Νέα Σελήνη στον Αιγόκερω.

Πίστεψε το και θα το δεις.

Η Νέα Σελήνη κορυφώνεται στην ημέρα της Κυριακής στις 8:33μμ, στην12,20′ μοίρα του Αιγόκερω.

Θα έχει ισχύ, έως τις 18 Ιανουαρίου γίνεται η Πανσέληνος του μήνα στο ζώδιο του Καρκίνου.

Επηρεάζει θετικά τους εκπροσώπους της γήινης τριπλότητας Ταύρους, Παρθένους, και Αιγόκερους του τρίτου δεκαημέρου, αλλά και όσους έχουν ωροσκόπο ή προσωπικούς πλανήτες στα ζώδια και τα δεκαήμερα αυτά.

Ο Ουίλιαμ Σαίξπηρ έλεγε πως ”ότι είναι παρελθόν είναι πρόλογος”.

Σε αυτόν τον καινούργιο κύκλο της Νέας Σελήνης στο ζώδιο του Αιγόκερω, ένα ζώδιο γήινο  που έχει την ανάγκη να αποκτά και να διατηρεί, οι εμπειρίες που αποκόμισες στο παρελθόν σου, θα παίξουν καθοριστικό ρόλο στις αποφάσεις των εξελίξεων που ξεκινούν στο τώρα.

Στο ζώδιο του Αιγόκερω καλείσαι να απαντήσεις  σε πολύ συγκεκριμένα ερωτήματα:

Πόσο αποτελεσματικός είσαι;

Πόσο καλά η  όχι τα έχεις καταφέρει μέχρι τώρα;

Έχεις πετύχει το στόχο τον σκοπό σου;

Ποιο είναι το πραγματικό κίνητρο σου για να κάνεις  κάτι;

Αυτό που μέχρι τώρα έχεις καταφέρει, σου δίνει τη δυνατότητα να διατηρείς τις ισορροπίες σου ή χρειάζεσαι και κάτι άλλο;

Είσαι επιτυχημένος σύμφωνα με τα κοινωνικά πρότυπα;

Η ενέργειά του κύκλου αυτού σε ωθεί να ανυψωθείς, για να γίνεις όλα όσα μπορείς στο Φυσικό κόσμο, αλλά και στον πνευματικό.

Και αυτό δεν είναι μία εύκολη διαδικασία, το αντίθετο θα λέγαμε, γιατί απαιτεί από εσένα την αμέριστη και απεριόριστη προσοχή σου, και κυρίως απαιτεί να κάνεις επιλογές στο πνευματικό σου επίπεδο, οι οποίες θα ανταποκρίνονται πλήρως σε αυτό που θέλει η ψυχή σου για να είναι χαρούμενη και ισορροπημένη, και αυτό ομολογουμένως δεν είναι εύκολο!

Τώρα καλείσαι να αποκωδικοποιήσεις τις επιλογές που ανοίγονται μπροστά σου αλλά και την ποιότητα των κινήτρων σου.

Κυρίως όμως καλείσαι να στηρίξεις την κάθε απόφαση και επιλογή σου, μία και είναι πολύ εύκολο, ενώ θέλεις κάτι με όλο σου το ”είναι”, να σαμποτάρεις μόνος σου τον εαυτό σου μέσα από την αμφιβολία ή την έλλειψη πίστης ότι δεν θα τα καταφέρεις.

Θυμήσου πόσες φορές έκανες πίσω από σημαντικές αποφάσεις σου, από φόβο ή από ανασφάλεια;

Πολλές φορές φοβάσαι την δύναμη σου, τις ικανότητες σου, και κυρίως φοβάσαι την ευθύνη μιας αλλαγής που  θέλεις αλλά δεν γνωρίζεις το αποτέλεσμα της.

. Κι εδω,  θα πρέπει να αντιμετωπίσεις   το ερώτημα: γιατί μπλοκάρω εγώ τον εαυτό μου και δεν του επιτρέπω να πετάξει ψηλά;

Γιατί δεν παίρνω αποφάσεις που θα με απελευθερώσουν, αλλά παραμένω δεσμευμένος σε καταστάσεις που καταστέλλουν τη δυναμική μου, και με κάνουν δυστυχισμένο;

Στη Νέα Σελήνη του Αιγόκερω έχω μία μοναδική ευκαιρία:

Ακολουθώντας το ρητό που λέει: ”εκεί που είναι η σκέψη είναι και η ροή”, η εποχή αυτή συνθέτει μοναδικές ευκαιρίες, πού κυριολεκτικά φαίνεται να πέφτουν από τον ουρανό, ανοίγματα και δυνατότητες μοναδικές και άκρως συναρπαστικές για την εξέλιξή σου!

Το κλειδί για το πετύχω αυτό,  είναι να μπω στη θέση του παρατηρητή, όπου η συνειδητή πράξη της παρατήρησης, είναι ο βασικός παράγοντας στο σχηματισμό της πραγματικότητας. Ότι παρατηρώ αυτό εξελίσσεται, αλλάζει, ανθίζει και δημιουργεί ένα χωροχρονικό συνεχές που με φέρνει ακριβώς εκεί που πρέπει να πάω.

Σύμφωνα με τον Wheeler, (Albert Einstein και του Nils board και επινοητή  του όρου ”μαύρη τρύπα”) δεν είμαστε απλώς θεατές, που βρέθηκαν τυχαία σε μία κοσμική σκηνή. Είμαστε διαμορφωτές και δημιουργοί που ζούμε σε ένα συμμετοχικό σύμπαν.

Είναι η ώρα να ανακαλύψουμε τις αμέτρητες δυνατότητες αλλαγής της Καθημερινής πραγματικότητας μας.

Ωστόσο πάντα προκύπτει το ερώτημα: ότι αν είναι εύκολο να αλλάξεις την πραγματικότητα σου γιατί κρατάς απαράλλακτη την καθημερινότητά σου και  η ζωή σου  στα ίδια πράγματα;

Έχεις μάθει να ζητάς αποτέλεσμα στο εδώ και στο τώρα, και κυρίως κάτι που θα συμβεί έξω από εσένα, και θα σε κάνει να πιστέψεις ότι συμβαίνουν και θαύματα.

Το κλειδί εδώ είναι απλά να αλλάξεις την εξίσωση: Υπάρχει μία μαγική σκηνή στον Indiana Jones και το Άγιο Δισκοπότηρο: Φτάνοντας ο ήρωας ένα βήμα πριν το τέλος , και λίγο πριν μπορέσει να πιάσει στα χέρια του το πολύτιμο σκεύος που αναζητά, βρίσκεται μπροστά σε έναν τεράστιο γκρεμό, τον οποίο πρέπει να προσπεράσει για να μπορέσει να φτάσει στο στόχο του. Όμως δεν υπάρχει γέφυρα η κάτι που να του επιτρέπει να διασχίσει αυτό το τεράστιο κενό, και ακινητοποιείται. Εκείνη τη στιγμή έρχεται στο μυαλό του η λέξη από τις γραφές:” πίστεψέ το και θα το δεις”. Kάνει με πίστη το πρώτο βήμα στο κενό και  αυτόματα δημιουργείται μία γέφυρα.

Και πριν βιαστείς να πεις πως όλα αυτά γίνονται μόνο στις ταινίες, θέλω να σου θυμίσω πως η ζωή είναι από μόνη της ένα θαύμα ξεκινώντας από τη γέννησή σου.

Ο κυβερνήτης αυτής της Νέας Σελήνης είναι ο Κρόνος στο ζώδιο του Υδροχόου σε μία θετική όψη με τον Άρη από το ζώδιο του Τοξότη, δίνει εκείνη τη δυναμική που χρειάζεται, για την ανάληψη πρωτοβουλιών, και την οργάνωση μιας καινούργιας κατάστασης ή σχεδίου.

Στον κύκλο αυτόν Επίσης ο Ερμής στην ημέρα της Κυριακής περνάει στο ζώδιο του Υδροχόου, ανοίγοντας ένα νέο κανάλι στην επικοινωνία, πιο οξυδερκές, πιο άμεσο, και με δυνατότητα να κατανοήσουμε πράγματα ή να συλλάβουμε ιδέες, τις οποίες θα μπορέσουμε να πραγματοποιήσουμε παρακάτω. Στις 13 Ιανουαρίου θα περάσει σε αναδρομή πορεία,(την πρώτη της χρονιάς)  και θα ξαναγυρίσει και πάλι στο ζώδιο του Αιγόκερω φτάνοντας έως την 24 μοίρα του ζωδίου του Αιγόκερω στις 5 Φεβρουαρίου. Θα βρεθεί ξανά στον Υδροχόο από τις 15 Φεβρουαρίου έως τις έως τις 10 Μαρτίου 2022.

Η περίοδος αυτή,  μπορεί να σου δώσει  μικρές ή μεγαλύτερες εκπλήξεις, μπορεί να δημιουργήσει τις γέφυρες εκείνες που χρειάζεσαι για να φτάσεις στον τελικό σου στόχο, αρκεί να κάνεις ένα άλμα πίστης πρώτος.

Ο μεγάλος ενορχηστρωτής του κύκλου αυτού, δεν είναι άλλος από τον Ουρανό σε όψη με τα φώτα,  που συνθέτει ένα μοναδικό σκηνικό εκπλήξεων, για αυτούς που έχουν το θάρρος να αφήσουν το προστατευτικό δίχτυ ασφαλείας τους. και να ατενίζουν με αισιοδοξία το μέλλον τους.

Θυμήσου ωστόσο πώς θα πρέπει να είσαι πρόθυμος να καθίσεις κάτω, και να αφιερώνεις ένα κομμάτι της μέρας σου στην παρατήρηση, να οργανώνεις και να σχεδιάζεις ένα καινούργιο πιθανό μέλλον για εσένα, και να το κάνεις και να το παρατηρείς  σωστά,  και συνειδητά και εκεί θα έχεις την ευκαιρία να το δεις να εμφανίζεται στη ζωή σου.

Γιατί υπάρχει γύρω σου ”μαγεία” , αλλά πρώτα χρειάζεται να την πιστέψεις.

Με αγάπη

Ολυμπία.