<strong>ΕΒΔΟΜΑΔΑ 14 ΕΩΣ 20 ΜΑΡΤΙΟΥ 2022</strong>

ΠΑΝΣΕΛΗΝΟΣ ΣΤΗΝ ΠΑΡΘΕΝΟ.

Πάντα στα αντίθετα βρίσκεται η ισορροπία….

Στην ημέρα της Παρασκευής, έχουμε την Πανσέληνο του μήνα, στις 9,17 το πρωί  στην 27η μοίρα της Παρθένου.

Επηρεάζει θετικά  τους εκπροσώπους της γήινης τριπλότητας, Ταύρους, Παρθένους και Αιγόκερους του τρίτου δεκαημέρου, αλλά και όσους έχουν ωροσκόπο η προσωπικούς πλανήτες στα ζώδια και τα δεκαήμερα αυτά.

Η Πανσέληνος αυτή ονομάζεται και ”Ζεστό Φεγγάρι” μια και την εποχή αυτή εμφανίζονται στο έδαφος γαιοσκώληκες, καθώς  αρχίζει να ζεσταίνεται, προχωρώντας προς την άνοιξη. Και αυτό βοηθά τα πουλιά να τραφούν.

Το φεγγάρι της Παρθένου, είναι γήινο, προσγειωμένο, μεθοδικό και πάντα η σχεδόν πάντα έχει οργανώσει ως και την τελευταία λεπτομέρεια  στην κάθε του κίνηση…

Έτοιμο να δώσει να προσφέρει να συμπαρασταθεί, όπου νιώσει πως χρειάζεται ακόμα και αν δεν του ζητηθεί.

Σε έναν Ιχθυακό κόσμο, (ήλιος στους Ιχθύες) που όλα βρίσκονται σε πλήρη αταξία, σε  αποσύνδεση, και χάος, το φεγγάρι της Παρθένου, έρχεται να βάλει τα πράγματα σε μια τάξη.

Καταπιάνεται με κάθε λεπτομέρεια, κάθε τι που φαινομενικά μοιάζει ασήμαντο η αδιάφορο, και που στο τέλος αποδεικνύεται πως είναι αυτό που κάνει την διαφορά.

Η Παρθένος δεν βλέπει την μεγάλη εικόνα… Δεν βλέπει το δάσος, αλλά το δέντρο, γιατί ενδόμυχα γνωρίζει πως δεν μπορείς να φροντίσεις όλο το δάσος, αν δεν φροντίσεις  κάθε δέντρο ξεχωριστά.

Να του αφιερώσεις χρόνο, να το αφουγκραστείς, να το ποτίσεις , και αυτό θα ανθίσει.

Στην εποχή μας, τρέχουμε διαρκώς να τα προλάβουμε όλα, να είμαστε συνεπείς στην δουλειά μας, στο σπίτι, στις υποχρεώσεις μας, στα παιδιά, στους γονείς,  αφήνοντας πίσω πάντα, η…σχεδόν πάντα τον πολυτιμότερο άνθρωπο που έχουμε στην ζωή μας:  Εμάς!

Δίνουμε τον χρόνο μας σε όλους και σε όλα, και τελικά δεν μας μένει χρόνος για τον ίδιο μας τον εαυτό….

Θέλουμε να αποδείξουμε την αξία μας, κάνοντας άπειρες υπερβάσεις, συγκρινόμενοι διαρκώς με τους άλλους, υπακούοντας ευλαβικά στις όποιες εντολές μας δίνονται….κυνηγώντας διαρκώς την ”μεγάλη εικόνα”.

Και τελικά, χάνουμε χιλιάδες πράγματα, μικρά που δεν μπαίνουμε καν στην διαδικασία να τα δούμε, όμως βρίσκονται μπροστά μας για να μας οδηγήσουν εκεί ακριβώς που πρέπει να πάμε!

Είναι η ώρα να κάνουμε μια στάση. Να καθίσουμε κάτω, και να πιάσουμε το νήμα της ζωής μας από την αρχή.

Σε όλα εκείνα τα μικρά φαινομενικά ασήμαντα κομμάτια που αποτελούν την καθημερινότητα μας, και να συνθέσουμε με διαφορετικό τρόπο το παζλ.

Μια και ακριβώς όπως ένα παζλ, συντίθεται από πολλά μικρά κομμάτια που αποτελούν την μεγάλη εικόνα του, και που το καθένα χρειάζεται να μπει στην θέση του , για να την ολοκληρώσει, έτσι ακριβώς και η ζωή μας συνθέτεται από πολλά μικρά κομμάτια που καλούμαστε να βάλουμε στην θέση τους για να ολοκληρώσουμε το κάθε μας έργο τον κάθε μας στόχο.

Στο όλο εγχείρημα έρχεται να προστεθεί και η παρουσία του Πλούτωνα, μια και τα φώτα βρίσκονται σε αρμονική γωνία μαζί του.

Και στο άκουσμα του πάντα προκαλεί ένα δέος η ακόμα και φόβο.

Όμως, αυτός ο δυσερμήνευτος και σκοτεινός πλανήτης έχει έναν ρόλο μυστικό και βαθύ.

Έρχεται να ξεσκεπάσει τα σκοτάδια που καλύπτουν την ύπαρξη σου, και να σου αποκαλύψει το φως, που υπάρχει μέσα σου.

Και μπορεί να νιώθεις πως όλα γύρω σου γίνονται ερήμην σου, αλλά μην γελιέσαι….συμμετέχεις ενεργά σε όλα.

Μέσα σου υπάρχει άρρηκτα συνδεδεμένο το φως και το σκοτάδι. Είναι στο χέρι σου και μόνο με τι θα επιλέξεις να ζήσεις.

Ο κύκλος αυτός μπορεί να φέρει αποκαλύψεις, τόσο σε κοσμικό επίπεδο όσο και σε προσωπικό.

Είναι η στιγμή να συνειδητοποιήσεις τις αρχές και τις αξίες με τις οποίες έχεις ζυμωθεί.

Να ανακαλύψεις την αιτία σε κάθε τι που σου στέκεται εμπόδιο και να την ξεπεράσεις.

Η μυητική διαδικασία που σου επιβάλλει, ξεκινά με τα κατάβαση στα βάθη της ύπαρξης σου.

Εκεί συντελούνται όλες οι δομικές αλλαγές. Είναι η ώρα να αφήσεις πίσω σου όλα όσα σε κρατούσαν στο παρελθόν, και να έρθεις σε επαφή με τον πυρήνα σου.

Να αναγνωρίσεις την δύναμη σου.

Και να την χρησιμοποιήσεις όχι μόνο για το δικό σου καλό αλλά και για το καλό των γύρω σου.

Η εποχή αυτή, έχει την ολοκλήρωση επιτευγμάτων, επαγγελματικού η οικονομικού χαρακτήρα, που απαιτούν ωστόσο άπειρη και λεπτομερή οργάνωση, καθώς και συνεργασίες σε συλλογικό επίπεδο, καθώς μέσα από αυτές μπορεί να επιτευχθούν σημαντικά βήματα.

Το εξάγωνο του Ερμή με τον Ουρανό, ανοίγει την πόρτα σε ξαφνικά γεγονότα, που μπορεί να λειτουργήσουν σαν τον απο μηχανής Θεό, και να δώσουν λύσεις σε σημαντικά ζητήματα.

Παράλληλα το τετράγωνο της Αφροδίτης με τον Ουρανό, ταράζει τα νερά, δημιουργώντας ένα κλίμα αστάθειας, που χρειάζεται προσεκτική διαχείρηση, τόσο σε συλλογικό όσο και σε προσωπικό επίπεδο.\

Στην ημέρα της Κυριακής υποδεχόμαστε την επίσημη έλευση της Άνοιξης.

Η φώς δίνει παίρνει όλο και περισσότερο χώρο από το σκοτάδι και ο Ήλιος ανοίγει την μεγαλόπρεπη πόρτα του Κριού.

ΕΑΡΙΝΗ ΙΣΗΜΕΡΙΑ 2022

Για την Αθήνα η είσοδος του Ηλίου στο ζώδιο του Κριού, είναι στις 20 Μαρτίου 2022, 17,35 μμ.

Η μηδενική του Κριού είναι μια πολύ σημαντική μοίρα, μια και αφενός περικλείει μέσα του αφιλτράριστη την ενέργεια του ζωδίου και του Άρη, αφετέρου μιλά για μια μετάβαση.

Είναι η στιγμή που καλούμαστε να περάσουμε στην δράση. 

Να πιάσουμε το νήμα από την αρχή, και να ορίσουμε εκ νέου τις εξελίξεις. Με δύναμη και αποφασιστικότητα, όπως επιβάλλει η χολερική φύση του Κριού.

Το πρώτο που παρατηρούμε στον χάρτη της Ισημερίας, είναι πως ο ωροσκόπος βρίσκεται σε μεταβλητό  ζώδιο, στην 18η μοίρα της Παρθένου. Άρα τα όποια γεγονότα καθορίζονται  από την ισημερία του 2022 θα έχουν ισχύ για  τους επόμενους έξι μήνες.

Με την Παρθένο να ανατέλλει στο ζώδιο του ωροσκόπου, είναι μια στιγμή, που ο κόσμος νιώθει πολύ πιο έντονα την ανάγκη της προσφοράς, της χρησιμότητας και της λεπτομερούς εξέτασης των όσων διαδραματίζονται. Υπάρχει ανάγκη να δώσουμε πολύ μεγαλύτερη προσοχή τόσο σε αυτά που λέμε, σε αυτά που υποσχόμαστε, αλλά και στο τι περιμένουμε από τους άλλους,(σαν χώρα) μια και ο Ερμής (κυβερνήτης του ωροσκόπου στους Ιχθύες) στην πτώση του στον 7ο Οίκο, και στην έξαρση του Δία (κυβερνήτη 7ου). Εξυψώνουμε τους ”άλλους” περιμένουμε βοήθεια η στήριξη, όμως φαίνεται πως περισσότερη διάθεση έχουν να μας βλάψουν παρά να μας εξυπηρετήσουν. 

Η Σελήνη, κυβερνά τον λαό και τη φωνή του καθώς και τις γυναίκες. Εδώ την συναντάμε σε μια αναιρετική μοίρα, στην 29η του Ζυγού, στην καμένη οδό και  πρόκειται να περάσει στον Σκορπιό στο ζώδιο της πτώσης της.

Μόλις έχει ”ολοκληρώσει” μια όψη τετραγώνου με τον Πλούτωνα από τον Αιγόκερω. Υπάρχει έντονη ψυχική φόρτιση στον κόσμο, η οποία μπορεί να βγει με πολλούς τρόπους. Και στο επόμενο διάστημα είναι πολύ πιθανό να βρεθούμε μπροστά σε περιστατικά βίας που οδηγούνται από ερωτικά πάθη, ζήλιες, και κτητικότατα.

Ωστόσο, η Σελήνη της Ισημερίας, σχηματίζει ένα τρίγωνο με τον Ερμή, ( στον γενέθλιο χάρτη της Ελλάδας) και αυτό μπορεί να προάγει εναλλακτικές  λύσεις μέσω της επικοινωνίας, για την χώρα, σε πολλαπλά πρακτικά προβλήματα.

Ήλιος Δίας, Ποσειδώνας μέσα στον 7ο Οίκο της Ισημερίας, δηλώνουν ισχυρά διπλωματικά παιχνίδια, που  έχουν απατηλό χαρακτήρα η προσπαθούν να κερδίσουν τις εντυπώσεις. Είναι δύσκολο να υπάρξουν συμμαχίες από τις οποίες μπορεί να έχουμε όφελος.

Παράλληλα ο Ποσειδώνας πάνω στην γενέθλια Αφροδίτη της Ελλάδας, (εκεί θα γίνει και η σύνοδος Δία Ποσειδώνα) , μιλάνε για ευπιστία που μπορεί να οδηγήσει σε εξαπατήσεις.

Αφροδίτη και Άρης σε τετράγωνο με τον Ουρανό, και σε ανοιχτή αντίθεση με τον γενέθλιο Κρόνο της Ελλάδας και είναι πιθανό να οδηγήσουν σε ριψοκίνδυνες κινήσεις η αποφάσεις με αιφνίδια αποτελέσματα, η ακόμα και σε ρήξεις , η σε επαναστατικές κινήσεις. Υπάρχει ένα κλίμα απαισιοδοξίας που μας αναγκάζει να κινηθούμε σε συγκεκριμένα όρια και πλαίσια, αφαιρώντας κάτι από την ελευθερία και την ανεξαρτησία μας και αυτός μπορεί να είναι ένας λόγος αντίδρασης.

Καθώς και οι δύο βρίσκονται πάνω στον γενέθλιο Ήλιο της Ελλάδας, είναι πιθανό τόσο η κυβέρνηση, όσο και πρόσωπα εξουσίας να έχουν σοβαρό πρόβλημα η να αναγκαστούν να εγκαταλείψουν τις θέσεις τους.

Εν κατακλείδι το επόμενο εξάμηνο δεν είναι εύκολο ούτε σε προσωπικό, αλλά ούτε και σε κοσμικό επίπεδο. Κρύβει παγίδες που χρειάζεται να αναγνωρίσουμε και να αποφύγουμε, αλλά και συγκροτημένες ,οριοθετημένες κινήσεις.

Και φυσικά με όλα αυτά που γίνονται και έναν πόλεμο να πλανιέται πάνω απο το κεφάλι μας η επαγρύπνηση χρειάζεται να είναι πολύ μεγαλύτερη.

Ας ευχηθούμε σε συνετή και προσεκτική διαχείριση

Με αγάπη

Ολυμπία