ASTRONEWS ΑΠΟ 8 ΕΩΣ 10 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2021

Ήλιος σύνοδο Ερμή (ανάδρομο)

Ερμής σύνοδο ‘Αρη.

Ο Κρόνος περνά σε ορθόδρομη πορεία.

Μια πολύ ενδιαφέρουσα πλανητική συγκυρία λαμβάνει χώρα στο πλανητικό σκηνικό, με τον Ήλιο να συναντά σε όψη συνόδου τον ανάδρομο Ερμή και τον Άρη, στο ζώδιο του Ζυγού.

Βεβαίως , ο ήλιος βρίσκεται στην αδυναμία του Άρη και ο Άρης στην πτώση του Ηλίου. Βρίσκονται σε αμοιβαία υποδοχή από αδυναμία, ενω ο Ερμής βρίσκεται στην πτώση του Ηλίου και στην αδυναμία του Άρη.

Αυτό σημαίνει πως δεν μπορούν να συνεργαστούν ομαλά και αρμονικά μεταξύ  τους, δημιουργώντας διαφόρων ειδών προβλήματα και πονοκεφάλους στην καθημερινότητα μας.

Αρχικά στο αέρινο ζώδιο του Ζυγού, εκείνο που επηρεάζεται πρώτιστα, είναι οι σχέσεις μας, μια και έρχονται αντιμέτωπες με  εκείνη την δύσκολη πλευρά του εαυτού, που βγαίνει όταν γινόμαστε απαιτητικοί από τους άλλους (και το αντίθετο φυσικά) αλλά δεν είναι μόνο αυτό.

Φαίνεται, πως τις μέρες αυτές, θα κληθούμε να διαχειριστούμε θέματα η σχέσεις από το παρελθόν μας, που για τους δικούς μας η τους δικούς τους λόγους, έχουν έναν μεγάλο η μεγαλύτερο βαθμό δυσκολίας από τον συνηθισμένο, η έχουν την τάση να μας φορτίζουν συναισθηματικά.

Κι επειδή ακριβώς, ενεργοποιούν ευαίσθητα σημεία της προσωπικότητας μας, με τα οποία αποφεύγουμε επιμελώς να ασχοληθούμε, μπορούν εύκολα να μας κάνουν να χάσουμε τόσο την ψυχραιμία μας όσο και τις ισορροπίες μας.

Από την άλλη μεριά, κι επειδή ακριβώς ο Ερμής βρίσκεται σε ανάδρομη πορεία, είναι απαραίτητο και σε πολλές περιπτώσεις αναγκαίο να διαχειριστούμε θέματα που για τους δικούς μας λόγους μπορεί να είναι πονετικά η δύσκολα, ακριβώς για να μπορέσουμε να τα ξεπεράσουμε.

Και φυσικά ο τομέας στον οποίο εκδηλώνονται οι ενέργειες αυτές, είναι και ο τομέας των σχέσεων μας, αυτών που τόσο σε προσωπικό όσο και σε επαγγελματικό επίπεδο, μας δημιουργούν δυσφορία,  μας κάνουν ενδεχομένως  να χάνουμε εύκολα την ψυχραιμία μας, ενισχύουν την θέση του θύματος, η καλλιεργούν ένα κλίμα αδικίας προς το πρόσωπό μας.

Όμως ακριβώς αυτά που μας δυσκολεύουν είναι και αυτά που καλούμαστε να αντιμετωπίσουμε. Με σύνεση και ψυχραιμία, και όχι με παρόρμηση και εντάσεις που είναι πολύ πιθανό να έρθουν στο προσκήνιο φέρνοντας μας για μια ακόμα φορά σε δύσκολη θέση. Γιατί, αν καταφέρουμε να διαχειριστούμε τις καταστάσεις με ψυχραιμία, και λογική, το αποτέλεσμα που θα εισπράξουμε μπορεί όχι μόνο να μας δικαιώσει αλλά να μας πριμοδοτήσει με την ”μετάβαση” μας σε ένα άλλο πιο ανεβασμένο επίπεδο σχέσεων, μέσα απο το οποίο ο εαυτός μας έχει κερδίσει σοφία και ωριμότητα.

Άλλωστε, για αυτό μας δίνονται οι προκλήσεις, για να τις ξεπερνάμε!

Κριοί, Ζυγοί, Καρκίνοι και Αιγόκεροι του δευτέρου δεκαημέρου, αλλά και  όσοι έχετε ωροσκόπο η προσωπικούς πλανήτες στα ζώδια και τα δεκαήμερα αυτά, οι μέρες αυτές μπορεί να σας φέρουν αντιμέτωπους με σημαντικές προκλήσεις, που χρειάζεται να εξετάσετε με ψυχραιμία πριν πάρετε θέση η αποφάσεις.

Στην ημέρα της Κυριακής ο Κρόνος , ο οποίος βρίσκεται σε ανάδρομη πορεία από τις 23 Μαΐου 2021, περνά σε ορθοδρόμηση.

Όλο το προηγούμενο διάστημα που ο Κρόνος βρισκόταν σε ανάδρομη πορεία, λίγο ως πολύ όλοι σε κάποιους τομείς της ζωής μας, κληθήκαμε να αναθεωρήσουμε τα σημαντικά θέματα της ζωής μας, θέματα που μπορεί να αφορούν τις σχέσεις, την δουλειά η τα  οικονομικά μας.

Να βρούμε τι δεν έχει πάει καλά, να αναζητήσουμε λύσεις, η να δούμε μέσα από μια νέα οπτική ότι δεν μας εξυπηρετεί πια.

Και κυρίως, να εργαστούμε πολύ και συστηματικά για την όποια αλλαγή επιδιώκουμε.

Μια και η τύχη δεν βοηθά μόνο τους τολμηρούς, αλλά και όσους έχουν την δύναμη να δύναμη και την διάθεση να αναγνωρίσουν πως κάνουν λάθη, και πως μπορούν να τα διορθώσουν.

Η ορθοδρόμηση του Κρόνου, μας δίνει ακριβώς αυτή τη δυνατότητα :Έχοντας έρθει αντιμέτωποι με ότι  ο καθένας από εμάς θεωρεί δυσκολία, να μπορέσει να το ξεπεράσει και να εξελιχθεί.

Τώρα είναι μια στιγμή επανεκκίνησης προς κάθε κατεύθυνση, πάνω στην οποία έχουμε ανάγκη να αλλάξουμε και να εξελίξουμε.

Και επαγγελματικά  η οικονομικά ζητήματα επανέρχονται στο προσκήνιο, προκειμένου να πάρουν πλέον την τελική τους πορεία, αλλά και προσωπικά.

Και κυρίως ο Κρόνος στον Υδροχόο, μας δείχνει (με τον τρόπο του ) την δυνατότητα να απελευθερωθούμε από κάθε δεσμευτική πεποίθηση, κάθε δυσλειτουργικό ”πιστεύω” που μας κρατούσε καθηλωμένους σε μια πραγματικότητα  που όχι μόνο δεν μας αρέσει, αλλά μας κάνει να χάνουμε κομμάτια απο τον εαυτό μας.

Είναι η ώρα να επανεξετάσουμε τις προτεραιότητες μας , και να αλλάξουμε τους κανόνες τους κανόνες του παιχνιδιού.

Ιδού ο Κρόνος, ιδου και η απόφαση.

Είναι στο χέρι μας. Καλό τριήμερο σε όλους