ΠΑΝΣΕΛΗΝΟΣ ΣΤΟΝ ΚΑΡΚΙΝΟ

Το ερώτημα είναι ”Ποιός ορίζει το παιχνίδι της ζωής σου”

 Η Πανσέληνος του Ιανουαρίου είναι γνωστή και σαν η σελήνη του λύκου.

 Επειδή οι λύκοι ήταν πιο πιθανό να ακούγονται  όταν ουρλιάζουν αυτή την περίοδο. Ωστόσο το ουρλιαχτό και άλλες φωνές Λύκων, χρησιμοποιούνται γενικά για τον καθορισμό της περιοχής, τον εντοπισμό των μελών της αγέλης, την ενίσχυση των κοινωνικών δεσμών και το συντονισμό του κυνηγιού.

Η πανσέληνος κορυφώνεται στην ημέρα της Δευτέρας 17 Ιανουαρίου,1.48 πμ, στην 27 μοίρα του άξονα καρκίνου Αιγόκερω.

Επηρεάζει τους εκπροσώπους του παρορμητικού σταυρού: Kριούς Ζυγούς Kαρκίνους και Aιγόκερους του τρίτου δεκαημέρου, αλλά και όσους έχουν ωροσκόπο, η προσωπικούς πλανήτες στα ζώδια και τα δεκαήμερα αυτά.

Θα έχει ισχύ έως την 1η Φεβρουαρίου που έχουμε τη Νέα Σελήνη στο ζώδιο του Yδροχόου.

Ζούμε σε μία εποχή που όλα γύρω μας λειτουργούν αποσταθεροποιητικά.

Κάθε είδηση, κάθε πληροφορία, ακόμα και αυτά που ανταλλάσσουμε με τους άλλους διέπονται από ένα φόβο, κ αυτός της αβεβαιότητας, της ανασφάλειας, του άγχους αν τελικά θα τα καταφέρουμε.

Και βέβαια όχι άδικα,  τα πάντα γύρω μας λειτουργούν ενισχύοντας τους οποίους φόβους μπορεί να έχουμε, μία και η κατάσταση  που έχει διαμορφώσει  την καθημερινότητα μας όχι μόνο δεν είναι εύκολη, lockdown, κλείσιμο, μοναξιά, περιορισμοί κάθε είδους, κλονίζουν αυτό που έχουμε όλοι οι άνθρωποι ανάγκη μέσα μας να νιώσουμε την ασφάλεια.(αυτό που τονίζει και η σελήνη στον Καρκίνο)

Αυτό έχει πολλές φορές σαν αποτέλεσμα, να ακινητοποιούμαστε, να κάνουμε συχνά  υπέρμετρους συμβιβασμούς που μας κρατούν καθηλωμένους σε καταστάσεις προσωπικές και επαγγελματικές που μας κάνουν δυστυχισμένους, να έχουμε συνεχώς ένα φόβο πως κάτι κακό θα συμβεί, αποτρέποντας μας από κάθε χαρά, και να  διαμορφώνουμε ένα πλαίσιο για τις ζωές μας καθήλωσης που δεν επιτρέπει καμία αλλαγή, και πολύ περισσότερο καμία εξέλιξη.

Σε κάθε πανσέληνο η αντίθεση του Ήλιου με τη Σελήνη, μας φέρνει αντιμέτωπους με εκείνη τη σκοτεινή πλευρά της ψυχής, εκεί που εδράζουν, φόβοι , ανασφάλειες  άγχη, οι δυσλειτουργικές πεποιθήσεις  μας, που δεν μας επιτρέπουν να δούμε καθαρά τον ”εχθρό” που βρίσκεται απέναντι μας.

Τα συναισθήματα φουντώνουν, διογκώνονται και δίνουν συνήθως πολύ μεγαλύτερες διαστάσεις στα πράγματα από ότι έχουν πραγματικά.

Πολύ περισσότερο τώρα που στην πανσέληνο τη κύριος πρωταγωνιστής της είναι ο Πλούτωνας, ο οποίος σχηματίζει όψη με τον ήλιο και την σελήνη.

Την περίοδο αυτή μπορεί να υπάρξουν γεγονότα, τα οποία τείνουν να ενεργοποιούν ακριβώς τους υποσυνείδητους μηχανισμούς σου, που στηρίζονται σε δυσάρεστες εμπειρίες, που ενδεχομένως αφορούν το παρελθόν η και αρνητικά  βιώματα, που σε κάνουν να αντιδράς  πολλές φορές έξω από τα συνηθισμένα σου όρια και πλαίσια.

Σε προσωπικό επίπεδο επειδή ακριβώς συμβαίνουν πολλά γεγονότα το διάστημα αυτό, έξω από εμάς, είναι πολύ πιθανό να σε οδηγήσουν σε προστριβές με τα κοντινά σου  πρόσωπα, διαταράσσοντας την ισορροπία και την ασφάλεια που νιώθεις  την ανάγκη να έχεις . Γιατί αυτά που γίνονται τώρα ‘έχουν πολύ βαθιές ρίζες και εγγραφές μέσα σου, και χτυπούν  ακριβώς τις ευαίσθητες χορδές σου.

Και κυρίως όταν νιώθεις ότι απειλείσαι  από κάτι, αντιδράς απρόβλεπτα και σε πολλές περιπτώσεις σαρωτικά και ακραία.

Σε πολλές περιπτώσεις η περίοδος αυτή, μπορεί να φέρει στο προσκήνιο κρυμμένα μυστικά, αποκαλύψεις, τόσο σε προσωπικό όσο και σε κοσμικό επίπεδο, οι οποίες μπορεί να μην είναι καθόλου εύκολες στη διαχείριση τους.

Ο Πλούτωνας είναι εσωτερικός πλανήτης δουλεύει υπόγεια σιωπηλά και σιγανά μέχρις ότου φτάσει ακριβώς στο στόχο του, και  εκεί μπορεί να γίνει απόλυτος  και ακαριαίος.

Πράγματα που μπορεί να κουβαλούσες πολύ καιρό μέσα σου, και βρίσκονταν κοιμισμένα, αδρανοποιημένα, το διάστημα αυτό είναι πολύ πιθανό να ενεργοποιηθούν συναισθήματα που αφορούν ενοχές, ζήλια, θυμό, και αλλοιώνουν ολοκληρωτικά την έκφρασή σου, τον τρόπο που συμπεριφέρεσαι αλλά και τον τρόπο που σκέφτεσαι.

Παράλληλα η σύνοδος του Ηλίου  με τον Πλούτωνα, έρχεται να κλείσει έναν κύκλο στη ζωή σου. Ο κύκλος αυτός μπορεί να αφορά θέματα που σχετίζονται με πρακτικά ζητήματα, με τη δουλειά σου, η με  ένα κομμάτι του εαυτού σου, το οποίο μέχρι τώρα σε κρατούσε πίσω από τη δράση, πίσω από τις εξελίξεις. Είναι πολύ σημαντικό να δεις την αλήθεια σου, να αναλογιστείς Ποιος είσαι, τι θέλεις, τι σκοπεύεις να κάνεις, όχι μόνο για τον εαυτό σου αλλά και για τους ανθρώπους που σε περιβάλλουν.

Και αυτός είναι ένας λόγος που μπορεί να σε οδηγήσει σε συγκρούσεις γιατί ακριβώς όταν αλλάζεις εσύ, οι γύρω σου νιώθουν να αποδυναμώνονται. Δεν μπορούν να σε χειριστούν όπως θα ήθελαν, και στις περισσότερες περιπτώσεις απομακρύνονται. Είναι πολύ σημαντικό το πώς θα χειριστείς την ενέργεια αυτής της εποχής, αυτού του κύκλου.

Γιατί υπάρχει το ενδεχόμενο να  σε συμπαρασύρει σε χειριστικές συμπεριφορές, σε υπόγειες και ύπουλες κινήσεις, σε παιχνίδια εξουσίας, όπου θα ζητάς να αποδείξεις ποιός είναι ο πιο δυνατός, και που αν μπεις σε τέτοιες διαδικασίες το σίγουρο είναι πως μπορεί και να τα καταφέρεις αλλά θα χάσεις σημαντικά κομμάτια του εαυτού σου.

Μην ενδίδεις στα πάθη σου, αυτά που μέχρι τώρα μόνο προβλήματα σου δημιούργησαν. Υψώσου πάνω από αυτά και θα διαπιστώσεις πως όσο δεν ”τσιμπάς” στις εσωτερικές σου παρορμήσεις τόσο αυτές αποδυναμώνονται.

Βρες τον πυρήνα σου, το κέντρο σου, και  ανακάλυψε πως μπορείς να χρησιμοποιήσεις την τεράστια δύναμη που έχεις για καλό. Είναι η εποχή που μπορείς να αναδόμησης πλήρως τον εαυτό σου να μετασχηματιστής και  εξύψωσης σε κάτι ανώτερο.

Στον πιο συνειδητό άνθρωπο αυτόν που επιλέγει, πώς θα ορίσει τον εαυτό του, και τη ζωή του και ακολουθεί το βηματισμό της καρδιάς του και όχι αυτό το παιχνίδι που ορίζεται από γύρω του και από τις συνθήκες του.

Δεν είναι εύκολο, όμως όλα ξεκινούν από ένα ”θέλω”.

Στην πανσέληνο αυτή και ο Ερμής και η Αφροδίτη βρίσκονται σε αναδρομή πορεία. Όλα είναι υπό αίρεση, και όλα είναι υπό επανεξέταση. Και είναι σημαντικό τώρα, να μην δίνεις πολύ μεγάλη σημασία στην παρόρμηση, στο συναίσθημα που δημιουργείται, ή να μην παίρνεις οριστικές αποφάσεις κυρίως εν βρασμώ, γιατί παρακάτω θα κληθείς να τις αναθεωρήσεις.

Σε κοσμικό επίπεδο η πανσέληνος αυτή είναι ιδιαίτερα πιεστική για τη χώρα μας, μία και ο Κρόνος θα ενεργοποιείται γενέθλια αντίθεση ηλίου Κρόνου της Ελλάδας,

. Η περίοδος αυτή είναι πολύ πιθανό να δημιουργήσει και διαφόρων ειδών φυσικές καταστροφές.

Το πολύ σημαντικό γεγονός είναι ότι ο διελαυνων Κρόνος βρίσκεται απέναντι από τον γενέθλιο Κρόνο της Ελλάδας, κάτι που μας εισάγει σε μία περίοδο ευθυνών και απολογισμού για τα πεπραγμένα μας των τελευταίων επτά ή 14 ετών.

Είναι μία δύσκολη στιγμή ιδιαίτερα αν υπήρξαν λανθασμένες κινήσεις και επιλογές είναι πολύ πιθανό τώρα να έρθουν στο προσκήνιο και να υπάρξουν δύσκολες καταστάσεις ή να χρειαστεί να αλλάξουμε τη θέση μας απέναντι στα θέματα που προξένησαν τα προβλήματα αυτά.

Το σίγουρο είναι πως βρισκόμαστε στο κατώφλι σημαντικών αλλαγών, τόσο σε προσωπικό όσο και σε κοσμικό επίπεδο.

Και μπορεί να μην είμαστε σε θέση να ορίσουμε η να αλλάξουμε το κοσμικό παιχνίδι που γίνεται γύρω μας, όμως σε προσωπικό επίπεδο μπορούμε να καταφέρουμε πολλά.

Αρκεί να το θελήσουμε πραγματικά και με  όλο μας το ”είναι” .

Κι από εδώ θα αρχίσουν όλα ξανά.

Με αγάπη

Ολυμπία