ASTRONEWS ΑΠΟ 29 ΕΩΣ 31 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2021

Ήλιος τετράγωνο Κρόνος.

Ο Άρης περνά στον Σκορπιό.

Μια δύσκολη συνάντηση είναι αυτή που  μας επιφυλάσσουν στο τριήμερο αυτό ο Ήλιος με τον Κρόνο.

Και οι δύο παρατάσσουν τις δυνάμεις τους, και φυσικά είναι έτοιμοι να υπερασπιστούν μέχρι τελικής πτώσεως τα αιτήματα τους, μια και οι δύο βρίσκονται σε σταθερά ζώδια.

Θα ανασύρουν πολλούς λόγους και αιτίες οι οποίες είναι ικανές να ταρακουνήσουν για τα καλά την καθημερινότητα σου, μια και πολλές από αυτές ( τις αιτίες ) έχουν τις ρίζες τους στο παρελθόν σου.

Φυσικά δεν θα λείψουν και οι νέες αφορμές που μπορεί να πυροδοτήσουν τις καταστάσεις που βιώνεις, αναγκάζοντας σε να αναζητήσεις λύσεις που μέχρι τώρα δεν είχες μπει στην διαδικασία να ψάξεις.

Και μην το πάρεις πως αυτοί οι δύο έχουν βάλει στόχο και σκοπό να σου κάνουν την ζωή σου δύσκολη….

Δες το σαν μια καλή αφορμή που θα σε παρακινήσει να αντιληφθείς πράγματα που μέχρι τώρα απέφευγες επιμελώς, και του επέτρεπες να πάρουν  άπλετο χώρο στο μυαλό στην καρδιά η στην ζωή σου, και να σε επηρεάσουν  όχι θετικά.

Κι επειδή, όταν αυτοί οι δυο έχουν βάλει στόχο και σκοπό να σε παρακινήσουν δεν μπορείς να το αποφύγεις, αντί να σκέπτεσαι με φόβο τις εξελίξεις, δες το σαν μια εκπαιδευτική περίοδο, που σκοπό έχει να σε απαλλάξει από περιορισμούς κάθε είδους.

Και πραγματικά, αξίζει να το παλέψεις, γιατί μόνο έτσι μπορείς να δώσεις στον εαυτό σου την ικανοποίηση ότι δεν άφησες  για μια ακόμα φορά τα πράγματα στην μοίρα τους, δεν επέτρεψες στους άλλους να ορίσουν το δικό σου παιχνίδι, παρά ύψωσες το ανάστημα σου και στάθηκες στο ύψος των περιστάσεων.

Επίσης είναι σημαντικό τώρα, τον όποιο βρίσκεται απέναντι σου, να μην τον δεις σαν αντίπαλο, παρά σαν κάποιον ο οποίος έχει να διαχειριστεί αντίστοιχα πράγματα με εσένα, και ακριβώς εκεί μπορεί να είναι και η μεγάλη νίκη σου.

Στον να καταφέρεις να ισορροπήσεις μέσα στην όποια δυσκολία, να βρεις εκείνες τις λεπτές διαχωριστικές γραμμές που δημιουργούν συγκεκριμένα όρια και πλαίσια που σε κρατάνε προστατευμένο, και δεν επιτρέπουν  σε κανέναν να τα καταστρατηγήσει.

Κυρίως για τον σταθερό σταυρό: Ταύρους, Λέοντες, Σκορπιούς και Υδροχόους, του πρώτου δεκαημέρου, αλλά και όσους έχουν ωροσκόπο η προσωπικούς πλανήτες στα ζώδια και τα δεκαήμερα αυτά, οι μέρες τους φέρνουν μπροστά από σημαντικές προκλήσεις που καλούνται να διαχειριστούν με μέθοδο και ψυχραιμία, μια και τώρα οι αποφάσεις που θα πάρουν αφορούν και θέματα που τους απασχόλησαν και το προηγούμενο διάστημα, και τώρα καλούνται να ξεκαθαρίσουν και να πάρουν αποφάσεις που ίσως έχουν και ιδιαίτερο βαθμό δυσκολίας.

Στην ημέρα του Σαββάτου ο Άρης περνά στο ζώδιο του Σκορπιού, ως τις 14 Δεκεμβρίου 2021.

Η μυστική δύναμη του Νερού.

Ο Σκορπιός είναι παραδοσιακή κατοικία του Άρη, και ως εκ τούτου, ο πλανήτης λειτουργεί εκφράζοντας με τον καλύτερο τρόπο την δυναμική του.

Ένας Άρης ισχυρός, ωστόσο αθόρυβος, δεν κάνει τον σαματά που κάνει ο Αρης στον Κριό, λειτουργεί με μια μεγαλύτερη εσωτερικότητα, και φυσικά δεν σε προετοιμάζει ποτέ γι αυτό που πρόκειται να ακολουθήσει!

Εξαιρετικά διεκδικητικός όταν νιώσει την ανάγκη να στοχεύσει κάπου συγκεκριμένα, και θα πάρει αυτό που θέλει με όποιο κόστος και όποιο τίμημα.

Βεβαίως πολύ συχνά θα πάρει τον χρόνο του πριν αποφασίσει να δράσει, μια και για τον Άρη στον Σκορπιό, όλες οι διεργασίες του επεξεργάζονται με έναν πολύ εσωτερικό τρόπο, και πολλές φορές το άτομο κινείται μέσα στους  σκοτεινούς και ανήλιαγους βυθούς του Σκορπιού, μη βλέποντας καθόλου το φως που υπάρχει στην επιφάνεια.

Ναι , ο Άρης αυτός, έχει εξαιρετική δύναμη, που ωστόσο πολλές φορές γίνεται μπούμερανκ προς τον ίδιο του τον εαυτό!

Έχει ισχυρά πάθη, και έντονη αυτοκαταστροφική δράση, αν δεν διοχετευτεί κάπου δημιουργικά.

Όταν αποφασίσει να δράσει, δεν υπάρχει τίποτα και κανείς που να μπορεί να τον σταματήσει

Η υπομονή και το πείσμα του είναι παροιμιώδες, και δεν θα επιτρέψει κανένα εμπόδιο να του αλλάξει πορεία.

Το διάστημα αυτό που ο Άρης θα παραμείνει στον Σκορπιό, αποκτάμε μια μεγαλύτερη ανάγκη και διάθεση να κυνηγήσουμε τους στόχους και το όραμά μας.

Πολλές φορές, (ίσως περισσότερο από το συνηθισμένο) να μπούμε σε πιο εσωτερικές διεργασίες που ενδεχομένως να μπλοκάρουν τις δράσεις μας. Ας μην ξεχνάμε πως ο πιο ισχυρός μας αντίπαλος δεν είναι άλλος από το εαυτό μας. Κι εδω, καλό θα ήταν, πριν περάσουμε στην ακινητοποίηση, η πριν βιαστούμε να θυμώσουμε με κάτι που δεν ανταποκρίνεται στις προσδοκίες μας , να αναρωτηθούμε :

Τι μου προσφέρει τώρα αυτό?

Σε τι θέση με βάζει ?

Γιατί είναι εύκολο να μπούμε στον θυμό που μας κάνει να χάνουμε τις ισορροπίες μας, και να κάνουμε λάθη που σε άλλη περίπτωση μπορεί να είχαμε αποφύγει.

Κι επειδή ο Άρης στον Σκορπιό ”ανοίγει” μια από τις πιο δύσκολες περιόδους της χρονιάς, μια και οι όψεις που σχηματίζει είναι ιδιαίτερα ”φορτισμένες” και σε πολλές περιπτώσεις ακραίες, η ψυχραιμία είναι απαραίτητη για να διαχειριστούμε καταστάσεις που μπορεί να μας βγάζουν έξω από το κέντρο μας.

ΟΨΕΙΣ ΤΟΥ ΑΡΗ

Στις 10 Νοεμβρίου συναντά σε όψη τετραγώνου τον Κρόνο, δημιουργώντας ένα έκρυθμο κλίμα, που μπορεί να επιφέρει πολλές ανατροπές.

Στις 17 Νοεμβρίου σχηματίζει μια όψη αντίθεσης με τον Ουρανό. Εκρηκτικές ανατροπές και καταστάσεις έξω από αυτές που είχαμε υπολογίσει, φέρνουν τα πάνω κάτω στην καθημερινότητα μας.

Στις 6 &7 Δεκεμβρίου συναντά διαδοχικά τον Πλούτωνα και τον Δία. Η περίοδος αυτή προάγει θέματα και δημιουργεί ευκαιρίες ,που χρήζουν ωστόσο προσοχή ως προς τις λεπτομέρειες τους.

Από την νέα θέση του ‘Αρη επηρεάζονται θετικά οι Καρκίνοι και οι Ιχθύες, ενώ οι Ταύροι, Λέοντες Σκορπιοί και Υδροχόοι χρειάζεται να είναι προσεκτικοί ως προς τις αντιδράσεις αλλά και τις αποφάσεις τους, μια και εποχή αυτή φέρει πολλές προκλήσεις που είναι εύκολο να τους αποπροσανατολίσει.

Καλό τριήμερο φίλοι μου με υπομονή και ψυχραιμία.