστώντας σταδιακά τις ισορροπίες που διαταράχθηκαν το προηγούμενο διάστημα, και δίνοντας τη δυνατότητα να επικοινωνήσουμε σε ένα πιο υγιές κλίμα, τα οποία αιτήματα μπορεί να μας προβλημάτισαν το προηγούμενο διάστημα.

Ίσως η ελπίδα του κύκλου αυτού, να έρχεται από δύο άλλους πλανήτες τον Άρη και το Δία, και τη συνάντησή τους μέσα από την όψη εξαγώνου που σχηματίζουν.

Και οι δύο είναι πολύ ισχυρή είναι και ο Άρης ενώ βρίσκεται στο ζώδιο της έξαρσης του, αλλά και ο Δίας στο  ζώδιο της παραδοσιακής κατοικίας του.

Η συνάντηση τους μπορεί να είναι ο λόγος που δημιουργεί ευοίωνες συνθήκες στις όποιες αλλαγές προετοιμάζονται.

Κυρίως η εποχή αυτή φέρνει έναν άνεμο αλλαγής σε ότι σχετίζεται με επαγγελματικά/οικονομικά θέματα που ωστόσο χρειάζονται και την δική σου δράση για να ολοκληρωθούν.

Σε κάθε περίπτωση ωστόσο, ο κύκλος αυτός δεν είναι εύκολος, μια και σε καλεί να πάρεις την ευθύνη για κάθε κατάσταση που βιώνεις, κάθε πρόσωπο που συναναστρέφεσαι,κάθε γεγονός που δεν σε βρίσκει σύμφωνο.

Κι εδώ, μόλις υψώσεις το ανάστημα σου, αρχίζεις και αντιλαμβάνεσαι το μεγαλείο σου….

Γιατί έχεις μεγαλείο απλά δεν σου το είχε πει κανείς ως σήμερα…

Τώρα το ανακαλύπτεις μόνος σου κι αυτό έχει ιδιαίτερη αξία!

Με αγάπη

Ολυμπία