ΝΕΑ ΣΕΛΗΝΗ ΣΤΟΝ ΤΑΥΡΟ

Δίας στους Ιχθύες.

Κορυφώνεται στην ημέρα της Τρίτης,8.59μμ,στην 21η μοίρα του Ταύρου.

Επηρεάζει τους εκπροσώπους του σταθερού Σταυρού Ταύρους Λέοντες Σκορπιούς και Υδροχόους που έχουν τον ήλιο τους τον ωροσκόπο τους ή προσωπικούς πλανήτες κοντά  στην 21η μοίρα του ζωδίου.

Είναι ένας πολύ σημαντικός κύκλος για πολλούς λόγους, και ένας από αυτούς είναι ότι η επόμενη πανσέληνος στις 26 του μήνα συνοδεύεται και από την πρώτη σεληνιακή έκλειψη της χρονιάς.

Ο ταύρος είναι το πρώτο από τα ζώδια της γης.

Εδώ καλλιεργούμε τη σχέση μας με τον εαυτό μας, αλλά και ότι εκτιμάμε και αγαπάμε περισσότερο. Ερχόμαστε σε επαφή, με τη σχέση που χρειάζεται να καλλιεργήσουμε με τη φυσική πλευρά της ζωής, να ανακαλύψουμε την ισορροπία που μας δίνει η επαφή μας με τη φύση, να εκτιμήσουμε τους πόρους της, και να τους σεβαστούμε.

Μας φέρνει επίσης σε επαφή με τη γήινη δύναμη, την κοινωνική θέση, την ιδιοκτησία, την ικανότητα ελέγχου των άλλων, την τέχνη, αλλά και τον αισθησιασμό και την ομορφιά. Όλα αυτά, είναι θέματα που πολύ εύκολα μπορεί το πνεύμα να προσκολλάται, και να αποτελούν κύριο λόγο ύπαρξης για τον άνθρωπο.

Η πρόκληση του Ταύρου και η φωτεινή του πλευρά, είναι να δούμε πέρα από τη φυσική μορφή της προσκόλλησης μας, σε αντικείμενα, σε χρήμα, σε πρόσωπα, σε κοινωνική θέση η δύναμη, η τη δυνατότητα να εξουσιάζουμε τους άλλους, αλλά να διακρίνουμε τις πνευματικές αξίες που μας υποδεικνύει.

Στα αλήθεια, δεν γίνεσαι ευτυχισμένος επειδή έχεις χρήματα σε μία δουλειά που μπορεί να σε καταδυναστεύει, αλλά να σου προσφέρει ένα πολύ μεγάλο εισόδημα.

 Γίνεσαι ευτυχισμένος, όταν κάνεις αυτό που αγαπάς, και μπορείς να του αφιερώνεσαι ολοκληρωτικά.

Γίνεσαι ευτυχισμένος, όταν δεν ελέγχεις τους άλλους, αλλά μπορείς να λειτουργήσεις ισότιμα, και όταν τους επιτρέπεις  να είναι ο εαυτός τους, και μέσα από την ελευθερία αυτή να σε αγαπάνε και να τους αγαπάς.

Γίνεσαι ευτυχισμένος όταν δεν προσκολλάσαι, στην ύλη στα χρήματα το έχω και το κατέχω.

Γιατί τελικά η ουσία της ζωής, είναι να της επιτρέπεις να ρέει αβίαστα, χωρίς προσκολλήσεις, που το μόνο που καταφέρνουν είναι να σε βγάζουν από το στόχο και από το κέντρο σου, και να σε γεμίζουν αγωνίες.

Στο ρείκι, ο ταύρος εκπροσωπείται από το πρώτο τσάκρα.

Το πρώτο τσάκρα σχετίζεται με την φυσική οικογένεια ,και την ασφάλεια που παρέχει στο άτομο.

Την ικανότητα να κερδίζεις τα προς το ζην. Την ικανότητα να υπερασπίζεσαι τον εαυτό σου και να αισθάνεσαι άνετα.

 Και σχετίζεται με την ιερή αλήθεια που λέει πως τα πάντα είναι ένα!

Εμπεριέχει το μήνυμα, ότι είμαστε συνδεδεμένοι με όλα όσα έχουν ζωή, και ότι οι επιλογές που κάνουμε και οι πεποιθήσεις που έχουμε, επιδρούν στο σύνολο της ζωής.

Οργανικά σχετίζεται με τη βάση της σπονδυλικής στήλης, τα πόδια τα κόκκαλα τα πέλματα και το ανοσοποιητικό σύστημα.

Τα φώτα (ήλιος Σελήνη) σχηματίζουν μία όψη εξαγώνου με τον Ποσειδώνα.

Είναι η στιγμή να επιτρέψουμε στον εαυτό μας, να συνδεθεί ξανά, και σε μια άλλη βάση, με όλους αυτούς που μπορεί η καθημερινότητα να μας έχει απομακρύνει.

Να ακολουθήσουμε ένα ιδανικό μας, να ονειρευτούμε, οραματιστούμε το επόμενο μονοπάτι που θα περπατήσουμε. Να δώσουμε και να λάβουμε χωρίς δεύτερες σκέψεις, επιτρέποντας στη ροή να μας συντονίσει με όλα όσα βρίσκονται γύρω μας.

Να αγαπήσουμε και να αγαπηθούμε σε μία νέα βάση, ελεύθερα, χωρίς όρους και όρια, και να ανακαλύψουμε το μεγαλείο που κρύβει μία ειλικρινής και ουσιαστική ανθρώπινη επαφή.

Το εξάγωνο που σχηματίζει Ο Άρης με τον Ουρανό, μας φέρνει σε επαφή με καινούργιες και ασυνήθιστες εμπειρίες η πρόσωπα. Όσο περισσότερο ανοίγουμε την πόρτα στο άγνωστο, τόσο περισσότερο επιτρέπουμε στις καταστάσεις να μας εκπλήξουν ευχάριστα.

Το τρίγωνο που σχηματίζει ο Ερμής με τον Κρόνο, έρχεται να ενισχύσει κάθε ζήτημα που έχει πρακτική χροιά. Είναι εδώ που μπορούμε να σχεδιάσουμε λεπτομερώς το πρόγραμμά μας, το σχέδιο μας, για να μπορέσουμε να το επικοινωνήσουμε ή να επιτύχουμε το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα.

Είναι ένας ευοίωνος κύκλος μέσα από τον οποίο μπορούμε να ανοίξουμε έναν νέο εξελικτικό κύκλο, τόσο σε ότι αφορά τα οικονομικά μας ζητήματα, όσο και σε ότι σχετίζεται με τις σχέσεις μας.

Το πολύ σημαντικό στον κύκλο αυτόν της Νέας Σελήνης, είναι η μετακίνηση του Δία, στο ζώδιο των Ιχθύων στην ημέρα της Πέμπτης. Θα μείνει σε αυτήν τη ζωδιακή περιοχή έως τις 28 Ιουλίου, ενώ στις 20 Ιουνίου θα περάσει σε αναδρομή πορεία ως τις 19 Οκτωβρίου 2021.

Θα φτάσει μέχρι τη δεύτερη μοίρα του ζωδίου και μετά θα περάσει σε αναδρομή πορεία.

ΔΙΑΣ ΣΤΟΥΣ ΙΧΘΥΕΣ.

Ο Δίας κολυμπάει στα βαθιά νερά των ιχθύων, και είναι πολύ χαρούμενος, μία και οι ιχθύες είναι η παραδοσιακή κατοικία του Δία.

Ο μεγάλος δάσκαλος του ζωδιακού, μας δίνει τώρα μία πρώτη γεύση από αυτό που θα ακολουθήσει όταν θα περάσει οριστικά στο ζώδιο των ιχθύων. (29 Δεκεμβρίου 2021)

Αρχικά, έρχεται να μας θυμίσει, πως η πιο σημαντική γνώση δεν προέρχεται μέσα από την ανάγνωση βιβλίων, την επικοινωνία, τις διαλέξεις,  ή το σχολείο.

Η πιο σημαντική γνώση είναι αυτή που γνωρίζει ήδη η ψυχή μας, και τώρα είναι η στιγμή, να την ανακαλύψουμε! Το διάστημα αυτό, είναι πολύ σημαντικό να έρθουμε σε επαφή με τις εσωτερικές μας ποιότητες, τον εσωτερικό μας εαυτό, είτε μέσα από προσωπική αναζήτηση, (και σε αυτό βοηθάνε τεχνικές όπως ο διαλογισμός ή η γιόγκα η το ρέικι ), ή μέσω ενός καθοδηγητή, ενός ειδικού, που θα βοηθήσει στο να διερευνήσουμε εκείνες τις κρυφές πτυχές του ασυνειδήτου που όμως είναι τόσο σημαντικές στην εξελικτική μας πορεία.

Οι Ιχθύες, είναι το ζώδιο που σχετίζεται με τη διαίσθηση. Κυβερνά τον ασυνείδητο νου, καθώς και το βαθύτερο εαυτό μας, με όλους τους φόβους τις ανασφάλειες, αλλά και το μεγαλείο που κρύβει.

Είναι το ζώδιο που σχετίζεται με την πνευματικότητα.

Ο Δίας είναι ο πλανήτης της φιλοσοφίας και της θρησκείας. Όταν αυτά τα δύο συνεργάζονται, αυτό που αναδύεται έντονα είναι η έννοια της πίστης, και πώς υποστηρίζεται από τον καθέναν από εμάς.

Εδώ μπορούμε να ανακαλύψουμε τον οδηγό μας στο χώρο  των υπόγειων δυνάμεων της ζωής μας.

  • Τι είναι εκείνο που μπορεί να ενισχύσει την πίστη μας?
  • Πώς μπορούμε να ανακαλύψουμε το μεγαλείο που κρύβουμε μέσα μας?
  • Πώς μπορούμε να απαλλαχθούμε από όλες εκείνες τις δυσλειτουργικές πεποιθήσεις που μας κάνουν να πηγαίνουμε κόντρα στο ρεύμα της ζωής μας?

Ο Δίας στους ιχθύες είναι μία στιγμή που πραγματικά μπορεί να μας βοηθήσει να διευρύνουμε τις δικές μας απόψεις για τον εαυτό μας αλλά και για όλους όσους βρίσκονται γύρω μας. Είναι η στιγμή που μπορεί να ανακαλύψουμε την άλλη πλευρά του κόσμου αυτού, την πιο πνευματική, αλλά και την πιο ουσιαστική.

Ένας άλλος τομέας που ενισχύεται με το Δία στους ιχθύες είναι ο τομέας της αλληλεγγύης. Το διάστημα αυτό είμαστε πολύ πιο πρόθυμοι να σταθούμε και να βοηθήσουμε όσους έχουν ανάγκη, ανακαλύπτοντας  το μεγαλείο της προσφοράς, η οποία επιστρέφεται πίσω πολλαπλή.

Είναι μία υπέροχη στιγμή, μέσα από την οποία μπορούμε να αναγνωρίσουμε τον εαυτό μας τους γύρω μας, να τους δούμε με μία νέα οπτική, να κατανοήσουμε, να αγαπήσουμε, και  να κάνουμε καινούργια όνειρα.

Αυτό που χρειάζεται περισσότερη προσοχή με τον Δία να κινείται στο ζώδιο των ιχθύων, είναι μία τάση να βλέπουμε τη μεγάλη εικόνα, να οραματιζόμαστε μεγαλεπήβολα σχέδια χάνοντας τη λεπτομέρεια και την ουσία. Το σημαντικό εδώ είναι να μείνουμε γειωμένη σε αυτά που μπορούμε να κάνουμε και όχι σε αυτά που θα θέλαμε εξαρχής.

Είναι σημαντικό να θυμόμαστε πως ένα βήμα τη φορά, είναι ικανό να μας φτάσει στο αποτέλεσμα που θέλουμε.

Από την νέα θέση του Δία ευνοούνται ιδιαίτερα οι εκπρόσωποι της υδάτινης τριπλότητας, καρκίνοι σκορπιοί και ιχθύες, των πρώτων ημερών αλλά και όσοι έχουν ωροσκόπο η προσωπικούς πλανήτες στα ζώδια και τα δεκαήμερα αυτά.

Καλή εβδομάδα και καλή νέα σελήνη σε όλους!

Πηγή: My Astro.gr