ASTRONEWS ΑΠΟ 6 ΕΩΣ 8 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2021

Νέα σελήνη στο Λέοντα.

Επηρεάζει τον άξονα του σταθερού σταυρού: Ταύρους Λέοντες Σκορπιούς και Υδροχόους του 2ου δεκαημέρου αλλά και όσους έχουν ωροσκόπο ή προσωπικούς πλανήτες στα ζώδια και τα δεκαήμερα αυτά.

Στον Λέοντα το δεύτερο ζώδιο της φωτιάς, καλούμαστε να ξεδιπλώσουμε το μεγαλείο μας, τη δημιουργικότητά μας, αυτό που μας κάνει να ξεχωρίζουμε από το πλήθος.

 Και που ο καθένας από μας έχει σαν ιδιαίτερο χαρακτηριστικό.

Είναι η στιγμή που καλούμαστε να προχωρήσουμε ενστικτιδώς, για να εξερευνήσουμε τα ταλέντα μας τη δημιουργικότητά μας, την ανακαλύψουμε μέσα από αυτά τη χαρά της ζωής. Να δώσουμε τροφή στο ”παιδί” μέσα μας, αυτό που διαρκώς έχει την περιέργεια να εξερευνήσει τον κόσμο, και μέσα από αυτόν να γνωρίσει και τον εαυτό του.

Στον κύκλο αυτόν τα φώτα ο ήλιος και η σελήνη, μόλις έχουν σχηματίσει δύο σημαντικές όψεις την αντίθεσή τους με τον ανάδρομο Κρόνο και το τετράγωνο τους με τον Ουρανό.

Στη νέα αυτή σελήνη έχουμε το σχηματισμό Ταυ τετραγώνου μεταξύ Ηλίου Σελήνης, (ανάδρομου) Κρόνου και Ουρανού, και ο σχηματισμός αυτός χαρακτηρίζεται ως μια ιδιαίτερα δυναμική ενέργεια.

Και επειδή ακριβώς ο σχηματισμός αυτός συμβαίνει σε σταθερά ζώδια, την περίοδο αυτή κινούμαστε και καταναλώνουμε το μεγαλύτερο μέρος της ενέργειας μας για την υλοποίηση των στόχων μας.

Βεβαίως σε πολλές περιπτώσεις, θα κληθούμε να αντιμετωπίσουμε θέματα του παρελθόντος τα οποία έχουμε αφήσει σε εκκρεμότητα, είτε γιατί δεν αντέχαμε να αντιμετωπίσουμε, είτε γιατί δεν είχε έρθει η ώρα να πάρουμε θέση απέναντι σε αυτά.

Και εδώ Υπάρχουν δύο επιλογές:

Είτε να ακινητοποιηθούμε κάτω από το βάρος των προβλημάτων που μπορεί να προκύψουν, και να νιώσουμε αδύναμοι και ανίσχυροι να τα καταφέρουμε.

Είτε, να συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε ακόμα και μέσα σε αντίξοες συνθήκες και τελικά να νικήσουμε.

Το κλειδί αυτής της νέας σελήνης είναι το να μην διασπω μαστε ταυτόχρονα σε πολλά μέτωπα είσαι πολλά ενδιαφέροντα, να θέτουμε έναν στόχο πάνω στον οποίο θα επιμείνουμε και θα τον υπηρετήσουμε Όποιο και αν είναι το τίμημα του αποτελέσματος.

Πολύ σημαντικός ο ρόλος του ουρανού στην όψη αυτή, μία και αποτελεί το σημείο εξόδου του ταυ τετράγωνου.

Δηλώνει, πως η εποχή αυτή χρειάζεται αποφασιστικότητα και μαχητικότητα για την επίτευξη του οποίου αποτελέσματος. Ωστόσο, ακόμα κι αν χρειαστεί να κάνουμε μικρές ή μεγαλύτερες επαναστάσεις προκειμένου να επιφέρουμε αλλαγές, καλό είναι να τις έχουμε οργανώσει και να τις έχουμε προετοιμάσει λεπτομερώς έτσι ώστε  να είμαστε σίγουροι  για την επιτυχία των εγχειρημάτων μας.

Κάθε νέα σελήνη ορίζει ένα νέο ξεκίνημα, ένα νέο κύκλο εξελίξεων στον οποίο καλούμαστε να ανταποκριθούμε.

Η εποχή αυτή απαιτεί αποφασιστικότητα και δυναμισμό.

Κυρίως όμως απαιτεί την αναδόμηση ενός νέου εαυτού.

Στους 12 άθλους του Ηρακλή, αυτός που αφορά τον Λέοντα είναι η πάλη  του Ηρακλή με το λιοντάρι της Νεμέας.

Το λιοντάρι αυτό φρουρούσε το παλάτι της θεάς σελήνης, (ορισμός του προηγούμενου ζωδίου του καρκίνου), η οποία κατά λάθος το έσπρωξε και το έριξε στη γη, όπου αυτό περιφερόταν και τρομοκρατούσε τον κόσμο. Ο Ηρακλής ήταν υποχρεωμένος να το πιάσει. Πέταξε τα όπλα του,και αποφάσισε να αντιμετωπίσει το λιοντάρι σώμα με σώμα. Το βρήκε σε μία σπηλιά με δύο ανοίγματα όπου έφραξε το ένα άνοιγμα, και επιτέθηκε στο λιοντάρι  από το άλλο άνοιγμα.  Το αντιμετώπισε και τον νίκησε σε μία άγρια πάλη.

Την ίδια πάλι που καλούμαστε καθημερινά να διαχειριστούμε, με τον εγωισμό, την αλαζονεία, το θυμό, την επιθετικότητα, μία και το λιοντάρι συμβολίζει ακριβώς αυτά καθώς  και την απόλυτη κυριαρχία του ”Εγώ” πάνω στους άλλους.

Χρειάζεται να παλέψουμε με όλες αυτές τις δύσκολες ποιότητες του εαυτού, για να μπορέσουμε να εξυψωθούμε  και να αποκτήσουμε μία ολοκληρωμένη προσωπικότητα με αυτοσυγκράτηση αυτοέλεγχο και κυρίως με συνειδητές επιλογές.

Και αυτή είναι μία καθημερινή διαδικασία, που καλούμαστε να έχουμε διαρκώς στο μυαλό μας για να μπορούμε να μένουμε στο κέντρο μας και στην ισορροπία μας.

Είναι ένας πολύ σημαντικός κύκλος αυτός που ξεκινάει τώρα, γιατί μπορεί από τη μία τα πράγματα να φαίνονται κλειστά δύσκολα ή αδιέξοδα, για αυτόν όμως που είναι πραγματικά αποφασισμένος να παλέψει με το λιοντάρι και να νικήσει, αυτό που θα εισπράξει θα είναι πολύ μεγαλύτερο από ότι έχει φανταστεί!

Καλή και ευλογημένη Νέα Σελήνη.

πηγή: My Astro.gr