ΝΕΑ ΣΕΛΗΝΗ ΣΤΟΝ ΣΚΟΡΠΙΟ.

4 Νοεμβρίου 2021

Κορυφώνεται στην ημέρα της Πέμπτης, 4 Νοεμβρίου, στις 11.14 μμ, στην 12,40′ μοίρα του Σκορπιού, με έντονη την συμμετοχή του Ουρανού.

Θα επηρεάσει τους Ταύρους, Λέοντες, Σκορπιούς και Υδροχόους του δευτέρου δεκαημέρου, αλλά και όσους έχουν ωροσκόπο η προσωπικούς πλανήτες στα ζώδια και τα δεκαήμερα αυτά.

Η επιρροή της θα είναι σε ισχύ έως τις 19 Νοεμβρίου που έχουμε την Πανσέληνο στον Ταύρο και που συνοδεύεται από την προτελευταία σεληνιακή έκλειψη της χρονιάς.

Ο καινούργιος σεληνιακός μήνας που ξεκινάει με τη νέα σελήνη του Σκορπιού, ορίζει ένα Νέο κύκλο ενάρξεων, ο οποίος δεν θα έχει καμία σχέση με ότι έχουμε ζήσει μέχρι τώρα!

Ζούμε σε μια εποχή, που η κύρια αναπαραγωγή της είναι ο φόβος. Όπου και αν γυρίσεις το βλέμμα σου, το κάθε τι γύρω σου, αναπαράγει ένα μοντέλο φόβου που σε κάνει να ακινητοποιείσαι.

Και όταν συμβαίνει αυτό, δεν έχεις ξεκάθαρο στόχο, δεν μπορείς να οραματιστείς το επόμενο βήμα σου, δεν μπορείς να ξεδιπλώσεις το μεγαλείο σου, παρά αναζητάς να κρυφτείς μέσα στα σκοτεινά υπόγεια του μυαλού σου, εκεί που μέσα στο σκοτάδι νιώθεις σίγουρος και ασφαλής.

Προτιμάς να μείνεις  ασφαλισμένος  στην όποια ”ζώνη άνεσης” έχεις  επιλέξει, ακόμα και αν είναι πολύ στενή για τα μέτρα σου.

Και δεν το συνειδητοποιείς , αλλά αυτό το ”σκοτεινό μέρος” αλλοιώνει τόσο πολύ την σκέψη σου και την ζωή σου, με έναν ύπουλο και υπόγειο τρόπο , γιατί πολύ απλά σε κάνει να παραιτείσαι από το όνειρο, από την επιθυμία και ενίοτε και από την ίδια την ζωή.

Καθηλώνεσαι στο ίδιο μέρος, επιλέγοντας την ασφάλεια, σε μια δουλειά που δεν σου αρέσει, σε μια σχέση τοξική, τρέμοντας τον φόβο της μοναξιάς, από ανύπαρκτες φιλικές σχέσεις από τον φόβο μιας προδοσίας, η έλλειψης κατανόησης, αποκόπτοντας αυτόματα τον εαυτό σου, από κάθε πιθανότητα χαράς, αγάπης στοργής η φροντίδας.

Έχεις μάθει να συμβιβάζεσαι, να λες ναι εκεί που θα ήθελες να βροντοφωνάξεις ένα Όχι, μπαίνοντας έτσι σε έναν ρόλο θύματος που δεν σου αναλογεί, αλλά τον υπομένεις στωικά.

Παραδέξου το. Ο Φόβος σε ελέγχει.

Ελέγχει την σκέψη σου, το μυαλό σου, την ύπαρξή σου ολόκληρη, και εκφράζεται μέσα από ένα σωρό αρνήσεις:

Δεν μπορώ να κάνω σχέση.

Δεν μπορώ να βρω την δουλειά που θέλω.

Δεν με αγαπάνε.

Δεν έχω φίλους.

Δεν έχω κοινωνική ζωή.

Δεν, δεν δεν …..

Ο κατάλογος είναι ατελείωτος και ο καθένας μας, έχει το  δικό του ΔΕΝ να προσθέσει.

Και ζεις  τόσο πολύ μέσα στον φόβο, που έχεις  ξεχάσει πως είναι να ζεις  χωρίς αυτόν.

Φοβάσαι να μιλήσεις.

Φοβάσαι να διεκδικήσεις.

Φοβάσαι να αγαπήσεις.

Φοβάσαι να αγαπηθείς.

Και στην ουσία φοβάσαι την ζωή. Και είναι εδώ που καθηλώνεσαι.

Φοβάσαι το άγνωστο, και οτιδήποτε μπορεί να περικλείει αποκλείοντας τον εαυτό σου από τα δώρα που μπορεί να σου φέρει.

Φοβάσαι οτιδήποτε μπορεί να σου ανατρέψει τα σχέδια σου.

Και τελικά έχεις μάθει να ζεις μαζί του.

Όμως η ζωή, έχει τους δικούς της νόμους και κανόνες. Και οι Ουρανοί επίσης.

Και θα σε φέρουν αντιμέτωπο, με όλα εκείνα που επιμελώς αποφεύγεις. Και μάλιστα, θα σου τα δώσουν με έναν τέτοιο τρόπο, που δεν θα μπορείς παρά να τα αντιμετωπίσεις.

Όχι για να σε φοβίσουν, αλλά για να σε ελευθερώσουν.

Και στην Νέα αυτή Σελήνη, είναι ο Ουρανός αυτός που θα σε ταρακουνήσει.

Αυτός ο ανατρεπτικός πλανήτης που συναντά σε ακριβή όψη αντίθεσης τα φώτα,(ήλιο σελήνη) στην 12η μοίρα του άξονα Ταύρου -Σκορπιού.

Κάθε αλλαγή, χρειάζεται μια αντίδραση απέναντι σε ότι μπορεί να καταδυναστεύει την ύπαρξη σου.

Και τώρα ό Ουρανός μπορεί να σου δώσει πολλούς λόγους και αφορμές, για να υψώσεις το ανάστημα σου, και να πεις εκείνο το Όχι που εδώ και καιρό θέλεις να εκστομίσεις αλλά δεν μπορούσες.

Είναι η επανάσταση που ήθελες να κάνεις αλλά δεν τολμούσες. Η αποκάλυψη που σε κάνει να βλέπεις το φώς ξανά.

Ναι, ο κύκλος της Νέας Σελήνης έχει επαναστάσεις και αλλαγές. Είναι ο κεραυνός που πέφτει απότομα και ξαφνικά επάνω σου, και σε ταρακουνά συθέμελα.

Η αφύπνιση που σε κάνει να βλέπεις τα πράγματα διαφορετικά.

Η βαθιά επιθυμία που καταπίεζες χρόνια τώρα, από φόβο, αλλά καταστρατηγούσε την ελευθερία σου.

Και μπορεί να δεις την ζωή σου να αλλάζει και εξαιτίας των άλλων, ιδιαίτερα αν υπάρχουν στην ζωή σου πρόσωπα τα οποία ασκούν σε εσένα μια μορφή εξουσίας, άμεσα η έμμεσα.

Να αποδεσμευτείς για παράδειγμα, με τον ένα η τον άλλο τρόπο, από μια δουλειά που σε καταπίεζε χρόνια τώρα, και που ήθελες να φύγεις αλλά δεν τολμούσες.

Να αποδεσμευτείς από μια τοξική σχέση που καταδυναστεύει χρόνια την ύπαρξη σου, και σε έκανε δυστυχισμένο.

Ότι γίνεται τώρα, μπορεί να έχει ξαφνικό και ρηξικέλευθο χαρακτήρα, όμως δεν είναι καινούργιο. Αφορά όποιον τομέα στην ζωή σου (ανάλογα και το που λαμβάνει χώρα η Νέα Σελήνη στον γενέθλιο χάρτη σου) και αλλάζει άρδην το τοπίο του.

Βεβαίως, μπορεί να μην είσαι προετοιμασμένος για κάτι τέτοιο, και να νιώσεις να αποδιοργανώνεσαι.

Γι αυτό σε κάθε περίπτωση δώσε χρόνο στον εαυτό σου, και μην βιαστείς να βιώσεις τον φόβο της ακινητοποίησης.

Είναι ανθρώπινο να φοβάσαι η να μην μπορείς προς στιγμήν να διαχειριστείς το άγνωστο, αλλά μην δίνεις επιπλέον χώρο στο φόβο σου να σε ελέγχει.

Και σε κοσμικό επίπεδο, μπορεί να έρθουμε αντιμέτωποι με ξαφνικά γεγονότα που έχουν επαναστατικό χαρακτήρα, απέναντι σε ότι καταστρατηγεί την ελευθερία των ανθρώπων.

Ο Άρης κυβερνήτης αυτής της Νέας Σελήνης βρίσκεται και αυτός στο ζώδιο του Σκορπιού και ετοιμάζεται να υψώσει το ανάστημα του απέναντι σε έναν εξίσου ισχυρό αντίπαλο: Τον Κρόνο.

Το παλιό απέναντι στο καινούργιο, η υπερνίκηση του προβλήματος για κάποιον που πραγματικά έχει αποφασίσει ότι θα το ξεπεράσει, το ξεπέρασμα του εγκλωβισμού και του αδιέξοδου με την αποφασιστικότητα.

Ναι ο κύκλος αυτός είναι για  δυνατούς παίκτες.

Και φυσικά υπάρχει και ο φόβος του αγνώστου, αυτός που βγαίνει σε κάθε δυσκολία η κάθε απρόβλεπτη κατάσταση. Σε κανονικές δόσεις μας προστατεύει και μας κάνει να παίρνουμε τα μέτρα μας και να προστατευόμαστε.

Αυτό χρειαζόμαστε. Τον φόβο που προστατεύει και όχι τον φόβο που καθηλώνει και ακινητοποιεί.

Γιατί το ρεύμα της ζωής κυλάει και θα κυλάει πάντα. Ακολούθησε το με πίστη και γενναιότητα, και είναι σίγουρο πως θα σε πάει εκεί που πρέπει να είσαι!