ASTRONEWS ΑΠΟ 4 ΕΩΣ 6 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2021

ΑΦΡΟΔΊΤΗ ΣΤΟΝ ΑΙΓΟΚΕΡΩ.

Η Αφροδίτη σε ένα γενέθλιο χάρτη θα μας δείξει τη δυνατότητα ή όχι να συνεργαζόμαστε αρμονικά με τους άλλους. Να δημιουργούμε υγιείς σχέσεις.

Για αυτό και συνδέεται άμεσα με την συναισθηματική ζωή του ατόμου όσο και με την κοινωνική του επιτυχία.

ΑΦΟΔΙΤΗ ΣΤΟΝ ΑΙΓΟΚΕΡΩ

Η Αφροδίτη, σε  ένα ζώδιο που κυβερνά ο Κρόνος, δεν θα μπορούσε παρά να διέπεται από τη σοβαρότητα και την υπευθυνότητα που απαιτεί  από αυτήν ο σοφός του ζωδιακού.

Οι άνθρωποι που έχουν γενέθλια Αφροδίτη τους στο ζώδιο του Αιγόκερω, έχουν συνήθως  έναν συγκεκριμένο προσανατολισμό στη ζωή τους.

Ξέρουν τι θέλουν από νωρίς, και κυρίως  γιατί το θέλουν.

Έτσι είναι σε θέση να κάνουν συγκεκριμένες επιλογές, που τους δίνουν συγκεκριμένα οφέλη βάση αυτόν που έχουν στο μυαλό τους.

Για ότι θεωρεί σημαντικό για τη ζωή της, δεν θα διστάσει να επιμείνει προκειμένου να το αποκτήσει, ενώ ότι θεωρεί δευτερεύον μπορεί να γίνει επιφυλακτική  και σκεπτική χωρίς να τολμά ιδιαίτερα.

Η Αφροδίτη εδώ δεν θα σου πει μεγάλα λόγια, δεν θα εκδηλωθεί εύκολα συναισθηματικά, αλλά όταν αποφασίσει να μιλήσει, οτιδήποτε εκφράσει θα  το εννοεί από την αρχή μέχρι το τέλος του.

Ιδιαίτερα σε ότι αφορά την ερωτική της ζωή, έχει μία ιδιαίτερη συστολή η οποία πολλές φορές την κάνει να γίνεται έως και ντροπαλή σε ένα πρώτο πλησίασμα.

Και ο λόγος είναι, ότι  διέπεται από αρκετή συναισθηματική ανασφάλεια, η οποία δεν της επιτρέπει να κάνει εκείνη το πρώτο βήμα,  εύκολα τουλάχιστον.

Ωστόσο είναι τρυφερή και ξέρει να φροντίζει αυτούς που αγαπά και κυρίως δεν είναι αχάριστη.

Από τις σχέσεις της απαιτεί σοβαρότητα και υπευθυνότητα, και πολλές φορές μπορεί να γίνει πολύ αυστηρή και κριτική ως προς τους άλλους.

Όμως εκτιμά πολύ την προσφορά και είναι πρόθυμη να δώσει αν της το ζητήσουν

Γεγονός είναι ότι η Αφροδίτη στον Αιγόκερω δεν παίζει, ούτε με τα αισθήματα της, ούτε και με τα αισθήματα των άλλων. Θέλει να κινείται σε συγκεκριμένα όρια και πλαίσια, και να ξέρει πού πηγαίνει.

Έχει ένα ιδιαίτερο χιούμορ, και μία ιδιαίτερη γοητεία μέσα από τη σοβαρότητα που εκπέμπει στο περιβάλλον της. 

Θα επιλέξει πάνω η σιγουριά της ”πεπατημένης” από το να κινηθεί σε δρόμους που δεν γνωρίζει, μία και η ανασφάλεια της δεν της επιτρέπει να ”ρισκάρει” εύκολα τουλάχιστον.

Γεγονός είναι πως η Αφροδίτη εδώ δεν είναι ενθουσιώδης, και είναι πολύ πιθανό αν βρίσκεστε με έναν άνθρωπο που έχει Αφροδίτη στον Αιγόκερω να νιώθετε πολλές φορές πως πλήττετε. Όμως  η Αφροδίτη αυτή  θα είναι πάντα εκεί όταν τη χρειάζεστε, και δεν θα προδώσει ποτέ το συναίσθημά σας την αγάπη που της έχετε δώσει.

Μια και όπως λέει η Helen Roland(αμερικανή ευθυμογράφος),”Αληθινή αγάπη δεν είναι εκείνη που αντέχει τον μακροχρόνιο χωρισμό, αλλά εκείνη που αντέχει την μακροχρόνια οικειότητα”.

Διελαύνουσα Αφροδίτη στον Αιγόκερω.

Η Αφροδίτη περνάει στην ημέρα της Παρασκευής στο ζώδιο του Αιγόκερω όπου και θα παραμείνει έως τις 5 Μαρτίου  του 2022.

Στις 19 Δεκεμβρίου 2021, πέρνα σε αναδρομή πορεία έως τις 29 Ιανουαρίου του 2022.

Την περίοδο λοιπόν αυτή που η Αφροδίτη θα διανύσει το ζώδιο του Αιγόκερω θα αναζητήσουμε περισσότερη σταθερότητα και ασφάλεια στις σχέσεις μας.

Επιλέγουμε με πολύ μεγαλύτερη αυστηρότητα τα πρόσωπα τα οποία εμπιστευόμαστε, και κυρίως είναι αυτά που αξίζουν ή έχουν δώσει δείγματα γραφής μέσα στα χρόνια ότι μπορούν να είναι κοντά μας έχοντας αμοιβαίο σεβασμό.

Είναι πολύ πιθανό στη φάση αυτή να έρθουμε σε επαφή με άτομα που με κάποιο τρόπο έχουν τη δυνατότητα να εξυπηρετήσουν περισσότερο τα σχέδια κυρίως αυτά της επαγγελματικής ζωής, ασχολούμαστε περισσότερο με πρόσωπα μεγαλύτερα σε ηλικία.

Η περίοδος αυτή μπορεί να στερήσει κάτι από τον ενθουσιασμό που μπορεί να έχουν οι νέες γνωριμίες ή η  κοινωνική ζωή, και δημιουργεί την ανάγκη να εστιάσουμε περισσότερο στην πιο ουσιαστική ανταλλαγή που έχουμε με τους άλλους.

Φυσικά κατά την περίοδο της αναδρομής της η Αφροδίτη μας βάζει στην διαδικασία να διερευνήσουμε  τόσο τις δικές μας ανάγκες και κατά πόσο τις ικανοποιούμε όσο και τις σχέσεις που βρίσκονται στη ζωή μας ή και παλαιότερες.

Από τη Νέα θέση της Αφροδίτης, ευνοούνται οι εκπρόσωποι της γήινης τριπλότητας Ταύροι Παρθένοι και Αιγόκεροι ή και όσοι έχουν τον ωροσκόπο τους ή προσωπικούς  τους πλανήτες στα ζώδια αυτά.

ΕΡΜΗΣ ΣΤΟΝ ΣΚΟΡΠΙΟ.

Στην ημέρα της Παρασκευής έχουμε και την είσοδο του Ερμή στο ζώδιο του Σκορπιού όπου και θα παραμείνει έως τις 25 Νοεμβρίου 2021.

ΓΕΝΕΘΛΙΟΣ ΕΡΜΗΣ ΣΤΟΝ ΣΚΟΡΠΙΌ.

Παρόλο που ο Σκορπιός είναι ένα ζώδιο σταθερό, και θα περίμενε κανείς πως ο Ερμής εδώ λειτουργεί μέσα από απόλυτες και άκαμπτες συχνά θέσεις όμως τα πράγματα δεν είναι έτσι.

Περνώντας ο πλανήτης σε μία τέτοια υδάτινη περιοχή, που έχει έντονη την αίσθηση της αυτοσυντήρησης και της αγωνιστικότητας,  αποκτά προσλαμβάνουσες που τον ωθούν στη βαθιά αναζήτηση και έρευνα, αυτήν που θα τον κάνει να κατανοήσει και να ανακαλύψει αυτό που φαίνεται πίσω από το προφανές.

Βεβαίως ο Ερμής, είναι ένας πλανήτης μηχανικός, απρόσωπος, και η εσωστρέφεια του Σκορπιού είναι κάτι που τον δυσκολεύει, και συχνά τον απομονώνει κουράζοντας τον.

Και σε πολλές περιπτώσεις, χάνεται μέσα στις δαιδαλώδεις διαδρομές της έρευνας, της αναζήτησης, η οποία συχνά είναι χωρίς σκοπό, μόνο και μόνο για να εξυπηρετήσει αυτή την ανάγκη του Σκορπιού για έρευνα.

Εδώ ο Ερμής βρίσκεται πάντα μπροστά από τον κίνδυνο, να μπει σε διαφορετικά μονοπάτια από αυτά που θα έπρεπε να ακολουθήσει, να χάσει το δρόμο του, η να αποκτήσει εμμονικές τάσεις, κάνοντας  διάφορα σενάρια, τα οποία σε πολλές περιπτώσεις δεν έχουν καμία σχέση με την πραγματικότητα.

Γεγονός είναι πως ο Σκορπιός είναι μία δύσβατη περιοχή, για έναν πλανήτη που θέλει συγκεκριμένες εντολές για να λειτουργήσει, ενώ εδώ βρίσκεται μπροστά σε ωκεανούς ανεξερεύνητους αχαρτογράφητους που κρύβουν πολλά μυστήρια τα οποία εξάπτουν το ενδιαφέρον αλλά και την φαντασία του.

Έτσι υπάρχει πάντα ο κίνδυνος να παρασυρθεί από ερεθίσματα τα οποία του δίνουν λάθος κίνητρο, η τον οδηγούν σε τελείως διαφορετικά συμπεράσματα από αυτά που συμβαίνουν στην πραγματικότητα.

 Η μεγαλύτερη παγίδα για τον Ερμή στο Σκορπιό (όπως και γενικά με τον Ερμή να βρίσκεται στα υδάτινα ζώδια)  είναι τα σενάρια στα οποία συχνά πυκνά αφήνεται, οδηγούμενος σε λάθος διαδρομές, λάθος σκέψεις και φυσικά λάθος αποτελέσματα.

Γεγονός είναι πως οι άνθρωποι που έχουν Ερμή στο Σκορπιό, σκέπτονται πάρα πολύ,με αποτέλεσμα  να κουράζουν  και το μυαλό αλλά και το νευρικό τους σύστημα.

Δεν τους είναι καθόλου εύκολο να ησυχάσουν, αν δεν φτάσουν στη ρίζα του προβλήματος που τους απασχολεί.

Βεβαίως η διαισθητική και διεισδυτική τους τάση είναι αυτή που ανακαλύπτει πράγματα που δεν φαίνονται με την πρώτη ματιά.

Θα λέγαμε πως ο Ερμής στο Σκορπιό, είναι ο ντετέκτιβ του ζωδιακού που ψάχνει πάντα να βρει την κρυμμένη αλήθεια ,χωρίς όμως ποτέ να αποκαλύπτει τη δικιά του. Συχνά θα χάσει την επαφή του με τα κοινά, με την καθημερινότητα, με αυτά δηλαδή που είναι φτιαγμένος να ασχολείται.

Αφιερώνεται στη βαθιά σκέψη, και ξέχνα να παρατηρεί την πραγματικότητα και τις λεπτομέρειες που την αποτελούν χάνοντας πολλές φορές το νόημα της.

Και είναι αλήθεια πως πολλές φορές παρατηρώντας τις λεπτομέρειες, μπορείς να φτάσεις σε ένα πολύ συγκεκριμένο αποτέλεσμα: όμως εδώ είναι πολύ εύκολο ο Ερμής, να περιπλανηθεί χωρίς να μπορεί να καταλήξει πουθενά.

ΔΙΕΥΛΑΥΝΩΝ ΕΡΜΗΣ ΣΤΟΝ ΣΚΟΡΠΙΟ.

Είναι αλήθεια πως ο Ερμής εδώ έχει να ανέβει μία δύσβατη και δύσκολη ανηφόρα.

Μια και  το διάστημα αυτό η σκέψη μας γίνεται πιο χαοτική, πιο ασαφής, και κινείται σε πιο ασαφείς διαδρομές με αποτέλεσμα να μην μπορεί εύκολα τουλάχιστον να εστιάσει σε πρακτικά θέματα, να τα αντιληφθεί και να βρεί τις λύσεις εκείνες που την εξυπηρετούν,

Το όλο κλίμα δυσκολεύει μία και συναντά στην ημέρα της Τετάρτης 10 Νοεμβρίου τόσο τον Άρη όσο και των Κρόνο.

Δύο συναντήσεις που τον πυροδοτούν, και  φέρνουν στο προσκήνιο θέματα και του παρελθόντος, ή θέματα τα οποία λειτουργούν περιοριστικά, ή δεν του επιτρέπουν να δει την όλη εικόνα που έχει ανάγκη, για τα όποια θέματα η  προβλήματα διαχειρίζεται, με αποτέλεσμα να  μοιάζει σαν ένα λιοντάρι μέσα στο κλουβί, που χτυπάει το κεφάλι του στα κάγκελα πληγώνοντας το, χωρίς όμως αποτέλεσμα.

Στις 13 Νοεμβρίου συναντά σε όψη οι αντίθεσης τον Ουρανό. Οι συμβιβαστικές λύσεις μοιάζουν απίθανες τώρα, και είναι μία περίοδος που οι ανατροπές, η ένταση τα νεύρα κάνουν την καθημερινότητα δυσβάσταχτη.

Στις 18 Νοεμβρίου συναντά σε τρίγωνο με τον Ποσειδώνα, ανοίγοντας  ένα παράθυρο στο όνειρο, αλλά και στη διαίσθηση που τις μέρες αυτές δίνει ισχυρές ενδείξεις και μηνύματα για το πώς πρέπει να κινηθούμε.

20 και 21 Νοεμβρίου συναντάς σε όψη τετραγώνου το Δία αλλά και σε όψη εξαγώνου τον Πλούτωνα. Οι ιδέες και οι λύσεις που μπορεί να συλλαμβάνονται τώρα και να υλοποιούνται, είναι αυτές που πραγματικά μπορεί να φέρουν ουσιαστικό αποτέλεσμα. Η επικοινωνία  διευκολύνεται σημαντικά, και Νέοι Ορίζοντες  που αναδύονται κάνουν το κλίμα πιο ευχάριστο πιο επικοινωνιακό, αλλά κυρίως πιο αναπτυξιακό.

Από τη Νέα θέση του Ερμή επηρεάζονται πρώτιστα οι εκπρόσωποι του σταθερού Σταυρού Ταύροι, Λέοντες, Σκορπιοί και Υδροχόοι, οι οποίοι καλούνται να κρατήσουν τις ισορροπίες στον τρόπο που σκέφτονται αλλά και επικοινωνούν, γιατί είναι πολύ εύκολο τα σενάρια που θα κάνουν τώρα, αφενός να τους βγάλουν εκτός πραγματικότητας, από την άλλη να τους οδηγήσουν σε κινήσεις ή αποφάσεις οι οποίες δεν είναι οι ενδεδειγμένες στη φάση αυτή.

Στην ημέρα του Σαββάτου, ο Ερμής και η Αφροδίτη σχηματίζουν ένα πολύ όμορφο εξάγωνο μεταξύ τους, γλυκαίνοντας με το δικό τους μοναδικό τρόπο τα συναισθήματα και την επικοινωνία.

Παράλληλα όμως θα εξυπηρετήσουν την εξέλιξη είσαι όποια επαγγελματικά θέματα μπορεί να διαχειρίζεσαι αυτή την εποχή.

Είναι μία καλή στιγμή για να κάνεις ένα πρώτο βήμα σε ότι αφορά τα σχέδιά σου επικοινωνώντας τα με το σωστό τρόπο και τα κατάλληλα πρόσωπα φυσικά.

Παράλληλα και η κοινωνική ζωή είναι αυτή που προσφέρει μία ανάσα σε όλο αυτό το δύσκολο κλίμα των ημερών που βιώνουμε

Καλό τριήμερο σε όλους.