ASTRONEWS ΑΠΟ 27 ΕΩΣ 29 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2021

Ο Ερμής περνάει στο ζώδιο του Ζυγού.

Το τελευταίο τριήμερο του Αυγούστου, μας αποχαιρετά σε ένα χαλαρό κλίμα, επιτρέποντας μία ομαλή μετάβαση στον επόμενο μήνα του Σεπτεμβρίου, στον οποίο καλούμαστε να ξεκινήσουμε να προσαρμοζόμαστε και πάλι στις καθημερινές μας συνήθειες.

Στην ημέρα της Δευτέρας, ο Ερμής περνάει στο ζώδιο του Ζυγού, όπου και   θα παραμείνει έως τις 6 Νοεμβρίου, ένα μεγάλο διάστημα δηλαδή, μία και στις 26 Σεπτεμβρίου περνάει σε αναδρομή πορεία έως τις 19 Οκτωβρίου.

Ο Ερμής αφορά την συλλογιστική διαδικασία, και την ικανότητα του ανθρώπου να επικοινωνεί. Θα λέγαμε πως λειτουργεί σαν ένας ηλεκτρονικός υπολογιστής, που συλλέγει τις πληροφορίες, και τις χρησιμοποιεί αυτόματα για να επιβιώσει να δράσει να εκφράσει κάτι σωστά.

Γενέθλιος Ερμής στο Ζυγό.

Στο ζώδιο των σχέσεων της ισορροπίας και της αρμονίας, ο Ερμής λειτουργεί με έναν τελείως διαφορετικό τρόπο από ότι το προηγούμενο διάστημα που βρίσκονταν στην Παρθένο.

Ο Ζυγός είναι ένα αέρινο ζώδιο και βοηθά τον πλανήτη να είναι περισσότερο λογικός, να επικοινωνεί με μία μεγαλύτερη ευκολία τις ιδέες και τις απόψεις του, ενώ η παρορμητική φύση του ζωδίου, ενισχύει την ισχυρή του αντίληψη.

Το άτομο που έχει Ερμή στο Ζυγό, μοιάζει περισσότερο να γνωρίζει” νιώθοντας ”παρά συλλέγοντας πληροφορίες, (κάτι που είναι η βασική δουλειά του Ερμή), και θα λέγαμε πως η γνώση αυτή είναι αποτέλεσμα κάποιας πνευματικής διεργασίας που γίνεται αυτόματα και πάρα πολύ γρήγορα, και συχνά ακόμα και  το ίδιο το άτομο δεν προλαβαίνει να συνειδητοποιήσει.

Στην πραγματικότητα τα άτομα που έχουν Ερμής στον Ζυγό είναι ιδιαίτερα ευαίσθητα στη σύλληψη των ”δονήσεων” του περιβάλλοντος το κατά πόσο δηλαδή στο χώρο που βρίσκονται υπάρχει αρμονία η δυσαρμονία και αυτό τους επηρεάζει ανάλογα!

Έχετε ακούσει κάποιον να λέει: Δεν μου αρέσει το ύφος αυτού του ατόμου, δεν μου αρέσουν τα μάτια του ή το στυλ του!

Αυτές είναι οι πληροφορίες που δίνει ο Ερμής στο Ζυγό καταλήγοντας σε συμπεράσματα άμεσα, τα εκφράζουμε μία ιδιαίτερη ευκολία.

Βεβαίως πολύ συχνά μένει στην επιφάνεια, και συχνά αρνείται να προχωρήσει και να αξιοποιήσει την περιέργεια του οργανώνοντας την καλύτερα και δουλεύοντας πάνω σε αυτήν.

Ο Ερμής στον Ζυγό, θα κάνει το άτομο ρομαντικό διανοούμενο επικοινωνιακό, αντιλαμβάνεται άμεσα το τι συμβαίνει γύρω του τόσο σε προσωπικό όσο και σε καταστάσεις, αλλά όχι να προσαρμόζεται τόσο ώστε να γίνει πρακτικός η αντικειμενικά ορθολογιστής.

Διελαύνων Ερμής στο Ζυγό..

Με τον Ερμή να διανύει τη ζωδιακή περιοχή του Ζυγού, η σκέψη αναζητά τρόπους οι οποίοι να είναι πιο συμβιβαστικοί, και να δημιουργούν μία μεγαλύτερη αρμονία στους χώρους που κινούμαστε.

Την περίοδο αυτή θα αναζητήσουμε την ομορφιά από όπου και αν προέρχεται, και θα δώσουμε προτεραιότητα σε καταστάσεις ή πρόσωπα που ενισχύουν με κάποιο τρόπο η κάθε τρόπο την ομορφιά γύρω μας.

Στην πολύ απλή του μορφή μπορεί να θελήσουμε να κάνουμε και μία αλλαγή που να αφορά την εμφάνισή μας, παράλληλα όμως αυτό που αλλάζει είναι ο τρόπος με τον οποίο μιλάμε.

Έχετε παρατηρήσει πως τις περισσότερες φορές που ρίχνουμε τους τόνους μας, γινόμαστε πιο ευέλικτοι, πιο ευγενικοί, δημιουργούμε και τις προϋποθέσεις στους άλλους να σταθούν και να μας ακούσουν με μεγαλύτερη διάθεση;

Αυτό είναι ένα από τα κύρια χαρακτηριστικά της περιόδου που θα διανύσουμε, το να ελέγχουμε δηλαδή τον τόνο και τον τρόπο της ομιλίας μας.

Σαν αποτέλεσμα μιας τέτοιας διαδικασίας, μπορεί να ανοίξει νέους διαύλους στην επικοινωνία, που μας φέρνουν πιο κοντά σε συμμαχίες, συνεταιρισμούς και  σχέσεις.

Είναι μία περίοδος που η διπλωματία έχει τον πρώτο λόγο, και είναι αυτός ένας τρόπος, που μπορεί να λειτουργήσει πιο αποτελεσματικά ως προς τις υποθέσεις μας.

Παράλληλα το διάστημα αυτό θα αναζητήσουμε περισσότερο την έκφραση μας μέσα από την τέχνη κάθε μορφής η οποία προάγει και το συναίσθημά μας.

Βεβαίως ο Ερμής εδώ θα περάσει σε αναδρομή πορεία δίνοντας τη δυνατότητα να επανεξετάσουμε θέματα σχέσεων και συνεργασιών, σε πολλές περιπτώσεις να τις θέσουμε σε ένα νέο πλαίσιο.

Ιδιαίτερα σε ότι αφορά την ερωτική ζωή η περίοδος αυτή κυρίως κατά την αναδρομή του πλανήτη είναι πολύ πιθανό να επαναφέρει πρόσωπα από το παρελθόν που φαίνεται πόσο κύκλος της αγάπης δεν έχει κλείσει ακόμα.

Όψεις του Ερμή.

Η πρώτη συνάντηση του πλανήτη, είναι με τον ανάδρομο Κρόνο στις 4 Σεπτεμβρίου.

Εδώ είναι μία στιγμή που θα μπορέσουμε να επαναδιαπραγματευθούμε θέματα της επαγγελματικής μας ζωής που έχουμε αφήσει πιο πίσω, γιατί δεν έχουμε καταφέρει να ολοκληρώσουμε

Στις 20 Σεπτεμβρίου, το τρίγωνο του Ερμή με τον (ανάδρομο)Δία, ανοίγει την πόρτα σε σημαντικές ευκαιρίες τόσο από το παρελθόν όσο και καινούργιες που μας δίνουν τη δυνατότητα να διαπραγματευτούμε σε μία νέα βάση.

Αλλά και νέες ευκαιρίες έρχονται στο προσκήνιο που κάποιες από αυτές μπορεί να είναι εξαιρετικά σημαντικές για την εξέλιξη μας.

Στις 22 Σεπτεμβρίου συναντάει σε όψη τετραγώνου τον Πλούτωνα, δημιουργώντας ένα καθεστώς αποκαλύψεων  για πάρα πολλά από αυτά που είτε γίνονται κάτω από το τραπέζι, είτε μπορούμε και αντιλαμβανόμαστε πολύ πιο εύκολα τις παρασκηνιακές κινήσεις.

Από την νέα θέση του Ερμή ευνοούνται οι εκπρόσωποι της αέρινης  τριπλότητας Δίδυμοι Ζυγοί και Υδροχόοι, που μπορεί να έχουν  σημαντικές ευκαιρίες τόσο στην επικοινωνία τους ,όσο και στην εξέλιξη των όποιων σχέσεων τους προσωπικών ή επαγγελματικών.

Καλό τριήμερο σε όλους.